Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@06:22:16 GMT

پاسخ به چند سوال متداول در مورد ایمپلنت و کاشت دندان

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۶۸۲۳

پاسخ به چند سوال متداول در مورد ایمپلنت و کاشت دندان

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برخی از افراد به دلایل مختلفی مانند کشیدن دندان، افزایش سن و غیره ممکن است یک یا چند دندان خود را از دست بدهند. از دست دادن دندان‌ها علاوه بر این که طرح لبخند و زیبایی چهره را دچار مشکل می‌کند، بر روی غذا خوردن و درست جویده شدن آن نیز تأثیر بدی می‌گذارد. در چنین شرایطی ایمپلنت دندان می‌تواند یک روش خوب و دائمی برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فراگیر شدن این روش نوین دیگر کمتر کسی به سراغ روش قدیمی استفاده از دندان‌های مصنوعی متحرک می‌رود. در ذهن افرادی که قصد دارند از خدمات دندانپزشکی استفاده کنند، همواره سؤال‌های متعددی شکل می‌گیرد. اگر جزء افرادی هستید که قصد انجام ایمپلنت و کاشت دندان دارند، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مطلب به سؤال‌های متداول درمورد ایمپلنت دندان پاسخ خواهیم داد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان (Dental implants) از روش‌های درمانی در دندانپزشکی جهت جایگزین و پر کردن جای خالی دندان می‌باشد (به صورت عامیانه به روش دندانهای پیچ و مهره‌ای معروف است). اساس ایمپلنت دندان مدرن، پروسه‌ای بیولوژیک با نام ادغام استخوانی (استئواینتگریشن) است که در آن موادی مانند تیتانیوم ارتباطی محکم با استخوان ایجاد می‌کنند. در ابتدای امر ایمپلنت ثابت می‌شود، سپس ادغام استخوانی قابل انجام می‌شود و نهایتاً یک پروتز دندانی اضافه می‌شود. مدت زمان بهبود برای ادغام استخوان پیش از اتصال پروتز دندان به ایمپلنت یا عامل مجاوری که برای نگهداری پروتز دندان استفاده شده، متغیر می‌باشد.

ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟

بعد از کشیدن دندان بلافاصله باید فکری برای جایگزین کردن دندان از دست رفته کرد، زیرا جای خالی باعث کج شدن بقیه دندان‌ها، بروز مشکل در جویدن و کاهش زیبایی فرد می‌شود. با انجام ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان، از بروز این مشکلات پیشگیری می‌شود. یکی دیگر از مزایای این روش افزایش اعتماد به نفس افراد است. دندان‌های کاشته شده کاملاً به دندان طبیعی شباهت دارند و فرد به راحتی می‌تواند لبخند بزند. عدم آسیب به لثه، جلوگیری از تحلیل استخوان‌های فک، کاهش التهاب و عفونت لثه از مزایای دیگر استفاده از روش ایمپلنت دندان می‌باشند. قدرت تکلم بعضی از افراد بعد از گذاشتن دندان‌های مصنوعی متحرک کاهش می‌یابد، اما روش کاشت هیچ تأثیر بدی روی تلفظ و تکلم افراد ندارد.

آیا استفاده از روش ایمپلنت دندان درد دارد؟

عمل کاشت میله فلزی در استخوان فک هیچ دردی به همراه ندارد، زیرا دندانپزشک قبل از شروع عمل از بی حسی استفاده می‌کند. فقط بعضی از بیماران ممکن است بعد از اتمام عمل و از بین رفتن اثرات بی حسی در ناحیه کاشت فلز تیتانیوم مقداری سوزش احساس کنند. برای کاهش و کنترل درد بعد از کاشت باید به توصیه‌های دندانپزشک توجه کنید. با توجه به این توضیحات هرگز به خاطر احساس درد از انجام این کار نترسید.

چند سالگی مناسب‌ترین سن برای انجام ایمپلنت دندان است؟

استخوان‌های فک تا قبل از هجده سالگی در حال رشد هستند. بنابراین بهترین سن برای انجام عمل کاشت دندان بعد از ۱۸ سالگی می‌باشد. وقتی استخوان‌های فک به طور کامل رشد کنند، عمل کاشتن دندان با نتیجه بهتری همراه خواهد بود. علاوه بر سن، سالم بودن لثه‌ها و استخوان‌های فک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. پزشک پس از معاینه دندان‌ها، استخوان فک و لثه افراد بالای هجده سال تشخیص خواهد داد که آیا برای انجام این عمل گزینه مناسبی هستند یا خیر؟

نگهداری از ایمپلنت به چه نحوی انجام می‌شود؟ ‌

بعد از انجام عمل ایمپلنت دندان باید هر چند وقت یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان‌های شما را معاینه کند. ایمپلنت‌ها نیز درست مانند دندان‌های طبیعی نیاز به مراقبت دارند. سعی کنید روزانه دوبار مسواک بزنید و استفاده از نخ دندان را نیز فراموش نکنید.

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

قیمت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی مانند تعداد دندان‌های جایگزین شده، کیفیت استخوان‌های فک بیمار، تجربه پزشک و کیفیت متریال‌های به کار رفته بستگی دارد. گاهی اوقات باید پزشک بعد از کاشت میله فلزی تیتانیوم در فک بیمار چندین ماه صبر کند تا فرآیند بازسازی استخوان به خوبی انجام شود. طولانی شدن دوره درمان به افزایش قیمت ایمپلنت دندان منجر خواهد شد. تمام این موارد در جلسه مشاوره با پزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نکته اساسی که باید در مورد ایمپلنت‌ها درنظر گرفت، میزان و جنس مواد استفاده شده در ساخت آن‌ها است. یکی از مهم‌ترین این موادها، فلز تیتانیوم است. هرچه تیتانیوم موجود در ایمپلنت بیشتر باشد، دوام و شانس موفقیت آن نیز بیشتر است و از آنجایی که تیتانیوم عنصری نسبتاً گران‌قیمت است، هرچه بیشتر از آن استفاده شود، ایمپلنت گران‌تر خواهد بود. تیتانیوم استفاده شده در ایمپلنت سوئیسی از دیگر انواع ایمپلنت، بیشتر و در نتیجه قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

آیا روش ایمپلنت برای دندان‌های شکسته هم مناسب است؟

برای دندان‌های شکسته بهتر است از روش‌های کم‌هزینه‌تری دیگر مانند ترمیم، کامپوزیت یا لمینت استفاده کنید. قیمت ایمپلنت دندان بسیار پرهزینه است و بیشتر برای افرادی مناسب است که دندان‌هایشان به شدت خراب شده و به هیچ وجه قابل ترمیم نیست.

ایمپلنت چند روز بعد از کشیدن دندان انجام می‌شود؟ ‌

این موضوع به سلامت لثه، تراکم دندان‌های بیمار و حفره خالی دندان بستگی دارد. برای افرادی که لثه سالمی دارند و حفره دندان آن‌ها برای کاشت آماده است، از روش ایمپلنت فوری یا یک روزه استفاده می‌شود. اما افرادی که مشکل لثه و فک دارند، باید تا بهبود کامل این مشکلات صبر کنند.

آیا کاشت دندان عوارض جانبی دارد؟

اگر عمل ایمپلنت دندان توسط یک پریودنتیست یا جراح دهان و دندان ماهر در یک مطب معتبر و مجهز انجام شود، هیچ عارضه جانبی خاصی نخواهد داشت. اما در صورت انجام عمل نزد یک دندانپزشک غیرحرفه‌ای و مبتدی با عوارض جانبی مانند عفونت در محل کاشت، آسیب به دندان‌های دیگر، آسیب دیدگی رگ‌های خونی، آسیب عصبی، درد، سوزن سوزن شدن لثه، چانه و لب‌ها مواجه خواهید شد.

چه افرادی برای کاشت دندان مناسب نیستند؟

افراد مبتلا به دیابت، زنان باردار، بیماران تحت مراقبت‌های رادیوتراپی در ناحیه صورت و فک، افراد مبتلا به سرطان تحت پرتو درمانی و شیمی درمانی، افراد سیگاری، مبتلایان به بیماری لوسمی، افراد مبتلا به پوکی استخوان و افراد مبتلا به سکته قلبی اصلاً گزینه‌های مناسبی برای انجام کاشت دندان نیستند.

درچه مواردی استفاده از کاشت بدون ایمپلنت بهتر است؟

گاهی به دلایلی چون ضعف بافت لثه و یا استحکام استخوان فک کاشت بدون ایمپلنت، برای جبران جای خالی دندان استفاده شود و شرایط برای ایمپلنت فراهم نباشد.

بیماری دیابت

در برخی از افراد که از بیماری‌هایی چون دیابت رنج می‌برند و به علت نارسائی ایمپلنت، ممکن است امکان کاشت دندان از طریق ایمپلنت را نداشته باشند

افراد سیگاری

احتمال اینکه ایمپلنت دندان در افراد سیگاری عمرو دوام کوتاهی داشته باشد چون ایمپلنت دندان با شکاف بافت لثه و استخوان فک همراه است و استعمال دخانیات در فرآیند خونرسانی خلل ایجاد می‌کنند. روش بریج (در مواردی که تعداد دندان‌های از دست رفته محدود است) یا دندان مصنوعی، که زخمی ایجاد نمی‌شود می‌تواند برای افراد سیگاری، روش مساعدتری باشد.

بیماری پریودنتال

بیماری پریودنتال، اختلالی در بافت لثه است که به مرور زمان با تحلیل لثه و لق شدن دندان همراه است. در چنین شرایطی که بافت لثه به شدت آسیب دیده امکان کاشت ایمپلنت وجود ندارد و بهترین گزینه کاشت بدون ایمپلنت است.

برگرفته از کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا (https://drserita.com)

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5302851

منبع: مهر

کلیدواژه: ایمپلنت بهداشت دهان و دندان کسب و کار کسب و کار شرکت هواوی هواوی موبایل دستبند هوشمند فروشگاه اینترنتی ساعت هوشمند اپلیکیشن صنعت خودروسازی گروه صنعتی ایران خودرو دوربین مدار بسته درب ضد سرقت قرعه کشی خودرو فولاد قیمت ایمپلنت دندان افراد مبتلا استخوان های فک افراد سیگاری روش ایمپلنت کشیدن دندان برای انجام کاشت دندان استخوان فک بافت لثه دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۶۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به تازگی قالیباف در نشست بررسی مسائل ارزی با حضور وزیر اقتصاد خطاب به خاندوزی، همکار سابقش و رئیس بانک مرکزی گفته بود که شرایط اقتصادی مناسب نیست ، از این‌رو برای ارائه راهکار اقتصادی فقط تا روز یکشنبه به دولت وقت می‌دهیم. این اظهارات رئیس قوه مقننه پاسخ دولت آن هم زودتر از موعد را به دنبال داشت، چنانچه معاون پارلمانی رئیسی در ساعت پایانی شامگاه جمعه طی اطلاعیه‌ای با ارائه آماری از بهبود شرایط اقتصادی خبر داد. سید محمد حسینی در پاسخ خود از هیچ ادعایی دریغ نکرد و به نوعی با سر هم کردن این آمار و ارقام به قالیباف گفت منتظر ارائه راهکار دولتی برای بهبود اوضاع اقتصادی نباشد چراکه اوضاع خیلی هم خوب است!

اما این اولین پاسخ سربالای دولت رئیسی به مجلس و مشخصا قالیباف نیست، کما اینکه پیش از این نیز معاون رئیس دولت سیزدهم در پاسخ به انتقادات نمایندگان نسبت به وضعیت اقتصادی، از آنها خواست به صورت کارشناسی اظهارنظر کنند و به این ترتیب نظرات آنها را غیرکارشناسی و نسنجیده خواند. حسینی حتی در اظهارنظری با اشاره به ۳ هفته پایانی عمر مجلس یازدهم، مدعی شد که این مجلس حتی مهلت استیضاح یک وزیر را هم ندارد.

در همین راستا این سوال مطرح می شود که با توجه به نزدیک شدن به پایان عمر مجلس یازدهم دولت با خیالی راحت از نظارت قوه مقننه این گونه اظهار نظر می‌کند و فضا را به سمت کشمکش و تنش های لفظی برده است یا مجلس قرار نیست در هفته های پایانی عقب نشینی کند و به دنبال ایفای نقش نظارتی خود است؟ از سوی دیگر دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون تلفیق و محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پاسخ‎های متفاوتی دادند چنانچه دلیگانی گفت مجلس در روزهای پایانی عمر خود هم از نظارت دست برنمی‌دارد اما آصفری گفت خیال دولت راحت است د چراکه مجلس یازدهم در روزهای پایانی عمر خود توان نظارت ندارد.

حاجی دلیگانی: مجلس با همه اختیارات تا ۶ خرداد روی کار است

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصفهان به ضرب الاجل تعیین شده از سوی قالیباف برای دولت و نامه معاون پارلمانی و ارائه آمارهای عجیب اقتصادی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با همه اختیارات و وظایفی که دارد، تا ۶ خرداد ماه سال جاری بر روی کار است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق را از قوه مقننه سلب کند. چنانه قانون اساسی تأکید دارد که حتی یک روز هم کشور نباید بدون مجلس بماند، بنابراین الان که این قبیل مباحث مطرح می‌شود باید مشاهده کرد که هر کدام از پیشنهادات در زمان باقی مانده، امکان دارد طی شود یا خیر،چرا که هر کدام از اقدامات نظارتی یک فرآیندی دارند و آن فرآیند تابع زمان‌های خاص خود است، به عبارت دیگر پیشنهاد باید براساس زمان مورد نیاز برای اجرایی شدن، مطرح شود. وگرنه پیشنهادات از حیث میزان اعتبار هیچ تفاوتی میان این مجلس و مجلسی که عمر بیشتری از آن باقی مانده، نیست.

این نماینده مجلس درباره نامه چند هفته قبل معاون پارلمانی خطاب به نمایندگان با لحنی تند و علنی شدن اختلافات بین دو هفته، گفت: به نظر بنده مباحث کارشناسی در اختیار دولت است، بیانی که نماینده دارد شرح حال مردم است به این معنی که نماینده وظیفه دارد آنچه که مردم از او می‎خواهند، آنچه که مشاهده می‌کند و آنچه می‌شنود را با رعایت ضروریات اخلاقی، بیان کند. وگرنه در مورد اینکه چه کاری باید شود اگر نیاز به مصوبه قانون داشته باشد برعهده مجلس است اما چنانچه درباره عملکرد افراد در چارچوب قانون باشد به این ترتیب که استنکاف از قانون صورت گرفت باشد، برعهده کسانی است که مدیریت اجرایی دولت را برعهده دارند.

آصفری: دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، با هم گفتگو کنند

در حالی که حاجی دلیگانی به اختیارات و وظایف مجلس تا روز آخر تأکید می‌کند، آصفری می‌گوید مجلس در روزهای آخر عمر خود نمی‌تواند اقدام موثری انجام دهد و بهتر است دولت و مجلس برای حل مشکلات با هم گفتگو کنند.

محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در پاسخ به این سوال که«آیا مجلس نمی‌تواند مجلس در این ۳ هفته باقی مانده از عمر خود اقدامی انجام دهد و نظارت‌ها را مشخصا بر عملکرد اقتصادی دولت افزایش بدهد؟»، گفت: در حوزه قیمت ارز دولت به تنهایی مقصر نیست که بخواهیم یقه دولت را بگیریم و بگوییم دولت پاسخ دهد در حوزه ارز چه اقداماتی انجام داده است. در حقیقت اقدامات ما در مجلس هم در افزایش قیمت ارز بی‌تأثیر نبوده و شرایط به این ترتیب نیست که بگوییم دولت به تنهایی در این حوزه مقصر است.

بنده بر این باور هستم که برخی از اقدامات و رفتارهای دولت‌ها و مجلس‌های گذشته و هم دولت و مجلس فعلی در این قضیه نقش دارند، بنابراین اینکه به دولت گفته شود طی یک هفته وضعیت ارز را روشن کند، شدنی نیست. به عبارت دیگر بخشی از مسئله ارز با مسئله سیاست خارجی گره خورده است، به این معنی که در حوزه سیاست خارجه باید در مسیر گفتگو و گفتمان با دنیا تغییر و تحول انجام شود، گره‌های ارتباط ما با دنیا باز شود و با همه کشورهای دنیا در حوزه‌های مختلف ارتباط داشته باشیم. به عبارت دیگر باید بتوانیم غیر از رژیم صهمیونیستی که خط قرمز است، با بقیه کشورهای دنیا مسائل خود را باز کنیم.

وی افزود: نکته دیگر اینکه تحریم‌ها بر افزایش قیمت ارز و پایین آمدن ارزش پول ملی بی‌تأثیر نبودند. بنابراین باید در حوزه خنثی کردن تحریم و کنار گذاشتن آن اقدامات مختلفی انجام بدهیم. کما اینکه در حوزه مبادلات اقتصادی در مورد مبادله کلا با طلا اقداماتی انجام شود. البته در مجلس یازدهم پیشنهاد دادیم که مبادلات اقتصادی را به جای ارز با طلا انجام دهیم اما این پیشنهاد رأی نیاورد. در مجموع باید گره‌ها در بخش‌های مختلف که تأثیرگذار هستند، باز شود. در مورد اینکه بگوییم دولت طی دو هفته موظف است اقدامی در راستای کاهش قیمت ارز انجام دهد، نکته این است که از عمر مجلس یازدهم ۴ سال گذشت اینکه در دقیقه آخر از دولت بخواهیم مشکل ارز را حل کند، شدنی نیست و از طرف دیگر مجلس هم وظیفه دارد تا روز آخر مسائل و موارد خود را دنبال کند اما نمی‌توان به این روزهای آخر مجلس خیلی امیدوار بود که بتواند اقدامی انجام دهد و موضوعی را پیگیری کند چراکه فرصتی باقی نمانده و چنین امکانی در این حوزه وجود دارد. لذا بهتر است این بحث‌های دولت و مجلس کنار گذاشته شود و دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، در چارچوب گره‌گشایی از مسائل بنشینند و با یکدیگر گفتگو کنند.

هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم نیست

آصفری در پاسخ به این سوال که «فزایش بگومگوها میان دولت و مجلس آن در روزهای آخر عمر مجلس یازدهم تا چه اندازه با هدف کنار گذاشتن قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم صورت می‌گیرد؟»، گفت: بنده بعید می‌دانم هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم است چراکه مردم از شکل گرفتن اختلاف بین دولت و مجلس گلایه‌مند هستند و دولت و مجلس باید بتوانند در کنار یکدیگر مسائل و موارد را حل کنند، در جلساتی که با عنوان جلسه سران قوا برگزار می‌شود، تصمیمات درستی گرفته شود و به جای اینکه این قبیل مسائل وارد جامعه شوند، در همین جلسات حل شوند.

خیال دولت راحت است زیرا...

«شما به مهلت کم مجلس یازدهم اشاره کردید، بنابراین در این مهلت ۳ هفته خیال دولت بابت نظارت مجلس راحت است؟»، این سوالی است که آصفری در پاسخ به آن گفت: بله چراکه در این مدت خیلی کاری از مجلس برنمی‌آید که انجام دهد. در حال حاضر طرح‌ها و لوایح نیمه کاره در مجلس هستند، علاوه بر این مباحثی از قبیل بودجه و جداول آن باقی ماندند، بنابراین خیلی نمی‌توان امیدوار بود که این مجلس در روزهای آخر کاری انجام دهد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900225

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • نظر مولر درباره حواشی هوینس-توخل: اهمیتی نمی‌دهم!
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرا نمی‌ شود
  • پاسخ رژیم صهیونیستی را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • پاسخ ایران نسبت به رژیم صهیونیستی تنبیهی بود، زدند و ما محکم زدیم