Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که مقامات آمریکایی همواره به عدم پایبندی طالبان به تعهداتش در توافقنامه قطر تاکید کرده‌اند، ناظران خروج بدون شرط آمریکا از افغانستان را پیروزی بزرگ برای طالبان می‌دانند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، دولت ترامپ 10 اسفند سال 1398 با طالبان توافقی را امضا کرد که براساس آن مشروط به تعهدات طالبان برای قطع روابط با القاعده و سایر گروه‌های تروریستی، کاهش خشونت‌ها و مذاکرات با معنی با دولت افغانستان برای رسیدن به یک توافق سیاسی، همه نیروهای خارجی باید خاک افغانستان را طی یک بازه زمانی 14 ماهه ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات سیاسی و نظامی آمریکا در دولت ترامپ و بعد از آن در دولت بایدن همواره تاکید داشتند که طالبان به هیچ یک از این تعهداتش پایبند نبوده است اما با این حال کاخ سفید هفته گذشته اعلام کرد همه نیروهای آمریکایی تا پیش از بیستمین سالگرد 11 سپتامبر (20 شهریور) «بدون قید و شرط» خاک افغانستان را ترک خواهند کرد.

خروج نیروهای خارجی از افغانستان یکی از مهمترین خواسته‌‎های طالبان بود که در طی 18 ماه مذاکره با آمریکایی‌ها هرگز از آن عقب‌نشینی نکرد و اکنون ناظران خروج بدون شرط نیروهای خارجی را یک پیروزی عمده برای این گروه می‌دانند.

«مایکل کوگلمن» پژوهشگر ارشد اندیشکده «ویلسون» در این باره گفت: طالبان بدون اینکه چیز زیادی را از دست دهد به مهترین هدف خود رسید، در روند صلح بسیار ناقص به سرکردگی آمریکا همواره همینطور بوده است.

کارشناسان اعلام خروج بدون شرط نیروها از افغانستان را محروم شدن آمریکا از مهمترین کارتش برای کنترل طالبان می‌دانند، اما تاکید می‌کنند که واشنگتن برای تاثیرگذاری از دیگر اهرم‌ها از جمله کمک‌های بین‌المللی و به رسمیت شناختن رسمی این گروه برخوردار است.

پیش از این نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در سفر به کابل گفته بود که طالبان باید درک کنند اگر تلاش کند کشور را قدرت بگیرد هرگز مشروعیت نخواهد یافت و به رسمیت شناخته نمی‌شود.

دولت افغانستان: با خروج نظامیان آمریکایی طالبان دلیلی برای ادامه جنگ نداردکهنه‌سربازان آمریکایی خواستار خروج نظامی از افغانستان شدندنادری: دولت افغانستان برای خروج نظامیان آمریکایی آماده می‌شودبایدن خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را اعلام می‌کند

کوگلمن در این باره به «رادیو آزادی» گفته است که مشورعیت کارت مهمی است اما سوال این است که آیا پس از تضمین خروج نیروهای خارجی از افغانستان، به رسمیت شناختن هنوز برای طالبان مهم است.

وی افزود: اقدامات اخیر طالبان، امتناع از کاهش خشونت، امتناع از حضور در نشست‌های صلح، قتل‌های هدفمند علیه جامعه مدنی و اجرای سیاست‌های سختگیرانه در مناطقی که تحت کنترل دارد برای جامعه جهانی انعکاس خوبی ندارد و این اقدامات نشان نمی‌دهد که طالبان به ایجاد مشروعیت و اعتبار بیشتر علاقمند باشد.

پژوهشگر ارشد اندیشکده ویلسون ادامه داد که اگر طالبان به مذاکره درباره یک توافق سیاسی متعهد باشد که از طریق آن به درجه‌ای از قدرت برسد، در این صورت کمک‌ها می‌تواند یک ابزار مهم به عنوان اهرم فشار محسوب شود.

کوگلمن اضافه کرد: اما اگر طالبان برای کسب قدرت از طریق زور تلاش کند، که در پی آن از هرگونه شانس دریافت کمک خارجی محروم می‌شود، در اینصورت کارت قطع و یا تداوم کمک‌ها نمی‌تواند اهرم فشار قدرتمندی باشد.

انتهای پیام/.

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا طالبان اخبار افغانستان اخبار آمریکا طالبان اخبار افغانستان نیروهای خارجی خروج بدون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان

پس از پیروزهایی فوتسال افغانستان که خبرهای خوشی را برای مردم این کشور مخابره کردند، دیپلمات‌های طالبان در تهران نیز برای قدردانی، میزبان تیم ملی کشورشان شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، تیم ملی فوتسال افغانستان که در یک بازی جذاب در آخرین بازی با نتیجه 5 بر 3 از سد قزاقستان گذشت، اولین حضور خود را در جام جهانی فوتسال در تاریخ کشورش به ثبت رساند.

پیروزهای تیم ملی فوتسال افغانستان که سکان داری آن را «مجید مرتضایی» سرمربی ایرانی به عهده دارد، همدلی دیگری از دو ملت را این بار در عرصه ورزش روایت کرد.

سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان در نشست خبری پیش از این مسابقه گفته بود: «آسیا باید باور کند که قدرتی بنام افغانستان در فوتسال وجود دارد.»

راهیابی فوتسال افغانستان به جام جهانی فوتسال، شادی و تبریک‌های پرشماری را حتی در میان مخالفان و موافقان سیاسی این کشور در پی داشت.

سخنگوی طالبان راهیابی تیم فوتسال افغانستان را به جام جهانی یک موفقیت بزرگ ورزشی خواند و در همین حال مخالفان سیاسی حکومت کنونی کابل نیز لب به تحسین گشودند.

دهمین دوره مسابقات جام جهانی فوتسال از 14 سپتامبر تا 6 اکتبر 2024 در ازبکستان برگزار می‌شود و 24 تیم در آن حضور خواهند داشت.

یک ایرانی هدایت فوتسال افغانستان را برعهده گرفتمربی مشهدی سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان شد

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • وقوع انفجار در کابل
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان