Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، زمستان فصل سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا است، زمانی از سال که به احتمال زیاد اشتباهات دارویی رخ می‌دهد. در حقیقت، محققان در مطالعه‌ای دریافتند که بیش از ۸۰ درصد والدین حداقل یک خطای دوز داروی مایع برای کودکان‌شان داشتند؛  یک مطالعه قدیمی‌تر نشان داد که هرچه کودک کوچک‌تر باشد، احتمال اشتباه دارویی والدین در مورد او بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه اکثریت قریب به اتفاق این اشتباهات دارویی نیاز به مراقبت پزشکی ندارند، اما برخی منجر به عوارض جدی و حتی مرگ می‌شوند.    اشتباه دارویی والدین
دادن دوز غلط   همیشه دوز توصیه شده توسط پزشک یا داروساز یا همانی که روی بسته‌بندی نوشته شده‌است، دنبال کنید. بیشتر دوز‌های دارویی کودکان بر اساس وزن بدن کودک است که دقیق‌ترین راه برای تعیین دوز دارو محسوب می‌شود. (دوز دارو‌های بدون نسخه گاهی اوقات براساس دامنه سنی هستند که فقط مبنی بر تخمین وزن بر اساس سن محاسبه شده‌اند.)   دارو‌های مایع اغلب با اندازه‌های قاشق چایخوری یا قاشق غذاخوری ارائه می‌شوند. اما یادتان باشد استفاده از قاشق‌های آشپزخانه می‌تواند منجر به خطا شود. دارو‌های مایع بچه‌ها را با سرنگ خوراکی یا فنجان دارویی دارای خطوط اندازه‌گیری بدهید. سرنگ و فنجان‌ها اغلب با دارو‌های مایع تجویز شده همراه هستند، اما در فروشگاه‌های دارویی نیز موجودند. این اقلام کمک می‌کنند که از این اشتباه دارویی والدین جلوگیری شود.    تکرار یک دوز   تکرار تصادفی یک دوز یک خطای رایج در مصرف دارو است، خصوصاً در مورد نوزادان که نمی‌توانند به شما بگویند که قبلاً داروی‌شان به آن‌ها داده شده‌است. با استفاده از یک تایمر در تلفن‌تان، برنامه دارو دادن به فرزندتان را پیگیری کنید.   دادن دوز‌های دارو، خیلی نزدیک به هم   برنامه دوز را به دقت دنبال کنید. دوز‌ها را به هم نزدیک نکنید یا از حداکثر دوز‌های روزانه که روی برچسب دستور ارائه شده فراتر نروید.    اشتباه در واحد‌های اندازه‌گیری   یک اشتباه دارویی والدین، در مورد واحد‌های اندازه‌گیری است. آنچه در نسخه اصلی نوشته شده و آنچه روی برچسب دارویی که می‌گیرید قید شده ممکن است مطابقت نداشته باشند. نسخه، ارتباطی بین پزشک و داروساز است که توسط پزشک نوشته شده است و سپس توسط داروساز به زبان ساده روی برچسب ترجمه می‌شود.   دارو‌ها در انواع مختلفی از جمله میلی‌گرم (قرص)، میلی‌لیتر (مایع) و موارد دیگر وجود دارد. ممکن است یک داروساز مجبور شود یک واحد را به واحد دیگر تبدیل کند. در این صورت مهم است که با داروساز صحبت کنید تا مطمئن شوید که برچسب را درست متوجه شده‌اید و دچار اشتباه دارویی نمی‌شوید.    دادن داروی اشتباه   برای اطمینان از اینکه دارو برای علائم و سن کودک شما مناسب است و تاریخ مصرف آن نگذشته‌است، همیشه برچسب را برای دستورالعمل و تاریخ انقضا بخوانید. برچسب‌ها را از روی دارو جدا نکنید و دارو‌ها را در جعبه داروی دیگری قرار ندهید. همیشه بسته‌های قرص را با دستورالعمل و اطلاعات دوز به داخل ظرف اصلی خود برگردانید. تاریخ انقضا همیشه روی ویال‌ها و بوتل‌ها ذکر نشده‌است، بنابراین اگر مطمئن نیستید با داروساز خود مشورت کنید.   استفاده از دارو به شیوه اشتباه   دارو‌ها معمولاً به صورت خوراکی تجویز می‌شوند، اما می‌توان آن‌ها را برای چشم یا گوش، بینی، روی پوست و … نیز تجویز کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کودکان دارو والدین اشتباه دارو دارو ها دوز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان غذا و دارو اعلام کرد: رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی

جواد شمسایی، با اشاره به آمار بررسی پرونده جامع محصولات CTD، افزود: میزان بررسی پرونده‌ها از ۹۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲۸ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده و بیش از ۳۷ درصد رشد داشته و مدت زمان بررسی پرونده‌های حوزه نیز از ۴ ماه به زیر یک ماه کاهش یافته است.

رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: میزان مصاحبه و ارزیابی صلاحیت مسئول فنی نیز ۳۴ درصد، رسیدگی و پاسخگویی به امور ترخیص بیش از ۱۴۰۰ درصد، صدور مجوز ترخیص با حداقل اسناد بیش از ۳۳۰ درصد در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.

وی با تاکید بر لزوم برگزاری کلاس‌های آموزشی مخصوص مسئولان فنی شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده ملزومات دارویی، گفت: طی سال گذشته ۷ دوره آموزشی شامل ۴ جلسه ۲ GMP، جلسه CTD و یک دوره آموزش رگولاتوری برگزار شد و در سال جاری نیز نسبت به این موضوع اهتمام ویژه خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد: رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی