Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدایت الله جمالی پور گفت:اگر انبارها بدون رعایت نکات ایمنی کالا بوده، مخصوصا اگر کالا شیمیایی باشد یا با فاصله کم از یکدیگر قرار گیرند بسیار خطرناک است و باید اقدام جدی دراین زمینه صورت بگیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ هدایت الله جمالی پور عصر امروز(سه شنبه) در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که در استانداری قزوین برگزار شد؛ با بیان اینکه شرایط استان در بحث مبارزه و پایش قاچاق کالا و ارز قابل قبول است؛ اظهار کرد: قاچاق کالا به داخل کشور تهدیدی جدی برای امنیت ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: وقتی کالایی که داخل کشور تولید می‌شود به صورت قاچاق نیز وارد می‌شود باعث ایجاد بحران شده و این تهدیدی برای امنیت کشور محسوب می شود.
استاندار قزوین با اشاره به اینکه قاچاق داخل به خارج از کشور نیز تهدید کننده اقتصاد کشور است؛ افزود: وقتی از خارج به داخل قاچاق صورت می‌گیرد امنیت و وقتی از داخل به خارج قاچاق باشد اقتصاد ما فلج می‌شود.
وی با تاکید براینکه با قاچاق کالا به خارج از کشور بدون پرداخت عوارض به تضعیف شدن اقتصاد کمک می‌شود، تصریح کرد: حتی فردی که از راه قاچاق به اموالی هرچند نامشروع می‌رسد بعد از مدت زمان محدودی به مشکل اقتصادی برمی‌خورد و این مشکلات اقتصادی در برگیرنده تمام مردم جامعه است.  
دولت اجازه قاجاق ندهد، مردم کالای قاچاق نخرند
جمالی پور بابیان اینکه وظیفه دولت و مردم است که به مسئله قاچاق توجه ویژه کنند؛ تصریح کرد: دولت موظف است اجازه قاچاق به داخل و خارج از کشور را ندهد و مردم نیز باید با نخریدن کالای قاچاق به این مسئله کمک کنند.
وی ادامه داد: وقتی مردم کالای قاچاق را از بانه خرید می‌کنند این مسئله باعث تهدید اقتصاد و امنیت کشور است و در نتیجه موجب معضلات اجتماعی است. عدم استفاده از کالای قاچاق فرهنگ سازی شود
استاندار قزوین با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزهای کشور تحولی در حوزه اشتغال کشور رخ داد گفت: البته این نگاه درست نیست که مرزها را ببندیم تا اشتغال داشته باشیم پس باید مسئله عدم استفاده از کالای قاچاق را فرهنگ سازی کنیم.
وی بیان کرد: کشورهای اروپایی مرز ندارد اما مردم متعهدی دارد که نسبت به امنیت و تولید کشور خود حساس هستند و با خرید کالای ساخت کشور خود باعث اشتغال و گسترش رفاه جامعه می‌شوند.
همه مجموعه ها به نیروی انتظامی در مبارزه با قاچاق کمک کنند
جمالی پور با بیان اینکه اقدام نیرو انتظامی در مسئله قاچاق مهم است، افزود: همه مجموعه‌ها باید یاری دهنده نیروی انتظامی باشند و در راستای مبارزه با قاچاق تلاش کنند؛ چرا که بالاخره توان یک مجموعه به تنهایی تمام خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به مسئله انبارها در استان اظهار کرد: این موضوع از دو جنبه مهم است، موضوع اول به اقتصاد کشور برمی گردد و موضوع دوم از نظر حوادث و ایمنی دارای اهمیت است و اگر انبارها بدون رعایت نکات ایمنی کالا مخصوصا اگر کالا شیمیایی باشد یا با فاصله کم از یکدیگر قرار گیرند بسیار خطرناک است و باید اقدام جدی دراین خصوص صورت بگیرد.
استاندار قزوین در پایان گفت: انتظار می‌رود در مسئله قاچاق کالا و ارز، مدیریت در همه قسمت‌ها به خوبی صورت بگیرد تا اقتصاد و امنیت کشور در تهدید نباشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کالای قاچاق قاچاق کالا امنیت کشور جمالی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کارگر ستون اقتصاد و امنیت در جامعه است
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • کشف کالای خارجی قاچاق در یک منزل مسکونی در امیدیه
  • بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد
  • کشف انواع کالای قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد ریال در زنجان