Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارلمان لبنان با تاکید براینکه ابتکار وی برای تشکیل دولت هنوز معتبر است اعلام کرد تا زمانی که ابتکار قابل قبول دیگری وجود نداشته باشد، طرح وی همچنان روی میز است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه النهار، در پی تحولات منفی لبنان که بر وضعیت کلی داخلی و بحران تشکیل دولت این کشور سایه افکنده؛ به ویژه پس از موضع گیری‌های اخیر مقامات سیاسی این کشور، « نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که «سعد حریری» نخست وزیر مکلف کاملا با ابتکار وی برای تشکیل دولت موافق است و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی نیز نیمی از این ابتکار را تایید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پارلمان لبنان با تاکید بر اینکه در چاه‌های نفت لبنان میلیاردها دلار ثروت وجود دارد و این کشور ورشکسته و ناتوان نیست، تاکید کرد این وظیفه دولت است که برای تصویب بودجه تشکیل جلسه دهد.

وی اشاره کرد که ابتکارش برای تشکیل کابینه هنوز معتبر است و تا زمانی که ابتکار قابل‌قبول دیگری وجود نداشته باشد عقب نشینی نخواهد کرد.

نبیه بری همچنین گفت که به حمایت خود از سعد حریری ادامه می‌دهد و علاوه بر آن حریری مورد حمایت دارالفتوی و نخست وزیران سابق نیز هست.

رئیس پارلمان لبنان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت شکست ابتکار وی برای تشکیل کابینه حریری استعفا خواهد کرد یا نه، اظهار داشت که روشن شدن این موضوع زمان زیادی طول می‌کشد اما کشور تحمل تاخیر در تشکیل دولت را ندارد و نمی‌تواند منتظر انتخابات پارلمانی بماند؛ چرا که حتی اگر قرار باشد این انتخابات قبل از موعد مقرر نیز برگزار شود دست‌کم 3 تا 4 ماه طول می‌کشد و کشور ممکن است در این مدت دچار فروپاشی کامل شود.

وی افزود، حتی اگر سعد حریری استعفا کند باز هم کشور دچار فروپاشی می‌شود و من از جنبه‌های امنیتی آن می‌ترسم.

نبیه بری در ادامه گفت که حریری با ابتکار وی برای افزایش تعداد وزرا به 24 نفر رضایت داده و چندین نشست بین دو طرف در این زمینه برگزار شده است.

گزارش ویژه الاخبار: «آیپک» آمریکا برای لبنان؛ استعمارگری با روش نوینرئیس‌جمهور لبنان پیروزی آیت‌الله رئیسی را تبریک گفتارتشی از نیروهای داوطلب حزب‌الله به کمک وزارت بهداشت آمد/ مصاحبه اختصاصی با وزیر بهداشت لبنان

گرامیداشت سالروز شهادت دکتر چمران توسط جنبش امل

از سوی دیگر دفتر سیاسی جنبش امل نیز در این زمینه اعلام کرد که بارها پایبندی خود را به قانون اساسی و سند توافق ملی اعلام کرده و خواستار اجرای آنهاست؛ ضمن اینکه راه حل مشکلات کشور پایبندی به منافع ملی و دوری از خودخواهی‌ها و منافع شخصی است.

جنبش امل در بیانیه‌ای که به دنبال نشست دوره‌ای خود صادر کرد با تاکید بر ابتکار نبیه بری برای تشکیل کابینه اعلام کرد که مردم تحت فشار شرایط وخیم اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی قرار دارند و باید هر چه سریعتر دولت نجات ملی بر اساس ابتکار رئیس پارلمان تشکیل شود.

این جنبش همچنین تاکید کرد که در شرایط کنونی دولت پیشبرد امور باید وظایف خود را به شکل کامل برای محافظت از شهروندان در این بحران عمیق که زندگی و آینده آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد انجام دهد.

جنبش امل لبنان همچنین با گرامیداشت چهلمین سالگرد شهادت دکتر «مصطفی چمران» اعلام کرد که ایشان اولین مقام مسئول سازماندهی جنبش امل بود که در آماده سازی نسل مومن و مجاهد و متعهد این جنبش در برابر پروژه صهیونیستی نقش مهمی ایفا کرد و رهرو امام موسی صدر بود.

در پایان این بیانیه جنبش امل لبنان آمده است که به ملت ایران و امام سید علی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی و سید ابراهیم رئیسی ،رئیس‌جمهور منتخب این کشور تبریک می گوییم. این پیروزی ایران را قادر می‌سازد تا با چالش‌های تحمیل‌شده توسط استکبار جهانی مقابله کند و این کشور در مسیر پیشرفت و توسعه در همه زمینه‌ها حرکت کند. همچنین جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامی همیشگی از مردم ستمدیده به ویژه در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی باقی خواهد ماند.

جنبش أمَل از تشکل‌های سیاسی شیعی در لبنان است که در اوایل دهه 1970م توسط امام موسی صدر و برای دفاع از شیعیان لبنان و مقابله نظامی با اسرائیل شکل گرفت. رهبری این جنبش، از ابتدای تشکیل بر عهده امام موسی صدر و بعد از وی، شهید مصطفی چمران بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد رئیس پارلمان لبنان تشکیل دولت برای تشکیل جنبش امل نبیه بری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۶۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام ارشد حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم

یک مقام ارشد سیاسی حماس به آسوشیتدپرس گفت که این گروه حاضر است با یک آتش‌بس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل موافقت کند و در صورت ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، سلاح‌های خود را روی زمین گذاشته و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهد شد.

به گزارش یورونیوز، خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود.

این اظهارات مقام ارشد حماس می‌تواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائیل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائیل ادامه خواهد داد. الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است.

او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرز‌های پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیرو‌های مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.»

الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.

تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می‌کند.

اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.

الحیه، اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت بین دو گروه انجام می‌شود.

جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • نبیه بری: منتظر دریافت پیشنهاد فرانسه درخصوص کاهش تنش هستیم
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • گرامیداشت شهید جاویدالاثر احمد قلی قائدی در بن
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • مقام ارشد حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است