Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@14:38:39 GMT

دعوای جدید شورای شهری‌ها/ این داستان: شهرفروشی

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۷۶۷۶

دعوای جدید شورای شهری‌ها/ این داستان: شهرفروشی

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، داستان از آنجایی شروع شد که محمدجواد حق‌شناس عضو شورای شهر تهران اعلام کرد که در پایتخت شهرفروشی رخ می‌دهد.

شهر فروشی در پایتخت/منتقدین مدیران گذشته خودشان شهر می فروشند؟

وی با اشاره به بودجه 1400 شهرداری گفت: این بودجه نسبت به بودجه 99 افزایش 40 درصدی داشته و اکنون که در ماه اسفند قرار داریم، کمتر از 7 درصد بودجه 99 محقق شده است و افزایش 40 درصدی بودجه غیرواقعی و خودفریبی است و به نظرم یک رویکرد نادرست و نامتعارف را در بودجه درنظر گرفته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به افزایش نامتعارف سطح درآمدهای پایدار و اینکه تطهیر شهرفروشی به منزله فروش سرمایه‌های شهر نام برد و گفت که در پایتخت، شهرفروشی می‌کنیم. 

 در یک سال گذشته بازگشت به شهرفروشی را داشته‌ایم/چند سال است فریاد می‌زنیم جلوی شهرفروشی باید گرفته شود

حق‌شناس اضافه کرد: در یک سال گذشته بازگشت به شهرفروشی را داشته‌ایم و این موضوع در حالی اتفاق افتاده که چند سال است فریاد می‌زنیم جلوی شهرفروشی باید گرفته شود.

گوشی در شهرداری برای شنیدن انتقادات نیست 

وی تأکید کرد: به نظر ما گوشی در شهرداری برای شنیدن انتقادات نیست و تلاش می‌شود که بودجه مشابه قبل پیش رود. 

به گفته حق‌شناس، جای سؤال است که امسال نتوانستیم بودجه را محقق کنیم، چگونه سال آینده بدون توجه به منابع جدید و پایدار، به دنبال افزایش بودجه و تحقق آن هستیم؟

سالاری:به نظرم حق‌شناس مبنای درست و قابل سنجشی در مورد شهرفروشی در پایتخت نداشته

اعضای شورای شهر تهران در موضوع شهر فروشی با هم همنظر نیستند. محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر به  صحبت‌های حق شناس واکنش نشان داد و گفت: به نظرم حق‌شناس مبنای درست و قابل سنجشی در مورد شهرفروشی در پایتخت نداشته، چرا که مسئله خلاف این است و همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که بودجه 1400 به لحاظ خرید خدمات و پرداخت حقوق مزایا حتی کمتر از بودجه سال 90 است و برای اولین‌بار در شورای پنجم، عمده منابع درآمدی صرف توجه به محلات شده و می‌توان بودجه 1400 شهرداری را الگویی برای همه کلان‌شهرهای کشور دانست، چرا که باعث توقف چرخه شهرفروشی می‌شود. 

وی تأکید کرد: همه ابعاد لایحه بودجه مورد بررسی قرار گرفته و به نظرم سال آینده، شهرداری‌ دستاوردهای خوبی در شهر خواهد داشت.

به گفته سالاری، بارگذاری طرح تفصیلی بر روی سامانه شهرسازی جهت توقف فروش تراکم، فراتر از طرح تفصیلی است و برخورد با تخلفات پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ساختمانی از اقدامات این دوره بوده است و حتی حذف رانت و امضاهای طلایی مورد توجه قرار گرفته و تصویب بیش از 1200 پروژه توسعه محلی را در سال جاری را داشته‌ایم.

وی تأکید کرد: فقدان چهارچوب و برنامه‌ای برای اقتصاد شهر، عدم تعریف درآمدهای پایدار قانونی و خودکفا اعلام کردن کلان‌شهرها بدون پیش‌بینی شیوه صحیح کسب درآمد را از عوامل توسل مدیریت شهری به درآمدزایی از هر شیوه‌ای دانست و اعلام کرد این مسئله سبب شهرفروشی در تمام ابعاد پایتخت شده بود و فقدان برنامه برای اقتصاد شهرها عامل شکل‌گیری چرخه باطل شهرفروشی محسوب می‌شد. 

با وجود اینکه حق‌شناس عضو شورای شهر تأکید بر شهرفروشی در یک سال گذشته را داشته، اما رئیس کمیسیون شهرسازی شورا می‌گوید اینطور نیست.

درآمدهای حاصله در دوران قالیباف صرف توسعه شهر شد

قدرت الله گودرزی معاون قالیباف در شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: در دهه 60 بودجه شهرداری ها را دولت تامین کرد اما این بودجه قطع شد.

وی ادامه داد: تامین منابع مالی در دوران قالیباف بخشی از طریق  عوارض شهرداری ، شهرسازی و .. بود و 30 درصد در آمد هم پایدار بود و تمامی در آمدها شفاف و اسناد آن موجود است.

مدیران فعلی هم بگویند که در این 4 سال با درآمدهای که داشتند چه اقداماتی کرده اند؟

وی گفت: با درآمدهای حاصله شهر توسعه یافت و تعداد زیادی پروژه ساخته شد.مدیران فعلی هم بگویند که در این 4 سال با درآمدهای که داشتند چه اقداماتی کرده اند؟

اعضای شورای پنجم شهر مدام بر مدیران گذشته می‌تاختند که آنها شهر را فروخته‌اند. این در  حالی است که در حال حاضر برخی از اعضا اعتقاد دارند که در این دوره هم شهرفروشی رخ داده است. با وجود اینکه برخی از اعضای شورا می‌گویند در این دوره شهرفروشی نداریم، اما هر چند وقت یکبار لیستی از املاک شهرداری تهیه و به فروش گذاشته می‌شود و از جمله آن می‌توان به فروش خانه شهرداران در منطقه یک واقع در اقدسیه تهران اشاره کرد.

 

شهرفروشی یکی از خطوط قرمز است

با این حال برخی از اعضای شورا تأکید دارند که شهرفروشی یکی از خط قرمزهای شورای پنجم است.  سید حسن رسولی عضو شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: شهرفروشی یکی از خطوط قرمز است و این راهبرد تا آخرین روزها و ساعات این شورا تداوم دارد. فروش املاک و دارایی‌های مولد شهرداری نیز در همین چهارچوب می‌گنجد. 

 

گزارش حزب اتحاد ملت:شهر فروشی داریم

البته چند وقت پیش هم حزب اتحاد ملت گزارشی از عملکرد شورای پنجم شهر تهران تهیه کرد. در این گزارش اعلام شده بود که وعده‌های محقق نشده و کارهای بر زمین مانده در این دوره شهرداری کم نیستند و وعده‌هایی هم محقق نشده است. در خصوص تغییر نظام کسب درآمد پایدار، مدیریت شهری هنوز نتوانسته تحول خاص و نتیجه‌بخشی را رقم بزند. شهرداری تهران که بر مبنای شهرفروشی و تراکم‌فروشی اداره می‌شد، هنوز از مناسبات رها نشده است و در موضوع هوشمندسازی شهر، شهرداری تهران هیچ برنامه جامع و چشم‌انداز روشنی ندارد. 

معاون شهردار: برخی اعضای شورا می‌گویند که شهرفروشی به شیوه دیگری در شهرداری دنبال می‌شود

برخی از اعضای شورا تأکید دارند که شهرفروشی در تهران ادامه دارد. عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این باره اعلام کرد: برخی اعضای شورا می‌گویند که شهرفروشی به شیوه دیگری در شهرداری دنبال می‌شود. باید به صورت مستند حرف زد و در تهران آمار تعداد پروانه‌هایی که صادر شده مشخص است. یک موضوع پروانه‌ای است که براساس مجوز طرح تفصیلی صادر شده و موضوع دیگر آن چیزی است که برخلاف مقررات طرح تفصیلی باشد. اگر معیار فروش دارایی‌های شهر باشد کمیت‌پذیر است و با سنجه آمار صدور پروانه قابل ارزیابی است. 

به گفته گلپایگانی، اگر تعریف از شهرفروشی مساوی با فروش تراکم مازاد در طرح تفصیلی باشد، در سال 99 این کار اصلاً اتفاق نیفتاده است، چرا که به صورت سیستمی تحت کنترل است و امکان صدور پروانه برخلاف طرح تفصیلی وجود ندارد. 

به گفته گلپایگانی، در طرح تفصیلی تعداد طبقاتی که برای هر پهنه و ملک می‌تواند ساخته شود مشخص است و چیزی که در طرح تفصیلی مشخص است، به معنی شهرفروشی نیست. 

وی تأکید کرد که در شهر تهران مهمترین منبع درآمد شهرداری در سی سال گذشته از محل عوارض صدور پروانه بوده است. در مورد  عوارض پروانه ساختمانی در سال 98 و 99 یک پروژه پژوهشی را کار کردیم که منجر به تعیین ارزش مکانی املاک شد.

براساس این گزارش، مدیریت فعلی شهری مدام بر گذشتگان می‌تاختند که شهر را فروخته‌اند این در حالی است که برخی از اعضای شورا تأکید دارند که در این دوره هم شهرفروشی رخ داده است. البته این موضوع از سوی برخی مدیران رد شده است و هنوز مدیران فعلی به این نتیجه نرسیده‌اند که شهر را می‌فروشند یا خیر؟ 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شورای شهر تهران بودجه شهرداری درآمدهای پایدار برخی از اعضای شورا شهرداری تهران شورای پنجم طرح تفصیلی شهر تهران سال گذشته شورای شهر حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز

شهردار شیراز گفت: دوازدهمین ایستگاه بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز برگزار شد و اعضای شورای شهر شیراز بر ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میزهای خدمت تاکید داشتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدحسن اسدی در دوازدهمین بازدید نظارتی شورای اسلامی و شهرداری شیراز در منطقه ۲ که با هدف تکریم ارباب رجوع، خدمت‌رسانی بهتر و ایجاد امیدآفرینی برگزار شد، اظهار کرد: دیدار چهره به چهره با شهروندان رفع مشکلات و مسائل شهروندان را به دنبال دارد.

وی افزود: دوازدهمین مرحله بازدید از مناطق و برگزاری میز خدمت در منطقه ۲ شیراز بود که این میز خدمت به اتفاق رئیس، ناظر و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و همکاران شهرداری در حوزه ستادی و برخی از معاونین در این منطقه برگزار شد.

شهردار شیراز تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی بازدید و سرکشی از مناطق برگزاری میز خدمت با حضور شهروندان مناطق است که شهروندان منطقه ۲ به جهت رفع مسائل و مشکلات خود تقاضای برگزاری میز خدمت و گفت‌وگو با مدیران شهری را داشتند.

اسدی تاکید کرد: با موضوعات و مسائل مطرح شده از سوی یاوران شورا و شهروندان در این میز خدمت به تقاضا و موضوعات رسیدگی شد و ارجاعات و دستورات لازم صادر شد.

وی ادامه داد: در این بازدید و میز خدمت با پرسنل و کارکنان شهرداری منطقه ۲ دیدار و گفت‌وگو صورت گرفت و مسائل و موضوعات مطرح شد.

شهردار شیراز با بیان اینکه باز خورد بسیار خوبی از بازدید منطقه ۲ داشتیم، ابراز امیدواری کرد: این دیدار بی‌واسطه و چهره به چهره که از سال گذشته توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز شروع شد، بتواند در سال جاری نیز استمرار داشته باشد، چرا که در وهله باعث رضایت مراجعین و شهروندان به جهت رفع مشکلات و مسائل آن‌ها باشد و پس از آن بتوان مشکلات پرسنل شهرداری این منطقه را در حداقل ممکن رفع کرد.

ارائه گزارش عملکرد شهردار منطقه ۲ و طرح راهکار به شهردار و معاونین وی از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز در این بازدید بود.

ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری به منطقه ۲ شیراز

سیده مریم حسینی عضو شورا و رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در دوازدهمین بازدید نظارتی با حضور در منطقه ۲ شهرداری شیراز اظهار کرد: منطقه ۲ شهرداری شیراز یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد محلات محروم را دارد و در سطح محلات برای احصا و رفع مشکلات همواره از یاوران شورا، رابطین و ظرفیت آن‌ها استفاده شد و کار محرومیت‌زدایی در این منطقه از محلات از مردم محله برای مردم محله اولویت‌بندی می‌شود.

وی افزود: نیاز است از سوی مدیریت شهری به صورت ویژه به این منطقه نگاه شود و این موضوع با در نظر گرفتن بودجه و کارمندانی که دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند مد نظر است.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: کارمندان شهرداری منطقه دو در این منطقه همواره معتقد هستند نهایت رأفت قانونی در برخورد با شهروندان در این منطقه صورت می‌گیرد تا مشکلات آن‌ها رفع شود و این اقدام به معنای نگاه یک شهروند به شهروند دیگر نه نگاه یک مسئول به یک شهروند است.

حسینی ابراز امیدواری کرد: با تنوع فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد روز به روز در رفع محرومیت برای مردم این منطقه گام‌های بیشتری برداریم.

منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد

ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید اظهار کرد: پس از پایان تعطیلات نوروزی در روز پنجم اردیبهشت ماه جاری این توفیق عنایت شد تا جلسه میز خدمت در شهرداری منطقه ۲ برگزار شود.

وی افزود: منطقه دو ویژگی خاص خود را دارد علاوه بر نقاط قوت بسیار زیاد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست، اما این منطقه مسائل و مشکلات ویژه‌ای دارد که این موضوعات به بافت فرسوده و قدیمی بودن آن بر می‌گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: بخشی از این منطقه به عنوان شناسنامه شیراز است. همچنین با ظرفیت اقتصادی که این منطقه دارد این بخش در سایر مناطق نیست. از سوی دیگر با بخش‌های فرهنگی که این منطقه دارد یک سوم دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد اما برخی از آن بی اطلاع هستند.

حسینی با اشاره به اینکه منطقه ۲ شیراز استعدادهای خاص خود را دارد، ادامه داد: این درخواست را مطرح کردیم که معاونین شهردار شیراز بخش‌های مختلف آن را فعال کنند و آن را به شکوفایی برسانند.

وی در خصوص عملکرد اجرایی شهرداری در این منطقه گفت: اقدامات مدنظر و قابل پیگیری که از سوی شهرداری و ناظر شورا در این منطقه صورت گرفته است، رضایت‌بخش بوده و پیشرفت منطقه صعودی است و رضایت‌مندی مردم از مجموعه اقدامات بسیار بالا است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در پایان ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار منطقه و پرسنل و یاوران شورا این منطقه، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دستور کار است افق مناسبی را در این منطقه شاهد هستیم و امید است شاهد شکوفایی و پیشرفت در این منطقه باشیم. چرا که این منطقه مستعد بهترین ارائه خدمات است.

مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد

محمود صفایی نایب رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند سازی شورا در این بازدید اظهار کرد: اولین میز خدمت در سال جاری در منطقه ۲ برگزار شد و حضور شهردار شیراز و سایر مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شیراز منجر به کاهش، رفع مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی شهروندان این منطقه شود.

وی ادامه داد: شهروندان در این منطقه مسائل عمده‌ای مطرح داشتند که اغلب موضوعات در خصوص زمین و تملکات بود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: برخی از یاوران شورا موضوع خدمات زیر بنایی را در محلات خود مطرح کردند و دستورات لازم از سوی شهردار شیراز و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ شد.

صفایی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات شهروندان در این میز خدمت رفع شد و برخی از مسائل دیگر مقرر شد در جلساتی که در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار می‌شود پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: همچون سال گذشته جلسات میز خدمت به صورت مستمر با حضور مدیران شهری و مردم برگزار شود تا علاوه بر رفع مشکلات شهروندان، مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد.

استقبال خوب شهروندان از برگزاری میزهای خدمت مشهود است

محمد تقی تذروی عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز در این بازدید تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار شیراز در دیدار مردمی و میز خدمت منطقه ۲ بودند.

وی افزود: در یازده نشست گذشته استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و با توجه به اینکه در برخی مواقع ملاقات و گفت‌وگوی مستقیم و بی واسطه با مدیران شهری و اعضای شورای امکان با دشواری و یا تأخیر همراه است، لذا در این میز خدمت‌هایی که برگزار می‌شود دیدار و گفت و گوی بی واسطه مردم با اعضای شورا و مدیران شهری فراهم می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی ارتباط چهره به چهره با مردم است و در موضوعاتی که نیاز است شهردار شیراز دستورات را مستقیم اعلام کند، این اقدام صورت می‌گیرد تا مشکلات شهروندان حل و فصل شود.

تذروی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع مردم با حضور خود در میز خدمت‌ها، بسیاری از مشکلات و موضوعات را اطلاع رسانی می‌کنند.

وی ضمن قدردانی از یاوران شورا منطقه ۲ که مسائل و مشکلات این منطقه را با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز مطرح داشتند، گفت: با برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، مسائل و مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود اقدامات تأثیر گذار خواهد بود.

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در منطقه ۲ همچنین با قدردانی از شهردار منطقه اظهار کرد: در اوایل این موضوع را شاهد بودیم که مراجعات مردمی بسیار زیاد بود اما با دیدار چهره به چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولین و مردم است.

به گزارش ایمنا، در این بازدید چندساعته، گفت و گو با مدیران و کارکنان با هدف تکریم و دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات آن‌ها و جلسه بررسی مسائل منطقه به جهت آشنایی با ظرفیت‌ها، کاستی‌ها و چالش‌ها و موانع موجود و آگاهی از روند پیشرفت برنامه‌ها و پروژه‌های این منطقه؛ از مواردی بودند که در این بازدید نیم‌روزی، مطابق بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز انجام گرفت.

کد خبر 748027

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد دغدغه شورای شهر ششم است
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز