Web Analytics Made Easy - Statcounter

فردا، ۱۶ مهر جلسه هیات داوری سازمان خصوصی سازی در خصوص پرونده کشت و صنعت مغان برگزار می‌شود؛ آیا این هیات، احقاق حقوق عامه را در بازگرداندن مغان می‌داند یا نگه داشتن شرکت در دست سهامدار؟

به گزارش مشرق، هیات داوری سازمان خصوصی سازی در نیمه‌های اردیبهشت امسال، رأی به ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان داده بود؛ اما پس از ۶ روز، این هیات دستور داد که دادخواست ابطال واگذاری، استرداد شود و دلیل آن را عدم جمع بندی در جلسه دی ماه ۹۸ عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ۲۷ اردیبهشت نیز نامه سازمان خصوصی سازی به هیات داوری مبنی بر تقاضای استرداد لایحه ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان صادر شد و در نهایت، هیات داوری در ۱۲ خرداد، با درخواست استرداد سازمان موافقت کرد و رأی به سقوط دعوی دادخواهان در خصوص واگذاری کشت و صنعت مغان را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: نیکزاد: مردم درباره «کشت و صنعت مغان» انتظار عدالت دارند

پس از آن، از سوی سازمان خصوصی سازی، نامه تجدیدنظر خواهی به شعبه ۳۱ دادگاه حقوق عمومی برای ابطال رأی هیات داوری و اسقاط دعوی اولیه ارسال شد و در نیمه مرداد امسال بود که دادگاه با این نامه موافقت کرد و رأی اولیه هیات داوری، مبنی بر ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان، کأن لم یکن شد.

البته دو نماینده مجلس شورای اسلامی همان اردیبهشت ماه اعلام کردند که از سوی هیات دولت فشارهایی بر ابطال رأی هیات داوری وارد شده است. 

ببینید: فیلم/ ریشه فساد در زمین‌های حاصل‌خیز مغان

اکنون حدود ۱۰ روز از سفر حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه برای پیگیری پرونده شرکت کشت، صنعت و دامداری مغان می‌گذرد. سفری که ۶ دستور رئیس دستگاه قضا را برای باز کردن گره‌های کور در این شرکت به دنبال داشته است. اولین جلسه هیات داوری سازمان خصوصی سازی درخصوص پرونده کشت و صنعت مغان، فردا، ۱۶ مهر برگزار می شود و اکنون سوال اینجاست که آیا باز هم دخالت‌هایی خارج از هیات داوری، قرار است بر تصمیم این هیات اثرگذار باشد؟ 

بیشتر بخوانید: ماجرای عجیب‌ترین خصوصی‌سازی کشور +جزئیات

در این جلسه انتظار می‌رود هیات داوری نسبت به دستورات رئیسی در جلسه بررسی پرونده کشت و صنعت مغان که در سوم مهرماه در اردبیل برگزار شد، واکنش نشان دهد و برای اجرای این دستورات اقداماتی انجام دهد. 

رئیس قوه قضاییه پس از چند ساعت جلسه با مسئولان استانی و کشوری در خصوص کشت و صنعت مغان و بررسی این پرونده، دستور داد که اولا فهرست همه اراضی، اموال و دارایی‌های شرکت احصا و گزارش کارشناسی آن ارائه شود.

۶ دستور رئیسی برای بازگرداندن حقوق عامه در کشت و صنعت مغان

دستور دیگر رئیسی این بود که اموال و دارایی‌های شرکت به طور شفاف، کارشناسی و ارزش گذاری شود. او در سومین دستور وظیفه را به عهده هیات داوری می‌گذارد که به دور از فشارها و با در نظر گرفتن مصالح ملی و بیت المال، در خصوص تأیید یا ابطال قرارداد فعلی واگذاری براساس حق و عدل اظهار نظر کند.

سه دستور دیگر رئیسی ناظر بر پیوست تخصصی کشاورزی و امنیتی داشتن قرارداد جدید واگذاری شرکت، اظهارنظر نهایی هیات مستشاری دیوان محاسبات و نظارت موشکافانه سازمان بازرسی در اجرای این دستورات بود.

جلسه هیات داوری سازمان خصوصی سازی فردا، ۱۶ مهر تشکیل می‌شود و شاید یکی از مهمترین نکاتی که باید در همان ابتدا آن را مشخص کرد، مقدار اموال و دارایی‌های شرکت کشت و صنعت مغان به طور دقیق است. سوال دیگر این است که آیا هیات داوری می‌تواند با وجود فشارها، رأی به ابطال واگذاری بدهد؟ 

ارقام ناهمخوان و عجیب در کشت و صنعت مغان

براساس آنچه در سایت شرکت آمده است، شرکت کشت و صنعت مغان در سال ۵۳ و در سطحی معادل ۶۳ هزار هکتار تأسیس شده است. همچنین براساس تحقیقات صورت گرفته، در این اراضی نیم میلیون درخت میوه، ۱۷ روستا و مساحت زیادی کارخانجات قرار گرفته است که همه این‌ها تحت مالکیت خریدار شرکت است.

به طور کلی در سند مالکیت این شرکت نیز قید شده که بیش از ۶۳ هزار هکتار اراضی است که بیش از ۲۷ هزار هکتار از آن تحت اختیار شرکت بوده است. کارشناسان کشاورزی هم همین مقدار را مورد ارزیابی قرار داده اند و به ما بقی اراضی که داخل محدوده شرکت بوده، کاری نداشته اند!

از طرف دیگر سهامدار خصوصی شرکت کشت و صنعت مغان متعهد شده است که صرفا هزار و ۵۹۵ هکتار از اراضی را در اختیار شرکت شهرک‌های کشاورزی قرار دهد و باقیمانده اراضی تحت تملک وی باقی ماند؛ بنابراین اراضی مورد اختلاف در قرارداد واگذاری معین نشده است.

تصویر زیر، وضعیت اراضی کشت و صنعت مغان را براساس گزارش سازمان خصوصی سازی نشان می‌دهد؛ اما بر این گزارش نیز می‌توان خلل‌هایی وارد کرد.

براساس این گزارش، مساحت کل زمین‌های متعلق به کشت و صنعت مغان پیش از واگذاری را ۶۷ هزار و ۷۶۴ هکتار عنوان می‌کند که از این مقدار ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار به شرکت ملی کشت و صنعت پارس منتقل شده است. در سال ۹۷ هم سازمان خصوصی سازی ۲۷ هزار و ۴۲۱ هکتار از این اراضی به بخش خصوصی داده است. بخشی از این اراضی نیز براساس گزارش‌های نهادهای مختلف، به عشایر واگذار شده و بخشی دیگر نیز در اختیار پرسنل قراردادی و نهادهای نظامی قرار گرفته است. همچنین براساس این گزارش، ۱۶ هزار و ۱۹۷ هکتار از اراضی که قبل از واگذاری به بخش خصوصی در اختیار کشت و صنعت مغان بوده، توسط هیات‌های هفت نفره منتقل شده است! اما این انتقال به کجا صورت گرفته، معلوم نیست.

در حقیقت مقدار زمین‌ها و دارایی‌های شرکت کشت و صنعت مغان، پس از واگذاری به بخش خصوصی به صورت دقیق مشخص نیست و حالا شاید اولین کاری که در هیات داوری باید مورد بررسی قرار گیرد، مشخص شدن دقیق اراضی تحت اختیار شرکت خصوصی کشت و صنعت مغان باشد.

ابطالی که با فشارهای خارجی ناکام ماند

هیات داوری سازمان خصوصی سازی متشکل از پنج عضو حقیقی و دو عضو حقوقی است. اعضای حقیقی هیات داوری سازمان خصوصی سازی را حسن سلیمانی، هوشنگ نادریان، سیدابوالفضل فاطمی زاده، مسعود خوانساری و عبدالعلی میرکوهی تشکیل می‌دهند.

هوشنگ نادریان در دهه ۸۰ رئیس سازمان حسابرسی بوده است. سیدابوالفضل فاطمی زاده نیز، در همان دهه ۸۰ مسئولیت خزانه داری کل کشور را به عهده داشته و مسعود خوانساری با لیسانس مهندسی کشاورزی، اکنون رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران است. عبدالعلی میرکوهی هم زمانی معاون وزیر دادگستری بوده است.

اعضای حقیقی این هیات را غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی و بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران تشکیل می‌دهند. همین هیات داوری بود که یکبار رأی به ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان داده بود و فردا قرار است بار دیگر درباره این پرونده را بررسی کند. 

دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر اینکه هیات داوری این واگذاری را دوباره و به صورت شفاف و بدون توجه به فشارهای دولتی، بررسی کند، وظیفه این هیات را در احقاق حقوق عامه سخت‌تر می‌کند. اکنون انتظار آن می‌رود که بذر امیدی را که قوه قضاییه در دل مردم اردبیل کاشته، با عدالت محوری، رشد دهد و گزارش بررسی پرونده واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان را به مردم اعلام کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ دادگستری سید ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی سازمان حسابرسی سازمان خصوصی سازی قوه قضاییه تهران شرکت کشت و صنعت مغان سازمان خصوصی سازی کشاورزی مسعود خوانساری اردبیل ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان هیات داوری سازمان خصوصی سازی شرکت کشت و صنعت مغان دارایی های شرکت خصوصی سازی قوه قضاییه حقوق عامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، نود و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار یزد برگزار شد.

استاندار یزد در این نشست، با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ از نظر اقدامات اتاق بازرگانی در مقایسه با سال های قبل از آن سال مطلوبی بود، اظهار کرد: انتظار داریم بعد از هر نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، گره ای از حوزه صنعت، معدن و تجارت به واسطه تصویب و پیگیری مصوبات در سطح ملی، باز شود.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود بر برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد با حضور مدیران ملی، تاکید کرد.

فاطمی با بیان اینکه اتصال اتاق بازرگانی با بخش دانشگاهی باید با جدیت دنبال شود، تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت‌ دانشگاه های یزد در حوزه علمی و همچنین اتصال اتاق بازرگانی با بخش دانشگاهی باعث ارتقا حوزه صنعت و تولید و دانشگاه می‌شود.

استاندار یزد در ادامه عنوان کرد: در راستای بررسی مسائل حوزه صنعت از نزدیک، نشست های شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در محل صنایع برگزار شود.

وی از «ارتقا سطح آموزش ها» به عنوان یکی از وجوه برجسته اتاق بازرگانی استان یزد در سال ۱۴۰۲ نام برد و افزود: مجموعه این اقدامات شایسته تقدیر بوده و باید تقویت شود.

فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های هیات های تجاری و سفرای دیگر کشورها به منظور بهره گیری از قراردادهای بین المللی در دستور کار قرار گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارآفرینان و بخش خصوصی توانمند استان با محوریت اتاق بازرگانی زمینه های مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد به منظور تحقق شعار سال را دنبال کنند.

خبرنگار: محمد مهدی داوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228473 برچسب‌ها استان یزد اشتغالزایی و کارآفرینی اقتصاد ایران کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی

دیگر خبرها

  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!