Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در حالی هریس را به‌عنوان نخستین معاون رئیس جمهوری آمریکا به کشورهای جنوب شرق آسیا اعزام کرده که این منطقه‌ در سالهای اخیر شاهد رشد نفوذ سیاسی و اقتصادی چین بوده است.

به باور واشنگتن، منطقه جنوب شرقی آسیا برای برقراری امنیت ملی و رفاه اقتصادی امریکا از اهمیت حیاتی برخوردار است، چرا که حوزه اقیانوس هند-آرام از اولویت‌های دولت بایدن به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر نیز بایدن اظهاراتی را در باب تقویت جایگاه آمریکا در آسیا و توسعه روابط با کشورهای جنوب شرق آسیا به عنوان یک بخش مهمی از تلاشهای واشنگتن در مهار بلندپروازی‌های چین بیان کرده بود.

تمرکز بر چین و تلاش برای مهار این کشور به عنوان یک رقیب استراتژیک از جمله معدود موضوعاتی است که به نظر می‌رسد دولت بایدن و دولت پیشین ایالات متحده به ریاست دونالد ترامپ نسبت به آن رویکرد مشترکی دارند.

واشنگتن بر سر کنترل پکن بر دریای جنوبی چین با این کشور اختلافات اساسی دارد و بارها با اعزام ناوهای جنگی به حمایت از کشورهای همجوار در این پهنه آبی پرداخته است.

هریس نیز پیش از این سفر، جنوب شرق آسیا را برای امنیت ملی آمریکا منطقه‌ای مهم ارزیابی کرده بود.

سنگاپور

یکی از کشورهای هدف هریس در سفر به این منطقه، سنگاپور بود که یکی از متحدان کلیدی آمریکا در شرق آسیا به شمار می آید.

این کشور همچنین دارای جایگاه اقتصادی و تجاری مهمی در منطقه جنوب شرق آسیا به شمار می آید و روابط بسیار نزدیک نظامی و امنیتی با واشنگتن برقرار کرده است.

سنگاپور با وجود کوچک بودن، در حال حاضر چهاردهمین شریک تجاری ایالات متحده است.

سنگاپور با مساحت ۷۲۲ کیلومتر مربع در جنوب شبه‌جزیره مالایا واقع شده و کوچک‌ترین کشور جنوب شرقی آسیا است.

این کشور کمی کوچکتر از شهر تهران و کشور بحرین است. این کشور که از تعدادی جزیره تشکیل شده، یکی از مراکز بزرگ داد و ستد کالا در جهان است.

 سنگاپور  از زمان استقلال در سال ۱۹۶۵، به یکی از کشورهای پررونق جهان تبدیل شده و امروزه یکی از پرترددترین بندرهای دنیاست..

در حال حاضر بیش از ۷۰۰۰ شرکت چند ملیتی در کشور فعالیت می‌کنند که بیش از دو سوم تولیدات و فروش مستقیم صادرات آن را تشکیل می دهند. این کشور حالا با حدود ۳.۳ میلیون نفر نیروی کار، قادر به تولید ناخالص داخلی بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار در سال شده است.

به باور کارشناسان، سفر هریس به جنوب آسیا، با هدف تعمیق روابط با کشورهایی صورت می‌گیرد که از دید آمریکا برای مقابله با گسترش نفوذ چین حیاتی هستند.

یک مقام کاخ سفید به رویترز گفته است، هریس در این سفر بر روی دفاع از قوانین بین‌المللی در دریای جنوبی چین، تقویت رهبری منطقه‌ای آمریکا و گسترش روابط امنیتی تاکید دارد.

کارشناسان می‌گویند، معاون رئیس جمهوری آمریکا در این هدف کوشیده است نظر سنگاپور را به خود جلب کند چرا که بعد از سقوط دولت تحت حمایت افغانستان سوالات بسیاری را درباره اعتبار وعده های سیاست خارجی آمریکا در میان متحدان این کشور به وجود آمده است.

ویتنام

بنابر اعلام شبکه خبری سی ان ان، آمریکا گزارش داد سفر  هریس به ویتنام به خاطر گزارش احتمال سندروم هاوانا به تاخیر افتاده که تاکنون صدها مقام آمریکایی را در چند سال گذشته بیمار کرده است.

سی ان ان افزود: هریس قرار بود در پایان ماموریت خود به سنگاپور به ویتنام سفر کند که این سفر به خاطر گزارش شرایط غیرعادی وضعیت بهداشتی احتمالی به تاخیر افتاد.

اکنون سوال اینجاست چرا ویتنام برای آمریکا مهم است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت: ویتنام دارای جایگاه مهمی در عرصه سیاسی، اقتصادی و نظامی در جنوب شرق آسیا است. از دیگر سو به سبب رویکرد این کشور در قبال دریای جنوبی چین، بایدن جایگاه خاصی برای ویتنام در سیاست منطقه ای خود در برابر چین قائل است.

در این میان، پکن نیز به سفر هریس به منطقه واکنش نشان داد و خبرگزاری چینی شینهوا این سفر را به عنوان تلاشی برای مهار پکن توصیف کرد.

شینهوا در گزارش خود آورد: سفر مقام های ارشد بایدن به جنوب شرق آسیا با هدف جلب توجه این کشورها برای تشکیل حلقه مهار در برابر چین به شمار می رود. اما کشورهای جنوب شرق آسیا تمایلی به انتخاب بین چین و آمریکا ندارند و طرح آرزومند آمریکا با شکست مواجه می شود.

در پایان می توان گفت سقوط دولت کابل و روی  کار آمدن طالبان پس از ۲۰ سال، این سوال برای کشورهای آسیایی و اروپایی ایجاد شده که آیا  می‌توان به وعده‌های بلند مدت امنیتی واشنگتن اطمینان کرد؟

به نظر می‌رسد، اتفاقات اخیر افغانستان زنگ خطری را در شرق آسیا به صدا درآورده است و کشورهای این منطقه خواهند کوشید امتیازات بیشتری از آمریکا طلب کنند و روی کار آمدن طالبان مسیر را بیش از پیش برای دولتهای این منطقه هموارتر کرده است.

برچسب‌ها کامالا هریس ویتنام سنگاپور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کامالا هریس ویتنام سنگاپور کامالا هریس ویتنام سنگاپور جنوب شرق آسیا شرق آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است

ال‌نینو دماهای خطرناک بالایی را در بخش‌هایی از فیلیپین، تایلند، بنگلادش و هند رقم زده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، میلیون‌ها نفر در سراسر آسیای جنوبی و جنوب شرقی با گرمای شدید هوا مواجه هستند و هوای گرم غیرعادی مدارس را مجبور به تعطیلی کرده و سلامت عمومی شهروندان را تهدید می‌کند.

هزاران مدرسه در سراسر فیلیپین، از جمله در منطقه پایتخت، مانیل، کلاس‌های حضوری را به حالت تعلیق درآورده‌اند. به گفته سازمان ملل که خواستار حمایت بیشتر برای کمک به این کشور برای آماده شدن برای رویدادهای آب و هوایی مشابه در آینده شده است، نیمی از ۸۲ استان این کشور دچار خشکسالی است و نزدیک به ۳۱ استان دیگر با دوره‌های خشک یا شرایط خشک مواجه هستند. سازمان ملل گفت که برداشت آتی این کشور نیز احتمالاً کمتر از حد متوسط خواهد بود. آوریل و مه معمولاً گرم‌ترین ماه‌ها در فیلیپین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند اما دمای امسال با رویداد ال‌نینو بدتر شده است و شرایط گرم‌تر و خشک‌تری را برای منطقه به ارمغان آورده است.

مقامات تایلندی اعلام کردند که در سال جاری تاکنون ۳۰ نفر بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست دادند و به مردم هشدار داده‌اند که از فعالیت در فضای باز خودداری کنند. رسانه‌های محلی گزارش دادند که تقاضا برای برق نیز افزایش یافته است زیرا مردم به استفاده از تهویه‌ها روی آوردند.

در پایتخت بانکوک، دمای هوا در روز چهارشنبه به ۴۰.۱ درجه سانتیگراد رسید، در حالی که مقامات احتمال «شاخص گرمای ۵۲ درجه‌ای» را نیز گزارش کردند. روز جمعه، آژانس هواشناسی فیلیپین هشدار داد که مانیل و ۳۱ منطقه دیگر با دمای خطرناکی مواجه خواهند شد. انتظار می‌رود شاخص گرما در شهر کوئزون، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور، به ۴۲ درجه سانتیگراد برسد.

دمای غیرمعمول بالا باعث اختلال در آموزش و کشاورزی در سراسر منطقه آسیا شده است. بنگلادش نیز در این هفته پس از افزایش دمای بین ۴۰ تا ۴۲ درجه سانتی‌گرادی در برخی مناطق، مجبور شد تمام مدارس را تعطیل کند.

به گفته مؤسسه حمایت از کودکان Save the Children، حدود ۳۳ میلیون کودک در بنگلادش تحت تأثیر موج گرما قرار گرفتند. گرمای هوا به حدی است که هزاران نفر در بنگلادش در مساجد و مزارع روستایی تجمع کرده‌اند و برای رهایی از گرما دعا می‌کنند.

کمیسیون انتخابات در هند که اکنون درگیر انتخابات است با مقامات آژانس هواشناسی برای بحث در مورد چگونگی کاهش تأثیر گرما بر رأی‌دهندگان ملاقات کرد. نیتین گادکاری، وزیر راه این کشور، روز چهارشنبه حین تبلیغات انتخاباتی برای نخست‌وزیر نارندرا مودی، هنگام سخنرانی بیهوش شد و بعداً در شبکه‌های اجتماعی گفت که به دلیل گرما در جریان تجمع احساس ناراحتی کرده است.

سازمان جهانی هواشناسی در گزارشی در این هفته هشدار داد که آسیا در سال ۲۰۲۳ از نظر آب و هوا و مخاطرات مرتبط با آب، آسیب‌دیده‌ترین منطقه جهان از بلایای طبیعی شده است. سیل و طوفان بیشترین تلفات و خسارات اقتصادی گزارش شده را به همراه داشته است، در حالی که تأثیر امواج گرما شدیدتر شده است. سال گذشته موج گرمای شدید در هند در ماه‌های آوریل و ژوئن باعث مرگ حدود ۱۱۰ نفر بر اثر گرمازدگی شد.

تغییرات آب و هوای ناشی از فعالیت‌های انسانی باعث افزایش بروز آب و هوای شدید در سراسر جهان و وقوع بلایای مکرر و مرگبارتر از موج گرما گرفته تا سیل و آتش سوزی‌های جنگلی شده است. حداقل ۱۰ مورد از جدی‌ترین رویدادهای دهه گذشته بر اثر مداخلات انسانی رخ داده است.

کد خبر 748227

دیگر خبرها

  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • کشاورز: در فوتسال آسیا تیمی نداریم که ایران را به چالش بکشد
  • اظهارنظر وزیر دفاع پاکستان درباره خط لوله گاز با ایران