Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اتصال روستاهای سیستان‌وبلوچستان به اینترنت به دلیل تامین تجهیزات و تاخیر در ساخت فیبر نوری با مشکل روبه‌رو شده بود، اما با تلاش‌های انجام شده تا یک‌ونیم ماه دیگر اتصال برقرار خواهد شد.

اواخر اسفند سال گذشته وزیر ارتباطات با سفر به سیستان‌وبلوچستان اعلام کرد اتصال همه روستاهای این استان به اینترنت تا اواخر اردیبهشت ماه و با نظارت مستقیم وزیر ارتباطات و حضور معاونان او در روستاهای این استان انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدجواد آذری جهرمی» امروز (سه‌شنبه) در پاسخ به خبرنگار درخصوص وضعیت اتصال روستاهای سیستان و بلوچستان به اینترنت گفت: از برنامه‌ای که برای اتصال همه روستاهای این استان به اینترنت داشتیم کمی عقب هستیم. علت اصلی تاخیر در فرآیند اجرایی این پروژه، بروز مشکل در تامین تجهیزات بود.

وزیر ارتباطات افزود: البته ایرانسل در برنامه‌ محوله، جلوتر است و همراه اول نیز در حال تامین تجهیزات است زیرا در این زمینه کمی مشکل داشت و این مشکلات اکنون در حال رفع شدن هستند.

جهرمی تاکید کرد: یکی از مسائل دیگر مشکلات حوزه فیبر نوری است. بر اساس تفاهمی که امضا شد، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا باید ساخت فیبر نوری را انجام می‌داد که روند آن با تاخیر مواجه شده است.

وزیر ارتباطات خاطرنشان‌کرد: یک برنامه جبرانی ۴۵ روزه در اختیار ما قرار داده‌اند که بر اساس آن کار را پیش ببریم.

وی افزود: به‌زودی به استان سیستان و بلوچستان می‌روم تا شخصا بر فرآیند اجرای کار نظارت کنم. پس از این تاخیر ۱.۵ ماهه به‌طور حتم همه روستاهای سیستان و بلوچستان پس از این مدت به اینترنت متصل خواهند شد.

وضعیت اینترنت روستاهای کشور چگونه است؟

حدود هشت سال قبل روستاهای بالای ۲۰ خانوار دسترسی‌شان به شبکه ملی اطلاعات صفر بود، اما اغلب شهرها به دنیای بدون واسطه اینترنت دسترسی داشتند. مدتی گذشت و این کمبود کاملا به چشم آمد و جبران عقب‌ماندگی در حوزه توسعه ارتباطات در روستاها در دستور کار قرار گرفت.

عزم جدی برای اتصال روستاها به اینترنت، تقریبا از چهار سال قبل و با حضور وزیر جوان ارتباطات آغاز شد و اکنون تعداد روستاها از ۳۵ هزار و ۵۲۰ روستا نیز گذر کرده است.

از یک سال قبل و با شیوع ویروس کرونا، اینترنت به زیرساخت حیاتی کشور تبدیل شد. آموزش، سلامت، خرید، دریافت تسهیلات دولتی و اطلاع‌رسانی همگی جزو کارهای مهمی بودند که پیش از شروع کرونا به صورت حضوری انجام می‌شد، اما با آغاز پاندمی همگی به یک چیز وابسته شدند؛ اتصال به اینترنت.

اتصال به اینترنت، بیش از گذشته به مطالبه جدی مردم در روستاها برای رساندن «صدای‌شان» به مسوولان تبدیل شده است. اتصال به اینترنت، فضایی فراهم کرده که هیچ چیز از چشم آدم‌ها دور نماند.

رفع مشکل اینترنت روستایی پس از مطالبه در فضای مجازی

عکس‌ها، ویدیوها و توئیت‌ها امروز صدای مردم شده‌اند. صدایی که بی‌واسطه به گوش مسوولان می‌رسد و بارها شاهد بودیم این صدا توانسته تعداد زیادی از مشکلات را حل کند. دیگر نیاز نیست مسوولانی که سمت اجرایی در کشور ندارند، برای اطلاع از مشکلات به شهر و روستاهای مختلف بروند. مردم با انتشار یک عکس یا ویدیو می‌توانند مطالبه‌شان را مطرح کنند.

به همین علت است که امروز نظارت همگانی فضای مجازی، جایگزین نظارت میدانی شده است. یک نفر مطالبه می‌کند، یک جمع مطالبه‌اش را تکرار می‌کنند و در نهایت مسوول مربوطه باید به این مطالبه جواب بدهد. این روند نظارتی مجازی اکنون توانسته برخی از مشکلات مردم به‌ویژه در مناطق محروم را بیش از گذشته منعکس کند تا دستگاه‌ها برای آن‌ها تدبیر بیندیشند.

سال گذشته تصاویری از دانش آموزان و معلمان مناطق جنوبی منتشر شد که هر کدام از آنها حکایت از عدم اتصال روستای‌شان به اینترنت داشت. مسئله‌ای که آموزش‌شان را مختل کرده بود. ‌این عکس‌ها در فضای مجازی منتشر شد. همه از وزیر ارتباطات مطالبه این را داشتند که چرا این روستاها به اینترنت متصل نشده‌اند؟

«محمدجواد آذری جهرمی» اوایل دی‌ماه ۹۹ همراه با معاونان خود به مدت ۱۰ روز در سیستان و بلوچستان مستقر شد و اتصال یک‌هزار و ۲۰۰ روستا در دستور کار قرار گرفت. جمعیت بالای روستایی، فواصل زیاد بین روستاها و مشکلات برق، توسعه ارتباطات در سیستان‌وبلوچستان را با مشکل مواجه کرده بود اما تهمیداتی که اندیشیده شد، قطار توسعه ارتباطات در این منطقه را روی ریل انداخت.  

۴۵ درصد از جمعیت استان سیستان‌وبلوچستان روستایی است، فاصله روستاها از یکدیگر زیاد است و به‌شدت پراکنده‌اند. در اغلب شهرهای دیگر معمولا روستاها به یکدیگر متصل هستند و این مسئله کار توسعه ارتباطی را راحت می‌کند اما در استان سیستان و بلوچستان خبری از این نکته مثبت نیست.

روستاهای دورافتاده و جمعیت اندک در این روستاهای پراکنده، باعث شده خدمت‌رسانی بسیار سخت شود. وزارت ارتباطات بیشترین اعتبار برای توسعه ارتباطی روستا را برای این استان در نظر گرفته اما به دلیل همین مشکلات، توسعه ارتباطات با سرعتی که انتظار می‌رفت، انجام نشد.

پس از آن وزیر ارتباطات چند روزی راهی هرمزگان و بندرعباس شد تا با روند اجرای پروژه را پیگیری کند. شهرستان بشاگرد و روستاهای آن اطراف مقر اصلی مسوولان حوزه ارتباطات برای برقراری اتصال به اینترنت بود. تیم فنی مستقر در این منطقه از چهار ماه اقدام‌های مهمی برای محرومیت‌زدایی از بشاگرد و برقراری عدالت ارتباطی انجام دادند و به همین دلیل امروز پوشش بشاگرد از متوسط کشوری بالاتر رفته و می‌توان گفت بشاگرد از محرمیت ارتباطی خارج شده است.

پس از آن وزیر ارتباطات اعلام‌کرد: تا پایان اردیبهشت همه روستاها به اینترنت متصل خواهند شد. هرچند تامین تجهیزات این برنامه را نیز کمی به تاخیر انداخت و در آخرین پیگیری ایرنا، حداکثر تا اواسط خرداد ۱۴۰۰ همه روستاهای استان پهناور سیستان و بلوچستان به اینترنت متصل خواهند شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اینترنت ایرانسل سیستان و بلوچستان وزیر ارتباطات آذری جهرمی فیبر نوری بلوچستان به اینترنت سیستان و بلوچستان روستاهای سیستان سیستان وبلوچستان اتصال به اینترنت اینترنت متصل توسعه ارتباطات تامین تجهیزات وزیر ارتباطات اتصال روستاها همه روستاهای همه روستاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد

به گزارش خبرآنلاین البرز ؛ علی حدادی روز شنبه در همایش روز ملی شوراهای اسلامی شهر و روستا استان البرز که در تالار شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار شد، افزود: طولانی شدن اجرای زمان طرح هادی روستاها سبب می شود تا ساخت وسازهای غیر مجاز در این مناطق را شاهد باشیم .

وی تاکید کرد: در طرح هادی روستاهای استان البرز شاهد بلاتکیلفی هستیم که به بافت روستاها آسیب وارد می کند؛ انجام ساخت وساز در خارج از بافت روستاها سبب می شود تا اقدام تخریبی برای این گونه بناها اعمال شود که نارضایتی مردم را در پی دارد.

این نماینده مجلس در ادامه بر توجه به اجرای طرح جامع و تفصیلی شهرهای استان البرز تاکید کرد و افزود: وجود املاک قولنامه ای از مشکلات شهرهای استان البرز است که امروز بیش از ۷۰ درصد مشکلات شهری استان به این موضوع مرتبط است.

وی گفت: در بحث درآمد پایدار شهرداری ها نیز نشستی با مسوولان امور مالیاتی استان برای اختصاص بودجه از محل ارزش افزوده برگزار شد که قرار شد از محل بودجه امسال توجه ویژه ای به شهرداری ها شود.

این مسوول با بیان اینکه تلاش های فراوانی در شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان البرز شاهد هستیم ، افزود: بسیاری از این خدمات مغفول مانده و به خوبی اطلاع رسانی نشده که بیانگر مظلومیت نهاد شورایی است.

وی با اشاره به جایگاه قانونی شوراهای اسلامی بیان کرد: در قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ، عمرانی و آموزشی از طریق همکاری مردم در شهرها و روستاها تاکید شده است.

حدادی گفت : با پیگیری نمایندگان مردم البرز در مجلس و استاندار البرز امسال بودجه محرومیت و عمرانی مناسب برای ۲ روستای پرجمعیت پلنگ آباد اشتهارد و نجم آباد نظرآباد دیده شده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در کنار برنامه هفتم توسعه باید بهبود وضعیت حمل ونقل عمومی شهری و تامین زیر ساخت ها برای شهرها و روستاهای البرز به خوبی دنبال شود.

نماینده مردم شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد ، چهارباغ و طالقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پاسخ موشکی سپاه به تجاوز رژیم صهیونیستی گفت : امروز این رژیم در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه طوفان الاقصی و عملیات موشکی سپاه موجب نظم جدید جهانی شد، افزو : مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپاه با حرکت منسجم، شرارت دشمن صهیونیستی را پاسخ محکم دادند.

حدادی گفت : مقاومت ملت فلسطین و وحدت جهان اسلام رژیم صهیونیستی را در سردرگمی و آستانه نابودی قرار داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900223

دیگر خبرها

  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت
  • آب شرب ۹۰درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد