Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان تشکیل دولت‌ها در سطح جهان، رشوه به عنوان یک جرم کیفری در میان آن‌ها رواج پیدا کرد و تبعات بسیار بدی را در امور مختلف اعمال و تا به امروز مرسوم کرده است.

در یکی از موارد، دادن رشوه در بین دستگاه‌های دولتی انجام می‌شود که قانون در خصوص این جرم وارد و ماده‌هایی را تصویب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، استفاده از هر گونه امتیاز، هدیه و موارد دیگر که در برابر انجام وظایف مرتبط با شغل، توسط کارمندان دستگاه‌های اجرایی در همه سطوح از افراد حقوقی و حقیقی گرفته شود، تخلف محسوب می‌شود.

دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند علاوه بر نظارت مستقیم بر مدیران و کارمندان خود، از طریق بازرسان متخصص بر نیرو‌های خود نظارت کنند.

بیشتر بخوانید

چه اقداماتی تخلف اداری هستند؟

اگر نیرویی بر اساس استناد گزارش بازرسی، متخلف شناخته شود، مجازات‌هایی را قانون در این خصوص اعمال می‌کند که شامل، کسر یک سوم حقوق و مزایا، انفصال از خدمات دولتی برای مدت یک ماه تا یک سال و همچنین اگر تخلف تکرار شود، پرونده کارمند متخلف به هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع داده می‌شود و در صورت تاییدیه نهایی پرونده، به یکی از مجازات‌های باز خرید، اخراج و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم خواهد شد.

طبق ماده ۸ قانون رسیدگی به تخلفات اداری، سهل انگاری روسا و مدیران در ندادن گزارش تخلفات اداری و کارمندان خود، تخلف به حساب می‌آید.

در ماده ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، در صورتی که کارمندان با اقداماتی موجب ضرر دولت شوند و تخلفاتی مانند رشوه یا سوءاستفاده در حیطه مدیریت مسولین مشاهده و اثبات شود، علاوه بر برخورد با کارمندان خطاکار، با مدیران و سرپرستان کارمندان که در کشف تخلف یا جرم تعلل کرده‌اند مطابق قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد.

همان طور که در این خبر بررسی شد، قانون در موارد مختلفی کارمندان و مدیران دولتی را زیر ذره‌بین برده تا از خطا‌های احتمالی آن‌ها جلوگیری کند. ساختار نظام اداری هر کشور نیاز به اصلاحات گوناگونی حسب مورد دارد و در ادامه آن روزنه‌هایی ممکن است به وجود آید که برخی افراد از آن‌ها سوءاستفاده کرده و زیان‌هایی را به روش‌های گوناگونی وارد می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رشوه دستگاه قضا مجازات قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۵۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب‌ترین دستور در یک استان؛ منشی‌های خانم ممنوع شدند!

به‌کارگیری منشی‌های زن در ادارات دولتی ممنوع شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، استاندار کرمانشاه در جلسه اخیر شورای اداری این شهر از ممنوعیت بکارگیری منشی‌های زن خبر داد.

استاندار کرمانشاه در جلسه اخیر شورای اداری گفت: «بکار گیری منشی‌های خانم برای مدیران در ادارات و سازمان‌های دولتی ممنوع شد؛ طی دو هفته بایستی در سازمان‌ها و ادارات دولتی این امر به اجرا در آید.»

 

دیگر خبرها

  • دستگیری یکی عضو شورا و رییس اداره دولتی این شهر
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • ایجادشعبه ویژه پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • عجیب‌ترین دستور در یک استان؛ منشی‌های خانم ممنوع شدند!
  • منشی زن در ادارات دولتی ممنوع شد
  • دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»