Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: سبک زندگی «امام خمینی (ره)» به خودی خود الگویی برای زندگی همه خصوصاً از جهت همسرداری محسوب می‌شود این مدعا به واسطه نامه‌های «امام خمینی (ره)» که برای همسرشان می‌نوشتند قابل اثبات است، اینکه ایشان چگونه به خانواده نگاه می‌کردند و چطور مرز ادب در خانواده را رعایت می‌کردند امر قابل تاملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد جواد رجب زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون ابعاد شخصیتی «امام خمینی (ره)» گفت: بیان ابعاد مختلف شخصیت بزرگی همچون «امام خمینی (ره)» که از همه ابعاد به کمال حقیقی دست یافته بودند کاری بسیار سخت و دشوار است ایشان فردی بودند که توانستند به کمال واقعی و حقیقی دست یابند و این مهم را به واسه خود شناسی و اصلاح درونی خصوصا در بعد خالق و مخلوق کسب نموده بودند.

وی «امام خمینی (ره)» را از بعد عبادی مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: «امام خمینی (ره)» در عبادت و پرهیزگاری یکی از برترین افراد دوران خود بودند در زمینه علم و دانش و آگاهی به پیشرفت‌های بسیار خوبی دست یافته بودند و این علم را در راستای حق بکار گرفته و لذا در مسیر سعادت گام برداشته بودند. در جامعه ما افراد در چند دسته تقسیم می‌شوند افرادی که در حوره علم و عبادت موفق عمل می‌کنند، اما در مسیر اخلاق و خانواده به زمین می‌خورند این افراد کمال کامل را درک نکرده و به آن دست نیافته اند، اما افرادی همانند «امام خمینی (ره)» حتی در حوزه خانواده و اخلاق نیز به کمال رسیده بودند، به عبارت دیگر ایشان فردی تکامل یافته بودند لذا پیرامون ایشان کتاب‌های متعددی نوشته شده که روحیات و سیر و سلوک «امام خمینی (ره)» را به قلم کشیده‌اند.

رجب زاده در مورد دیگر ابعاد شخصیتی «امام خمینی (ره)» ابراز کرد: ««امام خمینی (ره)» یک سیاستمدار و در عین حال یک عابد و همسری گرانقدر و پدری مهربان بودند، ایشان در تمام نقش‌هایی که در طول زندگی به دست آورده بودند موفق عمل کردند لذا فردی تکامل یافته محسوب می‌شدند.

وی «امام خمینی (ره)» را از دیدگاه اخلاقی در خانواده مورد بررسی قرار داد و افزود: به گفته همسر «امام خمینی (ره)» ایشان شخصیتی به کمال رسیده بودند چنان که هرگز دستورات اسلام را زیر پا نگذاشتند و همواره بر اساس احترام با خانواده رفتار می‌کردند، زیرا سبک زندگی خود را بر اساس الگو‌های اسلامی تنظیم کرده و در عین حال توجه ویژه به ارتباط با خداوند متعال داشتند، «امام خمینی (ره)» فردی معصوم نبودند، اما با تلاش و بندگی توانسته بودند به درجه بلندی از کمال و رشد دست یابند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید


این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: اگرچه «امام خمینی (ره)» به عنوان یک رهبر و یک عالم به خوبی می‌توانستند لرزه بر اندام بسیاری از سیاستمداران و مسئولان بیندازد، اما با این حال در ارتباط با اطرافیان خصوصا اعضای خانواده رویکرد دیگری داشتند و رفتار ایشان در خانه به نحوی بود که ایشان را فردی مهربان و با اخلاق می‌دانستند، در روایتی «پیامبراکرم (ص)» پیرامون اهمیت اخلاق بیان فرمودند: بهترین امت من افرادی هستند که نسبت به خانواده خود بهترین و خوش برخورد‌ترین هستند این همان حلقه گمشده جامعه امروز ماست متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها در شرایط و به شکل زندگی می‌کنند که تنها نام خانواده را یدک می‌کشند و تنها از بعد زمانی و مکانی همدیگر را تحمل می‌کنند.

***سیره اخلاقی «امام خمینی (ره)» در خانواده

رجب زاده پیرامون سیره اخلاقی «امام خمینی (ره)» در خانواده اظهار کرد: «امام خمینی (ره)» همواره مراقب بودند تا در خانه به کسی آزار وارد نشود ایشان حتی هنگامی که برای نماز شب بر می‌خواستند تلاش داشتند تا سر و صدا ایجاد نکنند و یا چراغ‌ها را روشن نکنند تا دیگران در آسایش بخوابند این مهم در خاطرات دخترشان به خوبی توضیح داده شده است. حدیثی از «امام صادق (ع)» وجود دارد که بر حسن خلق تاکید ویژه دارد، «امام صادق (ع)» در مورد حسن خلق می‌فرمایند: «به خدا قسم نیکوکاران سعادتمند خواهند بود! آیا می دانید این سعادتمندان چه کسانی هستند؟ آنان نیکوکارانی هستند که آزارشان به کسی نمی‌رسد»، این امر مصداق «امام خمینی (ره)» است که حتی در هنگام عبادت نیز تلاش داشتند تا به کسی صدمه و یا آزاری نرسد ارتباط ایشان با کودکان نیز قابل توجه بود به حدی که نوه‌های «امام خمینی (ره)» از بازی با ایشان لذت می‌بردند «امام خمینی (ره)» برای کودکان وقت می‌گذاشتند این امر با توجه به دغدغه‌های فراوان ایشان امری قابل توجه بود.

این کارشناس علوم قرآنی به رویکرد «امام خمینی (ره)» در طول زندگی با خانواده اشاره و ابراز کرد: همسر «امام خمینی (ره)» همواره بر این مهم تاکید داشتند که من در طول شصت سال زندگی با «امام خمینی (ره)» هرگز ندیدم که ایشان معصیتی انجام دهد و یا اینکه به من دستور دهند حتی «امام خمینی (ره)» در برخی از امور خانه به همسرشان کمک می‌کردند و این امر نشان می‌دهد که بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران تا چه حد توانسته اند به کمال حقیقی دست یابند.

***لزوم الگوبرداری از زندگی «امام خمینی (ره)»

وی لزوم الگوبرداری جوانان از سبک زندگی «امام خمینی (ره)» و اخلاق ایشان در خانواده را مهم دانست و بیان کرد: سبک زندگی «امام خمینی (ره)» به خودی خود الگویی برای زندگی خصوصاً از جهت همسرداری محسوب می‌شود این مدعا به واسطه نامه‌های «امام خمینی (ره)» که برای همسرشان می‌نوشتند قابل اثبات است، اینکه ایشان چگونه به خانواده نگاه می‌کردند و چطور مرز ادب در خانواده را رعایت می‌کردند امر قابل تامل بوده و برای جامعه و خانواده امروز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

رجب زاده به ابعاد دیگر شخصیت «امام خمینی (ره)» اشاره و تاکید کرد: ارتباط «امام خمینی (ره)» با خداوند یکی از جذاب‌ترین بخش‌های سیره اخلاقی ایشان محسوب می‌شود ارتباط عمیق ایشان با خداوند سبب شد تا «امام خمینی (ره)» شجاعت و قدرت خاصی پیدا کردند همان گونه که خداوند نیز در قرآن به آن اشاره می‌کند و تاکید دارد هرکس به خدا توکل کند خداوند او را از هرچیزی بی نیاز می‌گرداند، همین امر سبب و زمینه پیشرفت ایشان در بسیاری از زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و خانوادگی را فراهم کرد، آثار خداترس بودن «امام خمینی (ره)» در زندگیشان بسیار مشخص است همین ترس از خدا بود که سبب بزرگ شدن شخصیت «امام خمینی (ره)» شده و ایشان به عنوان یک عالم و رهبر یک ملت در دنیا شناخته می‌شوند.

*** «امام خمینی (ره)» بنده‌ای خدا ترس

این کارشناس علوم قرآنی خدا ترس بودن «امام خمینی (ره)» و نتایج آن را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: اسلام پیرامون اهمیت و جایگاه خدا ترس بودن بندگان سخنان بسیاری را بیان کرده و نتایج آن را نیز بازگو نموده است در آیه ۴۰ سوره نازعات خداوند متعال می‌فرمایند: «وَ أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَی النَّفْسَ عَنِ الْهَوی فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِی الْمَأْوی، اما کسی که از مقام پروردگارش بترسد و نفس را از هوی و هوس جلوگیری کند، در نتیجه، بهشت منزلگه نهایی اوست»، خدا ترس بودن در روایت‌های بسیاری نیزمطرح شده و همه آنان تاکید دارند که هرکس از خدا بترسد خداوند همه دشمنانش را ضعیف در مقابلش قرار می‌دهد و او را در چشم دشمنان بزرگ خواهد کرد؛ این امر در زندگی «امام خمینی (ره)» به وضوح دیده می‌شود بعد از سخنرانی‌های «امام خمینی (ره)» در مدرسه فیضیه دشمنان اقدام به دستگیری شبانه ایشان کردند در همان زمان بسیاری از ماموران رژیم پهلوی دچار اضطراب و ترس بودند امری که خود آنان بعد‌ها در گفتگو‌ها به آن اذعان داشتند و نکته جالب اینکه «امام خمینی (ره)» به آنان دلداری میدادند این امر به خاطر خدا ترسی و ارتباط قوی «امام خمینی (ره)» با خداوند متعال بود.

***بی رقبتی به دنیا

وی به بعد دیگری از سیره اخلاقی «امام خمینی (ره)» اشاره و بیان کرد: «امام خمینی (ره)» فردی زاهد و بی رقبت به دنیا بودند ایمان ایشان به خداوند باعث بی رغبتی بنیانگذار انقلاب اسلامی به دنیا شده بود این امر یک فلسفه مهم در پس خود دارد که کسی میتواند پا به عرصه ظهور بگذارد که بتواند به جذابیت‌های دنیا پشت پا بزند همین امر سبب شده بود تا ایشان به زندگی ساده روی آورده و همواره تلاش کنند تا مانند سایر مردم ساده زیست باشند.

رجب زاده تصریح کرد: دنیاطلبی یکی از مهم‌ترین گرفتاری‌های بشر کنونی است چنانکه در روایت‌ها بیان شده که دوستی با دنیا منشأ هر گناهی است. وقتی به رفتار خود و دیگران نگاه می‌کنیم، حقیقت این کلام ارزنده را مشاهده می‌کنیم و برای به دست آوردن مال بیشتر دست به هر معصیتی می‌زنیم. دزدی، رشوه، احتکار، ربا، طمع، ذلت و صد‌ها گناه دیگر از مفاسدی است که با دنیاطلبی انسان همراه است.

***نماز تکلیفی الهی

این کارشناس علوم قرآنی به شیوه عبادت و نماز شب «امام خمینی (ره)» اشاره و تاکید کرد: نماز شب برای «امام خمینی (ره)» یکی از اصول مهم عبادی محسوی می‌شد، ایشان در سخت‌ترین شرایط همچنان نماز شب خود را می‌خواندند ایشان برای نماز ارزش و اهمیتی ویژه قائل بودند به حدی که حتی زمانی که در بیمارستان بستری بودند و در بدترین شرایط جسمی قرار داشتند دغدغه نماز را فراموش نکرده بودند چرا که نماز را یک تکلیف مهم بر عهده انسان می‌دانستند لذا بر انجام این عمل تاکید فراوان داشتند و در شرایطی که حتی امکان بلند شدن از تخت بیمارستان برای ایشان نبود «امام خمینی (ره)» با اشاره به خواندن نماز می‌پرداختند.

وی تاکید «امام خمینی (ره)» به عبادت را مورد بررسی قرار داد و افزود: هنگامی که «امام خمینی (ره)» به ترکیه تبعید شدند پس از مدتی درخواست ارسال مفاتیح و صحیفه سجادیه را کردند، زیرا انس ویژه‌ای با این دو کتاب داشتند از سوی دیگر از آنجا که «امام خمینی (ره)» همواره اهل عبادت و مناجات بودند و مفاتیح یکی از کتاب‌های مورد استفاده ایشان بود هر ساله مجبور به صحافی کتاب مفاتیح می‌شدند این امر از زبان فرزند «امام خمینی (ره)» بیان شده است، زیرا مفاتیح یکی از کتاب‌های بود که همواره در دست ایشان بود همچنین در مورد توجه «امام خمینی (ره)» به عبادت بیان شده ایشان هر روز دو جزء قرآن را قرائت می‌کردند.

رجب زاده پیرامون تفکر در سیره «امام خمینی (ره)» خاطرنشان کرد: تفکر در سبک زندگی و سیره رفتاری و اجتماعی «امام خمینی (ره)» از جمله مواردی است که نیاز است تا مسئولین به آن توجه و اهتمام ویژه داشته باشند رویکرد ایشان در خانواده و سبک زندگی ایشان شاخصی ارزنده برای خانواده امروز محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار فرهنگی رحلت امام خمین ره

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار فرهنگی رحلت امام خمین ره کارشناس علوم قرآنی مورد بررسی قرار محسوب می شود سیره اخلاقی امام خمینی سبک زندگی ترس بودن رجب زاده نماز شب خدا ترس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۵۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899748

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی