Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، ماجرای قارچی که برای بیماران بستری در آی‌سیوها دردسرساز شده است، تمامی ندارد و به دلیل مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی در بیماران حاد کرونایی، امکان ابتلا به قارچ سیاه خانواده‌های آن‌ها را نگران کرده است. گذشته از نگرانی برای بیمار، گویا کمبود دارو هم به درد خانواده‌ها اضافه کرده و سرگردان از بیمارستان و داروخانه‌ها دست خالی بازمی‌گردند و گذرشان به بازار سیاه و دلالان می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگرانی از ابتلا به قارچ سیاه خود استرس بیماران کرونایی را بیشتر می‌کند اما مسئولان وعده داده بودند که لاقل داروی درمان این بیماری را تامین کنند که پیدا کردن دارو به مشکل جدید خانواده‌ها بدل نشود اما آنچه امروز در کشور شاهد آن هستیم، خلاف وعده‌های امیدوارکننده مسئولان است. همین ده روز پیش بود که دکتر حیدر محمدی؛ مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرد که کمبود داروی آمفوترسین بی که برای درمان بیماری قارچ سیاه استفاده می‌شود، مقطعی بوده و سازمان غذا و دارو بلافاصله نسبت به واردات فوریتی این دارو اقدام و داروی مورد نیاز روز گذشته (۹ شهریور) وارد کشور شده و پس از شناسه‌گذاری تحویل شرکت‌های پخش شده است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو هم اعلام کرد که واردات داروی آمفوترسین تا رفع نیاز کامل بیماران ادامه خواهد داشت و به صورت مستمر وارد و توزیع خواهد شد. نظر دکتر عباس علیمرادیان؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک هم این است که مشکل تامین این دارو جهانی است زیرا تولید جهانی کم است و دلیل کمبود افزایش ناگهانی تقاضا است.

جلیل سعیدلو؛ دبیر انجمن داروسازان هم به ایسکانیوز خبر داد که این دارو نایاب نیست و کمیاب است و داروخانه‌های دولتی و داروخانه مرکز بیماری‌های خاص آن را توزیع می‌کنند.

جولان دلالان در بی‌خبری مسئولان

این درحالی که یکی از همکاران رسانه‌ای ما که پدرش در بیمارستانی در تهران بستری است و به گفته او با تزریق فله‌ای دارو به قارچ سیاه هم مبتلا شده است، می‌گوید: ابتلا به قارچ سیاه شوک جدیدی برای ما بود و خانواده‌ها را بی‌تاب کرده است. شب گذشته تا نیمه‌های شب همه شهر را به دنبال سرم می‌گشتم و حتی سرم کلراید موجود نبود تا بلاخره در داروخانه ۲۹ فروردین آن را پیدا کردم اما همه دل مشغولی من برای پیدا کردن داروی اصلی است که کاش آن هم در یک نصف روز پیدا می‌شد. آمفوترسین داروی اصلی پدر است که در مراکز دولتی بسیار کم است و زود تمام می‌شود و مجبورم سراغ دلالان بروم.

او تجربه خود از تهیه دارو از بازار سیاه را اینگونه شرح داد: قیمت همان دارو که اگر موجود بود ده تای آن را با دفترچه حدود ۸۰۰ هزار تومان می‌توانستیم بخریم را از دلال به قیمت ۴۰ میلیون خریدم. مگر نگفتند که بیمارستان‌ها تمام داروهای کرونایی را تحت پوشش دارند، پس چرا ما باید سراغ دلال برویم تا برای عزیزمان دارو تهیه کنیم؟ تازه اگر دلالی پیدا کنیم که منصف‌تر از دیگران باشد و قیمت‌های بیشتر پیشنهاد ندهد. برخی عزیزان تکذیب کردند اما من از داروخانه‌های مخصوص داروهای خاص تا دیگر مراکز را زیرو رو کردم اما دارو پیدا نکردم. کاش ستادی درخصوص فرمایشات رهبری تشکیل شود که گفتند «بیمار نباید به جز رنجش درد دیگری داشته باشد» و به درد مردم برسند.

هم قدم با خانواده بیماران کرونایی

از چند پزشکی و داروسازی که پرس و جو کردم بر کمبود شدید این دارو صحه گذاشتند. شاید لازم است که مسئولان دست از تکذیب و متهم کردن رسانه‌ها به سیاه‌نمایی بردارند و کمی با بیماران و خانواده‌های آن‌ها هم‌قدم شوند تا با واقیتی که آن‌ها تکذیب می‌کنند اما مردم هر روز آن را زندگی می‌کنند، آشنا شوند. شرط نظام سلامت هدفمند و مردم مدار شفافیت در مدیریت است و در قدم اول مسئولان باید پاسخ بدهند که چرا دارویی که خود اعلام کردند در مراکز دولتی توزیع می‌شود، به یک ماه نرسیده به حدی کمیاب می‌شود که خانواده بیماران برای نجات جان عزیزانشان مجبور به مراجعه به بازار سیاه شوند.

دلال هم که دلسوز مردم نیست و خانواده بیمار مجبورند ریسک خرید از او را به جان بخرند تا کورسوی امیدی برای بازگردادن سلامتی به عزیزشان داشته باشند. سوال مهم اینجاست که اگر دارو کمیاب است، چطور سر از بازار سیاه درمی‌آورد؟ و اگر بیمارستان سهمیه دارد و موظف است که نسبت به تامین داروی بیمار خود اقدام کند، چرا همراه بیمار را به خارج از بیمارستان برای پیدا کردن دارو ارجاع می‌دهد؟ قصه رنج بیماری و استرسی که دارد برای خانواده کافی است و دیگر نباید رنجی دیگر به آن‌ها اضافه کرد.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1112087 برچسب‌ها قارچ سیاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: قارچ سیاه قارچ سیاه بازار سیاه خانواده ها غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد

به گزارش خبرآنلاین ، قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار همراه شد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:افزایش قیمت در بازار طلا با تلرانس ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بود و تنها قطعه‌ای را که در کانال بالاتر نشاند،‌ سکه امامی بود.

مهار بازار طلا مقطعی است؟

کارشناسان اقتصادی شکل‌گیری هر روندی در بازار طلا را متاثر از نوسانات قیمت دلار می‌دانند. با وجود اینکه سیاست‌گذار همواره درصدد ایجاد چارچوب قیمتی مشخصی برای دلار هستند، اما تحلیلگران اقتصادی اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها را مقطعی می‌دانند و و معتقدند قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با این وجود آنها می‌گویند نباید انتظار رشد عجیب و غریبی را در قیمت طلای داخلی طی هفته‌های آینده داشته باشیم.

توصیه کارشناسان اقتصادی به خریداران بازار فلز زرد خریدهای پلکانی و ممانعت از نقطه‌زنی است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۲ دلاری معامله می‌شود و کاهش نزدیک به ۶ دلاری دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۴ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار تومانی معامله شد و رشد ۴۹۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشته است.

سکه امامی میلیونی رشد کرد

قیمت روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با رشد یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۱ میلیون و ۶۸۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه‌ بهار با افزایش ۶۹۵ هزار تومانی با رقم ۳۷ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی بسته شد.

گفتنی است قیمت نیم‌ سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع سکه نیم میلیون تومان گران شد و با رقم ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه گرمی روز دوشنبه ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت و با قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا 500 هزار تومان گران شد

قیمت طلا در سومین روز معاملاتی هفته افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۶۱ هزار تومان افزایش داشت و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۵۷ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۱۱ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز دوشنبه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۷۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۶ هزار تومان،‌ ربع سکه ۳۴۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۲۵ هزار تومان افزایش داشت.

217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901096

دیگر خبرها

  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد