Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@14:54:24 GMT

طرز تهیه نعنا داغ مجلسی

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۴۲۸۱

در این مطلب طرز تهیه نعنا داغ و فوت و فن‌های آن برای آش رشته و کشک بادمجان را بخوانید. ناطقان: نعنا داغ پای ثابت آش‌های ایرانی است و همان طور که می‌دانید طعم آش را دگرگون می‌کند. هر چند کاربرد‌های بسیار دیگری هم دارد، ولی هر وقت اسم نعنا داغ به میان می‌آید، تزیین انواع آش، به خصوص آش رشته را به یادمان می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همین نعنا داغ به ظاهر ساده، اگر خوب از آب درنیاید، باعث می‌شود مزه آش هم تحت تاثیر قرار بگیرد. در روش تهیه نعنا داغ بیش از هر چیز، باید به چند نکته ساده دقت کنید. در این مطلب طرز تهیه نعنا داغ و فوت و فن‌های آن برای آش رشته و کشک بادمجان را بخوانید. در کنار آن، به خواص مفید نعنا و طرز تهیه دمنوش نعنا نیز اشاره خواهیم کرد.

طبع نعنا داغ و خواص مفید آن در طب سنتی

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که طبع نعنا، گرم و خشک است و به همین دلیل هم دم کرده آن را برای تقویت نیروی جنسی استفاده می‌کنند. از طرف دیگر احتمالا برای خودتان یا اطرافیانتان اتفاق افتاده است که در صورت بروز دل درد و اسهال، توصیه کنند که با خوردن دم کرده یا عرق نعنا کمی درد را التیام دهید. دم کرده نعنا به صورت داغ (البته مراقبت لب و دهانتان باشید که نسوزد) را در این مواقع با کمی نبات میل کنید تا به هم خوردگی مزاج، حالت تهوع و دل درد و اسهال شما تسکین پیدا کند.

همچنین مصرف نعنا برای کسانی که با میگرن دست و پنجه نرم می‌کنند، گزینه مناسبی است. رماتیسم و درد سیاتیک هم از انواع درد‌هایی هستند که با خوردن دم کرده نعنا به صورت داغ یا عرق نعنا آرام می‌شوند. علاوه بر این ها، نعنا به صورت عرق نعنا و یا دم کرده نعنا به صورت یک دمنوش داغ و گرم می‌تواند به عنوان داروی بواسیر، برای تقویت و آرامش اعصاب، کاهش دهنده کلسترول، درمان سوء هاضمه و درد معده و جلوگیری از شپش مو و … به کار برود.

نعنا برای مادران در دوران شیردهی

نباید از خاطر برد که مادران در دوران شیردهی می‌توانند از مصرف نعناع سود ببرند. یکی از مواردی که زنان شیرده گاهی با آن مواجه می‌شوند و با درد هم همراه است، جمع شدن شیر در پستان است. در این حالت به نظر می‌رسد شیر در پستان‌ها به قدری غلیظ می‌شود که باعث ایجاد درد خواهد شد.

برای این کار، نعنا را بکوبید و آن را با آرد جو مخلوط کنید. این مخلوط را با کمی آب ترکیب کنید و وقتی شکل پماد پیدا کرد، آن را روی پستان بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا مثل مسکن عمل کند.

 

فوت و فن‌های طرز تهیه نعنا داغ برای آش و کشک بادمجان

در طرز تهیه نعنا داغ مجلسی برای آش رشته و کشک بادمجان از همان ابتدا از یکدست بودن نعنا خشک مطمئن شوید. در صورتی که داخل نعنا، چوب یا برگ‌های بزرگی می‌بینید، آن‌ها را جدا کنید. تا حد ممکن، نعنا‌ها را پودر کنید.

اگر پونه کوهی در دسترس دارید، آن را به پودر نعنا اضافه کنید. ترکیب نصف-نصف از پودر نعنا خشک و پودر پونه کوهی می‌تواند باعث ایجاد عطر دلپذیر در نعنا داغ شود.

روغنی که در طرز تهیه نعنا داغ استفاده می‌کنید نباید خیلی داغ شود.

ظرف نعنا داغ بهتر است تفلون و نچسب باشد.

طرز تهیه و فوت و فن‌های نعنا داغ مجلسی

طرز تهیه نعنا داغ مجلسی با نعنا خشک

مواد لازم

روغن: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

پودر نعنا خشک: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه

در یک ظرف مثل تابه کوچک یا شیرجوش، روغن بریزید. می‌توانید از روغن زیتون سبز استفاده کنید تا رنگ نعنا داغ در آخر برای تزیین آش رشته یا کشک بادمجان خوشرنگ‌تر شود. در غیر این صورت، از همان روغن مایع استفاده کنید. وقتی روغن گرم شد، نمک را به روغن اضافه کنید تا رنگ نعنا‌ها ثابت بماند. می‌توانید کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید تا نعنا‌ها رنگ زیبایی بگیرند.

نعنا‌های آسیاب شده را به روغن اضافه کنید و به هم بزنید. به اندازه ۳ ثانیه کافی است. نباید بیش از حد، نعنا‌ها را حرارت دهید. این کار باعث تلخی و تغییر رنگ نعنا خواهد شد. حواستان باشد که نعنا داغ، خیلی زود می‌سوزد پس حرارت را روی اندازه ملایم تنظیم کنید.

 

طرز تهیه دمنوش نعنا برای دل درد و اسهال و درد معده و …

طرز تهیه و فوت و فن‌های نعنا داغ مجلسی

همان طور که اشاره کردیم، دمنوش نعنا یکی از بهترین درمان‌های سنتی و گیاهی برای انواع دل درد، اسهال و درد معده و سوء هاضمه و … است. البته برای دل درد از نعنا داغ به همراه نبات هم می‌توانید استفاده کنید. حالا که طرز تهیه نعنا داغ را یاد گرفتید، بیایید در مورد طرز تهیه دمنوش آن هم به شما بگوییم.

مواد لازم

برگ نعنا تازه: ۲ قاشق غذا خوری

آب جوش: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

نبات یا عسل: به میزان دلخواه

طرز تهیه

برگ‌های نعنا را به خوبی بشویید تا گرد و خاک آن از بین برود. در یک قوری، ۲ قاشق غذاخوری نعنا تازه را به همراه ۱ لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید و روی بخار آب قرار دهید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا برگ‌های نعنا به آب جوش طعم بدهند و دم بکشند. سپس آن را در فنجان یا لیوان مناسب بریزید و با نبات یا عسل مخلوط کنید. دمنوش نعنا را تا وقتی گرم است، میل کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: طرز تهیه ، نعنا داغ ، مجلسی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: طرز تهیه نعنا داغ مجلسی طرز تهیه نعنا داغ لیوان دسته دار کشک بادمجان فوت و فن نعنا به صورت نعنا داغ دمنوش نعنا اضافه کنید نعنا خشک دم کرده نعنا ها برای آش آش رشته دل درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۴۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن

یکی از گیاهانی که در گروه گیاهان دارویی قرار داشته و پتانسیل های ناشناخته زیادی دارد چوچاق یا زولنگ می باشد که متأسفانه به تدریج به ورطه فراموشی سپرده شده است اما باید بدانید که خواص این گیاه به قدری زیاد است که مطمئناً پس از خواندن این خواص بیش از قبل آن را بکار می برید.

به گزارش نمناک، به طور خلاصه می توان گفت این گیاه دارای مصارف مختلفی همچون سبزی کاری، گل کاری و دارویی می باشد. با ما در این بخش از بهداشت و سلامت همراه باشید تا با خواص و فواید چوچاق بیشتر آشنا شوید.

ظاهر متفاوت گیاه چوچاق در هر فصل

باید بدانید گیاه چوچاق از خانواده چتریان میباشد و به طور خودرو رشد می کند و جالب تر اینکه در هر فصلی شکل متفاوتی به خود می گیرد و همین امر باعث می شود که شناخت و تشخیص آن سخت شود.

این گیاه جذاب در فصل بهار به صورت بوته ای و با برگ های نوک تیز می روید و پس از گذشت زمان برگهایش شروع به ضخیم شدن کرده و از لحاظ ظاهری به برگ های اسفناج شباهت پیدا می کند، اما همین که هوا رو به سردی می گذارد چوچاق تبدیل به یک بوته ای خاردار شده و از آن بوته گل های آبی و بنفش می روید.

در گویش های موجود در مازندران و رامسر چوچاق را شوشاخ یا زولنگ نامگذاری کرده‌اند.

اسامی رایج لاتین چوچاق

گیاه معروف چوچاق، در زبان انگلیسی به چندین اسم دیگر از قبیل(Sea Holly)، (Seaside eryngo)، (eryngo)، (sea holme)، (sea hulver)، (Eringo) و (Ringo-roots)

طبع گیاه چوچاق

طبع این گیاه در طب سنتی گرم بوده و گونه های مختلف آن در صنعت داروسازی بسیار پرکاربرد است.

ترکیبات گیاه دارویی چوچاق

عمده ترکیبات موجود در گیاه چوچاق اسانس های متنوعی مثل لیمونن، آلفا پی نن و اسید فولویک می باشد. همچنین ریشه آن دارای قند ساکاروز، تانن، اسانس زولنگ با بوی مطبوع حدود 88 درصد است.

ویژگی های خاص گیاه چوچاق

نام علمی گیاه چوچاق (Eryngium planum) می‌باشد. رشد این گیاه در منطقه های جلگه ای رامسر تا گلوگاه و همچنین ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی به چشم می خورد.

زمانی که این گیاه به بلوغ میرسد خارهایی در آن به چشم می‌خورد که اگرچه پنج شاخه است ولی شش شاخ نامیده می شود به همین خاطر در گروه خارداران از تیره چتریان قرار میگیرد و جالب است بدانید که همه بخش های گیاه تا گل آن خار دارد.

گیاه چوچاق دارای برگ های بزرگ با بریدگی های عمیق است. برگ های چوچاق به هنگام بلوغ به رنگ قهوه ای درآمده و بوی هویج داده و کله قندی می شود جالب است بدانید که در بعضی مواقع تا عمق دو متری در زمین فرو می رود.

خواص بی نظیر ریشه چوچاق

از آنجایی که ریشه گیاه چوچاق دارای ساکاروز و قند می باشد خواص بی نظیری به خود اختصاص داده است. چنانچه بخواهید بیشترین بهره را از خواص این گیاه ببرید بایستی از ریشه اصلی آن یا همان بیخ که بزرگ‌تر از سایر ریشه ها می باشد استفاده کنید. ناگفته نماند که زمان برداشت ریشه گیاه چوچاق متعلق به فصل پاییز است.

موارد زیر از جمله فایده های مهم ریشه چوچاق می باشد:

درمان عفونت و درد دندان ضد اسپاسم درمان عفونت ادراری درمان سیاه سرفه برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی درمان بیماری های مرتبط با کبد خواص مهم گیاه چوچاق

وجود مقادیر زیادی از ترکیباتی همچون اسیدفولیک و لیمونن باعث شده است که این گیاه یکی از مهمترین گزینه های درمان کم خونی ناشی از فقر آهن به شمار برود.

مواردی که در ادامه میخوانید، از جمله خواص گیاه چوچاق میباشد:

کاهش التهاب در بدن اشتها آور تسکین دردهای روماتیسمی آرامش بخش اعصاب پیشگیری از سرطان به دلیل مقدار زیاد آنتی اکسیدان افزایش دهنده شیر مادران شیرده ادرار آور خواص دارویی گیاه چوچاق

طبق تحقیقاتی که محققان به تازگی انجام داده اند ثابت شده است که گیاه چوچاق درمان بسیار مناسبی برای کاهش آهن خون در بیماران تالاسمی به شمار می رود. ریشه این گیاه منبع اصلی خواص دارویی آن می باشد، برای مصرف دارویی بهترین زمان برداشت ریشه این گیاه فصل پاییز می باشد.

علاوه بر خواص دارویی که پیش از این به آن ها اشاره شد، خاکستر این گیاه نیز برای درمان بواسیر بسیار مفید است و این به خاطر داشتن اسید فولیک می باشد. این گیاه پادزهر سموم و تسکین دهنده درد پهلو می باشد، جوشانده بیخ این گیاه باعث می شود که نفخ و درد پهلو از بین برود و همچنین مربای آن یک نوع خوشبو کننده دهان محسوب می شود و همچنین پماد حاصل از آن با برگ کاسنی و آرد جو نرم‌کننده ورم های سخت می باشد. در علاج کزاز مفید بوده و در بیرون راندن خون از سینه بسیار تاثیرگذار است.

آشنایی با مضرات گیاه چوچاق

عوارض خاصی تا به این حال برای مصرف این گیاه گزارش نشده است اما با این وجود توصیه می‌کنیم که همچون سایر مواد غذایی و دارویی از مصرف بی رویه آن اکیدا خودداری کنید و به خاطر اینکه طبع آن گرم است توصیه می‌کنیم که چنانچه باردار هستید یا مشکل خاصی دیگری دارید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید.

دیگر عوارض گیاه چوچاق استفاده بیش از حد ممکن است باعث استفراغ شود. ترکیب گیاهان با داروهای خاص ممکن است عملکرد آنها را تغییر دهد یا عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند پس اگر داروی خاصی مصرف میکنید، به این مورد توجه کنید. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید از این گیاه دارویی استفاده نکنید. اگر مدر مصرف می کنید از این گیاه خودداری کنید. بدانید که استفاده طولانی مدت از چوچاق می تواند باعث عدم تعادل در مایعات و مواد شیمیایی بدن شود. موارد و نحوه مصرف گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه و یا خشک شده گیاه چوچاق غذاهای خوشمزه محلی مختص شمال کشور می توانید تهیه کنید که در ادامه این مطلب لیستی از این غذاها را در اختیارتان قرار می دهیم:

کوکو سبزی کال کباب گیلانی ماهی شکم پر سبزی پلو خورش ترش واش گیلان کباب ترش شمالی از این گیاه در برخی از چاشنی های شمالی همچون ترشی هفت بیجار، زیتون پرورده و دلار نیز استفاده می کنند. از ریشه این گیاه یک مربای بسیار خوشمزه تهیه می شود که علاوه بر طعم بی نظیر آن به خاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود.

دمنوش گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه چوچاق دمنوشی بسیار خوشمزه و مفید تهیه می شود که بسیار مقوی و خوش طعم است. چنانچه علاقه مند به درست کردن این دمنوش خوشمزه هستید در ادامه این طرز تهیه آن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش چوچاق آب دو لیوان گیاه چوچاق تازه یا خشک شده به میزان لازم نبات یا عسل در صورت تمایل طرز تهیه دمنوش چوچاق

ابتدا آب جوشیده را داخل قوری ریخته و سپس چوچاق را به آن اضافه نمایید، قوری را به مدت ده الی پانزده دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و در نهایت دمنوش را از صافی کرده و در صورت تمایل و طبق ذائقه تان با نبات یا عسل میل کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (ویدیو) طرز تهیه جوجه کباب زغالی توسط ذوج جوان غارنشین
  • طرز تهیه سیب زمینی توپی سوخاری با مغز پنیری (فیلم)
  • دستور تهیه ۱۰جوشانده گیاهیِ ضد سرماخوردگی
  • آخر هفته چی ببینیم؟
  • تهیه ۳۰۰۰ سند کاداستر برای املاک شهرداری قم
  • پودر پیاز خانگی را با این روش های ساده درست کنید
  • طرز تهیه واوایشکا با گوشت ساطوری بره توسط آشپز‌ پاکستانی (فیلم)
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • این فیلم مستند پرونده خون‌های آلوده را دوباره باز کرد
  • بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید