Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین آقابزرگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش آفرینی برخی شرکت‌های حقوقی در نوسانات اخیر بازار سهام گفت: تفاوت اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه این است که اشخاص حقوقی شخصیت کاملاً مستقل از فضای بازار سرمایه ندارند؛ اگر به کدهای سهامداری که در بازار سرمایه نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که یکسری اشخاص حقیقی تبدیل به یک کد بورسی حقوقی می‌شوند تا بتوان در یک قالب واحد و با استراتژی مشخص در بازار سرمایه و خرید و فروش سرمایه گام برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: نمونه آن صندوق‌های بازنشستگی و برخی شرکت‌های حقوقی هستند که اجزای تشکیل دهنده آنها را تعداد زیادی از سهامداران حقیقی تشکیل می‌دهند. بنابراین نمی‌توان بین اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه تفکیک قائل شد.

وی تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا تفکیکی میان اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در بازار سهام نمی‌توان قائل بود مگر اینکه اشخاص حقوقی به عنوان یک رکن بازارساز یا بازارگردان بخواهند فعالیت کنند که این موضوع کاملاً متفاوت بوده و قابل تفکیک است.

این کارشناس بازار سهام گفت: تفکیک اشخاص حقیقی و حقوقی و نوع رفتار آنها جدالی است که پایانی برای آن نمی‌توان متصور بود، چرا که مدیران شرکت‌های حقوقی نیز باید در مقابل سهامداران و مؤسسان خود پاسخگو باشند.

آقابزرگی با بیان اینکه نیت تمامی فعالان بازار سرمایه اعم از حقیقی و حقوقی، کسب بالاترین سود با کمترین ریسک است، گفت: در واقع همه معامله گران تلاش دارند تا در اوج قیمت، سهام خود را بفروشند و در کف قیمتی سهام جدیدی را جایگزین کنند و این ذات بازار سرمایه است. بنابراین اگر انتظار داشته باشیم شخصی همچون یک مؤسسه عام المنفعه در بازار سرمایه به سایرین خدمات رسانی داشته باشد، دور از فضای بورس است. البته بازارگردانان حقوقی که بیشترین رونق را در سه ماهه اخیر در رابطه با حجم معاملات و نقدشوندگی بازار سرمایه داشته اند، رسالت متفاوتی دارند و باید کسب انتفاع را در اولویت دوم خود قرار دهند.

وی اظهار داشت: رسالت اول شرکت‌های بازارگردان، افزایش ضریب نقدشوندگی بازار است.

آقابزرگی بیان کرد: معاملات الگوریتمی و معاملات با ربات جزو اصول تمامی بازارهای سرمایه دنیا است و هیچ شک و شبهه‌ای نمی‌توان بر آن وارد کرد؛ اگر انتظار داریم بازار سرمایه ایران نیز همچون دنیا روند رشد و تعالی را طی کند باید به مرور زمان نسبت به بهبود فرآیندها اقدام کرده و اجازه دهیم تمامی ابزارهای نوین در معاملات به کار گرفته شوند. اگر اصرار داریم که رویه‌های گذشته پاسخ می‌دهد، سخت در اشتباه هستیم چرا که حجم بازار سرمایه ما متفاوت از قبل شده است و در حجم فعلی، معامله با رویه‌ها و شیوه‌های قبلی پاسخگوی نیازها نخواهد بود.

کد خبر 5103006

منبع: مهر

کلیدواژه: بازارگردانی در بورس بازار سهام معاملات الگوریتمی ویروس کرونا شاخص کل بورس لایحه بودجه ۱۴۰۰ قیمت دلار بانک مرکزی ایران اقتصاد چین بازار سهام قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی تولید نفت بورس تهران وزارت راه و شهرسازی قیمت یورو قیمت طلا اشخاص حقیقی و حقوقی بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه