Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@06:22:45 GMT

مشکلات عرضه تایر خودرو

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۲۷۸۸

مشکلات عرضه تایر خودرو

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، مصطفی تنها، با بیان اینکه درصنعت تایر خطوط تولید متعددی وجو دارد، تصریح کرد: به طورمثال در خط تولید تایرسواری، نمی‌توان تایر وانتی تولید کرد. خط تولید تایر سواری برای تولید انواع سایزهای سواری طراحی شده و می‌توان اندازه‌ها را برای تایرهای سواری تغییر داد اما نمی‌توان با آن خط تایرهای سنگین‌تر تولید کرد و برعکس! هرخط تولید مختصات، ماشین‌آلات،‌ ابعاد و اندازه‌های خاص خود را برای تایرهای سبک و سنگین دارد که کاملا باهم متفاوت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر ضمن اشاره به اینکه اخیرا شنیده‌ایم که تعزیرات حکومتی نیز کارخانه‌های تایرساز را تهدید کرده که اجازه فروش تایر به صورت سبد ندارند، تاکید کرد: این درحالی است که انواع تایر درفصول مختلف دارای بازارهای متفاوت است. بطور مثال در تابستان و اوایل پاییر بازار تایرهای باری و سنگین بسیار پرکشش است؛ چرا که تره‌بارها از وانت برای جابجایی میوه‌ها ستفاده بیشتری دارند اما در زمستان که کشاورزی کم رونق‌تراست و محصول متعدد برای عرضه به بازار وجود ندارد (به جز مرکبات شمال) میزان تردد  وانت‌ها هم کمتر شده است، لذا تعویض تایر نیز کمتر صورت می‌گیرد. آنچه که همیشه صنعت تایر انجام داده تا خط تولید یک کارخانه در برهه‌ای متوقف نشود، این است که به نمایندگی‌ها اجازه داده تا سبدی از محصولات ارائه دهند. 

وی افزود: یک کارخانه نمی‌تواند در فصل زمستان خط تولید تایرهای باری را خاموش کند؛ در این صورت تکلیف کارگرها، ماشین‌آلات گران قیمتی که از منابع ارزی داخلی تهیه شده‌اند و... چه خواهدشد؟ اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آیا کارخانه برای تامین منابع مالی خود و حفظ درآمد و بازشگست سرمایه صرف شده، سیار محوصلات همچون تایرهای سواری را مشمول افزایش قیمت نمی‌کند؟ آیا این اجحاف در حق مصرف‌کنندگان تایرسواری نیست؟ اگر مسئولان ما اجازه دهند، ماهیت این صنعت خود توانایی تنظیم بازار خود را دارد؛ علاوه‌ براینکه نمی‌توان در سه ماه تابستان به اندازه کافی مورد نیاز فصل زمستان تایر باری تولید کرد؛ چنانچه شش ماه هم خط تولید متوقف و شش ماه دیگر کار کند، درنهایت بازار با کمبود مواجه خواهد شد، نیاز به واردات ایجاد می‌شود و سبب اخلال دربازار می‌شود.

بیشتر نگران واسطه‌هاییم تا زنجیره تولید

تنها تصریح کرد: چرا سیاست‌گذاران بیشتر نگران شبکه توزیع‌اند تا شبکه تولیدی که به وظایف خود به درستی عمل می‌کند و متناسب با نیاز بازار و حتی بیشتر، تایر تولید می‌کند. با این وجود که ما مازاد تولید داریم،  اگر تایر به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد، قطعا شبکه توزیع دارای مشکل است. چرا مسئولان در نقطه‌ای که بایستی مشکلات حل شود، به‌جای آنکه متمرکز شوند و منافع مصرف‌کننده را دنبال کنند، نگران واسطه‌ها هستند؟ به تولید کننده فشار می‌آورند و تهدید می‌کنند که اجازه فروش به صورت سبد را ندارد.

وی تاکید کرد: درتمام دنیا تایر سنگین بصورت ست (یک حلقه تایر،‌ یک حلقه تیوب و یک حلقه نوار)  فروخته می‌شود اما در کشور ما اینگونه نیست. چرا زمانی که با صنعت آشنا نیستند، ماهیت آن را تغییر می‌دهند؟ بهتر نیست از تولیدکننده نظرخواهی کنند تا کار کارشناسی صورت گیرد و تصمیم درست اتخاذ شود؟ سیاست‌گذاران ما حتی از معاونت صنایع وزارت صمت نیز که در این زمینه تخصص داشته و در حوزه‌های تحت پوشش خود مسئولیت دارد، مشورت نمی‌گیرند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر با بیان اینکه براساس برآوردهای کارشناسی صورت گرفته، سالانه نیاز به ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه برای تامین مواداولیه مورد نیاز تولید وجود دارد، اظهار کرد: تایر تولیدی بایستی فروش رود تا منبعی مالی برای تامین مواداولیه بعدی باشد؛ وگرنه سرمایه آن بایستی از کجا تأمین شود. 

الویت‌ها و ارزش‌ها جابه‌جا شده‌اند؛ واردات پرطرفدارتر از حمایت از تولید داخل است

وی افزود: برای کاهش این ارزبری ۴۰ درصدی از ۱۱ هزار میلیارد تومان، چرا از صنایع پتروشیمی خواسته نمی‌شود تا زنجیره ارزش محصول را درکشور تکمیل کند و باتوجه به وجود پتانسیل‌هایی که دارند، مواد اولیه وارداتی مورد نیاز صنعت تایر را تأمین کند؟ چرا اولویت‌ها جابه‌جا و بی‌ارزش شده‌اند؟ تولیدکننده‌ای که تمام توان خود را گذاشته تا صنعت کشور سرپا باقی بماند، بیگانه تلقی می‌شود و نمی‌توان با آن‌ها مشورت کرد و از آن‌ها کمک خواسته نمی‌شود. این در حالی است که تولیدکننده حاضر است برای هر نظری که ارائه می‌دهد، تعهد هم بدهد. به عنوان مثال اگر اعلام کرد در سال ۱۴۰۰ میزان مشخصی مصرف بازار و نیاز آن به تایر خواهد بود و میزان مشخصی هم مازاد تولید دارد، به تامین نیاز بازار متعهد خواهد شد.

تنها خاطرنشان کرد: برچه اساسی سیاست‌گذار تصمیم گرفته تا تایر به‌صورت ست عرضه نشود؟ یک تایر برای آنکه ایمن کار کند، بایستی در هربار تعویض متعلقات آن نیز تعویض شود و این اصل ایمنی تایر است. تایر نو چگونه با تیوب کهنه کار کند؟ در همه دنیا اجازه داده نمی‌شود با تایر نو تیوب کهنه استفاده شود؛ چرا که بحث سلامت راننده،‌ خودرو و بار تجاری که حمل می‌شود مهم بوده و عدم تعویض همگی آن‌ها همزمان، خطرآفرین خواهد بود و ضمانت را از بین می‌برد. تولیدکنندگان بسته به نوع تایر تا پنج سال تایر را تضمن می‌کنند و درصورت بروز مشکل خسارت پرداخت خواهند کرد و اگر اتفاقی رخ دهد، بایستی پاسخگو باشد؛ لذا تنها خواسته ما این است از کارشناسان و افراد آشنا با صنعت کمک و مشورت گرفته شود.

پربیننده ترین قیمت پراید امروز ۹۹/۱۲/۲۲ قیمت پراید امروز ۹۹/۱۲/۲۳ قیمت خودرو امروز ۹۹/۱۲/۲۱ قیمت خودرو ۹۹/۱۲/۲۲ ام وی ام X۲۲ چند؟ +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تایر خودرو برجام خط تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران

خودروی موردبحث را می‌توان یکی از اولین وانت پیکاپ‌های کاملاً برقی چینی با دو موتور و سیستم چهار چرخ محرک دانست. البته همان‌طور که گفته شد جک T ۹ هانتر برقی بر اساس نسخه درون‌سوز این خودرو شکل می‌گیرد. T ۹ یک وانت میان سایز است که از سال ۲۰۲۰ تاکنون در بازار حضور دارد و سال قبل فیس لیفت شده است. همانطور که قبلا در پدال نیز اشاره کردیم، جک T ۹ قرار است توسط کرمان موتور در کشورمان نیز عرضه شود.

به گزارش پدال، جک T ۹ برقی قبلاً در نسخه پروتوتایپ رؤیت شده و محصولی آشنا به نظر می‌رسد. البته باید گفت نسخه بدون آلایندگی این خودرو تفاوت‌های ظاهری نسبتاً زیادی با مدل درون‌سوز دارد تا بهتر از آن متمایز شود. در بخش جلوی این خودرو طراحی کاملاً متفاوتی را شاهد هستیم و مکان لوگوی جک نسبت به مدل درون‌سوز تغییر کرده است. با اینکه پوشش اطراف جلوپنجره تفاوت زیادی نسبت به مدل برقی ندارد، اما اندکی به‌روزرسانی جهت هماهنگی با کلیت بخش جلو صورت گرفته است. رینگ‌های ۱۸ اینچی جک T ۹ هانتر برقی از پوشش آیرودینامیک برای بهبود شعاع حرکتی سود می‌برند. نسخه‌های درون‌سوز این وانت پیکاپ چینی به رول کیج و ریل‌های جانبی در فضای بار مجهز هستند، اما در مدل برقی خبری از آن‌ها نیست و تنها ریل‌های کرومی ساده در کناره‌های فضای بار به چشم می‌خورد. همچنین پوشش پلاستیکی مشکی‌رنگی نیز اطراف شیشه عقب این وانت بکار رفته است.

نسخه بدون آلایندگی T ۹ طول/عرض/ارتفاع ۵۶۲۰/۱۹۶۵/۱۹۲۰ میلی‌متری داشته و طول فضای بار آن نیز به ۱۸۱۰ میلی‌متر می‌رسد. نیروبخش این خودرو دو موتور برقی است که در جلو ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۶ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند درحالی‌که قدرت و گشتاور موتور برقی عقب به ۲۱۴ اسب بخار و ۳۴۲ نیوتون متر می‌رسد. باتری لیتیوم آهن فسفات ۸۸ کیلووات ساعتی T ۹ هانتر برقی نیز با یک‌بار شارژ توان پیمایش ۵۰۰ کیلومتری را فراهم خواهد کرد.

از نظر طراحی کابین تفاوت زیادی بین مدل‌های برقی و درون‌سوز جک T ۹ وجود ندارد هرچند مهم‌ترین تغییر را می‌توان دکمه چرخان مربوط به انتخاب‌گر دنده در کنسول مرکزی دانست. این وانت چینی با اینترفیس ژیلینگ ۳.۰، کنترل صوتی، ناوبری دو حالته، شارژ بی‌سیم گوشی هوشمند، خروجی برق ۲۲۰ ولتی و صندلی‌های برقی عرضه خواهد شد. گفته می‌شود جک در حال کار روی نسخه پلاگین هیبریدی T ۹ نیز هست و می‌خواهد آن را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند. در خاتمه باید دانست چینی‌ها قبلاً نسخه برقی از وانت T ۸ را نیز در بازار‌هایی همچون کنیا عرضه کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند