Web Analytics Made Easy - Statcounter

 تورج نوروزی سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: امسال نرخ مصوب کشت چغندر قند در استان ۱۵ هزار هکتار است که در حال حاضر ۹ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی به زیر کشت رفته که نسبت به مدت مشابه پارسال که ۱۳ هزار هکتار بوده، انتظار رشد ۱۵ درصدی را در تولید این محصول داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه کشت چغندر قند از شهریور تا پایان مهر ماه هرسال انجام می‌شود و برداشت نیز در اردیبهشت خواهد بود، افزود: ۱۰ کارخانه قند با چغندر کاران  قرار داد بسته اند که از این میان یکی کارخانه قند دزفول بوده و بقیه خارج از استان هستند.

نوروزی بیان کرد: در هر هکتار به صورت فصلی ۸ تا ۱۰ نفر کارگر در زمین‌های کشاورزی چغندر قند مشغول به کار خواهند شد که نشان از رونق اشتغال  در کشت این محصول است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان رعایت نکات فنی، تاریخ کاشت، تغذیه متعادل زمین کشاورزی، انجام تغذیه گیاهی بر اساس آزمون خاک،  استفاده از تراکم بذر مطلوب و اصلاح شده و انجام تغذیه گیاهی بر اساس آزمون خاک، پایش و کنترل عوامل زیان رسان، آفات و بیماری‌ها را برای بهبود عملکرد و تولید قند با عیار بالا ضروری دانست.

این مقام مسئول در خصوص کشاورزی قراردادی اظهار داشت: در این زمینه، قراردادی بین کشاورز و کارخانه دار صورت می‌گیرد که فرد کارخانه دار نهاده، کود و نظارت فنی را تامین می‌کند و کشاورز محصول سال را به کارخانه دار تحویل داده و براساس نرخ مصوبات ابلاغی، کارخانه دار هزینه‌ای را که صرف کرده، بر می‌دارد و مازاد آن را به کشاورز تحویل می‌دهد.  

نوروزی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیگیر قراردادی شدن  محصولاتی مانند گوجه فرنگی و خرما  هستیم، گفت: در محصولات کشاورزی مانند چغندر قند، کلزا (قرار داد با کارخانه‌های روغن کشی) و گندم دوروم (گندم ماکارانی) قرار داد با کارخانه داران انجام شده که صرفه اقتصادی بالایی دارد.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چغندر قند زمین های کشاورزی جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۸۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدید از شرکت دامداران شهرستان نیشابور  گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور  هم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • آئین دوهزار ساله بیل‌گردانی در نیم‌ور برگزار شد
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش