Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقد و بررسی مستند« کارون» ساخته محمد احسانی از سوی کارگروه نمایش انجمن صنفی کارگردانان مستند سه شنبه شب ۲۳شهریور برگزار شد.

به گزارش برنا ؛ در ابتدای جلسه محمد احسانی درباره چگونگی ساخت فیلم کارون، گفت: تولید این فیلم سال ۹۶ آغاز شد، سه ماه پیش تولید و پژوهش کار زمان برد در ۱۷ روز تصویربرداری شد. پنج روز در استان چهارمحال و بختیاری و بقیه در استان خوزستان انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این مستند برای اولین بار سال 97  در جشنواره سینما حقیقت معرفی و نمایش داده شد، افزود: فیلمسازی درباره رود کارون می‌تواند بیانگر موضوعات و مسائلی مختلف و گسترده‌ای باشد و در این فیلم بیشتر سعی شده روایت گر آدمهایی باشد که در کنار رود زندگی می کنند و رود کارون در زیست شان تاثیر دارد.

وی ادامه داد: سد سازی های که بر روی رودکارون صورت گرفته باعث شده هزاران درخت بلوط ازبین برود و ۱۰هزار نفر ازساکنین این منطقه کوچ اجباری داشته باشند و تعداد زیادی از آثار باستانی زیرآب برود و بهره برداری بی‌رویه کارخانه‌ها از آب این رود باعث آسیب دیدن تالاب‌ها وشوری آب کارون شود و پیامد آن زندگی و کشاورزی مردم خوزستان را تحت الشعاع قرار داده است.

احسانی درباره تصویربردارکار گفت : مهدی آزادی از بهترین تصویربرداران سینمای مستند ایران است که در این فیلم با کادر بندی به بیان حس شاعرانگی فیلم کمک زیادی کرده است.  بهرام بیگی (تدوینگر) که سومین همکاری ما در این فیلم بود و قبل از تصویربرداری نیز با ایشان درباره فیلم مشورت داشتم .

در ادامه علیرضا قدسیه (کارگردان) با بیان اینکه شیوه روایت فیلم نقطه قوت فیلم است، بیان داشت: فیلمساز از نظرات کارشناسان مربوط به مسائل آب و محیط زیست در فیلم استفاده نکرده و فقط به فعالین در حوزه محیط زیست بسنده کرده است.

رضا دریا نوش کارون از دیگر کارگردانانی که در این جلسه در کلاب هاوسخضور داشت، گفت:«کارون» یک فیلم استاندارد است که در قالب تصاویر زیبا روایتش را بدون استفاده از نریشن بیان می‌کند. درباره کارون فیلم‌های زیادی ساخته شده است و سوژه‌های جذابی در آن وجود دارد که اگر فیلمساز زمان و بودجه بیشتری در اختیار داشت می توانست جغرافیای بهتری از مسیر کارون را به مخاطب ارائه دهد.

وی ادامه داد: کارگردان مستند کارون ساختار فیلم را مستند شاعرانه دانسته و تمام سعی خود را کرده تا روح شاعرانگی حاکم بر زندگی اهالی کنار رود را کشف وبه تصویر بکشد .

روزبه قربانی از دیگر حاضران مستند کارون را از نظر حسی تاثیر گذار فیلمی دانست و تعهد و تلاش فیلمساز در ثبت محیط زیستی که رو به نابودی می رود را ستود .

 در ادامه این بحث علیرضا دهقان از دیگر کارگردانان سینمای مستند به بیان مسائلی در مورد شدت تخریب محیط زیست و تاثیر آن بر زیست مردمان این مرز و بوم پرداخت؛ به عواملی که شدت تخریب را زیاد می کنند و تلاش فیلمساز در به تصویر کشیدن این مشکل بزرگ بشری را قابل تامل دانست . در ادامه فیما امامی و یگانه مهرنیز نظرات خود را در مورد فیلم و مسائل و مشکلات محیط زیست بیان کردند و جلسه با تایید بر ضرورت پرداخت هر چه بیشتر به مسائل محیط زیست پایان یافت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا ساخت فیلم استان چهارمحال و بختیاری استان خوزستان باستانی کشاورزی سینمای مستند محیط زیست استاندارد بودجه مشکلات سینما محمد احسانی نقد و بررسی فیلم کارون انجمن صنفی کارگردانان مستند سینمای ایران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۲۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه‌شنبه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهارکرد: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در تمامی حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادی‌خواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رییس جمهوری تصریح کرد: کشور ما در کلیه زمینه‌های فناوری علمی به‌ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌تواند نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کند و در این راستا حتماً پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده است و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقای سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمارستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از منطقه قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

در ادامه این جلسه تیبولیته انگارته روبارد - وزیر شرکت های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی - با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه طی سال‌ها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهارکرد: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که متاسفانه فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است. ما به‌صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که قبلاً شش ماه بارندگی و شش ماه خشکی بوده، تغییر یابد و ما اکنون برخی سال‌ها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فنآوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این خصوص از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 6093483

دیگر خبرها

  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد