Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@04:09:40 GMT

ضرورت وجود روانشناس در جامعه از دیدگاه روانشناسان

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۰۵۹۰

ضرورت وجود روانشناس در جامعه از دیدگاه روانشناسان

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز روز روانشناس و مشاور بهانه‌ای شد تا ضمن تبریک این روز به همه فعالان این عرصه چرایی وجود این قشر در جامعه را نیز از زبان چند روانشناس و مشاور جویا شویم.

احمد طرماح، روانشناس و مشاور خانواده اولین مهمان گفت و گوی امروز است که صحبتش را با تبریک به مناسبت نهم اردیبهشت روز بزرگداشت روانشناسان آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس اظهار داشت: انسان دارای دو بعد روحی و جسمی است و ممکن است در هر بعد مشکلاتی برای او پیش بیاید، همانطور که جسم انسان‌ها مثل این روزها درگیر می‌شود، از نظر روحی و روانی هم گاهی ممکن است صدماتی بر روح و روان ما عارض شود.

 این مشاور خانواده تصریح کرد: ما در مشکلات جسمی انواع بیماری‌ها را داریم، مثل دندان درد، مشکلات مغزی، مشکلات عروقی و... در مباحث روحی و روانی نیز مشکلات وعوارض متفاوت است، به عنوان مثال پرخاشگری، افسردگی، عدم کنترل خشم، نداشتن مهارت‌های ارتباطی مناسب برای سازگاری اجتماعی، مشکلات در حوزه تعلیم و تربیت و شکاکیت، وسواس و اضطراب از جمله مشکلات روحی روانی‌ هستند.

طرماح افزود: همانطور که در مشکلات و مباحث جسمی به پزشک مراجعه می شود و انتظار داریم با تخصصی که کسب کرده مشکلات را رفع نماید، در مباحث روحی و روانی هم بایست به یک متخصص در زمینه‌های فوق نیاز داریم.

این مدرس دوره‌های مشاوره خانواده بیان داشت: گرایش به مباحث روانشناسی و مشاوره به جهت پیشینه فرهنگی که ممکن است گاه اشتباه هم باشد، کمرنگ‌تر از مباحث جسمی است.

وی اضافه کرد: ما در حوزه جسمی به محض این که دچار مشکل می‌شویم بلافاصله با هزینه‌های هنگفت خودمان را تحت درمان قرار می‌دهیم اما در مباحث روانشناسی چنین نیست.

طرماح گفت: به عنوان مثال اگر افراد مهارت‌های ارتباطی یا کنترل خشم را بلد نیستند یعنی اختلالی وجود دارد و همین بلد نبودن آسیب جبران ناپذیری به زندگی شخصی فرد و افراد پیرامون وی می‌زند، شاید درک کنند ولی حاضر نیستند از خدمات و راهنمایی‌های یک روانشناس استفاده کنند و تحت درمان قرار بگیرند و این مسأله یکی از رایج‌ترین مشکلات موجود در جامعه ما است.

این عضو نظام روانشناسی افزود: یک روی دیگر صحبت با همکاران روانشناس و مشاوران عزیزی است که در این حیطه ها مشغول به مطالعه و خدمات حرفه‌ای هستند، روانشناسان ما با سخت‌ترین لایه‌های شخصیتی یک انسان برخورد می کنند، این لایه‌ها به حدی عمیق است که ممکن است فرد را دچار روان رنجوری‌ها، اضطراب‌ها و انزواها یا رفتارهای ضداجتماعی، یا مسائل دیگری کند که بنیان زندگی را تخریب نماید و این روانشناس است که با مطالعاتی که داشته و تخصصی که دارد در یک فرایند میتواند به بازگشت تعادل به زندگی فرد کمک‌ کند و قدرت سازگاری خود را افزایش دهد و در این راستا به زندگی طبیعی برگردد، بنابراین کار ما بسیار ظریف و حساس است.

وی خطاب به خانواده ها گفت: اینکه امروزه مسئله طلاق یکی از مسائلی است که از شکل مسئله به مشکل و از مشکل به یک بحران  تبدیل می‌شود، به عدم توجه به درونیات و برخورداری از خدمات مشاوران و روانشناسان برمی‌گردد، هر چند در برخی از مناطق ما، از هر سه، چهار یا پنج ازدواج یک طلاق صورت می‌گیرد و برخی از این طلاق‌ها، در سال‌های اول دوم حداکثر سوم اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: روانشناسان در این حیطه مهارت‌های لازم را کسب کرده‌اند و می‌توانند آموزش‌های لازم را به افرادی که میخواهند وارد جریان زندگی مشترک شوند ارائه نمایند و قطعا این آموزش‌ها به بهتر زندگی کردن افراد کمک فراوانی می‌کند و باعث می‌شود، افراد زندگی رشد یافته‌تری را داشته باشد و در همین راستا علاوه بر آموزش‌های مشاوره قبل از ازدواج، آموزش مهارت‌های ارتباطی که بعد از ازدواج صورت می‌گیرد نیز می‌تواند نقش ارزنده‌ای را در بهبود روابط و شرایط زندگی ایفا نماید.

سیدمحمد حسینی، دومین مهمان گفتگوی امروز نیز ضمن تبریک روز جهانی روانشناس و مشاور به همه تلاشگران حوزه سلامت روان، در پاسخ به سوال ما اظهار داشت: رسالت شغل روانشناسی و مشاوره افزایش سطح سلامت روان، افزایش بهزیستی، شادمانه زیستن و بهتر انتخاب کردن است.

وی افزود: افزایش سطح آسیب روان در افراد و سبک زندگی نامطلوب شهروندان موجب شده است تا هر چه بیشتر به ضرورت روانشناس و مشاور جهت کاهش آسیب‌ها پی ببریم،

حسینی تاکید کرد: متاسفانه اقبال و فرهنگ عمومی نسبت به روانشناس و مشاور مثبت نیست. همان‌طور که افراد اهمیت زیادی به سلامت جسمی می‌دهند این انتظار می رود که اهمیت روان و سطح سلامت روان در بین مردم افزایش یابد.

مشاوره روانشناس گفت: شهروندان باید اطلاع داشته باشند که بیش از ۳۰ درصد مشکلات جسمانی ریشه روحی و روانی دارد. افراد به صورت تنهایی ممکن است که دچار نگرانی‌ها یا زخم‌های درونی باشند که با مراجعه به مشاور و روانشناس می‌توانند از این زخم‌ها و دردها رهایی یابند.

وی در ادامه بیان داشت: از بحث فردی که بگذریم اهمیت روانشناس و مشاور در سطح ارتباطی به‌‌ویژه ارتباط زوجین، ارتباط فرزند _ والد و ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر قابل تامل است، متاسفانه زوجین یا خانواده‌ها زمانی به مشاور مراجعه می‌کنند که کارد به استخوان رسیده و انتظار معجزه از مشاور دارند، در حالی که اگر ابتدای بروز مشکل کمک تخصصی می‌گرفتند مشکلات اینقدر عمیق نمی‌شد.

حسینی اضافه کرد: شهروندان باید مشاور و روانشناس را یک متخصص و یک یاری‌گر فرض کنند. همان‌طور که وقتی یک فرد برای درمان چشمش به متخصص چشم پزشک رجوع می‌کند، باید این فرهنگ هم نهادینه شود تا مردم بدون دغدغه و بدون انگ زنی به مشاور و روانشناس رجوع کنند.

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد و خانواده‌ها که درگیر مشکلات تربیتی، رفتارهای پرخطر، اختلالات رفتاری، اختلالات شخصیت، خیانت، طلاق و ... هستند که اگر به موقع زیر نظر یک روانشناس و مشاور به درمان می‌پرداختند این اتفاق‌ها رخ نمی‌داد.

حسینی معتقد است، شهروندان باید به این نقطه برسند که به صورت خانوادگی یک روانشناس یا مشاور را به عنوان مشاور خانواده انتخاب کنند. همان‌طور که پزشک خانواده وجود دارد یا وکیل خانوادگی وجود دارد، وجود روانشناس خانوادگی هم ضروری است.

این مشاور روانشناس در ادامه گفت: لازم است که نگاهی به مشکلات ارتباطی و آسیب‌های روانی در زمان کرونا و پساکرونا داشته باشیم تا به ضرورت مشاور و روانشناس پی ببریم. جامعه ما در زمان کرونا دچار بیشترین مشکلات درون_روانی و بین فردی شده است اما متاسفانه عدم هماهنگی در بخش‌های دولتی یا عدم باور به مشاور و روانشناس باعث شده است فعالیت‌های روانشناختی در این برهه از زمان نادیده گرفته شود.

وی افزود: در زمان کرونا و حتی پساکرونا ما شاهد بیشترین سطح تنش بین زوجین، بیشترین استرس و اضطراب در بین افراد و به‌خصوص کودکان و نوجوانان هستیم و خواهیم بود. اما متاسفانه بی میلی افراد و عدم آگاهی مردم از کارکرد روانشناس باعث شده است افراد در این زمان کرونایی به روانشناس مراجعه نکنند.

حسینی یادآور شد: آنچه که بیش از هر چیزی جامعه ما روانشناسان و مشاوران را ناراحت کرده است همین حجم از مشکلات بین فردی و درون فردی است که قرار است در زمان پساکرونا جامعه و خانواده ها را درگیر کند.

عضو نظام روانشناسی کشور گفت: امیدوارم با تلاش جامعه روانشناسان و مشاوران و همت مسئولین، شاهد اقبال عمومی نسبت به خدمات روانشناختی باشیم. چرا که جامعه‌ای که نیروی انسانی سالمی از بعد روانی دارد قطعا کارکرد مطلوب‌تری در همه حیطه‌ها خواهد داشت.

طبیب زاده مشاور کودک و خانواده دیگر مهمان این گفتگوی ویژه است که پس از آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک روز روانشناس به همه روانشناسان جامعه اظهار داشت: امیدوارم که روز به روز بر سلامت روان همه ما به عنوان بندگان که خداوند برای بندگی و رسیدن به تکامل خلق کرده افزوده شود.

طبیب‌زاده در رابطه با این روز و اهمیت روانشناسی و مشاوره و چرایی وجود روانشناسان در جامعه گفت: با این که هر انسانی عقل و درایت و علم مختص به خودش را دارد، اما پیمودن هر مسیری به استاد و راهنما احتیاج دارد و همان طور که وقتی خداوند انسان را خلق کرد برای کمال او برنامه و هدف تعیین کرد و دستورالعمل‌های ساده و استادانی که همان پیامبران الهی هستند را به عنوان راهنما مبعوث نمود، وجود و حضور یک راهنما در رابطه با روح و روان انسان نیز لازم و ضروری است.

وی بیان کرد: در مباحث روانشناسی، اولین اساتید و کارشناسان پیامبران و بزرگان و اولیا هستند اما در این بحث، منظور از پیامبر صرفاً پیامبران اولوالعزم یا ۱۲۴ هزار پیامبر الهی نیست، بلکه منظور هم پیامبر درونی‌ست هم پیامبر بیرونی، پیامبر درونی عقل است و پیامبر بیرونی، رسول و فرستاده الهی.

این مدرس حوزه روانشناسی گفت: گاهی یک پیام از طریق یک معلم آگاه و دلسوز، از طریق پدر و مادر، از طریق تجربه‌ای که از طبیعت به‌دست آورده‌ایم، ما می‌رسد چرا که همه این موارد به نوعی پیام‌آور پیغام خداوند می‌باشند.

طبیب زاده با اشاره به ارزش وجودی و رسالت پیامبری مخلوقات خداوند تصریح کرد: یکی از مواردی که اینجا خداوند تبارک و تعالی مد نظر قرار داده این است که راهنماها و مبشران و روانشناسان پیام‌آوران سلامت روح و روان انسان‌ها هستند و به نوبه خودشان استادانی هستند که در مسیر سلامت روان در کنار دانش‌پذیران و کسانی که در این مسیر قدم برداشته‌ یعنی سالک راه سلامت روان هستند قرار داده است.

وی افزود: هر روانشناس بنا به تلاشی که کرده، علمی که کسب کرده و از همه مهمتر عملکرد و تأثیری که بر روی خودش داشته و به میزان خودسازی که داشته است، در درجات قوت و قدرتی که برای کمک به سلامت مردم داره متفاوت خواهد بود.

این مشاور و روانشناس کودک و خانواده با اشاره به ضرورت مشاوره در زندگی اذعان داشت: در شرایط کرونایی که ما هستیم و بنا به توصیه قرآن کریم، یعنی: و امرهم شوری بینهم، لازم است که برای تسریع در روند بهبودی و بازیابی توانمندی درون، مسائل و مشکلات و اختلالات را با روانشناسان و مشاورین مطرح کنیم.

طبیب‌زاده در ادامه ضمن اشاره به برخی باورهای غلط در جامعه گفت: اینکه افراد مراجعه به روانشناسان را دال بر دیوانگی و مشکل داشتن تعبیر می‌کنند، تفکری کاملا مردود و غلط است چرا که هر فردی که علاقه‌مند. به بهتر زندگی کردن است برای رفع اختلالات درونی و رفتاری به روانشناس مراجعه می‌کند و چنین شخص علاقه‌مند به خود و آینده و سلامت خانواده و اجتماع خود است.

این مشاور روانشناس افزود: نکته دیگر اینکه عده ای می‌گویند اگر روانشناسان تکنیک بلدند و آگاهی دارند و به همه توصیه می‌کنند که باید خوب زندگی کرد و سلامت روان را رقم می‌زنند، پس چرا بعضی از این مشاوران خود مشکل دارند؟ چرا بعضی از روانشناسان را می‌بینیم که مثلاً بچه هایشان خیلی اذیت می‌کنند؟ اگر تخصصش مشاوره و روانشناسی است پس چرا خودش انواع مشکلات را در زندگی با خانمش دارد؟

وی در پاسخ به این سوالات گفت: نکته قابل تامل  و پاسخ به این سؤالات این است که روانشناس هم یک انسان است، با این تفاوت که در زمینه خاصی آگاهی دارد که میزان این آگاهی در هر روانشناسی متفاوت است، ولی به طور کلی یک انسان است یعنی احساساتش احساسات انسانی، رفتار و افکارش انسانی و طبیعی است که وقتی عزیزی را از دست می‌دهد اشک بریزد و مدتی دپرس باشد.

 طبیب‌زاده گفت ممکن است شخصی روانشناس باشد و در زندگی شخصی خودش مشکل داشته باشد و این معنی‌اش این نیست که علمش پاسخگو نبوده، بلکه فرق روانشناس با انسان‌های معمولی این است که اگر همان بحران روی یک انسان معمولی، یک انسان ناآگاه از علم روانشناسی یا بهتر بگویم یک انسان ناگاه از خود گاهی و خود شناسی با آن بحران روبرو شود، از این بحران ۱۰۰ درصد خسارت می‌بیند و روانشناس از این بحران ۳۰ درصد خسارت می‌بیند چون علم رویارویی با بحران را دارد.

 وی افزود: اگر شما می‌بینید یک روانشناس دچار مشکل است، مثلاً فرزندش به درس خواندن توجه ندارد یا اهمیت نمی‌دهد، این معنایش این نیست که این روانشناس بلد نبوده به بچه خودش انگیزه درس خواندن بدهد، بلکه اگر این بچه، فرزند یک فرد معمولی بود به جای اینکه درس نخواند ممکن بود بزه کارهم بشود یا ممکن بود که ترک تحصیل هم بکند.

این مشاور روانشناس اضافه کرد: انسان در زندگی خودش باید نقش خودش را به درستی ایفا کند، من در منزل پدر خانواده هستم، پدر روانشناسی که فرزند دارد، در منزل اول یک پدر، بعد یک روانشناس، باید در نقش پدر ظاهر شود و یک معلم باید در مدرسه معلم باشه اما در خانه اگر خانم است نقش مادری را درست ایفا کند.

سمیه کشاورز روانشناس و مشاور کودک نیز در ادامه این گفتگو با تبریک ایام ماه مبارک و روز روانشناس گفت: یکی از مهمترین، پرکاربردترین و موثرترین  شاخه‌های علم روانشناسی، روانشناسی کودک است.

 روانشناسی کودک و به بررسی روند رشد عاطفی، رشد اخلاقی و رشد اجتماعی کودک به موازات رشد جسمانی او می‌پردازد.  دوران کودکی دوران پایه‌گذاری رشد و شکل‌گیری شخصیت کودکان محسوب می‌شود و به همین جهت در شکل‌گیری شخصیت و آینده افراد تاثیرات چشمگیر قابل توجهی دارد.

وی افزود: برخورداری از مشاوره متخصصان روانشناسی کودک در سنین اولیه رشد و شکل‌گیری شخصیت او می‌تواند افزایش چشمگیر توانمدی‌های شخصی افراد در مواجه با مشکلات و سختی‌های احتمالی زندگی  را به دنبال داشته باشد.

کشاورز در ادامه بحث به برخی از مواردی که مراجعه والدین به همراه کودکان خود به روانشناس الزامی است اشاره کرد و بیان داشت: در زمان ورود یک عضو جدید به خانواده ( تولد فرزند جدید، اضافه شدن پدر بزرگ و مادر بزرگ به جمع خانواده) در آستانه دوران بلوغ  در آستانه برقراری ارتباطات صمیمی و عاطفی در زمان از دست دادن یکی از اعضای خانواده و یا بستگان درجه اول  در صورت عدم توانایی در برقراری ارتباط با گروه همسالان،  در صورت وجود وابستگی بیش از حد به والدین در صورت مشاهده اختلالات رفتاری، وسواس زیاد به شستشوی دست در دوران کرونا و پرخاشگری و افسردگی کودک به دلیل نداشتن همبازی، ناخن جویدن و بسیاری موارد دیگر که با کمک جلسات روانشناسی و استفاد از توصیه‌های تخصصی و تجربی متخصصان روانشناسی کودک و نوجوان به سادگی بر طرف خواهد شد.

 این مشاور و روانشناس کودک، به ضرورت روانشناسی کودک اشاره کرد و گفت: از آنجا که در دوران کودکی علاوه بررشد جسمانی، شخصیت افراد نیز شکل گرفته و تثبیت می‌شود، بنابراین این دوران را می‌توان سنگ بنای شکل‌گیری شخصیت افراد به حساب آورد. از این رو عدم توجه به مشکلات و اختلالات در این دوران می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری در سال‌های آینده به دنبال داشته باشد و از سوی دیگر توجه، رسیدگی و درمان مشکلات در مراحل اولیه می‌تواند منجر به کسب موفقیت‌های بسیار در آینده افراد شود.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: جامعه سلامت روان روانشناس روانشناس و مشاور مشاور و روانشناس روانشناسی کودک شکل گیری شخصیت روحی و روانی یک روانشناس همان طور زمان کرونا خانواده ها سلامت روان طبیب زاده یک انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت «روز روانشناس و مشاور» با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اعضای هیئت رئیسه، استادان و دانشجویان رشته تحصیلی مشاوره و روانشناسی در این دانشگاه برگزار شد.

رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه با بیان اینکه روانشناسی از مباحث مورد علاقه‌ام است و بیشتر علاقه‌مند به شنیدن مباحث پیرامون این علم مهم دارم، گفت: جامعه امروز دچار تغییرات سریع و آنی مباحث تکنولوژی و به‌روز شدن علوم مختلف، فضای مجازی و تبادل اطلاعات در این فضاست که باید برای کاهش آسیب‌ها در این فضا، جامعه را مدیریت و آماده پذیرای این تغییرات کرد.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم عنوان کرد: دانشجویان، آینده‌ساز جامعه هستند، اما برای تحقق این مهم، نیازمند پیر، مرشد و استاد هستند تا این مسیر حساس را با موفقیت پشت‌سر بگذارند.

انسیه ماهینی با اشاره به وجود تمامی مقاطع تحصیلی شته روانشناسی در واحد بوشهر عنوان کرد: هر دانشگاهی تا رسیدن به استاندارد ایده‌آل و مطلوب خود با چالش‌هایی مواجه است که خلأ‌های محدود موجود در این دانشگاه به‌واسطه حضور استادان توانمند و باتجربه به خوبی از بین رفته است.

وی با ارائه توضیحاتی درباره مرکز مشاوره امین عنوان کرد: مرکز مشاوره امین دانشگاه به‌خوبی توانسته مشاوره‌های مختلفی در عرصه‌های تحصیلی، ازدواج، خانوادگی، همسرداری، سوگ درمانی و ... به دانشجویان ارائه کند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر افزود: همچنین مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با ایجاد زیرساخت‌های مناسب درحال گسترش فعالیت و ارائه خدمت به عموم جامعه است که با حضور پربار و پرانگیزه دانشجویان می‌تواند خدمات مطلوب‌تری را ارائه کند.

تشریح اهمیت شغل روانشناس در جامعه

مولود کیخسروانی مدیر گروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با اشاره به اهمیت شغل روانشناس در جامعه تأکید کرد: افرادی که به روانشناس مراجعه می‌کنند، گا‌هی بیمارانی هستند که اتاق درمان را آخرین نقطه امن برای خود می‌بینند، بنابراین هر دانشجو باید خود را در مسیری ببیند که با اقدامات مناسب می‌تواند یک زندگی، یک جان، یک آینده، یک فرزند با آینده نامعلوم را نجات دهد.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با بیان اینکه در دنیای امروز، روانشناسی نیازم مبرم جامعه است، ادامه داد: افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی، نشان‌دهنده این اهمیت و مراجعه افراد به آنان بیانگر اعتماد و نیاز مردم به مشاور برای کمک به آنان است.

رامین بی‌باک با بیان اینکه بهداشت جهانی در تعریف خود از علم روانشناسی بر ارتقای سلامت روان علاوه بر درمان تأکید دارد، توضیح داد: همه افراد جامعه به‌نوعی آسیب‌های روحی و روانی مختلفی را در سنین مختلف تجربه می‌کنند که علاوه بر درمان، نیاز به ترمیم آن در جامعه وجود دارد؛ چراکه زمینه پیشرفت در هر امری به نیروی انسانی وابسته است و سلامت روان، اثرمستقیمی بر آن دارد.

روانشناسی علم مطالعه رفتار است

مدیر مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با تأکید بر اهمیت وجود مراکز مشاوره در جهان تشریح کرد: روانشناسی علم مطالعه رفتار است، انسان از زمان تولد با رفتار، خود را نشان می‌دهد، بنابراین در هرجایی که انسان وجود دارد، رفتار نیز وجود خواهد داشت که می‌طلبد این رفتار‌ها از بدو تولد به صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد.

بهمن توفیقی افزود: روانشناسی علم روز جهان است و نقشی که این علم در کاهش آلام و درد‌ها دراد، بر هیچکس پوشیده نیست.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با اشاره به سابقه این رشته تحصیلی در این واحد دانشگاهی، عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، نخستین مرکز آموزش عالی است که مقاطع تحصیلات تکمیلی را در استان فعال کرد و به‌نوعی محوریت و مرکزیت رشته روانشناسی است.

علی پولادی ریشهری با اشاره به فعالیت سازمان نظام روانشناسی در استان بوشهر توضیح داد: با تسهیل امور در این سازمان، دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی ارشد رشته روانشناسی می‌توانند پس از کارورزی، آزمون و انجام مصاحبه اقدام به کسب پروانه فعالیت و سپس به انجام مشاوره‌های مختلف بپردازند.

وی با بیان اینکه ۷۰ رشته روانشناسی در جهان وجود دارد، ادامه داد: رشته روانشناسی چشم‌انداز خاصی در جهان دارد که این رشته در پرتو علوم روز و تکنولوژی‌های نوین، به‌زودی از شکل سنتی خود فاصله خواهد گرفت.

استاد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان توصیه‌هایی برای دانشجویان و نسل جوان گفت: ابتدا توصیه می‌کنم همواره ارتباط خود را با خالق هستی، متصل نگه دارید که این اتصال و ارتباط، عاملی برای جلوگیری از بسیاری کج‌روی‌هاست.

محسن دربندی افزود: دانشجویان باید با والدین خود ارتباط صمیمانه‌ای داشته باشند و با احترام با آنان رفتار کنند که وجود این نعمت الهی، آرامش‌بخش بسیاری از ناملایمات است و دیگر اینکه هدفمند زندگی کنند و همواره اهل مطالعه باشند.

ذاکری از استادان گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با تأکید بر اینکه دانشجویان همواره سعی کنند خود را در زمینه‌های مختلف توانمند سازند، خطاب به دانشجویان افزود: مهارت‌های زندگی اجتماعی را یاد بگیرید، عوامل استرس‌زا را برای خود و جامعه بشناسید و برای کنترل آن تلاش کنید. مطالعات خود را حداقل در یک زمینه تخصصی با جدیت دنبال کنید و به رسالت خود در رابطه با ارتقاء سطح روان جامعه، پایبند باشید.

باقر گرگین رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با بیان اینکه شخصیت و هویت افراد در ارتباط با دیگران و حل مشکلات آفراد شکل می‌گیرد و نشان داده می‌شود، ادامه داد: در این صورت است که انسان نه یک فرد، بلکه بخشی از یک مجموعه‌ای که با آن در ارتباط است نشان داده می‌شود و در حقیقت در گستره بیشتر، بروز، ظهور و فعالیت می‌کند.

در پایان این آیین از استادان گروه روانشناسی و مشاوره و دانشجویان و مشاورین فعال در مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • علی مطهری: در خانواده آیت الله مطهری، نوه‌ها، نتیجه‌ها و نبیره‌ها همه یک گونه فکر می‌کنند/ حکومت باید بر اجرای حجاب نظارت کند
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • اولین نکوداشت روانشناسان رضوی برگزار می شود
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد