Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: برای پاک کردن سابقه استعماری فرانسه از ذهن جهانیان در ادبیات سیاسی معاصر از این کشور به عنوان مهد دموکراسی در غرب یاد می کنند اما در همین مهد دموکراسی اتفاقاتی رخ می دهد که اگر انسان با اندکی تعقل و تامل به آنها بنگرد متوجه می شود که روحیه استعمارگری نه تنها از فرانسه رخت برنبسته بلکه سابقه طولانی این کشور در این امر چراغ راهی شده برای ساکنین جدید الیزه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد زیادی برای اثبات این امر وجود دارد اما آنچه که در این روزها موجب شده تا این ویژگی فرانسه بیشتر به چشم بیاید سناریویی است که علیه مسلمانان چیده شده و متاسفانه اقدام یک چهره افراطی در این میان موجب شده تا این سناریو با سرعت و قدرت تخریب بیشتری به کار خود ادامه بدهد.

ماجرا از کجا آغاز شد

اقدامات الیزه علیه مسلمانان سابقه ای دیرینه دارد در راستای همین اقدامات، در اواخر ماه گذشته میلادی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با برجسته کردن اقدامات گروه های افراطی لایحه ای را علیه مسلمانان ارائه کرد.

آیا در فرانسه به همان راحتی که می توان به مقدسات مسلمانان توهین کرد امکان توهین به سایر ادیان و زیر سوال بردن مقدسات آنها و موراد مشکوکی همچون هولوکاست نیز وجود دارد؟

ماکرون سپس در نطقی که توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد از لایحه دولت فرانسه برای مقابله با آنچه که آنرا «جدایی‌طلبی مذهبی» نامیده بود پرده برداشت.

رئیس جمهوری فرانسه در این خصوص تصریح کرد که قصد دارد با لغو سیستم آموزش و تربیت امام‌های مساجد و واعظان مذهبی در خارج از کشور، اسلام در کشورش را از نفوذ خارجی آزاد کند.


این لایحه که پیش‌نویس آن قرار است تا پایان سال جاری در اختیار شورای وزیران قرار گیرد و اوایل سال آینده میلادی نیز به پارلمان فرانسه ارائه شود محدودیت‌هایی برای آموزش و فعالیت محافل و تشکل‌های اسلامی فراهم می‌کند.

بر این اساس همچنین قرار است نظارت بر شیوه تربیت و آموزش امامان جماعت و واعظان اسلامی و نیز کنترل بر چگونگی تامین اعتبارهای مالی و بودجه نهادهای مذهبی تقویت شود.

در حالیکه این کشور در کش و قوس بررسی این لایحه بود محاکمه عوامل حمله به دفتر مجله هتاک «شارلی ابدو» در فرانسه آغاز شد. یادآور می شود پنج سال قبل چند فرد مسلح با حمله به دفتر مجله شارلی ابدو اقدام به قتل کارکنان این نشریه کرده بودند.

شارلی ابدو به انتشار تصاویر و کاریکاتورهای موهن مشهور است و در همین رابطه پنج سال قبل اقدام به انتشار کاریکاتورهایی درباره حضرت محمد (ص) کرده بود که با محکومیت های بین المللی مواجه شد.

اخیراً یک معلم فرانسوی با نشان دادن تصاویر موهن مجله شارلی ابدو در سر کلاس، خشم مسلمانان را برانگیخت تا جایی که یک جوان مسلمان این معلم تاریخ را با سلاح سرد به قتل رساند.

قتل این معلم فرصت مظلوم نمایی برای فرانسه و حمله گسترده به مسلمانان را فراهم کرد و ماکرون نیز با فرصت طلبی خاص خود و با حمایت از اقدامات این مقتول بار دیگر بر لزوم اجرای لایحه جنجالی خود تاکید کرد که همین امر با انتقادهای جهانی مواجه شد.

دلیل عدم برخورد با هتک حرمت مسلمانان در فرانسه چیست؟

همانطور که اشاره شد هتک حرمت مسلمانان و توهین به مقدسات در فرانسه سابقه طولانی دارد اما چرا با وجود انتقادهای گسترده جهانی و رقم خوردن حوادثی همچون کشتار شارلی ابدو، قانونگذاران فرانسوی اقدامی را برای پایان دادن به این اقدامات انجام نمی دهند؟

پاسخی که می توان به این پرسش داد آن است که فرانسه در راستای تنگ کردن عرصه بر مسلمانان و محدود کردن هر چه بیشتر آنها، از روی عمد دست نشریه هایی همچون شارلی ابدو را باز گذاشته تا آنها با توهین های گاه و بیگاه خود به مسلمانان و مقدسات دین اسلام، سبب تحریک مسلمانان شده و سپس به ناگاه چهره های افراطی مشکوک وارد عمل شده و با دست زدن به اقداماتی همچون حمله به دفتر مجله شارلی ابدو و یا قتل این معلم فرصت را برای حمله همه جانبه علیه مسلمانان فراهم آورند.

نکته ای که باید به آن توجه کرد آن است که حاکمان سازشکار نه تنها با سیاست های ضد اسلامی کشورهایی همچون فرانسه مشکلی ندارند بلکه برای تضمین حکومت های ضد مردمی خود از این سیاست ها حمایت نیز می کنند.

نکته ای که می توان به آن توجه کرد این است که آیا در فرانسه به همان راحتی که می توان به مقدسات مسلمانان توهین کرد امکان توهین به سایر ادیان و زیر سوال بردن مقدسات آنها و موارد مشکوکی همچون هولوکاست نیز وجود دارد؟

موج سواری اعراب سازشکار

اما صحبت هایی که ماکرون در حمایت از این معلم مقتول داشته و صحبت هایی که علیه مسلمانان ایراد کرده موجب بروز اعتراضات گسترده از سوی کشورهای اسلامی شده و در همین فضا حکام کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس که به سبب عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و سازش با این رژیم مورد انتقادات گسترده قرار گرفته اند فرصت را غنیمت شمرده و با سوار شدن بر موج ایجاد شده اقدام به انتقاد از ماکرون کرده اند.

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که حاکمان سازشکار نه تنها با سیاست های ضد اسلامی کشورهایی همچون فرانسه مشکلی ندارند بلکه برای تضمین و دوام حکومت های ضد مردمی خود از این سیاست ها حمایت نیز می کنند.

کد خبر 5056306 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: فرانسه امانوئل ماکرون اسلام هراسی توهین به پیامبر شارلی ابدو ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق دونالد ترامپ عادی سازی روابط با اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 فلسطین ویروس کرونا سودان ایران عربستان سعودی فرانسه مناقشه قره باغ ترکیه علیه مسلمانان شارلی ابدو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است

«پیشتر در طول جنگ [کنونی علیه غزه]سران نظامی و سیاسی اسرائیل ادعا کردند که سران اعراب میانه‌رو از اسرائیل خواستند، حماس را برای همیشه نابود کند». این، ادعایی است که روزنامه اسرائیلی معاریو امروز شنبه مطرح کرده است.

به گزارش فارس، مقصود از اصطلاح میانه‌رو، آن دسته از دولت‌های عربی است که یا با رژیم اسرائیل توافق صلح دارند یا اخیرا با این رژیم روابطشان را عادی‌سازی کردند یا تمایل دارند، بزودی عادی‌سازی کنند.

در ادامه ادعای معاریو آمده «درست است، آن‌ها [سران اعراب میانه‌رو]، از اینکه حماس نابود شود، خیلی خوشحال خواهند بود، اگر چنین چیزی طی چند هفته اندک و با کمترین تلفات در میان غیرنظامی‌ها ممکن شود. اما روشن است که اکنون چنین چیزی محال است و طولانی شدن مدت جنگ به سود کشور‌های عربی میانه‌رو بخصوص عربستان سعودی نیست».

این روزنامه اسرائیلی در ادامه ایده نابود شدن کامل حماس از دید عربستان سعودی را در برهه کنونی محال می‌داند و می‌نویسد «ایده نابود شدن حماس برای همیشه، از نظر سعودی‌ها، اکنون توهم به نظر می‌رسد... تمرکز عربستان اکنون بر توافق عادی‌سازی [با اسرائیل]از طریق شراکت با آمریکاست».

نوامبر گذشته (یک ماه و اندی بعد از شروع جنگ) نیز نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته بود، بسیاری از کشور‌های عربی خلیج فارس، تمایل دارند که اسرائیل کار حماس را تمام کند، چون می‌ترسند که این رویداد به شعله‌ور شدن وضعیت در کشورهایشان منجر شود. در این گزارش اشاره شده بود که این کشورها، آرزوی تمام شدن چیزی را دارند که به محور مقاومت ایران معروف است، اما در عین حال میترسند که زبانه‌های آتش، دامن آنان را بگیرد.

علاوه بر این، موسی ابومرزوق از سران حماس، ۲۹ ماه اکتبر گذشته (کمتر از یک ماه از آغاز جنگ) در گفتگو با شبکه الجزیره فاش کرد، خیلی از «خارجی ها» به او گفته‌اند، برخی عناصر در تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی کشور‌های عربی از به شکل محرمانه از غرب خواسته‌اند، حماس را نابود کند. او اشاره کرد که خیلی از گلوله‌هایی که اکنون [آن زمان اوایل جنگ]، غزه با آن بمباران می‌شود، از کشور‌های عربی آمده و منبع خیلی از کمک‌ها به تشکیلات خودگردان برای مقابل با مقاومت فلسطین، کشور‌های عربی است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • تصویری از جدیدترین پهپاد سپاه پاسداران؛ کپی سلاح مخوف پوتین
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • هشدار حماس درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان