Web Analytics Made Easy - Statcounter

حیدر ابراهیمی فر گفت: در برخی مناطق کشور، قاچاق چوب عملا به یک شغل برای افراد محلی تبدیل شده است و فرهنگ آن ها به این موضوع گره خورده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ روزانه و به صورت مکرر خبر کشف محموله های چوب قاچاق از نقاط مختلف کشور به گوش می رسد. پدیده ای که در شمال و غرب کشور با شدت بیشتری رخ می دهند و عده ای سودجو در این میان به جان منابع طبیعی کشور می افتند و زیست بوم منطقه را لگدمال می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان بسیاری بر این باور هستند که نبود نیروی انسانی کافی برای کنترل جنگل های کشور به عاملی بدل شده است تا نتوان از این عرصه های طبیعی به خوبی محافظت کرد. کمبودی که ضرورت دارد به واسطه تجهیز یگان های منابع طبیعی به ابزار مدرن تجهیز شود.

حیدر ابراهیمی فر، جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در این خصوص به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: حدود ده ها سال است که قاچاق چوب در کشور وجود دارد و ریشه آن به دلایل مختلفی باز می گردد.

او افزود: قاچاق چوب در برخی مناطق کشور، عملا به یک شغل برای افراد محلی تبدیل شده و فرهنگ آن ها به این موضوع گره خورده است. زمانی می توان با این پدیده مقابله کرد که شغل جایگزینی برای این افراد وجود داشته باشد تا بتوانیم مردم را ترغیب کرده تا دست از این اقدامات برداشته و به نحوی حتی حامی منابع طبیعی باشند.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: امروز افزایش قیمت چوب سبب شده است تا قاچاقچیان چوب بیشتر به قطع درختان و قاچاق آن ها بپردازند. در این راستا توقف بهره برداری از جنگل های شمال کشور اجرایی شد که این نیز عاملی در راستای گران شدن چوب شده است. 

ابراهیمی فر در خصوص اقدامات مقابله ای با این تخلف ادامه داد: گشت های یگان منابع طبیعی در راستای برخورد با قاچاقچیان چوب افزایش پیدا کرده است. این گشت ها به صورت شبانه روزی فعال است و با متخلفین نیز برخورد قانونی می شود اما ما نمی توانیم به صورت کامل با این پدیده برخورد کنیم.

این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی کشور تصریح کرد: با توجه به کمبود نیروی انسانی، منابع طبیعی نمی تواند یک پوشش سراسری برای مقابله با این پدیده ایجاد کند و در این عرصه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم. این موضوع سبب می شود تا سودجویان بتوانند راحت تر به قاچاق چوب بپردازند. افرادی که حامل چوب های قاچاق هستند نیز به علت معاونت در جرم و یا عامل بودن نیز برای آن ها پرونده قضایی تشکیل می شود.

او افزود: کشفیات در حوزه قاچاق و قطع چوب بسیار زیاد است و 20 درصد پرونده های تخلف در حوزه منابع طبیعی کشور را به خود اختصاص می دهد. تولید زغال نیز در این عرصه جرم است زیرا مجوز بهره برداری از جنگل های شمال وجود ندارد. افرادی نیز که در مستثنیات شخصی خود قصد قطع درخت و بهره برداری نیز دارند باید درخواست مجوز داده و پس از بررسی به آن ها اجازه این کار داده می شود.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی کشور گفت: کشفیات ما در 7 ماه نخست امسال در حوزه قاچاق چوب تغییری نسبت به سال گذشته نکرده است و همچنان شمال و غرب کشور شاهد بیشترین تخلف در این حوزه هستند. مسائل اقتصادی و اجتماعی است که امروز سبب شده است تا قاچاق چوب افزایش پیدا کند و برای کنترل آن باید به معیشت مردم توجه بیشتری شود.

//انتهای پیام:5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: منابع طبیعی قاچاق چوب قیمت چوب منابع طبیعی کشور نیروی انسانی قاچاق چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟

صمد نژاد ابراهیمی، درباره استفاده از پژوهش های حوزه علوم انسانی در حل مسائل کشور گفت: علوم انسانی بخش تاثیرگذار در بخش پژوهش و کیفیت زندگی است. فرهنگ، تمدن و نوع رفتار افراد به علم انسانی مربوط است. به صورت کلی استراتژیک حرکت ما را تعیین می کند. استفاده از علوم انسانی در حل مسائل کشور درصد پایینی دارد؛ اما در حوزه استراتژیک، علم و فناوری و خط مشی و حکمرانی متخصصان خوبی درکشور داریم که نتایج آن را در آینده شاهد خواهیم بود.

وی افزود: از علوم انسانی خیلی اوقات درست حمایت نشده یا مسیر به درستی ترسیم نشده است. علوم انسانی در برخی حوزه ها با مشکلات جدی مواجه است. خیلی از افراد به دلیل عدم تصور از مشاغل مربوط به فلسفه ادبیات و جامعه شناسی تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ندارند. برای این موضوع از سطح وزارت آموزش و پرورش تا وزارت علوم باید فرهنگ سازی شود.

نژاد ابراهیمی درباره افزایش پژوهانه اعضای هیئت علمی نیز گفت: در برنامه هفتم توسعه، بندی به نام آیین نامه جامع پژوهانه وجود دارد که در آن پژوهانه اعضای هیئت علمی افزایش یافته است با ابلاغ این برنامه این آیین نامه اجرا می شود.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به نشریات علمی پرداخت و گفت: چاپ مقالات در سطح بین الملل مشروط به پرداخت هزینه است و این موضوع برای ما سخت شده است. به همین دلیل، می خواهیم از پتانسیل نشریات داخلی استفاده کنیم. در حال حاضر تعداد ۱۶۰۰ نشریه وجود دارد که در کمیسیون نشریات وزارت علوم به آن ها اعتبار داده می شود.

مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، گفت: یکی از سیاست  های ما بین المللی کردن این نشریات است تا مطالب نشریات داخلی در سطح دنیا دیده شود. در حال حاضر ۱۶۰ نشریه در پایگاه بین المللی نمایه شده است. از این تعداد، ۳۳ نشریه در حوزه علوم انسانی است که به مسائل فرهنگی و تمدنی کشور مربوط می شود.  با بین المللی شدن  این نشریات، مقالات ایرانی در دنیا هم‌دیده خواهند شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟