Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@19:52:19 GMT

نانی که سم می شود!

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۶۴۵۵

نانی که سم می شود!

مدتی است که گرانی و کمبود نهاده های دامی، ناتوانی و مشکلات دامداران برای تامین نهاده ها از جمله موضوعاتی است که نه تنها در خراسان شمالی بلکه در کشور مدام به گوش می رسد.

از سوی دیگر در کنار این مباحث مطالب دیگری نیز به چشم می خورد که یکی از آن ها بحث طولانی شدن صف های نانوایی، نان خشک و تغذیه دام ها از جیره های کم ارزش همچون کاه و نان خشک نیز بیان می شود که برخی از دامداران برای سیر کردن دام های خود به سوی نان خشک پیش رفته اند که تعدادی از مسئولان در ارتباط با مصرف نان خشک توسط دام ها توضیحاتی را ارائه داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی نهاده های دامی موجب طولانی شدن صف های نانوایی در خراسان شمالی شد

مهدی امیدوار رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی با اشاره به طولانی شدن صف های نانوایی به خصوص در مناطق حواشی شهرهای این استان گفت: یکی از علل طولانی شدن صف های نانوایی در این استان، گرانی قیمت نهاده های دامی است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از دامداران ارزانترین قوت که نان است را برای دام های خود انتخاب کرده اند در نتیجه یا خود و یا فردی را به نانوایی می فرستند که برای دام، نان خریداری کنند.

امیدوار با بیان اینکه هر یک از آن ها ۱۵ تا ۲۰ نان را خریداری می کنند، افزود: همین امر هم سبب شده تا صف های نانوایی خیلی طولانی شود و از سوی دیگر نان پخت شده طی یکی دو ساعت در نانوایی به اتمام برسد.

مصرف نان در شماری از دامداری ها از علل تاثیرگذار بر روی طولانی شدن صف های نانوایی

سید جلال موسوی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با طولانی شدن صف در برخی از نانوایی های استان اظهارکرد: کیفیت نان، افزایش قیمت سایر کالاها، فرهنگ استفاده از نان از خرید گرفته تا جابجایی، برش و نگهداری آن از عواملی هستند که بر روی شلوغی نانوایی و یا خرید تعداد نان بیشتر موثر است.

وی گفت: توزیع آرد نانوایی به سایر شبکه ها، مصرف نان در شماری از دامداری ها، پایین بودن قیمت نان، عدم بازدارندگی جریمه برای نانواهای متخلف از دیگر عوامل تاثیرگذار بر این امر بوده است.

شرایط نگهداری نان خشک در انبارهای ضایعاتی به هیچ عنوان مناسب نیست

روح الله عظیمی رئیس سازمان پسماند خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، تاکنون ۶۴ انبار ضایعاتی در شهر بجنورد مشخص شده است، گفت: هیچ کدام از این انبارها مجوز اداره کل محیط زیست استان را برای فعالیت ندارند و این انبارها بدون مجوز مشغول به کار هستند.

وی با تاکید بر اینکه در تمامی این انبارها نان های خشک نیز دپو می شود، خاطرنشان کرد: شرایط نگهداری نان های خشک به هیچ عنوان مناسب و مطلوب نیست و در واقع در کنار سایر زباله هایی که زباله گردها از کیسه ها و یا سطل های زباله خارج کرده اند، نگهداری می شود.

عظیمی تصریح کرد: این نان های خشک توسط برخی از دامداران خریداری و بعد از آسیاب کردن به مصرف دام ها در دامداری ها می رسد اما با توجه به شرایط نگهداری بد این نان ها امکان انتقال بیماری وجود دارد.

وی با بیان اینکه تقریبا بیشتر این انبارها به علت اینکه در مجاورت محل زندگی افراد هستند، شاکی خصوصی دارند، افزود: وجود جوندگان از قبیل موش در این انبارها و تردد آن ها به منازل مسکونی سبب گلایه مردم شده که در این ارتباط تعدادی از این انبارها پلمب شده اند ولی برخی از صاحبان این انبارها، این مکان ها را رفع پلمب کرده اند.

استفاده نان خشک در تعدادی از دامداری های سنتی

محمدزاده معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: دامداران دارای دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی از نان خشک به علت مخاطراتی که برای دام به همراه دارد، از آن استفاده نمی کنند.

وی تصریح کرد: اما ممکن است تعدادی از دامداران سنتی که دامداری های آن ها بیشتر به شکل طویله فرم باشد از نان خشک برای دام های خود که اغلب بیشتر از دو سه راس دام در این مکان ها نگهداری می شوند، استفاده شود.

محمدزاده خاطرنشان کرد: بالا رفتن قیمت و کمبود نهاده های دامی سبب شده تا برخی از دامداران سنتی به سوی استفاده از نان خشک برای تغذیه دام های خود پیش بروند.

وی در ادامه تاکیدکرد: امسال برای اینکه بتوانیم تا حدودی کمبود نهاده دامی را برای دامداران جبران کنیم، میزان تولید کنستانتره را از پنج هزار تن در سال گذشته به شش هزار و ۵۰۰ تن در سال جاری افزایش داده ایم.

این مقام مسئول افزود: در تلاش هستیم تا این میزان را به هشت هزار تن تا پایان آبان ماه سال جاری برسانیم.

وی با اشاره به اینکه ۹ کارخانه تولید خوراک دام در این استان وجود دارد، بیان کرد: دامداران می توانند در صورت گلایه نسبت به کیفیت کنسانتره تولیدی در هر یک از کارخانجات گزارشات لازم را اعلام کنند تا اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

وی توضیح داد: کنتسانتره یک غذای کامل برای دام است که سبب می شود تا تفاوت قیمت میان ذرت و کنجاله به حداقل برسد و همین امر جلوی رانت و سودجویی را می گیرد.

به گفته محمدزاده بیشتر دام های پرورش یافته در این استان در دامدارهای صنعتی و نیمه صنعتی هستند.

پیش رفتن دامداران به سوی جیره های شکم پرکنی با بالارفتن قیمت نهاده ها

حصاری رئیس اتحادیه گاوداران بجنورد همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: در حال حاضر نیز به علت کمبود و گرانی نهاده های دامی، نهاده ها سهمیه ای است و این سهمیه ها نیز پاسخ گوی نیاز دامداران نیست.

وی افزود: سهمیه نهاده دامی به این استان کمتر که وارد نشده بیشتر هم وارد شده است اما تعداد متقاضیان افزایش یافته است.

حصاری خاطرنشان کرد: فقط قیمت جو و کنجاله افزایش نیافته است بلکه قیمت کاه که یک غذای بی ارزش برای دام بوده و فقط نقش شکم پرکنی را دارد نیز افزایش یافته و رقم آن به دو هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

وی ادامه داد: بالا بودن قیمت نهاده های دامی سبب شده تا تعدادی از دامداران به سوی جیره جایگزین همچون کاه پیش بروند.

ایجاد مسمومیت آفلاتوکسین با نان های خشک کپک زده

دکتر حمید رمضانی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با مخاطرات نان خشک برای تغذیه دام ها با اشاره به اینکه نان های خشک ممکن است کپک زده باشد و کپک‌های ایجاد شده در نان موجب ایجاد بیماری مسمومیت آفلاتوکسین که ناشی از سم آسپرژیلوس که همان آفلاتوکسین‌ها است در دام کند، افزود: گاهی اوقات کپک‌های ایجاد شده در نان قابل رویت نیست.

وی ادامه داد: سم آفلاتوکسین موجود در خوراک دام آلوده است و مصرف آن توسط دام، شیر را آلوده می‌کند که بین آلودگی شیر خام و آلودگی خوراک دام به این سم، ارتباط مستقیمی وجود دارد که از شیر دام دفع می‌شود و با ماندگاری بالا به انسان منتقل می‌شود.

رمضانی با اشاره به اینکه سم آفلاتوکسین می تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها در انسان شود، اظهارکرد: سم آفلاتوکسین موجود در شیر حتی با جوشانیدن آن نیز از بین نمی ‌رود.

وی خاطرنشان کرد: میزان این نوع سم موجود در نان خشک کپک زده بیشتر از علوفه است و موجب بروز بیماری‌هایی از قبیل بیماری ‌های کبدی، گوارشی و سرطان در انسان می ‌شود.

نان های کپک زده دور انداخته شود

دکتر سید احمد هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه نان‌های کپک زده سلامتی مردم را به مخاطره می اندازد، تاکید کرد: به هیچ عنوان نان‌های کپک زده مورد استفاده دام ها قرار نگیرد.

وی افزود: در حقیقت نان های کپک زده مصرف شده توسط دام ها، ممکن است باقی مانده آن در شیر باقی بماند و این باقی مانده با نوشیدن آن توسط انسان، وارد بدن شود.

هاشمی ادامه داد: یکی از اثراتی که باقی مانده کپک نان در فرآورده های دامی بر روی انسان می گذارد، ایجاد بیماری های کبدی است.

به گفته وی، کپک نان سم آفلاتوکسین تولید می کند که به شدت سمی بوده و موجب بروز بیماری سرطان می شود.

لینک کوتاه: asriran.com/0039xt

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کپک گفت و گو با ایسنا نان های کپک زده نهاده های دامی سم آفلاتوکسین خراسان شمالی نان های خشک دام های خود دامداری ها برای دام نهاده ها نان خشک دام ها نان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود

ایسنا/همدان به دنبال تصویب سند ملی امنیت غذا و تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اقدامات مؤثری برای بهبود امنیت غذایی و تغذیه مردم به اجرا گذاشته شده که از جمله آن می‌توان به برنامه نهضت نان کامل با هدف دسترسی مردم به نان با کیفیت و سبوس‌دار اشاره کرد که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و سرطان‌ها و جلوگیری از سایر بیماری‌های غیرواگیردار دارد.

طرح نان کامل طرحی است که از سال گذشته مطرح و در برخی از استان‌ها اجرا شد و قرار است در ادامه این طرح به تدریج در سایر استان‌های مختلف برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

در همین رابطه همدان نیز از جمله استان‌هایی است که با مطرح شدن این طرح از سال گذشته برای اجرا ورود پیدا کرده اما اینکه این طرح هم‌اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ سوالی است که پاسخ آن را از مسئولان این امر پیگیر شدیم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به فواید بی‌شمار نان کامل اداره‌کل غله استان همدان تولید آرد غنی و نان کامل را دستور کار قرار داده است.

سیدحسین خوانساری با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد دو واحد نان کامل با نرخ تمام شده در همدان مشغول فعالیت هستند، افزود: تعداد ۱۵ واحد نانوایی یارانه‌ای نیز در شهرستان همدان منتخب شده‌اند تا نسبت به تولید نان کامل و با قیمت یارانه‌ای پخت نان داشته باشند.

وی ادامه داد: برای آغاز به فعالیت این ۱۵ واحد نانوایی برای اینکه نرخ آرد کامل متفاوت نباشد ابتدای امر باید نرخ نان کامل در کارگروه آرد و نان مصوب شود و پس از تعیین و تصویب نرخ، این واحدها شروع به فعالیت خواهند کرد ضمن اینکه در سایر شهرستان‌ها نیز نانوایان منتخب به تبع آن فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

خوانساری: تا پایان سال‌جاری در ۲۵۰ واحد نانوایی سطح استان همدان طرح نان کامل اجرا خواهد شد

خوانساری با بیان اینکه تا پایان سال‌جاری در ۲۵۰ واحد نانوایی سطح استان همدان طرح نان کامل اجرا خواهد شد، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی نان سبوس‌دار و کامل باید در سطح استان همدان اتفاق بیفتد و فکر مردم را از استفاده از نان سفید خارج کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته ذائقه مردم به سمت مصرف نان بدون سبوس و سفید سوق پیدا کرده، باید با از طریق رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی با بیان فواید سبوس در آرد، مصرف نان کامل در جامعه فرهنگ‌سازی شود.

خوانساری با اشاره به اینکه علاوه بر مرکز استان، برای هر شهرستان نیز یک تا دو واحد پخت نان برای اجرای طرح نان کامل درنظر گرفته شده است، یادآور شد: در حال حاضر در شهرستان همدان دو واحد نانوایی پخت نان کامل سبوس‌دار فعالیت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه یک واحد کارخانه تولید آرد یارانه‌ای نیز در شهرستان تویسرکان برای تولید آرد کامل سبوس‌دار اعلام آمادگی کرده است‌، ادامه داد: نان کامل یا نان گندم کامل نانی است که از آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود و بدون هر نوع مواد افزودنی است. این نان، سرشار از مواد مغذی بوده و می‌تواند طعم و بوی نان قدیمی محلی را دوباره زنده کند.

میزان سبوس‌گیری آرد سنگک از ۱۲ به ۴ درصد کاهش می‌یابد

خوانساری خاطرنشان کرد: در رابطه با نان کامل چندین جلسه استانی برگزار شده و کارشناسان بهداشتی و غذا و دارو متفق‌القول بر این امر تأکید دارند که تحقق نان کامل در استان موجب کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی بیماری‌های گوارشی مردم خواهد شد. در بحث نان کامل درصد سبوس‌گیری آرد کمتر بوده به طوری‌که میزان سبوس‌گیری آرد سنگک از ۱۲ درصد به ۴ درصد کاهش خواهد داشت.

خوانساری: تحقق نان کامل در استان موجب کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی بیماری‌های گوارشی مردم خواهد شد

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان هم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فعلاً پخت نان کامل توسط نانوایی‌ها داوطلبانه بوده و کم کم این امر اجباری خواهد شد، اظهار کرد: در حال حاضر به صورت داوطلبانه دو واحد نانوایی در همدان و دو واحد نانوایی در شهرستان فامنین در زمینه پخت نان کامل فعالیت می‌کنند.

دکتر حبیب معصومی با بیان اینکه پخت نان کامل در برخی از استان‌های سطح کشور از جمله استان مرکزی و قم به علت تعداد بالای واحدهای نانوایی شروع شده است، افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و شورای عالی سلامت امنیت غذایی برنامه خود را در رابطه با نان کامل اعلام کرده‌اند و این برنامه جزو تکالیف همه سازمان‌ها بوده که تعداد نانوایی‌های پخت نان کامل در سطح کشور افزایش یابد و همه نانوایی‌ها به سمت پخت نان کامل بروند.

نان خوب و کامل، رنگ خرمایی و تیره دارد

وی مطرح کرد: از حدود ۱۴ یا ۱۵ سال پیش ذائقه مردم به سمت نان سفید تغییر پیدا کرده و بیشتر این نوع نان را می‌پسندند در حالی‌که باید به مردم آموزش داد نان خوب، نان سفید نیست بلکه نان خوب و کامل، رنگ خرمایی و تیره دارد و نباید سفید باشد، نان مناسب را مردم باید بشناسند و به سمت استفاده از نان کامل برای سلامتی خود سوق داده شوند، بنابراین باید ذائقه مردم تغییر کند و از نان کامل که رنگ تیره دارد، استفاده کنند.

معصومی با اشاره به مزایای نان کامل تصریح کرد: سبوس، جوانه گندم و آندوسپرم از اجزای مهم گندم بوده که در حال حاضر در روش‌های تبدیل گندم به آرد معمولاً حذف می‌شود و اگر سبوس و جوانه گندم از آرد حذف شود، دیگر نان خواص نان کامل را نداشته و مانند این است که سرمایه‌ای را هدر می‌دهیم.

وی ادامه داد: وجود جوانه گندم و سبوس در نان منبع مفید ریزمغذی‌ها، آهن و پروتئین بوده و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های غیرواگیردار چون سرطان روده‌بزرگ، دیابت نوع ۲، کمبود آهن و ید و نیز سکته‌ها و مشکلات قلبی- عروقی و مشکلات متابولیک و گوارشی جلوگیری می‌کند.

معصومی: در حال حاضر ۶۳ درصد تأمین انرژی روزانه بدن ایرانیان از مصرف نان است

معصومی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳ درصد تأمین انرژی روزانه بدن ایرانیان از مصرف نان است، گفت: نان اگر صحیح تهیه شود، بهترین خوراکی‌ها بوده که می‌تواند بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن ما را تأمین کند. ایران جزو پرمصرف‌ترین مصرف‌کنندگان نان در دنیا به شمار می‌رود به طوری‌که مصرف سالانه گندم هر فرد در دنیا ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم و در کشور ایران ۱۶۰ کیلوگرم است.

وی با اشاره به اینکه این‌میزان سرانه سالانه مصرف گندم برای هر فرد ایرانی مؤثر بر سلامت است به شرطی‌که سبوس، جوانه و آندوسپرم را جدا نکنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه کارخانه‌های آرد، سبوس گندم را از آن جدا کرده و برای مصرف دام به صورت قیمت آزاد می‌فروشند و آردی را که برای پخت نان به نانوایی می‌دهند، در واقع آرد قنادی بوده و سبوس آن گرفته شده است.

۳۰ درصد نان دورریز می‌شود

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان با بیان اینکه بر اساس آمار، ۳۰ درصد نان دورریز می‌شود، مطرح کرد: تولید بی‌کیفیت نان علت دوریز این میزان از نان پخت شده توسط نانوایی‌ها به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با توجه به مزایای بالای نان سبوس‌دار و کامل، مجدد کارگروه سلامت با همکاری اداراتی چون سازمان جهادکشاورزی، اداره‌کل غله، اداره‌کل استاندارد، اداره‌کل صمت، صنف خبازان و اتحادیه نانوایان تلاش دارد پخت نان کامل در سطح نانوایی‌ها آغاز شود ضمن اینکه این برنامه به صورت کشوری در حال اجرا بوده و هم‌اکنون در چند استان طرح فوق شروع شده است.

معصومی با بیان اینکه در حال حاضر سبوس‌گیری آرد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است، گفت: قرار است در نان کامل سبوس‌گیری آرد توسط کارخانه‌های آرد دو تا شش درصد انجام شود و تغییراتی در کارخانه‌ها در رابطه با سبوس‌گیری آرد صورت بگیرد.

معصومی: استان همدان دارای ۹ کارخانه آرد بوده که کارخانه آرد تویسرکان به عنوان نخستین کارخانه آرد استان موفق به دریافت مجوز تولید آرد سبوس‌دار شده است

وی در ادامه تصریح کرد: استان همدان دارای ۹ کارخانه آرد بوده که کارخانه آرد تویسرکان به عنوان نخستین کارخانه آرد استان موفق به دریافت مجوز تولید آرد سبوس‌دار شده است و از امسال تولید آرد سبوس‌دار خود را شروع می‌کند. این کارخانه تنها می‌تواند دو تا شش درصد سبوس آرد را جدا کند و باید ۹۷ تا ۹۸ درصد سبوس آرد برای تولید نان کامل باقی بماند.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان بیان کرد: در تولید نان کامل، نان تولیدی برای نان‌های سنتی چهارگانه لواش، تافتون، بربری و سنگک باید آرد سبوس‌دار باشد که این امر در کارخانه‌های آرد به مرور اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه در سطح استان همدان یک واحد آسیاب قدیمی در روستای زرقان فامنین دارای تولید آردی است که صددرصد سبوس دارد و سبوس‌گیری آن صفر است، اضافه کرد: یک واحد نانوایی نیز در شهر فامنین از آرد این آسیاب قدیمی تولید نان کامل دارد.

معصومی در ادامه اظهار کرد: باید در رابطه با پخت نان کامل، زمان خواب گندم و آرد و خمیر، نحوه تهیه و عمل‌آوری خمیر، درجه حرارت مناسب برای نان کامل، افزودنی‌های مجاز برای نان و نیز آشنایی با گندم و آرد مناسب به نانوایان و خبازان آموزش‌های لازم داده شود که این امر قرار است توسط مراکز آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای صورت گیرد.

باید اتاق خمیر و انبار آرد از محل پخت نان جدا باشد

وی اعلام کرد: برای پخت نان کامل نانوایی‌ها باید تغییراتی از لحاظ فضای فیزیکی و تجهیزات داشته باشند و اتاق خمیر و انبار آرد از محل پخت نان جدا باشد ضمن اینکه عمل‌آوری خمیر نان کامل سه ساعت طول می‌کشد و نانوایان برای این امر باید تعداد نفرات خود در نانوایی افزایش دهند.

معصومی یادآور شد: کیفیت سموم و کود مصرفی در تولید گندم، تولید بذر مناسب و تغییر الگوی کشت و نیز نحوه و کیفیت پخت نان و مهارت نانوا در پخت نان، خواب آرد و گندم، خواب خمیر و استفاده از نان سبوس‌دار از جمله مواردی است که در کیفیت نان و سلامت آن در تغذیه مؤثر است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه گندم آبی دارای گلوتن بیشتری به نسبت گندم دیم است، نانوایان باید گندم دیم را با گندم آبی مخلوط کنند چراکه گندم دیم صرفاً برای گندم آرد به تنهایی مفید نخواهد بود.

معصومی: با توجه به اینکه گندم آبی دارای گلوتن بیشتری به نسبت گندم دیم است، نانوایان باید گندم دیم را با گندم آبی مخلوط کنند

معصومی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در رابطه با کیفیت نان نانوایی‌ها گفت: اضافه شدن آهن، استاندارد تعریف شده برای استفاده از نمک در نان و حذف مواد غیرمجاز چون بلانکیت و جوش‌شیرین از جمله اقدامات انجام شده در سطح نانوایی‌های استان بوده است.

به گزارش ایسنا، امروزه بسیاری از افراد جامعه متقاضی نان‌های سلامت‌محور و نان‌هایی هستند که با آرد کامل تولید شده باشد اما هنوز بخشی از جامعه شناختی از نان کامل ندارند و در این ارتباط فرهنگ‌سازی برای استفاده از نان کامل با راهکارهای مختلف از جمله از طریق رسانه‌ها ضروری است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد
  • نحوه پخت نان‌های محلی ترکیه‌ای در یک نانوایی استانبولی (فیلم)
  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود