Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس امور کشاورزی گفت: الگوی کشت نیاز به مطالعات بسیار عمیق و مهم دارد و اگر مطالعات را در خصوص انواع محصولات و وضعیت اقلیم مناطق کشور انجام دهیم می‌توانیم هرساله به‌اندازه توان، تولید و به‌درستی محصول به بازار عرضه کنیم این در حالی است که تولیدکنندگان را باید طوری قانع کنیم تا مطابق الگوی کشت مطالعه شده عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل شهبازی در گفت‌‌و‌گو با میزان، در خصوص اجرایی نشدن الگوی کشت در کشور، گفت: الگوی کشت نیاز به مطالعات بسیار عمیق و مهم دارد و اگر مطالعات را در خصوص انواع محصولات و وضعیت اقلیم مناطق کشور انجام دهیم می‌توانیم هرساله به‌اندازه توان، تولید و به‌درستی محصول به بازار عرضه کنیم.

وی افزود: درحالی‌که اگر مطالعات لازم درزمینه الگوی کشت نداشته باشیم ممکن است محصولاتی که با منابع آب‌وخاک کمیاب تولید می‌شود پس از برداشت، بازاری برای فروش نداشته باشد یا بازار اشباع بوده و حتی صادرات نیز ممکن نباشد.

کارشناس امور کشاورزی گفت: در کشاورزی باید به‌تناوب زراعی و سالم ماندن خاک توجه زیادی داشته باشیم و بدانیم چه محصولی را باید کشت کنیم.

وی تاکید کرد: به دلیل اجرای مشکل و زمانبر بودن همچنین نیازمندی به رضایت تولیدکنندگان محصول، طرح الگوی کشت عقب افتاده است.

شهبازی بیان کرد: در تمامی استان‌ها نمی‌توانیم تولید برنج را انجام دهیم زیر آب‌بر است، ولی برای مناطقی که امکانات و صرفه اقتصادی دارد و باعث سالم ماندن اراضی می‌شود می‌توانیم کشت برنج را انجام دهیم.

کارشناس امور کشاورزی گفت: تولیدکنندگان را باید طوری قانع کنیم تا مطابق الگوی کشت مطالعه شده عمل کنند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی مناطق محصولات مختلف و مورد نیاز زیادی وجود دارد که تولیدکننده اقدام به تولید کند، ولی کشاورزان تمام توان خود را بر روی تولید محصول بذر گشنیز گذاشته اند.

شهبازی اظهار کرد: بذر گشنیز را به صورت خام به کشور‌های دیگر صادر و می‌فروشند تا به عنوان ماده اصلی گیاهان دارویی مورد استفاده قرار بگیرد و اگر می‌توانستیم همین بذر گشنیز را در داخل کشور فرآوری کنیم صادرات این محصول اشکالی نداشت، ولی در حال حاضر تمامی منابع را به کار می‌گیرند تا محصول بذر گشنیز تولید شود و این درحالی است که با درآمد ثابت بسیار کم توسط دلالان خریداری و صادر می‌شود.

کارشناس امور کشاورزی گفت: طبق الگوی کشت باید تمامی مراحل تولید محصولات را مطالعه، بررسی، اجرا و نظارت کنیم زیرا کشاورزی به معنای کامل علمی است.

وی بیان کرد: اگر کشاورز دچار ضرر و زیان شود در نتیجه دیگر کشت و زراعت را انجام نمی‌دهد و روستا‌ها را ترک کرده، به حاشیه شهر‌ها مهاجرت می‌کند که باعث از بین رفتن منابع تولید روستا‌ها شده و در حال حاضر روستا هاروز به روز تخلیه می‌شوند.

شهبازی در ادامه گفت: در الگوی کشت پیگیر حقوق مردم بر روی اراضی و حقوق متعارف و عرفی هستیم تا آن‌ها را حفظ کنیم، زیرا در برخی از مواقع این حقوق حفظ نمی‌شود.

 

بیشتر بخوانید: واردات ۱۰۰ هزار تن پنبه برای صنایع نساجی/ جایگزینی کشت پنبه با شالی به خاطر سودآوری!

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی الگوی کشت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی الگوی کشت انجام دهیم الگوی کشت بذر گشنیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

 


مجتبی خیام نکویی  در مراسم رونمایی از طرحهای شرکت‌های دانش بنیان و فناور  گفت: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

او با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

نکویی بیان کرد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

او تصریح کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، تاکید کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

نکویی اظهار کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد