Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان چهارمحال و بختیاری جز استان هایی است که در پرورش ماهیان سردآبی مهارت ویژه ای دارد و چندین سال است رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ پرورش ماهی سردآبی(قزل آلا) در کشوردر سال 1338 با استفاده از آب رودخانه کرج آغاز گردید و با گسترش جهانی پرورش آن در ایران نیز پرورش و تکثیر آن توسعه چشمگیری در این سال ها داشته است و در حال حاضر کشور ایران در زمینه تولید ماهی قزل آلا از جایگاه خوبی برخوردار است و در مناطق مستعد کشور با احداث مزارع پرورش هر ساله بر تولید این نوع آبزی افزوده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پرورش ماهی قزل آلا در بخش هایی از استان های کویری یا مناطق سرد کوهستانی تکثیر وپرورش می یابد از نکات مهم که پرورش این ماهی را بیش از پیش رایج نموده است وبا توجه به شرایط بیولوژیکی جز بهترین ماهیان پرورشی  از گروه ماهیان سرد آبی در جهان معرفی مینماید.

استان چهارمحال و بختیاری نیز جز استان هایی است که در پرورش ماهیان سردآبی مهارت ویژه ای دارد و  چندین سال است رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

 با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام آبزی‌پروری، ظرفیت تولید ماهی سردابی این استان به ۳۰ هزار تن در سال می‌رسد.

میزان تولید ماهی سردآبی استان ۲۴ هزار تن ماهی قزل‌آلا در سال است.

این استان تولید بیش از ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

سرانه مصرف ماهی در این استان ۷ کیلوگرم است و این در حالی است  که سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۰ کیلوگرم و میانگین جهانی بالای ۲۰ کیلوگرم است.



فعال ترین حوزه در تولید ماهیان سردآبی شهرستان کیار است

سعید داودی‌نیا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز ؛  گفت: فعال‌ترین حوزه در تولید ماهیان سردآبی در شهرستان کیار بخش سبزکوه، شهر ناغان و حومه است.
 
مدیرجهادکشاورزی شهرستان کیار افزود: تولید ماهیان سردآبی امسال باتوجه به سیل سال گذشته و واردشدن خسارات فراوان که حدود ۷۰ درصد تولید و زیرساخت را نابود کرد اکنون به سه هزار و ۱۰۰ تن رسیده است.
 
وی ادامه داد: این تولید با تمهیدات و حمایت‌های جهاد کشاورزی شامل تسهیلات کم بهره، بلاعوض و ساخت زیرساخت‌ها بوده، که مجددا تولید در حال احیا است.
 
داودی نیا خاطرنشان کرد: تعداد مزارع فعال و مجاز شهرستان کیار ۱۲۱ مزرعه پرورش ماهی است که به ازای هر تن تولید برای سه نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می‌شود که باتوجه به تولید امسال برای ۹۳۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شده است.
 
مدیرجهادکشاورزی شهرستان کیار، اظهارداشت: با وقوع سیل سال گذشته حدود ۳۰۰ تن محصولات مزارع از بین رفت و مزارع خالی شدند که اکنون در حال احیای تولید هستیم و با وجود زیرساخت‌های آماده، ظرفیت تولید پنج هزار تن و پتانسیل تولید حداکثر ده هزار تن در شهرستان وجود دارد.
 
وی در خصوص مزارع تولید بچه‌ ماهی افزود: مزرعه تولید بچه‌ماهی به طور جداگانه در شهرستان وجود ندارد و تولید بچه ماهی در کنار تولید اصلی و با مشارکت مزارع با یکدیگر انجام می‌شود.



به گزارش جهانبین نیوز؛ بیش از ۴۰۰ مزرعه پرورش ماهی دارای پروانه بهره‌برداری در سطح استان وجود دارد که  بیش از ۹۹ درصد مزارع در حوضه سرشاخه‌های کارون قرار دارد.

با برنامه‌ریزی‌ انجام شده سال آینده صادرات ماهیان سردآبی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روسیه به بیش از ۵۰۰ تن می رسد.

باارائه کد تاییدیه فنی بهداشتی دامپزشکی جهانی به ۲۰ واحد بهره‌بردار و تولیدکننده آبزی‌پرور، فرآیند صادرات محصول ماهی سردابی با کیفیت و مشتری‌پسند از این استان به خارج از کشور فراهم شد.

این استان ۱۰ سال متوالی رتبه نخست تولید ماهیان سردابی کشور را به خود اختصاص داده است.

چهارمحال و بختیاری با قرار گرفتن در سرچشمه رودخانه‌های کارون ، زاینده رود و دز و داشتن حدود یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر ساحل رودخانه استعداد و ظرفیت مستعدی برای پرورش ماهی وآبزی پروری دارد.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشور را به خود اختصاص داده تولید ماهیان سردآبی چهارمحال و بختیاری شهرستان کیار ماهی قزل آلا تولید ماهی پرورش ماهی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالله واحدی ظهر شنبه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقات و امور خیریه کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این نمایشگاه ۳۹ شرکت حضور داشته که ۲۰ شرکت دانش بنیان محصولات خود را به منصه ظهور گذاشته‌اند و محصولات مابقی این شرکت‌ها تا یکسال آینده به مرحله تولید می رسند.

وی افزود: در میان این شرکت‌های دانش بنیان، طرح توسعه درنیکا با محوریت پرورش ماهی در قفس با سرمایه‌گذاری موقوفات استان مرکزی در حال فعالیت است.

وی اضافه کرد: این شرکت با ظرفیت ۵۰۰۰ تن ماهی، فعالیت خود را آغاز کرده و در مرحله نخست، ۱۰ قفس تکمیل شده و یک میلیون قطعه بچه ماهی ذخیره شده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به عرضه اولیه ماهی‌های تولید شده به میزان ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان زیر قیمت بازار گفت: علاوه بر تأمین نیاز مردم استان مرکزی به پروتئین و گوشت سفید، این محصول به سایر استان‌ها و سراسر کشور نیر ارسال خواهد شد و در راستای عرضه و توزیع مستقیم ماهی در استان‌های قم، آذربایجان شرقی و اردبیل شعبه‌هایی ایجاد شده است.

حجت الاسلام واحدی افزود: افزایش سرانه مصرف ماهی و تغییر ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت سفید به جای گوشت قرمز از جمله اهداف ویژه اجرای این طرح است.

مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی تصریح کرد: تکمیل زنجیره پرورش ماهی، پرورش بچه ماهی و فرآوری ماهی از دیگر اقدامات ویژه شرکت پرورش ماهی در قفس زبر مجموعه اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در سند چشم انداز ۱۰ ساله پیش بینی شده است.

حجت الاسلام واحدی سرمایه گذاری اولیه در پروژه پرورش ماهی در قفس ۲ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: اکنون ارزش واقعی شرکت بیش از ۴,۷۰۰ میلیارد ریال است که سرمایه هدفگذاری شده در ۲ سال در بازه زمانی یک و نیم ساله بازگشت.

مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی گسترش صید ماهی در آب‌های عمیق و نیمه عمیق، تولید تجهیزات آبزی پروری و عرضه ماهی با قیمت پایین را از دیگر دستاوردهای این پروژه دانست و گفت تولید سوسیس و کالباس با حدود ۷۰ درصد گوشت خالص ماهی، جلبک تولید شده و کاربرد آن در محصولات آرایشی و غذایی از جمله دستاوردهای این شرکت دانش بنیان است.

وی تاکید کرد: راه اندازی این پروژه در بندر چارک علاوه بر تأمین زنجیره پروتئینی در راه اندازی اکوتوریسم و بازدید گردشگران از این سایت پرورش ماهی، مورد توجه ویژه است.

کد خبر 6090080

دیگر خبرها

  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی