Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد کارشناس شیلات یزد با اشاره به پرورش ماهی تیلاپیا در استان، میزان تولید این ماهی در استان طی شش ماهه اول امسال را قریب به ۱۷۰ تن اعلام کرد.

همیشه تصور بر این بوده که پرورش آبزیان مربوط به شهرهای ساحلی یا دارای منابع آبی وسیع است ولی با تلاش‌هایی که در چند دهه گذشته در کشورمان صورت گرفته، امروز شاهد پرورش انواع آبزیان حتی در استانهای کویری ایران مانند یزد با بهره‌گیری از آبهای شور و لب شور یا از طریق استفاده از آب استخرهای کشاورزی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته یزد به لحاظ برخورداری از مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور طی سالهای گذشته در کنار پرورش انواع آبزیان حتی ماهیان خاویاری، با توجه به اقبال عمومی نسبت به مصرف ماهی تیلاپیا، تحقیقات فراوانی را در زمینه پرورش این ماهی در داخل کشور با توجه به این که تیلاپیا دومین ماهی تولیدی جهان پس از کپور ماهیان است، کرده و پس از کش و قوس‌های فراوان مجوز تولید آن در کشورمان را اخذ کرده است.

جالب است بدانیم که تیلاپیا امروزه در بیش از ۱۴۰ کشور از جمله چین، فیلیپین، تایلند، آمریکا و حتی عربستان و مصر نیز پرورش داده می‌شود و براساس آمارها تنها در سال ۲۰۱۶ میلادی حدود پنج میلیون تن از این گونه به ارزش هفت میلیارد دلار در جهان تولید و روانه بازارهای مصرف شده است.

«ملیکا پورامینی» کارشناس ترویج مدیریت امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این رابطه تصریح کرد: این ماهی برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ جهت انجام تحقیقات و پژوهش به مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق در استان یزد وارد شد و مطالعات در خصوص امکان بومی‌سازی شرایط پرورش این ماهی چندین سال به طول انجامید و با توجه به خصوصیات خاص ماهی تیلاپیا و دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مجوز پرورش آن در استان تا سال ۱۳۹۷ به تعویق افتاد.

وی با بیان این که از سال ۱۳۹۷ مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در چهار استان کشور شامل استان‌های یزد، قم، سمنان و خراسان جنوبی اجرایی شد، افزود: تیلاپیا در بین ماهیان پرورشی از شرایط خاص و منحصر به فردی برخوردار است به نحوی که مقاومت بالای این ماهی نسبت به کمبود اکسیژن و تغییرات نامساعد محیطی، این ماهی را به گونه مطلوب آبزی‌پروری بدل کرده است اما بلوغ زودرس این ماهی هرچند از دید تکثیر بسیار مطلوب است اما مانعی در برابر سهولت پرورش آن خواهد بود.

پورامینی خاطرنشان کرد: ماهی تیلاپیا درصورت مساعد بودن شرایط محیطی در دو ماهگی بالغ شده و تا زمان مطلوب بودن شرایط، پیوسته تخم‌ریزی می‌کند. البته رفتار مراقبتی ماهی ماده در نگهداری از تخم‌ها تا زمان هچ شدن، شانس موفقیت را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد. 

وی از استقبال برخی از افراد برای پرورش و رهاسازی پیلاپیا خبر داد و گفت: در سال جاری تعدادی بالغ بر ۳۵ نفر اقدام به رهاسازی و پرورش این ماهی در سطح استان یزد کرده‌اند به گونه‌ای که  تولید ماهی تیلاپیا در شش ماهه اول سال تقریبا ۱۷۰ تن برآورد می‌شود.

این کارشناس شیلات استان ارائه راهکارهای مدیریتی به منظور پرورش مطلوب این ماهی از الزامات دانست و گفت: در همین راستا نیز سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تا زمان حصول اطمینان از شیوه‌ی صحیح پرورش ماهی تیلاپیا جهت حفظ گونه‌های بومی مستقر در منابع آبی، مجوز پرورش این ماهی را به تاخیر انداخت و نهایتاً این مجوز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ایران صادر شد.

پورامینی در پایان متذکر شد: در حال حاضر امکان پرورش این ماهی در کلیه‌ی شهرستان‌های استان وجود دارد، هرچند کماکان توصیه می‌شود به منظور تهیه بچه ماهی تک جنس از منابع مطمئن و مشاوره‌ی پرورش حتما با کارشناسان مدیریت شیلات استان مشورت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شيلات يزد آبزي پروري تیلاپیا ماهی تیلاپیا پرورش این ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان

ایسنا/هرمزگان مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: تا مهر امسال سه هزار معلم جدید در استان جذب می شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان؛ محمد قویدل در نشست خبری برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم افزود: این شمار، معلمان آزمون‌های استخدامی جدید و خروجی دانشگاه فرهنگیان هستند.

وی گفت: سیصد تن از این معلم‌های جدید در شهرستان بشاگرد و جزایر استان جذب می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در زمینه تامین فضای آموزشی نیز پارسال ۸۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان به بهره‌برداری رسید و تا پایان امسال نیز ۵۰۰ کلاس دیگر در استان ساخته می‌شود.

قویدل افزود: هرمزگان اکنون حدود ۳۰۰ مدرسه فرسوده نیازمند نوسازی یا مقاوم سازی دارد.

وی گفت: شمار هنرستان‌های جوار صنعت نیز در هرمزگان اکنون به ۲۹ مدرسه رسیده است که در این زمینه استان پیشتاز است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در دور دوم سفر هیات دولت به هرمزگان دوهزار میلیارد تومان اعتبار به آموزش و پرورش اختصاص یافت که نسبت به سفر قبلی، افزایش چهار برابری داشت.

قویدل درباره برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم هم گفت: امسال سه هزار و ۷۰۰ برنامه مختلف بزرگداشت مقام معلم در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: نواختن زنگ سپاس در همه مدارس استان فردا یازدهم اردیبهشت ماه، حضور در گلزار شهدا، دیدار با خانواده معظم شاهد و ایثارگر فرهنگیان و حضور ۹ معلم برتر استان در دیدار با رهبر معظم انقلاب از مهمترین برنامه‌های بزرگداشت مقام معلم است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: هرمزگان ۴۳۰ هزار دانش آموز و بیش از ۲۹ هزار فرهنگی دارد که در سه هزار و پانصد مدرسه مشغول آموزش هستند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وجود ۲ معلم نمونه کشوری در گلستان
  • جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد