Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:55:34 GMT

با کف پخت حبوبات‌وگوشت چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۰۷۹۹

در مطلب زیر به پاسخ یکی از سوالات رایج در زمینه آشپزی می‌پردازیم. ناطقان: یکی از سوالات رایج این است که علت تشکیل کف در سطح آب پخت گوشت یا حبوبات چیست و آیا واقعیت دارد که این کف به دلیل دارابودن سموم و مواد زاید خروجی از بافت گوشت و حبوبات باید دور ریخته شود؟

دلیل کف حاصل از پخت حبوبات
«ساپونین» ترکیبی است که در بسیاری از گیاهان ازجمله در انواع لوبیا، عدس، نخود، سویا، مارچوبه، جوی دوسر، اسفناج، چغندر، چای و سیر وجود دارد و همین ترکیب تلخ‌مزه سبب تشکیل کف در آب پخت حبوبات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اغلب موارد ساپونین با اتصال به روی و آهن، قابلیت جذب این عناصر را در بدن کاهش می‌دهد، اما در مقابل قابلیت کاهش کلسترول خون، تنظیم سیستم ایمنی‌بدن و خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطان‌زایی و ضدمیکروبی را به آن نسبت داده‌اند. این ترکیب در مقابل حرارت پخت، مقاومت بالایی دارد و خواص خود را از دست نمی‌دهد و در مقادیری که همراه با غذا وارد بدن می‌شود عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند و نیازی به دورریختن آن نیست.

اما بلافاصله این پرسش مطرح می‌شود: آیا ساپونین که عامل ایجاد کف در حبوبات است، می‌تواند عامل بروز نفخ باشد؟ در پاسخ باید گفت نفخ ناشی از مصرف حبوبات در انسان مربوط به ترکیبات دیگری نظیر رافینوز و... است که با خیساندن حبوبات قبل از پخت در آب ولرم، قسمتی از این نوع ترکیبات وارد آب شده و با تعویض این آب از نفاخیت حبوبات در زمان مصرف کاسته می‌شود. خوب است بدانید گاز تولیدشده از این نوع ترکیبات ناشی از تخمیر آن‌ها به‌واسطه میکروب‌های طبیعی روده است که می‌تواند سبب علائم و ناراحتی‌های گوارشی شود.

کف گوشت را جدا کنیم؟
بیشتر ما در حین پخت گوشت شاهد ایجاد کف در سطح و کناره‌های آب پخت هستیم. علت ایجاد این کف خروج بخشی از پروتئین‌های محلول گوشت به درون آب پخت است که در مجاورت حرارت پخت تغییر ماهیت داده و سبب تشکیل کف می‌شود. برخی افراد به دلیل ظاهر ناخوشایندی که در غذا ایجاد می‌کند این کف را جدا می‌کنند. بد نیست بدانید خونابه خارج شده از بافت گوشت‌هایی که انجمادزدایی شده‌اند نیز حاوی همین پروتئین‌های محلول است. خونابه و کف حاصل‌شده حاوی هورمون یا ترکیبات مضر خارج شده از بافت گوشت نبوده و نیازی به دور ریختن آن‌ها نیست.

در اینجا پرسش دیگری هم مطرح است مبنی بر این که شروع پخت گوشت بهتر است با آب سرد باشد یا آب درحال جوش؟ اگر گوشت با آب سرد شروع به طبخ کند مواد مغذی بافت گوشت فرصت بیشتری برای ورود به آب پخت دارند و اگر غذا، سوپ یا خورش باشد که همراه با آب‌گوشت مصرف می‌شود مانعی برای این روش پخت وجود ندارد، اما اگر قصد بر مصرف بافت گوشت و نه آب آن باشد بهتر است که گوشت را با آب درحال جوش بپزیم، زیرا در اثر مجاورت گوشت با آب درحال جوش، پروتئین‌های سطح گوشت بلافاصله منعقد شده و مانع خروج هرچه بیشتر مواد مغذی گوشت به داخل آب پخت می‌شود؛ البته آگاه باشید پخت گوشت با آب درحال جوش می‌تواند سبب دیرپز شدن و سفتی بافت آن شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کف ، گوشت ، حبوبات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کف گوشت حبوبات بافت گوشت پخت گوشت آب پخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟

منصور پوریان اظهار داشت: با توجه به حجم بالای واردات و افزایش جمعیت دامی تولید داخل، بازار متعادل می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، وی قیمت کنونی هر کیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه‌ها و قصابی‌ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام‌ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می‌یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته واردات روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می‌رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می‌شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می‌شود.

گفتنی است با توجه به زایش‌های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازار‌های هدف وجود دارد.

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • ببینید چگونه اماراتی‌ها از پرورش و فرآوری شتر میلیون‌ها دلار کسب می‌کنند (فیلم)
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد