Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@01:29:33 GMT

خصوصی‌سازی‌ واردات واکسن، کابوس جدید پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۰۷۱۶

خصوصی‌سازی‌ واردات واکسن، کابوس جدید پاکستان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، پاکستان در میانه موج سوم همه‌گیری کرونا، به اندازه کافی نگرانی و دردسرهای مدیریتی دارد؛ بیمارستان‌ها در حال پر شدن هستند، واکسن کم است و آمار مبتلایان روزبه‌روز بالا می‌رود. در چنین شرایطی، دولت امیدوار بود دادن مجوز به بخش خصوصی برای واردات واکسن، باری از دوش آن بردارد اما واردات خصوصی واکسن، شکاف‌ها را بیشتر کرده و انتقادهای زیادی به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سی‌ان‌ان، شرایط بد بهداشتی در پاکستان دولت را مجبور کرد که‌ ماه گذشته به بخش خصوص مجوز واردات واکسن کرونا بدهد. نخستین تزریق‌ها، در انتهای هفته اول آوریل (حدود یک هفته پیش) انجام شد و چنان شلوغی و سردرگمی به بار آورد که تامین‌کنندگان مجبور شدند در برنامه‌ریزی‌های خود برای فروش واکسن تجدیدنظر کنند.

یک واردکننده عمده ای‌جی‌پی‌ فارماست که 50هزار دوز واکسن روسی اسپوتنیک را دریافت کرده‌ است. دیگر شرکت‌ها و بیمارستان‌ها هم در پروسه خرید و دریافت واکسن هستند.

دولت پاکستان تا حالا 2.56میلیون دوز واکسن از چین دریافت کرده و با آن، یک میلیون نفر از گروه‌های اولویت‌دار، ازجمله کادر درمان و افراد بالای 50سال را واکسینه کرده‌. این میزان کم واکسن، درصد بسیار عظیمی از جامعه 238میلیون نفری پاکستان را معلق نگه داشته ‌است. شرکت‌های خصوصی واردکننده، به همه خدمات ارائه می‌دهند اما این بار، اولویت را پول و سطح رفاه مشخص می‌کند. فروش خصوصی واکسن، باعث شده تا نگرانی‌هایی درباره قیمت‌گذاری آن و همینطور در دسترس بودن آن مطرح شود و بار دیگر نابرابری عمیق اجتماعی در پاکستان به چشم بیاید. بیشتر واکسن‌ها در شهرهای بزرگ کراچی و اسلام‌آباد فروخته شده‌اند و شهرها و مناطق دوردست، در این مسئله هم محروم مانده‌اند. قیمت بالای واکسن هم بخش عمده‌ای از جامعه را از آن محروم کرده است.

قیمت واکسن اسپوتنیک در پاکستان در حال حاضر 12هزار روپیه (80دلار) برای هر 2 دوز آن است. این قیمت، 4برابر قیمت جهانی این واکسن است. قیمت آن در پاکستان همچنین معادل 30درصد از درآمد میانگین یک خانوار پاکستانی (273.2دلار) است.

این واکسن با همین قیمت اما برای افرادی که بتوانند به آن دسترسی داشته باشند نعمت است؛ پاکستان از برنامه واکسیناسیون به‌شدت عقب است و منتظر 17میلیون واکسنی است که سازوکار جهانی کوواکس قرار است به این کشور بدهد. اسلام‌آباد همچنین قرار است به‌زودی 3 میلیون دوز از چین و 150هزار دوز از روسیه دریافت کند. اما هم کوواکس به‌شدت از برنامه تحویل واکسن عقب است و هم واکسن‌های چینی و روس به‌شدت دیرتر از زمان تعیین شده به مقصد می‌رسند. اینها باعث شده که دولت به بخش خصوصی اجازه دهد واکسن وارد کند.

شرکت‌ها و بیمارستان‌ها، با دریافت مجوز از دولت واکسن وارد می‌کنند و باید قوانین مشخصی را رعایت کنند. مهم‌ترین مسئله این است که واکسن‌ها نباید به‌صورت خرده‌فروشی و در بازار عمومی ارائه شود. علاوه بر آن فقط شرکت‌های خصوصی ، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها، آن هم زیرنظر کارشناسان سازمان بهداشت پاکستان حق دارند واکسن وارد و به مردم تزریق کنند. محل تزریق هم باید توسط دولت تأیید شود.

 اما این شیوه فروش واکسن، باعث بروز انتقادهای تندی شده است. برای نمونه، دکتر تیپو سلطان، رئیس سابق انجمن پزشکان پاکستان درباره آن گفته است: «فروش واکسن غیراخلاقی است و اثرات بدی برای جامعه دارد. تنها مردم کمی که پول زیادی دارند می‌توانند آن را بخرند. بیشتر مردم، توانایی خرید آن را ندارند. قیمت این واکسن باید هزار یا 1200روپیه (6.6یا 7.6دلار)‌باشد. این وظیفه دولت است که برای همه شهروندان واکسن تهیه کند. وقتی که کار به بخش خصوصی سپرده می‌شود، ‌معلوم است که قیمت بالا می‌رود.»

تنها چند کشور در دنیا هستند که به بخش خصوصی اجازه داده‌اند در مسئله واردات و توزیع واکسن کرونا مشارکت کنند. هند ‌به برخی شرکت‌های خصوصی اجازه داده است واکسن را توزیع کنند و البته قیمت را خود دولت تعیین می‌کند. کلمبیا حدود 2 هفته به بخش خصوصی اجازه واردات واکسن را داد اما اعلام کرد که واکسن باید به‌صورت رایگان به مردم تحویل داده شود. اندونزی هم به بخش خصوصی اجازه داده واکسن‌هایی را که دولت وارد کرده بخرد و به کارمندان خود بدهد. کنیا هم برای مدتی به بخش خصوصی مجوز داد تا واکسن بفروشد اما خیلی زود برای جلوگیری از رواج واکسن تقلبی، جلوی این کار را گرفت.

کرونا، کابوس فقرا در برزیل

پاکستان تنها جایی نیست که کرونا، به عاملی جدید برای افزایش شکاف میان اغنیا و فقرا تبدیل شده است. در برزیل، براساس یک تحقیق جدید، مشخص شده که همه‌گیری کرونا باعث شده تا 19میلیون نفر دچار گرسنگی شوند. به گزارش الجزیره، شبکه تحقیقاتی امنیت تغذیه در برزیل همچنین در گزارش خود به این مسئله اشاره کرده که 117میلیون نفر هم در این کشور - معادل بیش از نیمی از جمعیت برزیل- با سطح‌های متفاوتی از ناامنی غذایی زندگی می‌کنند.

افزایش بیکاری به‌خاطر پیامدهای اقتصادی همه‌گیری کرونا، قطع و کاهش برنامه‌های خدمات اجتماعی و افزایش شدید قیمت غذاهای پایه دلایل افزایش گرسنگی در برزیل هستند.

پربیننده ترین ۱۰ علامت و نشانه کمبود ویتامین دی افزایش چشمگیر حجم واکسیناسیون از تیر شایعترین عارضه ابتلا به کرونا خستگی است هفته آتی نقشه کشور به سمت سیاهی خواهد رفت آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱/۲۲)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واردات واکسن برجام بخش خصوصی اجازه بیمارستان ها واردات واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۰۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام عملی برای جهش تولید

دیدار کارگران شریف و زحمتکش کشورمان با رهبر معظم انقلاب، رهاورد جدیدی از هدایت‌های معظم‌له درخصوص تحقق شعار سال داشت:
– برای رسیدن به افق روشن آینده تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنید.
– کارگران رکن جهش تولید در کشور هستند.
– صاحب‌نظران اقتصادی در دولت و خارج دولت راه‌های فراوان مشارکت در تولید را به مردم نشان ‌دهند.
– مسئولان کشور، راه مشارکت آسان را فراهم کنند.
برای تحقق این رهنمودها می شود راه‌های زیر را رفت و به نتیجه رسید :
۱- ما برای تحقق شعار کلیدی جهش تولید با مشارکت مردم دو قانون دقیق و عملی داریم.
قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰ و یکی هم قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
اگر رئیس جمهور محترم روی اجرای این دو قانون تمرکز و از طریق مدیریت خوب معاون اول تمامی مواد آن را پیگیری کنند گامی حیاتی برای تحقق شعار سال برداشته خواهد شد.
در این دو قانون وظایف کلیدی برای دولت و بخش خصوصی از طریق اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور تعریف شده است که می توان به رهنمودهای رهبری را از طریق عملیاتی کردن این وظایف عمل کرد.
ماده ۱۱ این قانون اشاره به تشکیل یک پارلمان بخش خصوصی تحت عنوان شورای گفت‌وگو دارد. فهرست ریزی را تحت عنوان وظایف این پارلمان ارائه داده است که می تواند همه موانع جهش تولید را یکجا بردارد.
اعضای این پارلمان عبارتند از وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی که موضوع مانع تولید به آن دستگاه مربوط می شود.
تشکل‌های اقتصادی سراسر کشور و نمایندگان آنها در اتاق بازرگانی عضو این پارلمان هستند.
ماده ۱۳ در هر یک از استان‌ها می‌گوید: استاندار با همکاری رؤسای اتاق‌ها در استان شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را به ریاست خود تشکیل دهد و وظایف محوطه در قانون را عملیاتی کند.
۲- به نظر می رسد رئیس جمهور محترم با تشکیل یک پایگاه اطلاع‌رسانی در دبیرخانه مشترک دائمی در شورای گفت‌وگو یا پارلمان بخش خصوصی با مدیریت و مسئولیت بخش خصوصی گزارشات اجرایی برای تحقق شعار سال را به عنوان اولین گام پیگیری و حل مشکلات را یک به یک با زمان‌بندی در این پایگاه رصد کند.
۳- دولت با پرهیز از تصدی‌گری و مبارزه با رانت‌خواری‌ها در تعارض منافع بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی اگر به نفع تولید در بخش خصوصی تمایل پیدا کند، مشوقی برای کارآفرینی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود.
بی‌تردید مشارکت موفق مردمی در داخل، رهگشای مشارکت مردمی از سوی ایرانیان خارج از کشور نیز خواهد بود.
۴- باید یک نگاه نو در بانک‌ها و بیمه‌ها به عنوان یک علامت مثبت برای دادن تسهیلات پیدا شود. دولت این نگاه را تضمین و حمایت کند.
این نگاه می تواند اندوخته‌های طلا و ارز را از پستوی خانه‌ها و صندوق امانات در بانک‌ها به سمت تولید بیرون کشد.
رهبری معظم در همین دیدار از عدم اجرای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی گله کردند ،
اگر این سیاست‌ها اجرا شود کارگران به آینده شغلی خود امیدوار می شوند.
همچنین این گله در مورد عدم هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید به نوعی بیان شد.
۵- رئیس جمهور عزیز عزم خود را جزم کند به عنوان فرمانده اصلی اتاق جنگ اقتصادی، گام‌های عملی برای کوچک کردن و تصدی‌گری دولت از طریق پارلمان بخش خصوصی بردارد.
یک تیم پای کار از مسئولین دولت و بخش خصوصی را برای تحقق شعار سال تجهیز و تشجیع کند و از آنها هر ۱۰ روز یک بار گزارش بخواهد و در پایان نیم سال اول یک جمع‌بندی از رسیدن به قله های جهش تولید با مشارکت مردم ارائه دهد.

 

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت