Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، گرمای تقریبا همیشگی خاورمیانه بستنی را به یکی از خوردنی‌های محبوب در میان مردم این منطقه تبدیل کرده است؛ فرقی ندارد شما سکونتی اجدادی در این منطقه داشته باشید و یا از زادگاه خود به این منطقه کوچانده شده باشید؛ گرمای هوا نیاز به همراهی یک چیز خنک و خوشمزه دارد!

با این وجود شرکت معروف بستنی‌سازی بن اند جری که یکی از صادرکنندگان بستنی‌هایی محبوب و متنوع به اسرائیل است، اواسط هفته اعلام کرد صادرات بستنی به اراضی اشغالی را مغایر ارزش‌های شرکت خود می‌داند و از این به بعد تجارت خود را در اراضی تسخیر شده در جنگ ۱۹۶۷ که طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی تلقی می‌شود متوقف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشنایی با روند اشغال سرزمین فلسطین

این اقدام که به نظر می‌رسد هم راستا با فعالیت‌های جهانی جنبش BDS یا تحریم کالاهای اسرائیلی است با واکنش تند مقامات ر‍‍ژیم غاصب روبرو شد. به گزارش گاردین، خبر این تحریم بر برنامه‌های خبری اسرائیل سایه انداخت و حتی اعتراضات بیشتری نسبت به افشاگری‌های پروژه پگاسوس ایجاد کرد.

نرم‌افزار جاسوسی صهیونیستی برای نفوذ به گوشی‌های همراه

رئیس جمهور اسرائیل، ایزاک هرتزوگ، تصمیم این شرکت بستنی ساز را «نوع جدیدی از تروریسم» دانست و نفتالی بنت، نخست وزیر، نیز، به مدیر اجرایی یونیلور، شرکت مادر بن و جری هشدار داد که «عواقبی جدی برای این اقدام ضد اسرائیلی» در انتظار آنها خواهد بود. اکثر رسانه‌ها و نهادهای سیاسی، این شرکت را با عنوان «ضدیت با یهود» محکوم کردند.

اما این ماجرا روی دیگری نیز دارد؛ آمریکایی‌های ساکن شهرک لوکس اِفرات در جنوب بیت لحم که به سبک آمریکایی زندگی می‌کنند به عرضه این بستنی در فروشگاه‌های خود عادت داشتند؛ آشر گودمن، جوانی که به همراه خانواده‌اش از آمریکا به این شهرک مهاجرت کرده گفت: «پدر من ۳۰ سال قبل که از نیویورک آمد، بن و جری را به این منطقه وارد کرد. این بستنی بخشی از سبک آمریکایی فروشگاه ماست. ما عاشق بن و جری هستیم.»

رنه هرش ۶۳ ساله،که اصالتاً اهل لس آنجلس است گفت «این یک حرکت در طرفداری از فلسطین و ضد اسرائیلی است. چرا باید تسلیم شویم؟ این فقط بستنی است.» اما برخی از شهرک نشینان این را یک مشکل ملی دانسته و گفتند فقط مربوط به بخش یهودا و سامره (اصطلاحی اسرائیلی برای کرانه باختری) نیست و ما به خریدآن ادامه خواهیم داد.

جمعیت شهرک افرات که در سال ۱۹۸۳ توسط یک خاخام نیویورکی بنیان گذاشته شده تا کنون به حدود ۱۰ هزار نفر افزایش یافته و بسیاری از ساکنان آن با فرهنگ ایالات متحده و روابط خانوادگی آمریکایی به زندگی در این منطقه رضایت داده‌اند.

خانه‌های گران این شهرک نشان از تقاضای زیاد یهودیانی که به دنبال سبک زندگی نیویورکی هستند دارد. زمین این شهرک زمانی به چهار روستای فلسطین تعلق داشته و مشرف به دره و باغ‌های فلسطینی است که به منبع آب اسرائیلی دسترسی ندارند و از گرمای تابستان خشک شدند است.

روز پنجشنبه، مدیر عامل یونیلور گفت این شرکت بین‌المللی «کاملاً متعهد» به تجارت با اسرائیل است و از اعلامیه برند بستنی بن و جری برای توقف ارائه خدمات به شهرک‌های اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی اعلام برائت کرد. هرچند به گزارش الجزیره، مشخص نیست که آیا مدیر عامل، آلن جوپ، بن و جری را مجبور به عقب نشینی از تصمیم بحث‌برانگیز خود کرده است یا خیر.

با این حال، بن و جری در این موضع‌ تنها نیست. در اوایل این ماه، بزرگترین صندوق بازنشستگی نروژ اعلام کرد که دارایی ۱۶ شرکت را که در کرانه باختری اشغال شده کار می‌کنند، از جمله تجهیزات مخابراتی موتورولا را واگذار کرده است. صاحب امتیاز مک‌دونالد در اسرائیل نیز از افتتاح شعبه در کرانه باختری اشغالی امتناع کرده است.

بستنی‌سازی بن و جری اما احتمالاً با ادامه انصراف از تجارت با اسرائیل نبرد دشواری را در پیش خواهد داشت. هنگامی که Airbnb اقدام مشابهی را در سال ۲۰۱۸ انجام داد، با پرونده‌های قضایی متعددی در ایالات متحده و اسرائیل به اتهام تبعیض روبرو گشت که باعث شد طی پنج ماه از تصمیم خود صرف نظر کند.

«اگر شرکتی بگوید که دیگر قرار نیست با شهرک‌های صهیونیستی تجارت کند شرکت دیگری پیدامی‌شود تا جای آن را بگیرد اما بن و جری مورد جالبی است زیرا بسیار محبوب است و این تصمیم همه خانواده‌های اسرائیلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛» این را هاگیت اوفران، مدیر جنبش چپ صهیونیستی گفت و افزود: «اگر شرکتی دیگر که واردات بولدوزر را در دست داشته متوقف می‌شد بعید بود مردم متوجه آن شوند.»

با این حال و به گزارش الجزیره، برخی از طرفداران اسرائیل گفته‌اند که این تصمیم باید زنگ خطری برای سیاست های50 ساله شهرک سازی در سرزمین‌های اشغالی باشد.

جرمی بن آمی، رئیس گروه لابی‌گر طرفدار اسرائیل در آمریکا به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: «وقتی یک شرکت بزرگ بستنی‌سازی که در اصل توسط دو کارآفرین یهودی تأسیس شده تصمیم به عدم فروش محصولات خود در سرزمین‌های اشغالی می گیرد، این یهودستیزی نیست.»

بن آمی با تاکید بر این که اسرائیل و رهبران یهودی ایالات متحده باید استفاده از این اصطلاح را در برابر کسانی که تمایزی اصولی و منطقی بین معاملات تجاری در  اسرائیل وسرزمین‌های اشغالی قائل می‌شوند متوقف کنند گفت: «این دیدگاه به مبارزه با یهودستیزی کمک زیادی خواهد کرد.»

کد خبر 616107 برچسب‌ها اسرائیل بستنی و فالوده تحریم فلسطین - مسجد الاقصی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسرائیل بستنی و فالوده تحریم فلسطین مسجد الاقصی سرزمین های اشغالی کرانه باختری بستنی سازی بن و جری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۱۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»

وبگاه المیادین در گزارشی به تاثیر عملیات وعده صادق پرداخته و نتیجه گیری می کند علی‌رغم تحریم‌ها، ایران توانسته است اقتصادش را دگرگون سازد و همچنین موفق شد معادله سیاسی علیه رژیم صهیونیستی را با عملیات وعده صادق تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وب‌گاه شبکه خبری المیادین در تحلیلی نوشته است که آخرین تحولات بین تهران و تل‌آویو بازتابی از تغییر استراتژی قبلی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی است که شامل تغییر آنچه مقامات ایرانی «صبر استراتژیک» می‌نامیدند، می‌شود.

به گفته المیادین، برد گسترده عملیات موشکی که در اعماق سرزمین‌های اشغالی انجام شد نشان می‌دهد که ایران به دنبال ایجاد بازدارندگی علیه رژیم اسرائیل و سیاست‌های نظامی متحدان غربی‌اش در خاورمیانه است. با این ملاحظه دیدگاه ایران برای ما روشن می‌شود: عصر تحول آغاز شده است و آینده نظم امنیتی منطقه بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تغییراتی که پس از ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست حماس رخ داد، تنها به ایجاد رویکرد امنیتی استراتژیک جدید ایران سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن با ارتش خود و رزمندگان مقاومت انصارالله مستقیماً علیه رژیم صهیونیستی به درگیری پیوستند و منافع این کشور را در تنگه باب المندب تهدید کردند که به طور همزمان باعث جلب توجه جهانیان شد.

المیادین معتقد است که تهران از طریق روابط راهبردی خود با صنعا به دیگران این پیام را می‌دهد که تحرکات علیه منافع خود در منطقه را ساده نمی‌گیرد. کشورهای غربی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه هستند و با توجه به نگرانی‌های فزاینده خود در مورد ضررهای اقتصادی ناشی از خطرات پیش روی امنیت تجارت دریایی، در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای بر رژیم اسرائیل فشار آورده‌اند تا عملیات نظامی خود در غزه را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، دولت اخلالگر نتانیاهو شدیدترین آسیب را متحمل شد که ممکن است منجر به برکناری او در اواسط جنگ شود. نتانیاهو برای غلبه بر این بحران سعی کرد گوشه امنی برای خود خلق کند و با هدف قرار دادن مستقیم کنسولگری ایران در دمشق و افزایش تنش‌ها، سعی کرد مخالفان را کنترل کند.

تغییر در معادله سیاسی-راهبردی

المیادین تصریح کرده که حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل از یک سو منجر به شهادت هفت تن از نظامیان ایرانی شد، اما از سوی دیگر مقامات ارشد ایران مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای آن را حمله به حاکمیت و سرزمین ایران خواندند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز ایران فراتر رفت و پاسخ قاطع ایران را برای حفظ معادله راهبردی تثبیت شده و تعیین مرزهای مشخص در برابر سیاست تجاوزکارانه رژیم اسرائیل ضروری کرد.

به گفته این شبکه خبری، در روزهای اولیه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، کارشناسان واکنش ایران را ارزیابی کردند اما نظرات متناقضی از خود نشان دادند. برخی حدس می‌زدند که برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها یا رویارویی مستقیم نظامی علیه ایالات متحده واکنش ایران محدود خواهد بود. در همین حال، برخی از مقامات غربی تا آنجا پیش رفتند که تهران را از پاسخگویی به رژیم اسرائیل با استناد به هشدارهایی درباره عواقب آن منصرف کنند. اما واکنش ایران بعداً نشان‌دهنده یک شوک در واقعیت بود و تحلیل‌های متفاوتی از ایران را برانگیخت.

حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای که از خاک ایران علیه پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل انجام شد دیگر جای بحث برای تحلیلگران و مقامات در سراسر جهان نگذاشت. عملاً شکست پدافندی رژیم اسرائیل و اصابت چندین موشک ایرانی به اهداف نظامی، صحنه آشکاری از ضعف پدافند اسرائیل را ترسیم کرد. این نتیجه‌گیری، بدون توجه به ادعای دروغین رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست حمله ایران یا مداخله چندین کشور به ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس که در جریان این حمله از رژیم اشغالگر دفاع کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

المیادین تاکید کرده است که این حمله در واقع گامی عظیم در شکل‌گیری معادله‌ای جدید برای ایجاد تعادل بین قدرت‌های منطقه‌ای بود. هشدار ایران به واشنگتن نسبت به مداخله در مناقشات منطقه‌ای، قطعه دیگری به این دومینو اضافه کرد که اکنون با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شده است.

علاوه بر اعتماد مقامات ایرانی به توانایی‌ها و قدرت نظامی خود، به نظر می‌رسد ایران برای ماه‌ها آماده این مرحله می‌شد و تشدید تنش‌ها را به عنوان یکی از سناریوها پیش‌بینی کرده بود. پس از دهه‌ها تحریم‌های شدید اقتصادی، رژیم صهیونیستی انتظار داشت محاسبات ایران در خصوص تلافی با توجه به نگرانی از افزایش مشکلات اقتصادی متفاوت باشد. آنها حدس می‌زدند که این عملیات تأثیر کمی بر رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما حمله موشکی گسترده ایران ثابت کرد که بر این نگرانی‌ها غلبه کرده است.

تحول اقتصادی علی‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه

المیادین در بخش پایانی تحلیل خود نوشته است که رسانه‌های ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی طی چند ماه گذشته به میزان قابل توجهی ذخایر ارزی خود را افزایش داده و به بخش قابل‌توجهی از وابستگی خود به صادرات پایان داده است. اما کارت قوی‌تر روی میز، تغییر ذخایر دارایی‌های خارجی در بانک مرکزی بود، زیرا کشورهای تحریم شده سعی دارند بدون ایجاد بحران اقتصادی با تبدیل ذخایر خود به طلا و فلزات گرانبها تعداد زیادی از تحریم‌های اعمال شده علیه خود را خنثی کنند.

این شبکه خبری مدعی است که اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط منابع معتبر خارجی حاکی از آن است که بانک مرکزی ایران طی سه ماه گذشته در اقدامی بی سابقه، ذخایر طلا و فلزات گرانبها خود را افزایش داده است. این نشان می‌دهد که ایران با وجود فشار تحریم‌های ایالات متحده، در حال کار بر روی یافتن روشی مطمئن برای تأمین مالی تجارت خارجی است و با شروع از بخش خصوصی و تجارت غیرنفتی، به تجار ایرانی اجازه داده است تا خریدهای ارزی خود را با طلا بپردازند.

در همین راستا، ثبات و کاهش ارزش دلار آمریکا در بازار ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی و واکنش ایران نیز نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار اثرات اقدامات سیاسی بر بازار و موفقیت ایران در جلب مجدد اعتماد تجار است. عملیات رژیم صهیونیستی در ۱۹ آوریل ثابت کرد که مقامات این رژیم با تغییر در ایده‌های قبلی خود در مورد عزم ایران برای پاسخ نظامی مواجه شده‌اند که جایگاه رژیم غاصب را روی صفحه شطرنج با ایران متزلزل کرده است.

کد خبر 748570

دیگر خبرها

  • رسانه‌های تل‌آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند
  • رسانه‌های تل آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!
  • پایگاه خبری اکسیوس: آمریکا درحال بررسی برنامه‌های خود برای تحریم ارتش اسرائیل است
  • اکسیوس : آمریکا درحال بررسی برنامه‌های خود برای تحریم ارتش اسرائیل است
  • اکسیوس: آمریکا درحال بررسی برنامه‌های خود برای تحریم ارتش اسرائیل است