Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شانزدهم آذرماه روزی سخت و تلخ برای مردم استان بوشهر خصوصاً شهرستان دشتستان بود. بارش ۱۶۵ میلیمتری باران در دو ساعت و سرازیر شدن روان‌آب‌ها از بالادست باعث شد تا حجم بالای آب وارد شهرستان دشتستان شود.

ورود حجم بالای آب به نقاط مختلف شهرستان دشتستان باعث شد تا سیلاب عظیمی به راه افتاده و با عبور از شهرها و روستاهای مختلف، خسارت‌های متعددی را از خود بر جای بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر دو نفری که در جریان این سیلاب جان خود را از دست دادند، زندگی خانواده‌های بسیار زیادی تحت تأثیر ورود سیل قرار گرفته و برخی خانه خود را از دست دادند و برخی نیز وسایل زندگی‌شان در این سیل از بین رفت.

سیل با ورود به تعدادی از مغازه‌ها، کسب و کار برخی از مردم را نابود کرد و در بخش کشاورزی نیز باعث ضربه‌زدن به بسیاری از اراضی کشاورزی، باغات و گلخانه‌ها شد. بخشی از زیرساخت‌های شهری و روستایی، تأسیسات آب و برق و گاز و مخابرات، راه‌ها و… در این سیل از بین رفت.

سیل اخیر بیشترین خسارت‌ها را در شهرستان دشتستان وارد کرد و شهر وحدتیه و روستاهای شول و بویری که در مسیر اصلی این سیلاب قرار داشتند، بیشترین میزان خسارت را داشتند.

ساخت‌وساز در مسیر رودخانه

یکی از مهمترین دلایل بروز خسارت‌های سنگین این سیل را می‌توان ساخت و ساز در مسیر و حریم رودخانه دانست؛ عدم لایروبی مسیر عبور روان‌آب‌ها از دیگر مسائلی بود که در سنگین‌شدن خسارت‌های سیل نقش داشت.

در شهر وحدتیه و شول مردم از بابت ساخت‌وسازهایی که در حریم رودخانه صورت گرفته و باعث بروز این سیل شده است، ناراحت هستند، هرچند مسئولان هم عنوان می‌کنند که بارها نسبت به رفع حریم رودخانه تذکر داده و اقدام کرده‌اند ولی مردم در این زمینه به خوبی همکاری نکرده‌اند.

البته این موضوع از مسئولان مربوطه رفع تکلیف نمی‌کند و می‌طلبید که با پیش‌بینی دقیق چنین حوادثی، نسبت به پیشگیری از آن اقدام می‌شد.

در وحدتیه، محل عبور روان‌آب‌ها سال‌هاست که لایروبی نشده است، دهانه پل نیز عرض کمی داشت و عبور لوله‌های مربوط به کابل‌های مخابراتی از زیر پل باعث شد تا عبور روان‌آب‌ها کند شود و آب از مسیر رودخانه طغیان کرده و وارد خانه‌ها و مغازه‌ها شود.

با وقوع سیل دشتستان و در اولین لحظات وقوع سیل نیروهای جهادی و گروه‌های مردمی به کمک آسیب‌دیدگان آمدند و هنوز هم در مناطق سیل‌زده حضور دارند تا روند خدمات‌رسانی را ادامه دهند.

سیل ویرانگر

یکی از اهالی وحدتیه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اثر وقوع سیل در وحدتیه همه دار و ندار ما از بین رفت. آب تا سقف وارد خانه ما شد و همه اسباب و وسایل زیر گل و لای رفت.

محمد با بیان اینکه از زمان وقوع سیل تاکنون مشغول پاکسازی خانه از گل و لای و خشک کردن خانه بوده‌ایم افزود: اکنون جایی برای زندگی کردن نداریم و هیچیک از وسایل ما قابل استفاده نیست.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه بارها و بارها به شهرداری و شورای شهر تذکر داده بودیم که احتمال طغیان رودخانه فصلی وجود دارد، ولی توجهی به این اخطارها نشد تا این حادثه بزرگ رقم خورد.

مسئولان جبران کنند

یکی دیگر از اهالی وحدتیه با انتقاد از شهرداری به خاطر عدم لایروبی محل عبور سیلاب طی سال‌های گذشته ادامه داد: خطر سیل همچنان وجود دارد و انتظار می‌رود تا قبل از بارش‌های پیش رو، نسبت به لایروبی مسیر اقدام شود.

حسین با تقدیر از نیروهای جهادی بیان کرد: انتظار ما از مسئولان این است که هرچه سریع‌تر نسبت به جبران خسارت‌های وارد شده به مردم اقدام کنند تا بیش از این زندگی ما مختل نباشد.

وی با تقدیر از نیروهای جهادی و مردمی که در این حادثه به کمک مردم آمدند افزود: نیروهای جهادی نقاط مختلف استان از اولین لحظات وقوع سیل در شهر حاضر شدند و همچنان در حال خدمت به مردم هستند.

یکی از مغازه‌داران آسیب دیده بر اثر سیل نیز به خبرنگار مهر گفت: هر چه جنس در مغازه داشتیم زیر گل و لای مدفون شده و از بین رفته است و حالا دیگر هیچ چیزی برای فروش نداریم.

وی بیان کرد: مسئولان وعده‌های زیادی را برای جبران خسارت‌های وارد شده به مردم داده‌اند و امیدواریم هرچه سریع‌تر نسبت به جبران این خسارت‌ها اقدام شود و ما بتوانیم نیازهای خود را تأمین کنیم.

خسارت گسترده به کشاورزان

در کنار افرادی که خانه و مغازه خود را زیر گل و لای دیده‌اند، بسیاری از کشاورزان نیز با خسارت‌های زیادی روبرو شده‌اند.

یکی از کشاورزان دشتستان به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه بر اثر وقوع سیل و ورود آب به مزرعه، هر چه کاشته بودیم همراه با جریان آب رفته و زمینی پر از گل و لای برای ما بر جای گذاشته است.

فرج‌الله ادامه داد: بخش عمده تأسیسات آبیاری ما هم بر اثر سیل از بین رفته است و علاوه بر اینکه محصولی را برداشت نخواهیم کرد، در فصول آینده کشت هم برای آبیاری خود با مشکل روبرو هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سیل اخیر در استان بوشهر خسارت‌های گسترده‌ای را به بخش کشاورزی وارد کرد و کشاورزان ضرر و زیان زیادی را متحمل شدند.

محمد تقی منوچهری مجموع خسارت‌های وارد شده را ۵۵۳ میلیارد ریال برآورد کرد و ادامه داد: حدود سه هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع غلات، سبزی‌جات، باغ‌ها و گلخانه‌های استان دچار خسارت شدند.

وی با اشاره به وارد شدن خسارت به سه هزار و ۴۰۰ مترمربع از دامداری‌های روستایی استان و تلف شدن ۲۱۸ رأس دام، افزود: از دیگر خسارت‌ها می‌توان به خسارت‌های وارد شده به تأسیسات مرغداری‌های گوشتی، چاه‌های کشاورزی، پل‌ها، راه، ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، کلنی‌های زنبور عسل، جاده بین مزارع و تأسیسات آبیاری و بندهای خاکی اشاره کرد.

باز هم پیشتازی نیروهای جهادی

با وقوع سیل در وحدتیه و دو روستای دیگر شهرستان دشتستان، نیروهای جهادی از نقاط مختلف استان بوشهر در سریع‌ترین زمان وارد این شهر و روستاها شدند و به کمک مردم شتافتند.

نیروهای جهادی همچنان در مناطق سیل‌زده حضور دارند و علی‌رغم خدماتی که ارائه کرده‌اند، به توزیع اقلام مورد نیاز مردم، تعمیر وسایل خانگی و همچنین شست‌وشوی فرش و موکت و… مشغول هستند.

دبیر قرارگاه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان شهرستان دشتستان به خبرنگار مهر گفت: از همان روز نخست سیل در وحدتیه مستقر شدیم و ۲۰ گروه جهادی از نقاط مختلف استان به وحدتیه و روستاهای شول و بویری آمدند تا به مردم خدمت کنند.

حجت پارمان اضافه کرد: در اولین مرحله اقدام به پاکسازی خانه‌ها و مغازه‌های مردم از گل و لای کردیم و وسایل مردم را از خانه‌ها بیرون آوردیم تا نسبت به تمیزکاری و تعمیر و شست‌وشوی آنها اقدام شود.

دبیر قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام استان بوشهر افزود: در مرحله بعدی نسبت به توزیع اقلام اساسی شامل برنج، مرغ، رب، ماکارونی، روغن، رب، مواد بهداشتی و شیر خشک و… در بین خانواده‌های آسیب‌دیده اقدام شد.

وی از راه‌اندازی کارگاه شست‌وشو در وحدتیه و بویری خبر داد و اضافه کرد: با حضور نیروهای جهادی، نسبت به شست‌وشوی فرش، موکت، پتو و… در این مناطق اقدام شده است.

پارمان بیان کرد: همچنین با راه‌اندازی کارگاه تعمیرات لوازم خانگی، نسبت به تعمیر وسایل برقی و مکانیکی مردم که در جریان سیل دچار آسیب شده بودند اقدام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته در قرارگاه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان شهرستان دشتستان، همه اقلامی که توسط مردم، خیرین، گروه‌های جهادی و دستگاه‌های دولتی برای سیل‌زدگان اختصاص یافته است، پس از شناسایی نیازها با مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق توزیع خواهد شد.

دبیر قرارگاه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان شهرستان دشتستان افزود: کمک‌هایی که برای این موضوع اختصاص می‌یابد به صورت واحد و با اولویت‌بندی و با استفاده از نرم‌افزار ویژه توزیع اقلام، بین نیازمندان توزیع خواهد شد.

وی از توزیع مرحله دوم بسته‌های معیشتی برای افراد آسیب دیده خبر داد و بیان کرد: با توجه به اینکه در فصل سرما هستیم نسبت به تأمین و توزیع بخاری در بین خانواده‌هایی که نیاز داشتند اقدام شده است.

پارمان با اشاره به اینکه همدلی و همراهی خیلی خوبی بین گروه‌های جهادی و مردم وجود دارد، تصریح کرد: مردم شهر وحدتیه و گروه‌های جهادی این شهر و جهادگرانی از دیگر نقاط استان به صورت کامل پای کار بودند و به کمک مردم شتافتند.

وی با اشاره به اینکه این تفکر جهادی باید در بین همه مسئولان نیز وجود داشته باشد، ادامه داد: مردم اکنون همچنان دغدغه دارند که با آغاز بارش‌ها چنین حوادثی تکرار شود و می‌طلبد که نسبت به انجام کارهای پیشگیرانه اقدام شود.

خسارت‌ها جبران شوند

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خوشبختانه با همکاری مسئولان و بسیج همه امکانات و حضور گروه‌های جهادی شاهد کمک‌رسانی مناسبی به مردم در مناطق سیل‌زده بودیم.

ابراهیم رضایی با اشاره به اینکه مراحل لایروبی و پاکسازی مناطق سیل‌زده در همه مناطق انجام شده است، اضافه کرد: خسارت‌های وارد شده به مردم بررسی و کارشناسی شده و برآوردها انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه سیل به خانه‌های مردم، مغازه‌ها، بخش کشاورزی و زیرساخت‌ها خسارت‌های گسترده‌ای را وارد کرده است، افزود: انتظار این است که خسارت‌ها در سریع‌ترین زمان جبران شود تا مردم به زندگی عادی خود برگردند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید قبل از وقوع چنین حوادثی از آن پیشگیری کرد، ادامه داد: تسریع در بازسازی و برگشت مردم به خانه‌ها از انتظاراتی است که مد نظر مردم است.

وی خواستار اقدام جدی دولت برای کمک به مردم، بازسازی نقاط حادثه‌دیده و جبران خسارت‌ها شد و افزود: مردم متضرر شده‌اند و اکنون ناراحت و سردرگم هستند و باید به آنها کمک کرد.

خدمات‌رسانی به مردم ادامه دارد

استاندار بوشهر با تاکید بر تشکیل پرونده‌های خسارت دیدگان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گفت: باید در ارائه خدمات‌رسانی از سلامتی مردم در زمینه شیوع ویروس کرونا مواظبت شود.

عبدالکریم گراوند با قدردانی از دست‌اندرکاران رسیدگی به سیل‌زدگان و ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان اظهار داشت: با تلاش‌های انجام شده مناطقی که دچار آبگرفتگی شده ضمن ارائه خدمات به مردم آسیب دیده، پاکسازی از گل و لای ناشی از سیل در کمتر از سه روز انجام شد.

وی، با تاکید بر ادامه کمک‌رسانی به سیل‌زدگان در نقاط شهری و روستایی استان بوشهر، افزود: تا زمانی که مردم دچار مشکل و کمبود هستند باید کمک‌رسانی و ارائه خدمات در نقاط سیل‌زده ادامه داشته باشد.

استاندار بوشهر بیشترین خسارت در جریان سیل هفته گذشته را در شهرستان دشتستان به ویژه وحدتیه و بویری دانست و بیان کرد: مردم این مناطق در بخش‌های آسیب به خانه، وسایل و تجهیزات منزل، محل درآمد و معیشت خسارت فراوانی دیدند که با برنامه‌ریزی انجام شده جبران می‌شود.

گراوند با اشاره به هشدار هواشناسی استان بوشهر در بارش باران در هفته پیش‌رو افزود: دستگاه‌های ذیربط راهکارهای لازم برای پیشگیری از حوادث و بحران ارائه کنند و در این راستا لازم است مسیل‌ها و رودخانه‌ها و پل‌ها لایروبی شود.

وی، لایروبی رودخانه‌های فصلی در حریم شهرها و روستاها را یک ضرورت دانست و بیان کرد: شهرداران نسبت به لایروبی رودخانه‌ها در حوالی شهرها اقدام کنند و ستاد بحران در همه شهرستان‌های استان بوشهر هماهنگی لازم برای افزایش آمادگی داشته باشند.

لایروبی دره فصلی انجام می‌شود

فرماندار دشتستان هم گفت: تیم بنیاد مسکن متشکل از کارشناسان برای تشکیل پرونده آسیب دیدگان از سیل در مدرسه فاطمه الزهرا شهر وحدتیه مستقر شد و با سرعت در حال تشکیل پرونده‌های خسارت دیدگان از سیل است.

فتح‌الله نوروزی اضافه کرد: همچنین تیم‌های دیگر بنیاد مسکن استان در شبانکاره، آبپخش و روستای بویری مستقر هستند.

وی با اشاره به تشکیل کمیته یکپارچه ساماندهی آسیب دیدگان سیل دشتستان افزود: بهسازی کوچه‌های آسیب دیده از سیل شهر وحدتیه توسط شهردار و همکارانشان در حال انجام است.

فرماندار دشتستان با بیان اینکه جابجایی کانال‌های عبور کابل مخابرات از پل مرکزی شهر وحدتیه توسط مخابرات در حال انجام است گفت: تا پایان بهسازی و رفع مشکلات در کنار مردم خواهیم بود.

از ابتدای وقوع سیل در وحدتیه تاکنون خدمات گسترده‌ای به مردم آسیب‌دیده ارائه شده است و هنوز هم کمک‌ها ادامه دارد ولی انتظار می‌رود که روند بازسازی و جبران خسارت‌ها در سریع‌ترین زمان انجام شود.

بسیاری از خانواده‌ها هنوز با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند و باید تلاش شود که جریان زندگی در مناطق آسیب دیده برقرار شود و مردم بتوانند به زندگی عادی خود برگردند.

با اقداماتی ساده می‌توان از بروز چنین حوادثی جلوگیری کرد؛ به شرطی که علاج واقعه قبل از وقوع انجام شود و با پیش‌بینی شرایط پیش رو از بروز حوادث پیشگیری کرد.

کد خبر 5095089

منبع: مهر

کلیدواژه: فتح الله نوروزی ابراهیم رضایی دشتستان وحدتیه عبدالکریم گراوند مجلس شورای اسلامی شهرستان دشتستان فتح الله نوروزی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بوشهر سیل سیلاب ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر آیت الله یزدی شیوع کرونا گرگان کرمانشاه محدودیت های کرونایی شهرکرد شهرستان کرج آلودگی هوا تبریز عکس استانها خسارت های وارد شده رسانی به سیل زدگان شهرستان دشتستان جبران خسارت ها گروه های جهادی نیروهای جهادی سیل در وحدتیه مناطق سیل زده ارائه خدمات آسیب دیدگان چنین حوادثی خبرنگار مهر استان بوشهر وقوع سیل گل و لای خانواده ها نقاط مختلف شهر وحدتیه بین رفت روان آب ها انجام شده آسیب دیده اقدام شود مغازه ها اقدام شد انجام شد خانه ها بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۱۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران عنوان کرد و افزود: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه و ... است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی به اقدامات بسیار خوب مدیریت در زمینه کشت انگور با روش‌های نوین اشاره و اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی در ادامه گفت: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی از برنامه‌های اصلی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام نمود، اضافه کرد: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی خاطرنشان کرد: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است، تصریح کرد: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی

وی با ابراز نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی در واحد سطح، به ویژه پسته به عنوان اصلی‌ترین محصول شهرستان ادامه داد: صادراتی بودن این محصول و برنامه‌ریزی هدفمند کشورهای رقیب در زمینه توسعه کمی و بازار مصرف محصول پسته، تهدیدی جدی بر آینده پسته کشور خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب تنها راه مقابله با این تهدید را افزایش میزان تولید محصول در واحد سطح دانست که باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی بر ادامه آموزش و ترویج هدفمند در زمینه مدیریت علمی مزارع و باغات شهرستان به ویژه در زمینه محصول پسته تأکید کرد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ با اجرای چندین همایش هدفمند و بازدیدهای داخل و خارج استانی، زمینه تغییر نگرش باغداران را نسبت به نحوه مدیریت باغات خود ایجاد کرده و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان باشیم.

افزایش تولید مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب برنامه‌ریزی برای افزایش تولید را مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی دانست و افزود: ایجاد، توسعه و تقویت تشکل‌ها از جمله شرکت‌های تعاونی کشاورزان و دامداران، انجمن پسته شهرستان، شرکت‌های خدمات مکانیزه و شرکت‌های فنی و مشاوره‌ای، به صورت ویژه مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه جهش تولید با مشارکت مردم را اولویت اول مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب در سال جدید دانست و گفت: با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری امسال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی شهرستان و به ویژه جهش تولید، به صورت ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رودسرابی از استقرار سه مرکز جهاد کشاورزی غیر دولتی در شهرستان و در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: استفاده از توان علمی فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی، بهبود کیفیت و کمیت خدمت‌رسانی به ویژه در بخش‌های سه گانه و مشارکت بخش خصوصی در تحقق اهداف و برنامه‌های بخش کشاورزی شهرستان از دلایل شروع فعالیت مراکز مذکور است.

ضرورت تسریع در صدور مجوزها و ارائه به موقع تسهیلات

وی حمایت همه جانبه از ایجاد و توسعه شرکت‌های خصوصی وابسته به بخش کشاورزی را یکی از عوامل تحقق شعار سال برشمرد و عنوان کرد: شرکت‌های تعاونی تولید، تعاونی روستایی و ...می‌توانند نقش بسیار مؤثری در جهش تولید محصولات از طریق ارائه خدمات تخصصی و تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولید اعضای خود داشته باشند که در همین راستا تمامی امور مربوط به تأمین و توزیع نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان و دامداران شهرستان به شرکت‌های مذکور واگذار شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به تجربه بسیار موفق مدیریت در اجرای برنامه‌های آموزشی، ترویجی با استفاده از مشارکت بهره‌برداران و شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه کشاورزی گفت: این روند در سال جاری تقویت و زمینه حضور و مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی در برنامه‌های ترویجی شهرستان بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی رفع موانع تولید را پیش نیاز مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: تسریع در صدور مجوزها، ارائه به موقع تسهیلات و پیگیری مستمر رفع موانع مربوط به سرمایه‌گذاری در شهرستان، از اولویت‌های مدیریت در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

این شهرستان مرکب از بخش های مرکزی، مشکان و نوده انقلاب، دارای ۷۰ روستا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • گردباد ویرانگر در آمریکا + فیلم
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات