Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان بیش از ۱۸ ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور ایران اسلامی می‌گذرد. در این ماه‌ها کادر پزشکی و درمان بیشتر از همه نیروها، مدیران دستگاه‌های اجرایی و دیگر نهادها و ارگان درگیر این بیماری بوده و روزهای سختی را پشت سر گذراندند.

پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان‌ها در سراسر کشور در این روزها و ماه‌ها شاهد اتفاقات تلخ و شیرینی بوده که گاه‌ها این اتفاقات تلخ در روحیه و زندگی شخصی آنها تاثیر گذاشته و سبب شده تا با انگیزه و اراده‌ی قوی‌تر برای‌مقابله با این بیماری تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرید عابدی رئیس بیمارستان پیامبراعظم (ص) و رزمنده هشت سال دفاع شهرستان گنبدکاووس که هم در جبهه جنگ و هم جبهه مبارزه با بیماری کرونا حضور داشته و علاوه بر درمان بیماران در جذب تجهیزات و امکانات پزشکی و بیمارستانی در این دوره تلاش‌های بسیاری کرده تا بتواند جان هموطنان خود را نجات دهد.


فرید عابدی رئیس بیمارستان پیامبراعظم (ص) و رزمنده هشت سال دفاع شهرستان گنبدکاووس

 

خبرنگار خبرگزاری فارس به پاس تلاش‌های خالصانه و صادقانه وی و به به منظور گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت‌وگویی را با وی انجام داده که با هم می‌خوانیم:

فارس: از زمان شیوع کرونا تاکنون اتفاقات تلخ و شیرین زیادی در مسیر درمان بیماران کرونایی رخ داده، با توجه به اینکه از زمان شیوع کرونا تاکنون شما در میدان مبارزه با این بیماری از خاطرات خود برای خوانندگان بفرمایید؟
عابدی:
همانطور که می‌دانید شیوع کرونا از استان قم آغاز شد و سپس به مازندران رسید، در آن زمان همه کادر پزشکی و درمان مطلع بودند که دیر یا زود این بیماری به استان‌های کشور و همچنین‌گلستان شیوع پیدا خواهد کرد، با توجه به امکانات محدود پزشکی برای مقابله با این بیماری بسیار نگران بودم و یقین داشتم امکانات دولتی پاسخگو این‌حجم از شیوع بیماری نخواهد بود.

با توجه به اینکه در جوانی در‌ جبهه‌های جنگ‌ حضور داشتم و در آن مقطع در چنین وضعیت‌هایی به لحاظ کمبود امکانات قرار‌ گرفته بودیم تصمیم گرفتم با همفکری و همکاری دوستان بتوانیم راهکاری در این حوزه پیدا کنیم.

با هم‌اندیشی و جلسات دورهمی که با پزشکان و مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شد تصمیم گرفتیم مانند دیگر شرایط بحرانی و حوادث غیرمترقبه از وجود خیرین در استان به ویژه شهرستان گنبدکاووس بهره بگیریم.

در آن شرایط اگر منتظر کمک‌های دولتی بودیم مطمئنا شیوع بیماری کرونا زودتر از امکانات دولتی می‌رسید و جان بسیاری از هموطنان عزیز را می‌گرفت، برای مبارزه با این بیماری لازم بود خیلی سریع اقدام شود و در حد ممکن امکانات و تجهیزات بیمارستانی تهیه کنیم.

در آن‌ زمان  تهیه دستگاه ونتیلاتور خیلی مهم و اساسی بود و تجهیز و تامین یک‌ تخت آی‌سی‌یو به این‌دستگاه حدود یک میلیارد تومان برای دولت هزینه داشت.

قبل از جلسه با خیرین بزرگوار در ذهن خودم این برآورد را داشتم که بتوانیم با کمک خیرین حدود پنج تا ۶ دستگاه ونتیلاتور تهیه کنیم.

خوب به خاطر دارم در اتاق بازرگانی استان جلسه‌ای با حضور خیرین برگزار شد و بعد از باز کردن‌ موضوع و بیان نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در کمتر از یک ساعت خیرین  برای تهیه ۴۰ دستگاه ونتیلاتور اعلام آمادگی کردند و این بهترین خاطره در ذهنم باقی مانده که همیشه کمک‌های خیرین برای خدمت به مردم بیشتر از آن چیزی است که در ذهن می‌گذرد.

* کمک خیرخواهانه نیکوکاران گلستانی در اوائل شیوع کرونا همچون نیروی کمکی به لشکر بدون آذوقه و مهمات در محاصره دشمن دوران جنگ بود

با کمک خیرین و حدود ۷۲ ساعت توانستیم در مجموع ۵۵ دستگاه ونتیلاتور برای استان خرید و بیمارستان‌ها را به این امکانات تجهیز کنیم.

این کمک خیرخواهانه نیکوکاران گلستانی به مثابه لشکری بود که بدون آذوقه و مهمات در محاصره دشمن قرار گرفته و در آخرین لحظات که امیدی به زنده بودن و نجات ندارند نیروهای کمکی از راه می‌رسند.


فرید عابدی رئیس بیمارستان پیامبراعظم (ص) و رزمنده هشت سال دفاع شهرستان گنبدکاووس

 

فارس: با توجه به اینکه در این مدت شما همیشه در دل شیوع بیماری کرونا بودید، خاطرات تلخی که شما را تحت تاثیر قرار دهد بیاد دارید؟
عابدی:
در این مدت شاهد فوت‌بسیاری از هموطنان بودیم که واقعا برای همه کادر درمان متاثرکننده بود، زمانی که با کمبود تجهیزات پزشکی مواجه بودیم یا زمانی که بیماری دیر متوجه بیماری خود شده بود و کادر درمان و بیمارستان با وجود‌ تلاش‌های شبانه‌روزی نمی‌توانست کاری کند، واقعا شرایط تکان‌دهنده و غم‌انگیزی بود.

یکی از مواردی که تو ذهنم است و من‌ خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم، بیمار جوانی بود که وقتی مراجعه کرد حال خوبی نداشت و کادر درمان تلاش بسیاری برای بهبودی این جوان انجام دهد.

مطلع شدیم که این جوان یک فرزند ۶ ساله دارد و کادر درمان برای افزایش روحیه این بیمار و انگیزه وی برای‌ مبارزه با این بیماری، نقاشی پسرش بالای تخت این بیمار قرار دادند و با مکالمات و ارتباطات تلفنی وی با پسرش خوشبختانه حال عمومی وی رو به بهبودی رفت و امیدوار بودیم که بتوانیم این جوان را از بیماری نجات دهیم.

در طول درمان یک دوره از وی قطع امید کردیم ولی به انگیزه پسرش بهبودی مقطعی حاصل شد اما یک روز صبح که به بیماران بیمارستان سر زدم دیدم تخت وی خالی شده و پرستاران اعلام کردند که این بیمار فوت شده که این خبر بنده را تحت تاثیر قرار داد و متاثر شدم، هنوز نقاشی پسرش و آن لحظات در ذهنم مرور می‌شود.

* تا سرنگونی و ریشه‌کنی کامل بیماری مردم عزیز باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند

فارس: همراهی مردم در کاهش بیماری کرونا چقدر تاثیرگذار است؟
عابدی:
از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون، در پیک‌های مختلف مشخص شده که همراهی مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند زدن ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور در تجمعات و مراسمات در کاهش شیوع بیماری کرونا بسیار تاثیرگذار بوده است.

نکته مهم این است که بیماری‌هایی مانند آنفلونزا و کرونا که یک‌ بیماری ویروسی شناخته شدند به مرور زمان دستخوش تغییرات ژنتیکی شده و به شکل‌های‌ مختلف بروز کرده و بشر را غافلگیر می‌کند، پس تا سرنگونی و ریشه‌کنی کامل بیماری مردم عزیز باید همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.


فرید عابدی رئیس بیمارستان پیامبراعظم (ص) و رزمنده هشت سال دفاع شهرستان گنبدکاووس

فارس: از تاثیر  تلاش های شبانه روزی کادر درمان در مقابله با این بیماری توضیحاتی دهید؟
عابدی:
یکی از جلوه‌های بارز، درخشان و روشن عصر کرونا، تلاش‌های بی‌وقفه، شبانه‌روزی، خالصانه و فداکارانه کادر درمان بوده که در دل بحران با فداکاری و گذشت از جان خود برای‌ نجات جان هموطنان تلاش می‌کنند که در این مسیر آسیب‌هایی دیده و یا به شهادت رسیدند.

کادر درمان با وجود‌ محاصره بیماری کرونا شجاعانه ایستاده و مبارزه می‌کنند و با وجود فرسوده و خسته بودن از تلاش دست برنداشتند.

در روزهای اخیر شاهد طرح بسته تشویقی از سوی وزیر محترم‌ بهداشت درمان و آموزش پزشکی بودیم که امید داریم با تصویب آن مرهمی بر زخم‌های این کادر در این دوران باشد.

انتهای پیام/۲۳۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: در یک چشم برهم زدن جور شد خاطره پزشک بخش کرونایی ها از زندگی و عشق چگونه در یک چشم رئیس بیمارستان پیامبر اعظم پیامبر اعظم ص گنبدکاووس در زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تهیه دستگاه ونتیلاتور شیوع بیماری کرونا دستگاه ونتیلاتور کادر درمان شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود