Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، با بیان اینکه یافته‌ها نشان می دهد روند خودکشی در میان پرستاران بیشتر از جمعیت عمومی است و به طور بالقوه در همه گیری جهانیِ کووید۱۹ در حال افزایش است، گفت: پرستاران در دوره پاندمی کووید ۱۹ بیشتر از قبل با مرگ و میر بیماران و حتی پرسنل بیمارستانی رو به رو هستند و این مسئله می تواند میزان افسردگی و افکار خودکشی را در آنان بیشتر کند چراکه علائم استرس مرتبط با حوادث استرس‌زا با افسردگی و افکار خودکشی ارتباط مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر فریبرز درتاج در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه متخصصان مراقبت­های بهداشتی به دلیل ماهیت شغل خود، به طور منحصر به فردی همیشه آسیب­ پذیرتر از کارکنان سایر مشاغل بوده­ اند، همزمان با روز جهانی پسشگیری از خودکشی اظهار کرد: این افراد در برابر بسیاری از رویدادهای استرس­ زا قرار دارند که می ­تواند در آنان منجر به بروز اختلالات روانشناختی جدی و شایع مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات استرس پس از سانحه (PTSD) و میل به خودکشی شود. این اختلالات در میان کارکنان مراقبت های بهداشتی متأسفانه پدیده جدیدی نیست اما همه­ گیریِ کرونا و بالطبع تقاضا و فشار اعمال شده بر این افراد، نرخ ابتلا به این اختلالات را افزایش داده است که جای نگرانی دارد.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در طول همه­ گیری کووید ۱۹ افزایش قابل توجهی در میزان خودکشی، به ویژه در جامعه مراقبت­ های بهداشتی به وجود آمده است و مطالعات اخیر در چین، ایتالیا و کانادا در مورد افرادی که با بیماران مبتلا به کرونا کار می­‌کنند؛ نشان از افزایش میزان افسردگی، بی­خوابی، اضطراب و PTSD می ­دهد که تمامیِ آنها می ­تواند بر سلامت روانی افراد تأثیر منفی گذاشته و احتمالاً به بحران­ خودکشی کمک کند.

شیوع اضطراب، افسردگی و استرس همزمان با پاندمی کووید ۱۹ در بین کارکنان مراقبت های بهداشتی

 رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران با اشاره به یک بررسی سیستماتیک در سالِ ۲۰۲۰ از تمامی مطالعاتِ چاپ شده به زبان انگلیسی در پایگاه­های PubMed, EMBASE, Scopus, and Web of Science (WoS) که میزان شیوع مشکلات روانی در کارکنان مراقبت­ های بهداشتی را از دسامبر ۲۰۱۹ تا ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ بررسی کرده است، یادآور شد: این بررسی ها نشان می­ دهد در بین کارکنان مراقبت های بهداشتی شیوع اضطراب ۲۴.۱ تا ۶۷.۵ درصد، افسردگی ۱۲.۱ تا ۵۵.۹ درصد و استرس ۲۹.۸ تا ۶۲.۹ درصد است و بالاترین میزان فشار روانی مشخص شده در این مرور سیستماتیک در بین پرستاران، کارکنان مراقبت های بهداشتی در خط مقدم، کادر پزشکی جوان تر و کادر درمان در مناطق با میزان بیشتر عفونت بوده است. روی هم رفته، این یافته ها نشان می­‌دهد که روند خودکشی در میان پرستاران بیشتر از جمعیت عمومی است و به طور بالقوه در همه­ گیری جهانیِ کووید۱۹ در حال افزایش است.

وی معتقد است که پرستاران بسیار در معرض استرس ناشی از بیماری کرونا هستند و به احتمال زیاد بیشتر از سایر اقشار جامعه مشکلات و علائم روانشناختی را نشان خواهند داد و پرستارانی که در معرض بیماران مبتلا به کرونا قرار دارند، ممکن است علائم جسمانی، اضطراب، افسردگی و افکار خودکشیِ بیشتری را تجربه کنند.

افکار خودکشی در میان پرستاران ایرانی 

این استاد روانشناسی در ادامه با اشاره به پژوهشی در ایران که میزان شیوع افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در پرستاران بیمارستان­های ملایر در زمان شیوع کووید ۱۹ را بررسی کرده است، خاطر نشان کرد: این پژوهش نشان داد ۱۵.۳۸ درصد پرستاران از افسردگی متوسط تا شدید و ۴۶.۴۷ درصد از اضطراب متوسط تا شدید برخوردار بودند. همچنین ۲۷.۵۶ درصد دارای افکار خودکشی بوده و ۹.۹۴ درصد آمادگی برای خودکشی داشتند.

افزایش افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در بین پرستاران

درتاج ادامه داد: علاوه بر این در ایران، یافته ­های تحقیق «آریان­پور» در بین ۲۴۷ پرستار شهر ملایر، قبل از شیوع کووید ۱۹ نشان داد، میزان افسردگی خفیف تا متوسط در پرستاران ۱۷.۸۳ درصد بوده است که با مقایسه میزان شیوع افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی بر اساسِ پژوهش ­های قبلی و جدید می ­توان گفت که میزان شیوع این مشکلات در دوره کووید ۱۹ در پرستاران ایرانی افزایش یافته است. بنابراین می­ توان علت آن را به استرس­ های ناشی از ویروس کرونا نسبت داد. پرستاران در دوره کووید ۱۹ بیشتر از قبل با مرگ­ و میر بیماران و حتی پرسنل بیمارستانی روبه­ رو هستند و این مسئله می تواند میزان افسردگی و افکار خودکشی را در آنان بیشتر کند؛ زیرا علائم استرس مرتبط با حوادث استرس­ زا، با افسردگی و افکار خودکشی ارتباط مستقیم دارد.

به گفته این روانشناس، یافته­ های گذشته در ماه ژوئن ۲۰۲۰ از «سان و همکاران» در دانشکده پرستاری شهر «لویانگ» چین در رابطه با افکار خودکشی در میان پرستاران در دوره کووید ۱۹، میزان این افکار را در حدود ۲ درصد گزارش کرده ­است که در مقایسه با پژوهش­ های قبلِ از شیوع کووید ۱۹، افزایش داشته است.

پرستاران مجرد و پرستاران دارای مدرک کارشناسی، بیشتر در معرض افکار خودکشی هستند

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همچنین این را هم گفت که مؤلفه­ های جمعیت شناختی نظیر جنسیت، تحصیلات، وضعیت تأهل، بخش فعالیت شغلی و ... می ­تواند در میزان این آسیب­ پذیری پرستاران نقش مهمی ایفا کنند.

وی تصریح کرد: نتایج پژوهش ­هایی که تاکنون در این زمینه انجام شده نشان داده، پرستاران زن بیشتر از مردان اضطراب و افسردگی داشتند، ولی افکار خودکشی بین دو جنس تفاوت معنی ­داری نداشته است. در تبیین میزان بالایِ اضطراب و افسردگی در پرستاران زن می ­توان گفت که این تفاوت ممکن است ناشی از آسیب­ پذیری بیشتر زنان نسبت به مردان از لحاظ روانشناختی در مقابل استرس باشد. بنابراین میزان اضطرابِ بیشتری را در دوران کرونا تجربه می ­کنند.

درتاج ادامه داد: همچنین یافته­ ها نشان می­ دهد به احتمال زیاد زنان بیشتر از مردان نسبت به استرس ناشی از کووید ۱۹ علائم افسردگی را نشان می­ دهند. از سوی دیگر پرستاران دارای مدرک کارشناسی در مقایسه با پرستاران دارای مدرک ارشد و بالاتر افسردگی و افکار خودکشی بیشتری داشته اند که حاکی از ارتباط بین وضعیت تحصیلی پرستاران با افسردگی آنان است. شاید این نتیجه به دلیل میزان درآمد و حقوق بیشتر پرستاران دارای مدرک بالاتر باشد. علاوه بر این، به احتمال زیاد سطح اطلاعات بالاتر به افراد امکان تجزیه و تحلیل مناسب موقعیت استرس­ زا را می­ دهد و همین امر در کاهش میزان افسردگی و افکار خودکشی در آنان نقش دارد.

به گفته وی اضطراب و افکار خودکشی پرستاران مجرد بیشتر از پرستاران متأهل بوده است و در نهایت یافته­ ها نشان داد میانگین اضطراب پرستاران بخش اورژانس و بخش CCU و  ICU بیشتر از گروه فوریت ­های پزشکی بوده است. در پژوهش ­های قبلی نیز نشان داده شده است، پرستاران بخش­های CCU، ICU و اورژانس، استرس شغلی بیشتری را تجربه می­‌کنند و میزان شیوع اختلالات روانی در آنان بیشتر از پرستاران سایر بخش­ها است. با توجه به دوره کووید ۱۹ و سروکار داشتن بیشتر پرستاران بخش­های CCU، ICU و اورژانس با بیماران کووید ۱۹ به طور مستقیم، نسبت به پرستاران بخش­های دیگر، میزان شیوع بالای اضطراب در آنان قابل توجیه است.

نمونه‌هایی از خودکشی پرستاران پس از پاندمی کووید ۱۹

رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران با بیان اینکه برخی کشورها گزارشی از کادر درمان خود که دست به خودکشی زده‌اند را منتشر کرده­ و مقاله ­ای در رابطه با ۶ مورد اول خودکشی کادر درمان پس از پاندمی کووید ۱۹ به چاپ رسیده است، ادامه داد: اولین مورد (۲۵ مارس ۲۰۲۰) یک پرستار ۲۲ ساله مرکز مراقبت های ویژه در انگلستان بود که بعد از اقدام به خودکشی نجات یافت. مورد دوم (۲۶ مارس ۲۰۲۰) یک پرستار ۳۴ ساله در ایتالیا بود. مورد سوم نیز (۳۱ مارس ۲۰۲۰) در ایتالیا بود، یک پرستار ۴۹ ساله داوطلب شده بود تا در بخش جدید کووید ۱۹ در بیمارستان «Jesolo» کار کند، بعد از بروز تب، آزمایش کرونا را انجام داد که قبل از اعلام نتیجه آزمایش به دلیل ترس از عفونت ویروس کرونا، خود را به رودخانه پرت کرد. با این حال، مقامات نتیجه آزمایش او را فاش نکردند. چهارمین مورد در ایالات متحده بود که گزارش آن از گاردین نیوز (۲۰ می ۲۰۲۰) تهیه شده است. مرد پرستار ۳۲ ساله، به دلیل مصرف بیش از حد دارو جان خود را از دست داد. او نگران جیره­ بندی ماسک ­های N۹۵ و کمبود تجهیزات بود و داوطلب کار در واحد ویروس کرونا «JFK» شده بود، زیرا احساس می­ کرد در خط مقدم مورد نیاز است اما به طور فزاینده ­ای از آن شرایط، آسیب دید. او برای کاهش رنج ناشی از انزوا، به مواد افیونی اعتیاد پیدا کرده بود و تنها با جلسات پشتیبانی مجازی حمایت می ­شد.

وی ادامه داد: پنجمین مورد، در هند (۲ ژوئن ۲۰۲۰) بود. پزشک جوانی خود را در اتاق حلق آویز کرد و سه روز بعد درگذشت. وی پس از آزمایش مثبت کرونای خود دست به خودکشی زد و ششمین مورد، در مکزیک (۴ ژوئن ۲۰۲۰) بود. یک پرستار جوان پس از یک هفته قرنطینه به همراه چهار نفر از همکاران خود، دست به خودکشی زد. این به دنبال شکایت وی در مورد کمبود تجهیزات حفاظتی شخصی و سایر تجهیزات پزشکی بود و آزمایش وی برای کووید ۱۹ نیز مثبت بود. رئیس اتحادیه کارآموزان پزشکی فرانسه نیز در مصاحبه ­ای گفته بود کارآموزان پزشکی در بیمارستان­ها پس از دو سال کار بی­ وقفه و بدون استراحت در ساعت­ های طولانی در خط مقدمِ مبارزه با کووید ۱۹، در آستانه فروپاشی قرار گرفته ­اند؛ تا حدی که برخی از آنان دست به خودکشی زده­ و از آغاز سال ۲۰۲۱، پنج کارآموز پزشکی خودکشی کرده­‌اند که این رقم معادل یک مورد در هر ۱۸ روز است.

دلایل افزایش خطر خودکشی کادر درمان نسبت به مشاغل دیگر 

درتاج با بیان اینکه کادر درمان می­ دانند که در معرض خطر بالای انتقال ویروس به دیگران هستند و ممکن است آن را به عزیزان خود نیز منتقل کنند، تصریح کرد: استرس روانیِ احتمال سرایت به دلیل ناکافی بودن وسایل حفاظتی شخصی، برای این افراد بدون شک بسیار شدید و پیچیده است، بنابراین آنها را در موقعیت ­های آسیب ­پذیری بالا قرار می­‌دهد. علاوه بر این؛ ساعتها کار مداوم، طولانی و بدون محدودیت، تماس مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا، نظاره­ گر بودن مرگ ­و میر بیماران و همکاران بیش از حد معمول در مدت زمان کوتاه، غیر قابل پیش ­بینی بودن اوضاع و عدم اطمینان از زمان کنترل این بیماری، انزوای اجتماعی و ...همه و همه، در کنار هم، تأثیر منفی بر سلامت روانِ کادر درمان دارد که حمایت جدی و اقدام فوری می ­طلبد.

رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران افزود: بار ناشی از این عوامل منجر به پیامدهایِ ویرانگرِ بسیار فراتر از آمار مربوط به بیماری خواهد شد چون ممکن است در نهایت منجر به افزایش افسردگی و خودکشی در این افراد شود. تحقیقات اولیه در مورد اثرات فیزیولوژیکی نامطلوب کرونا بر کارکنان مراقبت­ های بهداشتی، غربالگری منظم سلامت روان را برای ارزیابی استرس، افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی توصیه می­‌کند. بسیار مهم است که کسانی که در خط مقدم کار می­‌کنند نه تنها از منابع سلامت روانی برخوردار باشند، بلکه در جستجوی علائم هشدار دهنده در همکاران خود نیز هوشیار باشند.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: با توجه به شعار امسالِ روز جهانی پیشگیری از خودکشی یعنی «با عمل، اُمید بسازیم- Creating Hope Through Action»، اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز است که دست به عمل بزینم و با به اشتراک گذاشتن تجارب خود اقدامی برای افزایش اُمید انجام دهیم و چراغی در زندگی افرادی که در رنج هستند روشن کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روانشناسي خودکشی روز جهانی پیشگیری از خودکشی کادر درمان پرستاران پاندمی کووید 19 همه باهم علیه کرونا اضطراب استرس کارکنان مراقبت های بهداشتی افسردگی و افکار خودکشی پاندمی کووید ۱۹ افکار خودکشی میزان افسردگی دست به خودکشی پرستاران بخش کادر درمان میزان شیوع خط مقدم یک پرستار بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد

یک شخصیت مقاومتی برجسته فلسطینی با اشاره به اینکه جنبش عظیم دانشجویی در آمریکا و جهان علیه رژیم صهیونیستی تحولی بزرگ در مسیر نابودی صهیونیسم است به چند حقیقت بزرگی که جنگ غزه برای جهانیان آشکار نمود اشاره کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «مصطفی البرغوثی» دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین، پزشک فعال، نویسنده و یکی از بنیانگذاران مقاومت مردمی فلسطین در واکنش به خیزش عظیم دانشجویی در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی و همبستگی دانشجویان آمریکایی و نیز دانشجویان در سراسر جهان از جمله کشورهای اروپایی با مردم فلسطین، با ارائه تحلیلی در این زمینه اعلام کرد که بیش از 200 روز از جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر علیه نوار غزه برای افشای مجموعه‌ای از حقایق درباره ماهیت اسرائیل و همچنین مقاومت مردم فلسطین علیه اشغالگری و تاثیری که در جهان گذاشت بیش از حد کافی بود.

حقایقی که جنگ غزه برای جهان آشکار کرد

البرغوثی تاکید کرد، اولین حقیقتی که در این زمینه روشن شد آن بود که همه متوجه شدند جامعه اسرائیلی و رژیم حاکم بر آن به سمت فاشیسم و نژادپرستی مطلق نه تنها علیه ملت فلسطین بلکه کل اعراب حرکت کرده است. دومین حقیقت این بود که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و ارتش آن در رسیدن به همه اهداف چهارگانه‌ای که در این جنگ اعلام کرده بودند ناکام ماندند؛ به طوری که نه توانستند مقاومت را نابود کنند، نه سیطره نظامی بر نوار غزه پیدا کردند و نه توانستند حتی یک اسیر صهیونیست را با زور آزاد کنند.

وی افزود، اما مهمترین هدفی که اشغالگران در تحقق آن ناکام ماندند آوارگی مردم فلسطین از سرزمین خود بود که علت این شکست صهیونیست‌ها به استواری و شجاعت بی نظیر مردم غزه برمی‌گردد؛ جایی که رژیم صهیونیستی علی رغم همه وحشی‌گری‌ها و محاصره‌ای که علیه مردم غزه تحمیل کرده بود نتوانست 700 هزار نفر را مجبور به ترک شمال غزه کند و همچنین ده‌ها هزار نفر که از شمال غزه رفته بودند موفق شدند به مناطق خود برگردند.

براساس مقاله مصطفی البرغوثی، سومین حقیقتی که این جنگ به همه جهانیان نشان داد آشکار شدن ضعف‌های اسرائیل و شکنندگی ساختار جامعه صهیونیستی بود که در نتیجه تشدید درگیر‌ی‌های داخلی میان راست افراط‌‌ها و سکولارها و همچنین تنش های حاکم بین مقامات رژیم اشغالگر و خانواده ‌اسرای صهیونیست در حال از هم پاشیدن هست. در این میان شهرک‌نشینان و به ویژه خانواده‌های اسرای اسرائیلی به این نتیجه رسیده‌اند که نتانیاهو هیچ اهمیتی به جان فرزندان آنها نمی‌دهد؛ بلکه دلش می‌خواهد این اسرا بمیرند و او بتواند برای نجات خود از محاکمه و ماندن در عرصه قدرت همچنان به این جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه بدهد. در طول تاریخ هرگز شکنندگی ساختار جامعه صهیونیستی به این اندازه آشکار نشده بود، زیرا ثابت شد که اگر حمایت‌های نامحدود غرب و آمریکا در سطح تسلیحاتی و سیاسی و مالی و ... نباشد، رژیم صهیونیستی قدرت ایستادن در برابر مقاومتی که نمی‌توان امکانات آن را با تجهیزات نظامی که غرب و آمریکا در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده‌اند مقایسه کرد، بایستد.

البرغوثی در ادامه تصریح کرد، اما چهارمین حقیقت این است که کرانه باختری همانند نوار غزه در معرض خطر پاکسازی نژادی از جانب رژیم صهیونیستی قرار دارد و صهیونیست‌ها همه فلسطینیان را به یک چشم می‌بینند و هیچ یک از مناطق فلسطین جدا از یکدیگر نیست. همزمان با جنگ وحشیانه صهیونیست‌ها علیه نوار غزه شاهد حملات جنون آمیز گله‌های شهرک نشین صهیونیست علیه کرانه باختری هستیم. بنابراین همه تلاش‌های اشغالگران در تحریف آنچه که اتفاق می‌افتد به شکست انجامید و ثابت شد که این جنگ، جنگ بین اسرائیل و حماس نیست بلکه یک رویارویی کامل بین رژیم اشغالگر و نژادپرست صهیونیستی با کل ملت فلسطین از هر مولفه‌ای است.

بیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیلچرایی وحشت لابی صهیونیسم از جنبش دانشجویی آمریکایادداشت|اساتید و دانشجویان آمریکا و اروپا از پای ننشینید

بر اساس این یادداشت، حقیقت پنجمی که در جنگ غزه آشکار شد این بود که اسرائیل از هفت اکتبر مجددا کرانه باختری را به طور کامل اشغال کرده و تشکیلات خودگردان فلسطین عملا دیگر هیچ اختیاری در کرانه باختری ندارد و اسرائیل این تشکیلات را به یک نهاد بدون اقتدار و تحت اشغالگری تبدیل کرده است. همچنین وتوی آمریکا علیه قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل میزان غلط بودن همه توهمات درباره اینکه می‌توان به آمریکا اعتماد کرد را نشان داد.

حقیقت ششم هم افشای چهره واقعی جامعه بین المللی و دروغ بودن همه ادعاهای غربی‌ها در زمینه احترام به حقوق بشر بود و این جنگ میزان سقوط اخلاقی غربی‌ها و استفاده شدید از استانداردهای دوگانه را در جهان نشان داد؛ جایی که در بیانیه اخیر شورای امنیت دیدیم که خواستار آزادی همه اسرای اسرائیلی از غزه بود، بدون اینکه حتی نام یکی از هزاران اسیر فلسطینی که در زندان‌ها و اردوگاه‌های نظامی رژیم اشغالگر اسیر هستند و در میان آنها صدها کودک نیز دیده می‌شود ذکر گردد.

این شخصیت و نویسنده فلسطینی در ادامه تاکید کرد که حقیقت هفتمی که جنگ غزه آشکار کرد مربوط به این است که ملت فلسطین در میان نبردی برای موجودیت و بقای خود قرار دارند؛ جایی که آینده و هویت و بقا و موجودیت آنها در سراسر فلسطین از غزه تا کرانه باختری و اراضی اشغالی 1948 از سوی رژیم نژادپرست و وحشی صهیونیستی تهدید می‌شود.

خیزش نسل جوان جهان و نابودی صهیونیسم

بر اساس این مقاله اما در برابر همه این حقایق شاهد شعله بزرگ همبستگی با مردم فلسطین در سراسر جهان بودیم؛ جایی که نسل جوان جهان تحولاتی اساسی در زمینه مبارزه با ظلم ایجاد کرده و یک پویش بزرگ در همبستگی با ملت فلسطین رقم زدند. امروز شاهد یک انقلاب دانشجویی جهانی در ایالات متحده هستیم که به سایر دانشگاه‌ها گسترش یافت. حتی همه تلاش‌های دولت آمریکا برای سرکوب این خیزش عظیم شکست خورد و این خیزش در کمتر از دو روز به دانشگاه های اروپایی و دانشگاه‌های استرالیا نیز رسید و همچنان در سراسر جهان گسترش خواهد یافت، از جمله در دانشگاه های عربی که مدتها منتظر شرکت در چنین جنبش عظیمی بودند.

در ادامه این مقاله آمده است که همچنین تلاش‌های مذبوحانه رژیم اشغالگر برای برچسب زدن به این انقلاب دانشجویی تحت عنوان «یهودی ستیزی» نیز با شکست مواجه شد، به ویژه اینکه تعداد قابل توجهی از دانشجویان یهودی ضد صهیونیست در این اعتراضات بزرگ علیه جنایات رژیم اشغالگر شرکت کرده‌اند. ناظران معتقدند که «انقلاب» نسل جوان دانشجویان آمریکا یک انقلاب جدیدی است که تغییرات زیادی ایجاد خواهد کرد و قدرت نفوذ مردمی را به ما یادآوری می کند. همانطور که یک جنبش بزرگ در دهه‌های گذشته منجر به سقوط رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی شد امروز هم انقلاب دانشجویی جهانی می‌تواند به بزرگترین جنبش جهانی جهت تحریم همه جانبه اسرائیل تبدیل شود؛ گامی که نه تنها موجب توقف تجاوزات به نوار غزه می‌شود بلکه منجر به سرنگونی کل رژیم اشغالگر و نابودی تبعیض نژادی و استعمار شهرک نشینان صهیونیست علیه مردم فلسطین خواهد شد.

البرغوثی در پایان این تحلیل خود تاکید کرد که فلسطین علیرغم اندازه کوچک و امکانات کم خود نشان داد که با استواری و مبارزه و مقاومت و فداکاری می‌تواند همه جهان را به لرزه در بیاورد و راه آزادی واقعی و کامل را هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند