Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشف حجاب در ۱۷ دیماه سال ۱۳۱۴ و در عصر فرمانروایی رضاشاه باعث نفرت و انزجار شدید مردم از حکومت پهلوی شد و واکنش شدید مردم، علما و بویژه زنان را به همراه داشت.

رضاشاه به سربازان و ماموران خود دستور داده بود که با ارعاب و زور، کشف حجاب را اجرا نمایند که این موجب درگیری ماموران حکومتی با مردم و آزار و اذیت و قتل و خونریزی آنان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اقدامات گوناگون و سریع زنان در مقابله با این عمل رضاشاه بسیار قابل توجه بود و نقش آنان را بسیار پر رنگ کرد و طبیعتا همین زنان بودند که در به ثمر رسیدن درخت تنومند انقلاب اسلامی به همراه مردان مقابل رژیم پهلوی ایستادگی و مبارزه کردند.

جامعه ای که در سطح بالایی از باورهای دینی باشد، در سایه ایمان، در برابر بسیاری از آسیب ها مصون می ماند و دشمنان نمی توانند در صفوف آن رخنه کنند و نقشه های آنان نقش بر آب می شود.

این جامعه که دل به خدا سپرده و سرانجام زندگی را رسیدن به خالق خود می داند، دل به دیگری نمی سپارد و عقاید خود را متزلزل نمی کند، در این جامعه، حجاب و پوشش جزو احکام مسلم دین و مذهب به شمار می رود و زنان حاضر نمی شوند خود را به زینت های زودگذر و دنیایی مزین کنند و در پرتو آن عقاید دیگران را متزلزل نمایند و خود نیز زمینه ساز فساد در جامعه شوند.

به بهانه سالروز کشف حجاب با چند تن از بانوان مسوول استان یزد و همچنین چند بانوی شهروند به گفتگو نشستیم .

کشف حجاب، نسخه‌ای پیچیده شده از خارج کشور بود

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری یزد به خبرنگار ایرنا گفت: هفدهم دی ماه در تاریخ رسمی ایران به عنوان روز تصویب قانون کشف حجاب شناخته می شود، قانونی که به موجب آن زنان و دختران ایرانی از استفاده چادر، روبند و روسری منع شدند.

اعظم کاظمی اظهار داشت: در واقع تصمیم رضا خان برای تصویب و اجرای قانون کشف حجاب، به نوعی سوغاتی بود که او از سفر ترکیه به ایران آورده بود.

به گفته وی قانون کشف حجاب که یک امر سفارشی و نسخه پیچیده شده از بیرون برای کشور بود به علت عدم همخوانی با باورها، اعتقادات و فرهنگ مردم، از همان روزهای اول مورد مخالفت شدید اقشار مختلف قرار گرفت و هر فردی، با توجه به توانایی و جایگاه اجتماعی که از آن برخوردار بود تلاش کرد با این قانون مخالفت کند.

وی ادامه داد: از جمله این مخالفت ها می توان به خانه نشینی داوطلبانه زنان محجبه اشاره کرد که ترجیح دادند روزهای متمادی، خود را در خانه محبوس کنند ولی بدون حجاب در جامعه حضور نیابند.

کاظمی اضافه کرد: همچنین تاریخ از اعتراض های شدید علما و مراجع به تصویب و اجرای این قانون سخن می گوید و اسنادی وجود دارد که نشانگر واکنش های مدنی زنان نخبه و فعالان اجتماعی، به تصویب و اجرای قانون کشف حجاب است.

وی تصریح کرد: استان یزد که همواره در طول تاریخ با تکیه بر فرهنگ غنی و اصیلِ ایرانی و اسلامی خود در گذرگاههای تاریخی نقش تاثیرگذاری را ایفا کرده است در موضوع مخالفت با قانون کشف حجاب نیز اثرات قابل توجهی از خود برجای گذاشته که از جمله می توان به واکنش زنان فعال اجتماعی اشاره کرد که طی نامه ای به مجلس شورای ملی، خواستار لغو قانون کشف حجاب شدند و از نمایندگان خواستند تا به زنان، آزادی داده شود تا بتوانند حجاب را انتخاب کنند.

این مسوول یادآور شد: این نامه امروز یکی از اسناد افتخار آمیز از حرکت هوشمندانه و روشنفکرانه زنان فعال یزدی است که در تاریخ این استان و ایران عزیز اسلامی ثبت شده است.

وی با بیان اینکه امروز نیز زنان و دختران فهیم و نجیب استان یزد همواره خود را حافظ فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی می دانند گفت: آنها معتقدند حجاب یکی از سنگرهای مهم در حفظ آرمان ها و ارزش های دینی است و به تاسی از آموزه‌های دین و فرمایش صریح پیشوایان خود، حجاب را از مسلمات و ضروریات دانسته و درعین حال، آن را مانع از حضور در مجامع علمی و فعالیت های اجتماعی خود نمی دانند.

کظایم اظهار داشـت: از این روست که امروز شاهد تاثیر گذاری بالای زنان در جامعه و موفقیت‌های ارزشمند آنها در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، ورزشی هستیم.

بی‌حجابی، ترفند فرهنگی دشمن است 

مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) یزد هم با اشاره به اهمیت حجاب و عفاف در جامعه گفت: باید برای حفظ این ارزش دینی، جامعه و رسانه ها با یکدیگر همکاری متقابل داشته باشند.

عزت شهبازی با بیان اینکه ترویج بی حجابی و بی‌ توجهی به حجاب، اقدام فرهنگی دشمنان است ،  نقش خانواده ها در خصوص عفاف و حجاب را مهم و تعیین کننده دانست.

وی با بیان اینکه تهدید نرم فرهنگی دشمنان به خصوص در ارتباط با ضعیف کردن حجاب جدی است بر ضرورت بصیرت مردم در این زمینه تاکید کرد.

به گفته وی دسیسه ضعیف کردن حجاب همواره جزو اهداف فرهنگی گسترده دشمن است.

حجاب، بخشی از رسالت انبیاء و اولیاء است 

مدیر یکی از مدارس دخترانه هم گفت: حجاب و عفاف، بخشی از رسالت انبیاء و اولیاء و علما بوده است زیرا حفظ حجاب و عفاف به حذف بسیاری از گناهان کمک می کند.

سیده اعظم حسینی افزود: رعایت حجاب اسلامی، به تهذیب و تزکیه نفس و ملکات نفسانی پرداخته و قرب الهی را نصیب انسان می کند؛ مسئله حجاب یک دستور دینی است و از مسائل مهم جامعه ماست و با بسیاری از مسائلی پیوند خورده، دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده است .

به گفته وی این مسئله از آن جهت که خطابش با زنان است ، به نیمی از جمعیت جامعه مربوط است و از آن جهت که در تنظیم روابط زن و مرد نقش دارد به همه افراد جامعه مربوط می شود.

وی ادامه داد: حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنای پوشش درونی ، این دو عامل باعث سلامت جامعه است و در صورت نبود این دو مشکلات و اثرات مخرب زیادی درجامعه ایجاد خواهد شد.

وی گفت: رعایت و ترویج عفاف و حجاب یکی از دغدغه های امروز جامعه اسلامی به شمار می رود و یکی از موضوعات حساس در جنگ نرم نیز همین موضوع است.

برچسب‌ها روز عفاف و حجاب یزد بانوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز عفاف و حجاب یزد بانوان روز عفاف و حجاب یزد بانوان اخبار کنکور قانون کشف حجاب حجاب و عفاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است

فرمانده فراجا با بیان اینکه دشمنان به دنبال این هستند که موضوع عفاف و حجاب را امنیتی و انتظامی جلوه دهند و جامعه را ناامن کنند، گفت: بارها اعلام کرده‌ایم که این موضوع اجتماعی و فرهنگی است، اما هنگامی که سرریز می‌شود باید با اقدام انتظامی از آسیب بیشتر آن جلوگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار احمدرضا رادان در نشست هم‌اندیشی معاونان و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی اظهار کرد: در ابتدا خیرمقدم و خوش آمد می‌گویم به کسانی که در دورانی در سنگر دفاع مقدس همراهشان بودیم و امروز نیز در سنگری دیگر برای آبادانی کشور در کنار آنها هستیم.

وی با بیان اینکه شغل حساس و سختی بر عهده معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی قرار دارد که بتوانند به نوعی تمشیت کنند که ثمرات آن برای سازمان‌ها و مردم باشد، افزود: دقت در انجام وظیفه با حساسیت و رعایت سر فصل‌ها سودی حاصل می‌کند که ثمرات آن امنیت روانی جامعه را فراهم و ماحصل آن برای مردم مفید است، امروز امنیت در همه کشورها دارای ابعاد مختلفی است که با توجه به شرایط زمانی و مکانی اولویت‌های آن تغییر می‌کند و این ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و جانی است.

فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه یکی از کارویژه‌های هر نظام امنیت اجتماعی و امنیت است و این مبنای سنجش و کارآمدی هر نظامی محسوب می‌شود، تصریح کرد: دشمن امروز به همین سبب به دنبال کارزار خیابانی است و از این طریق می‌خواهد اذهان را تسخیر و جامعه را ناامن جلوه دهد.

سردار رادان با بیان اینکه دشمنان به دنبال این هستند که موضوع عفاف و حجاب را امنیتی و انتظامی جلوه دهند و جامعه را ناامن کنند، ادامه داد: بارها اعلام کرده‌ایم که این موضوع اجتماعی و فرهنگی است، اما هنگامی که سرریز می‌شود باید با اقدام انتظامی از آسیب بیشتر آن جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه امنیت محصول جمعی است و به هیچ عنوان نباید آن را کار ویژه یک دستگاه دانست، افزود: برآیند همه فعالیت‌ها در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نقش تأثیرگذار همه این‌ها می‌شود امنیت که باید آن را حفظ و ارتقا بخشیم.

فرمانده کل انتظامی کشور افزود: در موضوع عفاف و حجاب همگان شاهد هستند که دشمن تا پشت در خانه‌های ما آمدند و به دنبال گرفتن چادر از بانوان است که امروز به عنوان پرچم کشورمان محسوب می‌شوند و در اینجا ما باید پای کار باشیم و این اجازه را به دشمن ندهیم، امروز فراجا ۴۰ مأموریت و وظیفه مشخص شده در قانون دارد که هرکدام از این مأموریت‌ها ۱۰ تا ۱۵ پیش نیاز دارد، یعنی باید این‌ها باشد تا بتوان آن ۴۰ مأموریت را به درستی انجام داد و یکی از آنها برخورد با بی‌حجابی است.

کد خبر 751137

دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • ایرادهای سابق شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • (ویدئو) در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند