Web Analytics Made Easy - Statcounter

"الخان شاهین اوغلو" رییس مرکز مطالعات "اطلس" در مطلبی تاکید کرد: مرز جمهوری آذربایجان ـ ایران به مرز دوستی تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایسنا، این تحلیل گر در مطلبی در خبرگزاری «سلام نیوز» نوشت: ایران در جنگ قره باغ دوم از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرد. به عنوان نمونه بارز آن حمایت، می توان تصمیم اتخاذ شده در رابطه با جلوگیری از انتقال سلاح به ارمنستان از طریق ایران را نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
"الهام علی یف" رییس جمهور آذربایجان در روز 20 نوامبر سال جاری خطاب به مردم گفت: «من می دانم چرا ارامنه نتوانستند از طریق ایران سلاح منتقل کنند. زیرا، ایران کشور دوست و برادر ما است. زیرا، ایران با توجه به درخواست ما حریم هوایی خود را بست. زیرا، ایران نخواسته آنها بیایند و آذربایجانی‌ها را بکشند». 
"الهام علی یف" رییس جمهور آذربایجان در روز 16 نوامبر سال جاری در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ترکیه «A Haber» نیز به این موضوع اشاره کرده و گفت: «اطلاعی در خصوص انتقال سلاح از ایران به ارمنستان در دست نداریم. بر عکس، می‌توانیم بگویم که ایران حریم هوایی و راه زمینی خود را برای انتقال سلاح به ارمنستان بست. از این منظر، ما می خواهیم بار دیگر از دولت ایران تشکر کنیم». 
موضع ایران در عرض 44 روزی که جنگ قره باغ دوم ادامه داشت، ما را قانع میکرد. درست است، برخی افراد معتقد بودند که تهران فقط در بیانیه‌های خود از آذربایجان حمایت می کند، ولی در عمل به اندازه کافی از باکو حمایت نمی کند. ولی، آخرین اظهارات "الهام علی یف" رییس جمهور آذربایجان نشان داد که حمایت ایران از آذربایجان فقط در بیانیه های این کشور منعکس نشده است. رییس جمهور کشورمان حتی اعلام کرد که ایران آذربایجان را با اسلحه تامین می کند. به عنوان مثال، "الهام علی یف" رییس جمهور آذربایجان در روز 14 اکتبر سال جاری در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «Haber Türk» اعلام کرد: «ما از روسیه، اسراییل، بلاروس، ایران، اوکراین، کشورهای اروپای شرقی از جمله از ترکیه سلاح خریداری می کنیم». 
همچنین تجمعاتی که در شهرهای مختلف ایران در حمایت از پیروزی های جمهوری آذربایجان در قره باغ برگزار می شد، مورد توجه قرار گرفت. آزادی شوشا و قرار گرفتن مرز با ایران تحت نظارت جمهوری آذربایجان باعث خوشحالی ساکنان تبریز، اردبیل و سایر شهرهای ایران شد. 
فرماندهان نظامی ایران نیز در جنگ قره باغ دوم بیان کردند که از آذربایجان حمایت می کنند. به عنوان مثال می توان اظهارات ژنرال "محمد پاکپور" فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نشان داد: «ایران همیشه آرزو داشت تا سرزمین های اشغالی آذربایجان آزاد شود. امروز خوشحال هستیم زیرا این آرزوی ما تحقق می یابد. ایران آماده است در قره باغ با تروریست ها مبارزه کند». 
"رحیم نوعی اقدم" یکی از ژنرال های سپاه نیز این سخنان را مورد تایید قرار داد: «اگر باکو درخواست کند جنگجویان ما آماده هستند از طرف آذربایجان بجنگند». 
در روز های جنگ قره باغ دوم "علی اکبر ولایتی" مشاور مسایل سیاست خارجی رهبر عالی ایران اعلام کرد که سرزمین های اشغالی آذربایجان باید تخلیه شود. احترام به تمامیت ارضی تمام کشورهای جهان یکی از اصول اصلی منشور سازمان ملل متحد است. ما نیز به عنوان عضو این سازمان به این اصول وفادار هستیم. هفت منطقه جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان اشغال شده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با این مناقشه چهار قطعنامه ای صادر کرده است. در یکی از این قطعنامه ها اعلام می شود که مناطق اشغالی آذربایجان باید آزاد شود. ما نیز به عنوان عضو این سازمان می طلبیم سرزمین های جمهوری آذربایجان که توسط ارمنستان اشغال شده است، برگردانده شود. بیش از یک میلیون آوارگان جنگی این کشور باید به خانه و کاشانه خود برگردند». 
بعدا "سید علی خامنه ای" رهبر عالی ایران نیز در این خصوص سخن گفت: «آزادی سرزمین های اشغال شده توسط ارمنستان ضروری است. معلوم است که این سرزمین ها خاک آذربایجان است. تمام سرزمین های جمهوری آذربایجان که توسط ارمنستان اشغال شده است، باید آزاد و به آذربایجان برگردانده شود. در این مسئله حق با جمهوری آذربایجان است». 
"الهام علی یف" رییس جمهور آذربایجان در روز 7 اکتبر سال جاری در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «CNN-Türk » اعلام کرد: «مقامات ایران از موضع برحق آذربایجان حمایت کردند. مقامات ایران اعلام کردند که باید به اشغال پایان داد، تمامیت ارضی آذربایجان باید تامین شود و آوارگان جنگی کشورمان باید به خانههای خود برگردند. این نیز موضع عادلانه‌ای است».


شاید به همین دلیل، "محرم علی یف" رییس شعبه مسایل نظامی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان و "حکمت حاجی یف" رییس شعبه مسایل سیاست خارجی نهاد ریاست با اشاره به جنگ قره باغ اول اعلام کردند که توپخانه ایران در آن روزها به آذربایجان کمک کرد. ما نباید فراموش کنیم که در روزهای جنگ قره باغ اول زمانی که نخجوان توسط ارمنستان در انزوا قرار گرفته بود، ایران پل نجات باز کرده و برای نجات مردم گام های حیاتی برداشت. 
پس از جنگ قره باغ دوم صفحه جدیدی در مناسبات آذربایجان و ایران باز می شود. اتفاقی نیست که "الهام علی یف" در روز 16 نوامبر سال جاری در چارچوب سفر خود به مناطق هم مرز با ایران اعلام کرد که مرز آذربایجان ـ ایران که از روی رودخانه ارس می گذرد، به مرز دوستی تبدیل شده است. 
حمایت ایران از آذربایجان در جنگ قره باغ باعث نارضایتی طرف ارمنی شده است. سفر "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان به ایران که چند سال قبل صورت گرفته بود، اهمیت خود را از دست داد. نیروهای مخالف با "پاشینیان" نیز اعلام می کنند که ایران از ارمنستان روی بر می گرداند. این، با منافع آذربایجان مطابقت دارد. از این به بعد همکاری دو جانبه ای و منطقه ای بین ایران و آذربایجان گسترش خواهد یافت. همراه با آذربایجان و ایران، روسیه و ترکیه نیز در همکاری های منطقه ای شرکت خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مناقشه قره باغ روابط ایران آذربایجان رییس جمهور آذربایجان در روز جمهوری آذربایجان آذربایجان حمایت جنگ قره باغ دوم توسط ارمنستان الهام علی یف سال جاری اشغال شده سرزمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند

رهبر حزب سعادت ترکیه با بیان اینکه به دلیل مسائل مربوط به سلامتی دیگر توان اداره حزب را ندارد، گفت: به زودی از سمت خود کناره گیری می‌کنم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تمل کارا ملا اوغلو رهبر حزب سعادت ترکیه اعلام کرد که به دلیل کهولت سن و مسائل مربوط به سلامتی از سمت خود استعفا می دهد.

وی با بیان اینکه وضعیت سلامتی ام دیگر اجازه نمی دهد که این مسئولیت را به دوش بکشم، گفت: در این دوره از انتخابات(شهرداری ها) من تنها توانستم به 4 جا سفر کنم. این برای یک رهبر حزب کاستی بزرگی است. برای این نبود که نمی خواستم بروم، بلکه وضعیت سلامتی ام اجازه نمی داد. پس از آن، یک هفته در بیمارستان زیر سرم بودم و امروز کمی بهتر هستم.

رهبر حزب سعادت افزود: بهبودی امروزم موقتی است. در 4 سال پیش رویمان اگر انتخابات زود هنگام نباشد، فرصت داریم تا تشکیلاتمان را به شکلی قدرتمند توسعه دهیم. البته از سیاست به طور کامل کناره گیری نخواهم کرد بلکه از رهبری حزب کنار می روم و هر کدام از برادرانمان مدیرکل حزب شود به بالاترین شکل از او حمایت خواهم کرد.

طی یکسال گذشته احزاب سیاسی در ترکیه شاهد پوست اندازی و تغییرات در سطح رهبری بوده اند. در دوره اخیر "مرال آکشنر" رهبر حزب خوب جای خود را به "مساوات درویش اوغلو" داد. پیش از آن نیز کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق جای خود را به اوزگور اوزل داد و کمی قبلتر از آن نیز حزب دموکراتیک خلق ها به نام حزب برابری و دموکراسی خلق ها(DEM) تغییر یافت و تولای حاتیم اوغوللاری و تونجر باکرحان رهبری این حزب را بر عهده گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • نجات جان چهار مفقودی در ارتفاعات اوچ دره شاهین دژ
  • اگر گلبال به پارالمپیک نمی‌رفت، آسیب بیشتری می‌دید
  • رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند