Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: در پی تخریب سال گذشته و آتش‌سوزی که اخیرا در خانه قدیمی پرویز مشکاتیان اتفاق افتاد، بنای خانه‌ پدری استاد ۱۰۰ درصد تخریب شد اما با توجه به اینکه این بنا در آثار ملی کشور به ثبت رسیده، بنا بر ضوابط میراث فرهنگی باید عین به عین و طبق نقشه و پلان قبلی بازسازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد اسماعیل اعتمادی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: اخیرا منزل پدری استاد مشکاتیان دچار حریق شد و متاسفانه بقایای این بنا که پس از تخریب، تنها ۲ اتاق بود در اثر آتش‌سوزی کاملا از بین رفت.

وی اظهار کرد: بنای خانه پدری استاد پرویز مشکاتیان ۳۰ اردیبهشت سال گذشته در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید اما متاسفانه در ۱۴ خرداد ماه همان سال این بنا توسط مالکان با یک دستگاه لودر تخریب شد که تقریبا ۸۰ درصد بنا در پی آن از بین رفت و فقط ۲ اتاق از آن باقی ماند که در اعتراض به این تخریب، شکایاتی شد و میراث فرهنگی نیز موضوع را از طریق دادگاه پیگیری کرد. 

وی افزود: با توجه به اینکه این بنا پس از تخریب متروکه بوده و دیوار هم نداشت، در یک سال و نیم اخیر مکانی برای معتادان و ولگردان شده بود. برای رفع این مساله چندین مرتبه مکاتبه با شهرداری انجام شد و در نهایت مهر ماه سال جاری شهرداری نیشابور اقدام به دیوارکشی در ضلع شرقی این مکان کرد اما متاسفانه چند هفته‌ای از دیوارگذاری نمی‌گذشت که آتش‌سوزی اخیر اتفاق افتاد.

بنا بر اعلام آتش‌نشانی آتش‌سوزی خانه پدری مشکاتیان عمدی بوده است

وی اظهار کرد: بنا بر اعلام آتش‌نشانی این آتش‌سوزی عمدی بوده اما علت قطعی و اینکه چه افرادی دست به این اقدام زده‌اند، در دست بررسی است.

اعتمادی ادامه داد: خانه پدری استاد مشکاتیان شبانگاه شنبه، هشت آبان ماه، دچار آتش‌سوزی شد که با تلاش آتش‌نشانان آتش مهار شد اما صبح روز بعد نیز مجددا آتش از هفت صبح از سر گرفته می‌شود و با توجه به چوبی بودن سقف و وجود ایزوبام، آتش مجدد شعله‌ور شده و برای خاموش کردن آن مجبور می‌شوند مقدار زیادی آب روی بنا بریزند. در حال حاضر از کل بنا به جز دیواره‌های خشتی و گلی چیزی باقی نمانده است.

وی تأکید کرد: از وزارتخانه هم نامه‌ای در زمینه ساخت این خانه ارسال شده که آن را به شهرداری ابلاغ کردیم. چنانچه مالکان بنا تقاضای صدور پروانه داشته باشند، باید این خانه دقیقا مانند قبل بازسازی شود.

وی در رابطه با ارزش این بنا بیان کرد: منزل پدری پرویز مشکاتیان مربوط به دوران پهلوی اول بود و با توجه به آجرکاری‌ها و تزئینات آجرکاری و سقف‌های چوبی آن دارای ارزش معماری خاصی بود. همچنین به دلیل اینکه استاد مشکاتیان دوره‌ای از عمرشان از سن حدود ۱۲ تا ۱۹ سالگی را در این منزل سکونت داشت. این بنا هم به لحاظ معماری و هم به لحاظ فرهنگی بنای ارزشمندی است و به دلیل همین ارزش‌های معماری و فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اعتمادی افزود: تا سال ۹۱ مادر استاد مشکاتیان در این منزل سکونت داشت اما بعد از زلزله‌ای که سال ۹۱ در نیشابور اتفاق افتاد، قسمتی از منزل آسیب دید. به همین دلیل  مادر ایشان آنجا را تخلیه کرد و این بنا برای مدتی به شکل متروکه رها شد.

وی ادامه داد: سال ۹۷ ورثه مشکاتیان پیگیری‌هایی برای واگذاری این منزل به شهرداری انجام داد و مذاکراتی انجام شد و به توافقاتی نیز دست یافتند اما چون شهرداری پول نقد نداشت، علی‌رغم اینکه شورای شهر در سال ۹۸ مصوب کرده بود که باید شهرداری این مکان را بخرد اما خریداری نشد و در نهایت منزل پدری استاد مشکاتیان به ۲ نفر که شغلشان بساز و بفروش بود، فروخته شد.

وی افزود: بعد از فروش منزل به مالکان فعلی چندین جلسه برگزار کردیم که آن‌ها را راضی کنیم منزل را تخریب نکرده و آن را حفظ کنند اما آن‌ها با این موضوع موافقت نکردند ولی راضی شدند که منزل را به شهرداری و یا هر فرد دیگری بفروشند ولی شهرداری باز هم نتوانست با مالکان فعلی به توافق برسد.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: پیگیری‌ها و مذاکرات با مالکان فعلی این منزل همچنان ادامه دارد و امیدواریم هر چه سریع‌تر این منزل از بلاتکلیفی خارج شود و بتوانیم با همکاری شهرداری پس از بازسازی آن را به یک مرکز فرهنگی مثل خانه‌ موسیقی تبدیل کنیم.

پرویز مشکاتیان آهنگساز و نوازنده برجسته موسیقی ایران متولد اردیبهشت ۱۳۳۴ در نیشابور بود که در طول دوران فعالیت هنری‌اش آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشته است.

این هنرمند در شهریور ۱۳۸۸ درگذشت. منزل پدری این هنرمند فقید در بلوار بعثت ۲۱ در شهرستان نیشابور واقع شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها خانه قدیمی پرویز مشکاتیان نيشابور خبرهای شهرستان نیشابور استاد مشکاتیان پرویز مشکاتیان میراث فرهنگی پدری استاد منزل پدری آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

10 استادیومی که از آنها یک نام و هزار خاطره مانده!

به گزارش "ورزش سه"، استادیوم‌های مدرن فوتبال که با طرح‌هایی پیشرفته و نوآورانه برپا شده‌‎اند اما ما نمی‌توانیم حسی که نسبت به گذشته خودمان داریم را فراموشی کنیم. نوکمپ ورزشگاه خانگی بارسلونا آخرین موردی است که به‌طور گسترده بازسازی شده و میلیون‌ها هوادار از دیدن سکوهای قدیمی و شیب‌دار تخریب شده، ناراحت هستند و قرار است دهمین ورزشگاهی باشد که دیگر از آن جز چند عکس و خاطره چیزی وجود نخواهد داشت.

ویسنته کالدرون
خانه سابق اتلتیکومادرید، میزبان مسابقات جام جهانی و محل برگزاری کنسرت‎‌های مایکل جکسون در اسپانیا اولین ورزشگاهی است که مرور خواهیم کرد. اتلتی در طول 51 سال حضور در این ورزشگاه، 5 قهرمانی لالیگا و 7 قهرمانی جام حذفی را به‌دست آورد و سپس به متروپولیتانو رفت. اکنون زمین این ورزشگاه، به اتوبان تبدیل شده است.

نکته عجیب این است که سکوهای شمالی ورزشگاه تخریب نشده و احتمال بازسازی آن وجود دارد. به دلیل عدم تخریب سکوهای شمالی ورزشگاه و فرم قرارگیری رمپ بزرگراه در کنار این سکوها، گمانه زنی‌هایی مبنی بر استفاده از این ورزشگاه برای برگزاری مسابقات فرمول یک و رقابت‌های جایزه بزرگ موتورسواری در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و مخاطبان ورزشی مطرح شد اما هیچ‌یک از این ادعاها تاکنون ثابت نشده‌است.

ورزشگاه قدیمی ومبلی
استادیومی که پله زمانی آن را «کلیسای فوتبال» می‌نامید در زمان تخریب آن در سال 2003 با اینکه از لحاظ کیفیت افتضاح به نظر می‌رسید اما برای نسل زیادی از هواداران فوتبال بسیار نمادین و خاطره‌انگیز بود. در حالی‌که ومبلی بازسازی شده اما هنوز تصاویر قدیمی آن در ذهن همه ما وجود دارد.

ورزشگاه دل آلپی
استادیوم را استودیوی هاتر در تورین، طراحی کرد. استادیوم آلپ‌ها (استادیوم دل‌آلپی) برای میزبانی از بازی‌های جام جهانی 1990 ساخته شده و میزبان اشک‌های پل گاسکوئین در نیمه نهایی جام جهانی 1990 هم بود؛ دیداری که انگلیس با توقف مقابل آلمان از راهیابی به فینال جام جهانی بازماند. این استادیوم با دیدار منتخب یوونتوس و تورینو با پورتو افتتاح شد که با برتری 4 بر 3 میزبان مقابل تیم پرتغالی همراه شد. بیانکونری در دل آلپی، 7 اسکودتو و 2 جام حذفی ایتالیایی را به ویترین افتخاراتش اضافه کرد. این استادیوم علاوه بر خاطرات خوب برای هواداران یوونتوس، نفرت آن‌ها را هم به دنبال داشت. پیست دوومیدانی اطراف زمین باعث شده بود زمین بازی به وضوح دیده نشود و هواداران همیشه نسبت به این موضوع معترض باشند؛ این در حالی بود که این استادیوم برای هیچ یک از مسابقات دو میدانی مورد استفاده قرار نگرفت.

اگرچه یوونتوس، حمایت فوق‌العاده‌ای را در ایتالیا به خود جلب کرده بود اما استادیوم دل آلپی به ندرت پر می‌شد و میانگین تماشاگران آن همیشه از عدد 38 هزار بالاتر نمی‌رفت؛ عددی که فاصله بسیاری با 67 هزار و 299 نفر ظرفیت استادیوم داشت. علاوه بر این در دیدار یوونتوس مقابل سامپدوریا در جام حذفی ایتالیا در سال 2002، تنها 237 تماشاگر نظاره‌گر بازی بودند. هواداران یوونتوس در سراسر ایتالیا پراکنده هستند و اگرچه یوونتوس پرببینده‌ترین تیم ایتالیا به‌شمار می‌رفت اما کمبود تماشاگر باعث شد آن‌ها به فکر این بیفتند که برخی بازی‌های خانگی خود را در شهرها و استادیوم‌های دیگر برگزار کنند.

ورزشگاه هایبری
استادیوم آرسنال که در زبان عامیانه با نام هایبوری شناخته می‌شود، بین سال‌های 1913 تا 2006 میزبان آرسنال بود و بدون شک یکی از نمادین‌ترین ورزشگاه‌های تاریخ فوتبال انگلیس است. این استادیوم که میدانی بود برای نبرد افسانه‌های توپچی‌ در سال 2006 میلادی به مجتمع مسکونی تبدیل و استادیوم اختصاصی تیم فوتبال آرسنال به استادیوم امارات تغییر یافت. آرسنال از زمان رفتنش از استادیوم قبلی هنوز لیگ را نبرده و شاید این طلسم هایبری است.

وایت هارت لین
شگفت انگیز است که تاتنهام 118 سال در وایت هارت لین بازی کرد؛ بدون اینکه کسی به دنبال جام باشد. این باشگاه در سال ۲۰۰۸ میلادی تصمیم به ساخت یک ورزشگاه جدید به نام ورزشگاه تاتنهام هاتسپر کرد که گنجایش آن ۶۲٬۰۶۲ نفر است. ورزشگاه جدید در واقع در دل وایت هارت لین بنا شد؛ به گونه‌ای که تکمیل مراحل پایانی ساخت ورزشگاه مستلزم تخریب وایت هارت لین بود. وایت هارت لین ۱۴ مه ۲۰۱۷ بسته  و در همان سال تخریب شد.

استادیوم دی‌ساریا
یکی از بهترین مسابقات فوتبال تمام دوران، پیروزی ایتالیا مقابل برزیل در جام جهانی 1982 در زمین قدیمی اسپانیول برگزار شد. مشکلات مالی اسپانیول باعث شد تا ورزشگاه را به یک گروه معماری بفروشند و حالا هیچ اثری جز چند ساختمان از آن باقی نمانده است.

آپتون پارک
ورزشگاه قدیمی وستهام که در سال 2015/16 به پایان راه رسید. این ورزشگاه همیشه برای تیم مقابل ترسناک بود. ورزشگاه لندن از لحاظ کیفیت نمی‌تواند با آن مقایسه شود اما هواداران وستهم همچنان برای خروج از خانه اصلی خود ناراحت هستند. اکنون این ورزشگاه تبدیل به یک مجتمع مسکونی شده که با آه و افسوس لندنی‌ها همراه است.

ورزشگاه داس آنتاس
استادیوم قدیمی پورتو که قرار بود پرتغال افتتاحیه یورو 2004 را در آن برگزار کند اما پیش از آن تخریب شد و ورزشگاه فعلی پورتو جایگزین آن شد.

مین رود
هنوز مین رود رکورددار بیشترین تعداد تماشاگر برای یک باشگاه انگلیسی به‌شمار می‌رود. زمانی که 85000 نفر برای تماشای بازی استوک سیتی و منچسترسیتی در سال 1934 به ورزشگاه رفتند و از منچسترسیتی حمایت کردند. اکنون 20 سال از زمان سفر به اتحاد می‌گذرد و پپ در آرزوی این است که هواداران تیمش را به مانند یک قرن پیش کامل و همیشه حاضر ببیند!

دیگر خبرها

  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • خاطره مورینیو از تنها باری که گریست و رونالدو را تنها نگذاشت
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • 10 استادیومی که از آنها یک نام و هزار خاطره مانده!
  • رئیسی: اگر اسرائیل بار دیگر به خاک ایران تعرّض کند، معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند
  • رئیسی: خطای صهیونیست‌ها در تعرض به خاک ایران چیزی از این رژیم باقی نمی‌گذارد
  • اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند دیگر چیزی از این رژیم باقی نمی ماند
  • اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند