Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@23:40:58 GMT

اهمیت مذاکرات بین افغانی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۷۵۸۰

اهمیت مذاکرات بین افغانی

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- سید رضا صدرالحسینی: با نگاهی به عملکرد ۳ ماه گذشته طالبان که در حال درنوردیدن بخش های عمده ای از ولایات و سرزمین افغانستان است و با توجه به اینکه دولت افغانستان قول های حمایت زیادی را از جانب آمریکا دریافت کرده بود اما در این رابطه ایالات متحده هیچ اقدام مناسبی را انجام نداده و به نظر می رسد که چشم انداز آینده افغانستان به طور کامل مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت در حالی است که بیش از ۱۶۰ ولسوالی از مجموع ۳۷۰ ولسوالی افغانستان در اختیار طالبان قرار گرفته و این امر نشان دهنده آن است که آینده نزدیک بسیار تیره و تار بوده و مشخص نیست چه دولت و قدرتی در افغانستان در راس کار خواهد بود.

از یک طرف سفر اخیر اشرف غنی به آمریکا و تلاش وی برای متقاعد کردن آمریکایی ها برای عدم خروج از افغانستان مطرح است و از طرف دیگر آمریکایی ها با وجود وعده های زیادی که در طول سال های گذشته به دولت های افغانستان داده اند هیچگونه حمایتی از دولت اشرف غنی در برابر طالبان انجام ندادند.

از طرف دیگر آمریکایی ها مذاکرات محرمانه ای را در دوحه با طالبان انجام دادند که دولت افغانستان در این مذاکرات حضور نداشت و درست در شرایطی تصرف بخش های مختلف افغانستان از سوی طالبان شدت گرفته که آمریکا اعلام کرده در حال خارج شدن از افغانستان است بنابراین می توان گفت که طالبان چراغ سبزی را در این رابطه از ایالات متحده در مذاکرات دوحه دریافت کرده است.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که متاسفانه فضای کنونی رسانه ای در داخل افغانستان دچار تعارضات گوناگون است از یک طرف موضوع خشونت طالبان مطرح می شود و از سوی دیگر موضوع سپردن اراضی به طالبان با اختیار به این گروه مطرح می شود.

واقعیت امر این است که طالبان تاکنون خشونت قابل توجهی را در برابر مردم بخصوص هزاره ها، شیعیان و تاجیک ها انجام نداده و همه اقدامات نظامی آن علیه نیروهای دولتی بوده از همین رو هیچ چشم انداز واضحی درباره آینده افغانستان وجود ندارد اما توان طالبان برای تصرف سرزمین های مختلف و پیوستن مردم مناطق مختلف به طالبان نشان می دهد که در سه تا شش ماه آینده وضعیت حاکمیتی در سرزمین افغانستان به همین شکل خواهد بود.

تسلیحات آمریکایی در دستان جریان های آشوب طلب

باید توجه داشت که آمریکا در ۲۰ سال گذشته گروه های ناشناخته و حتی القاعده و داعش را در منقطه تسلیح کرده است. اکنون آمریکا تسلیحاتی را که امکان و یا ارزش جابجایی ندارند را در میان گروه های مختلف افغان توزیع می کند و این امر کاملاً روشن است.

در شرایطی تصرف بخش های مختلف افغانستان از سوی طالبان شدت گرفته که آمریکا اعلام کرده در حال خارج شدن از افغانستان است بنابراین می توان گفت که طالبان چراغ سبزی را در این رابطه از ایالات متحده دریافت کرده است

اینکه آیا این تسلیحات می تواند در آینده خطری را متوجه همسایگان افغانستان و بویژه جمهوری اسلامی ایران بکند باید گفت خیر چون تا پیش از این آمریکا با وجود در اختیار داشتن تسلیحات پیشرفته در افغانستان خطری متوجه مرزهای ایران نشد و جمهوری اسلامی توانست به خوبی از مرزها و منافع ملی خویش صیانت و دفاع کند و اکنون وجود تسلیحات از کار افتاده و قدیمی نیز نمی تواند خطری را متوجه ایران بکند.

این امر نیز مطرح است که آمریکا این تسلیحات را با هدف ادامه جنگ و ناامنی در افغانستان بین جریان های افراطی و آشوب طلب و گروه هایی که می خواهند سیاست های آمریکا را در منطقه پیاده کنند توزیع می کند تا نشان دهد که با خروج آن از هر نقطه ای، آن مکان گرفتار خشونت و ناامنی می شود در صورتی که موضوع برعکس بوده و این حضور آمریکا است که موجب بروز ناامنی در مناطق مختلف جهان شده است.

نکته ای که نباید فراموش شود تبعات خروج غیر مسئولانه آمریکا از افغانستان و مسائلی است که بواسطه این حرکت ایالات متحده بوجود می آید.

حمایت ایران از مذاکرات بین افغانی

مذاکرات بین افغانی مفید بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مذاکرات بسیار مهم است چون می تواند از یک سو امنیت ملی و منافع مردم افغانستان را تامین کرده و رنج و آلام آنها را کاهش دهد و از سوی دیگر منطقه را به ثبات نزدیک تر کند. جمهوری اسلامی ایران نیز از این مذاکرات حمایت می کند و بر انجام آن تاکید داشته و به انجام آن نیز کمک می کند.

توصیه‌های راهبردی

دولت اشرف غنی با توجه به نابسامانی‌های گسترده و با وجود وابستگی های شدید به کمک های بیرونی، توان ایستادگی طولانی مدت را در مقابل طالبان ندارد و بسیاری از عناصر جهادی باقی مانده در حاکمیت با مشکلات زیاد داخلی، نداشتن انسجام کامل به سختی می توانند جایگاه خود را در میان مردم بازسازی کنند.

در این شرایط جمهوری اسلامی ایران با همکاری و تعامل با کشورهای منطقه و هر دو طرف درگیری باید سعی کند تا حد امکان از گسترش خشونت ها و درگیری ها بکاهد و دو طرف را به گفتگو و مذاکره و یافتن راه حلی کم تنش دعوت کند و رسانه های رسمی از ورود به مناقشه و تحریک دو طرف منازعه پرهیز کنند، چون کشیده شدن افغانستان به دور جدید درگیری و جنگ داخلی به نفع هیچکس نیست و دود این آتش در وهله اول به چشم مردم مظلوم افغانستان و بعد از آن، کشورهای منطقه خواهد رفت و مهم تر از همه اینکه هیچیک از دو طرف نیز قطعاً به اهداف صد درصدی خود نخواهند رسید و در نهایت جز خاکستری از افغانستان باقی نخواهد ماند و آمریکا که مقصر اصلی همه نابسامانی‌ها در افغانستان است، نظاره‌گر و خوشحال!

کد خبر 5252699 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: افغانستان طالبان مذاکرات صلح افغانستان ایالات متحده امریکا افغانستان عراق فلسطین روسیه رژیم صهیونیستی طالبان ایران لبنان برجام سوریه عربستان سعودی جنبش حماس فرانسه جمهوری اسلامی ایالات متحده دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از طلوع نیوز، جانان سایق سخنگوی وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان امروز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اثر وقوع بارندگی‌های سنگین و سیلاب در ۱۵ ولایت این کشور، ۱۴۰ باب خانه مسکونی تخریب شده است.

سخنگوی وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان در این خصوص ادامه داد: در ۳ روز اخیر بر اثر بارندگی شدید و سیلاب در ولایت‌ های قندهار، نورستان، بادغیس، غور، ننگرهار، میدان وردک، هرات، سمنگان، پنجشیر، لغمان، کنر، بغلان، کندز، سرپل و پروان؛ ۸ نفر جان‌باخته و ۳ تن هم مجروح شده اند.

به گزارش طلوع، وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان پیشتر گفته بود که بر اثر وقوع سیلاب‌های اخیر سراسر افغانستان، ۹۰ تن جان باخته و ۵۴ نفر دیگر هم مجروح شده‌ اند.

کد خبر 6091451

دیگر خبرها

  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳