Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@00:04:13 GMT

سنگ مثانه: درد، علائم، درمان‌ها و موارد دیگر

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۹۴۸۵

سنگ مثانه: درد، علائم، درمان‌ها و موارد دیگر

بررسی اجمالی

سنگ‌های مثانه مواد معدنی متبلوری هستند که هنگام سفت شدن ادرار غلیظ در مثانه پس از ادرار تشکیل می‌شوند.

بیش از 90 درصد ادرار شما آب است. بقیه حاوی مواد معدنی مانند نمک و مواد زائد مانند پروتئین است. رنگ ادرار غلیظ بسته به نوع مواد زائد و مواد معدنی موجود در آن، از عنبر تیره تا قهوه‌ای متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادرار غلیظ غالباً نتیجه کمبود آب بدن یا عدم توانایی تخلیه کامل مثانه شماست. این ممکن است به دلیل بزرگ شدن پروستات، مشکلات مثانه یا عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI ) باشد. در صورت عدم درمان، سنگ مثانه می‌تواند منجر به عفونت و سایر عوارض شود.

علائم سنگ مثانه چیست؟

علائم معمول سنگ مثانه:

تکرر ادرار، به خصوص در طول شب درد پایین شکم احساس سوزش یا درد در مجرای ادرار هنگام ادرار کردن ادرار خونی یا ابری بی‌اختیاری یا عدم توانایی در کنترل ادرار چه کسانی در معرض خطر ابتلا به سنگ مثانه هستند؟

اکثر افرادی که دچار سنگ مثانه می‌شوند مردان هستند - به‌ویژه مردان مسن که دارای مشکلات پروستات هستند. مردان 80 ساله بیش از مردان جوان خطر بیشتری دارند. با این حال، حتی مردان 30 ساله که در کشور‌های صنعتی زندگی می‌کنند نیز می‌توانند دچار سنگ شوند. افراد در این مناطق به احتمال زیاد رژیم‌های غذایی غنی از چربی و قند دارند.

کودکانی که در کشور‌های درحال‌توسعه زندگی می‌کنند نیز مستعد ابتلا به سنگ مثانه هستند. آن‌ها اغلب به آب کافی برای هیدراته ماندن دسترسی ندارند و رژیم‌های غذایی آن‌ها ضعیف است.

چه عواملی باعث ایجاد سنگ مثانه می‌شوند؟

تشکیل سنگ مثانه ممکن است علامت ثانویه یک مشکل اساسی دستگاه ادراری باشد. شرایطی که ممکن است به سنگ مثانه کمک کند شامل موارد زیر است:

عفونت

باکتری‌ها و موجودات دیگر می‌توانند باعث عفونت مثانه یا التهاب شوند. عفونت ادراری یکی از دلایل عمده سنگ مثانه است.

اگرچه مردان سنگ مثانه بیشتری دارند، اما عفونت مثانه در زنان بیشتر از مردان است. مجرای ادرار کوتاه‌تر در زنان وجود دارد، بنابراین مسیر کوتاه‌تری برای ورود باکتری به مثانه وجود دارد.

مجرای ادرار آسیب‌دیده

مجرای ادرار شما ممکن است در اثر بیماری، بیماری یا ضربه خورده یا آسیب ببیند. ممکن است به دلیل عفونت باریک شده و جریان ادرار خارج شده از بدن شما را مسدود کند.

غده پروستات بزرگ

غده پروستات مجرای ادرار شما را احاطه کرده است، لوله نازکی که ادرار را از مثانه شما در حین ادرار منتقل می‌کند. هنگامی‌که غده پروستات بزرگ می‌شود، می‌تواند به مجرای ادرار فشار آورده و ادرار را مختل کند.

مثانه نوروژنیک

مثانه نوروژنیک نوعی بیماری است که بر اعصاب منتقل‌کننده پیام از مغز به عضلات مثانه تأثیر می‌گذارد. آسیب به این اعصاب ممکن است مانع از انقباض و انبساط مغز به عضلات مثانه برای دفع ادرار شود. این امر می‌تواند باعث باقی‌ماندن ادرار در مثانه و ایجاد سنگ شود.

مثانه ضعیف

دیواره‌های مثانه شما ممکن است در بعضی مناطق ضعیف شده و کیسه‌هایی ایجاد کند که به سمت بیرون برآمدند. ادرار می‌تواند در این کیسه‌ها جمع‌آوری و ذخیره شود.

سنگ کلیه

سنگ‌های کوچکی می‌توانند در کلیه‌های شما ایجاد شده و به سمت حالب، دو لوله منتقل‌کننده ادرار از کلیه‌ها به مثانه، منتقل شوند. این امر می‌تواند باعث مشکلات مثانه شود.

اگرچه سنگ کلیه از نظر تکامل متفاوت است، اما ممکن است با رسیدن به مثانه به سنگ مثانه تبدیل شود.

سنگ‌های کوچک کلیه ممکن است بدون درد از طریق ادرار شما عبور کنند، اما ممکن است دیگران به اندازه کافی بزرگ شوند که باید توسط پزشک برداشته شوند.

چگونه سنگ مثانه تشخیص داده می‌شود؟

اگر عارضه دفع ادرار یا علائم مرتبط با سنگ مثانه دارید، به پزشک خود مراجعه نمایید. آن‌ها احتمالاً قبل از انجام سایر آزمایش‌های تشخیصی، به شما معاینه فیزیکی می‌دهند. اگر مرد هستید، ممکن است پزشک بدن شما را بررسی کند که آیا پروستات بزرگ شده یا خیر.

آزمایش‌های تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آزمایش ادرار

این آزمایش برای بررسی تبلور، عفونت و سایر ناهنجاری‌های ادرار استفاده می‌شود.

سی تی اسکن مارپیچ

این نوع سی‌تی‌اسکن، عوارض مثانه یا هر جای دیگر بدن را بررسی می‌کند. سریع‌تر و دقیق‌تر از سی‌تی‌اسکن سنتی است.

سونوگرافی

سونوگرافی لگن از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از داخل بدن شما استفاده می‌کند. این تصاویر به پزشک شما کمک می‌کند تا ببیند سنگ در مثانه شما وجود دارد یا خیر.

اشعه ایکس و پیلوگرام وریدی

اشعه ایکس قسمت داخلی مثانه و بیشتر ناهنجاری‌هایی را که ممکن است وجود داشته باشد، نشان می‌دهد.

در طی پیلوگرام وریدی، رنگی به ورید‌های شما تزریق می‌شود که از طریق رگ‌های خونی شما جریان دارد تا زمانی که به مثانه برسد. رنگ، هر سازند غیرمعمولی را برجسته می‌کند و سپس از نتایج برجسته شده اشعه ایکس گرفته می‌شود.

اشعه ایکس ممکن است تمامی سنگ‌های مثانه شما را نشان ندهد و به همین دلیل اکنون از این آزمایش‌های تشخیصی اغلب برای سنگ مثانه استفاده نمی‌شود.

سنگ مثانه چگونه درمان می‌شود؟

اگر پزشک شما متوجه شود که شما سنگ مثانه دارید، ممکن است سیستولیتولاپاکسی انجام دهد. در این روش، از انرژی لیزر یا امواج فراصوت برای شکستن سنگ‌های شما به قطعات کوچک‌تر برای برداشتن استفاده می‌شود.

اگر با این روش سنگ‌ها نشکنند، ممکن است با جراحی برداشته شوند.

آینده،‌آینده درمان سنگ مثانه مثبت است. پس از درمان، می‌توانید با نوشیدن آب فراوان (حداقل 8 لیوان یا 64 اونس روزانه) از بروز مشکلات مثانه جلوگیری کنید. همچنین، به دنبال درمان سریع علائم UTI یا سایر بیماری‌های دستگاه ادراری باشید.

بیشتر بخوانید: نکاتی برای حفظ سلامت مثانه منابع غیرگوشتی پروتئین را بشناسید هر آنچه باید درباره سنگ مثانه بدانید همه چیز درباره پروستات لینک کوتاه: asriran.com/003HzD

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سنگ مثانه مجرای ادرار مثانه شما اشعه ایکس ادرار شما سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۹۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون