Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، جلال ابوالحسنی مدیر شبکه‌های فرعی آبیاری زهکشی وزارت جهاد کشاورزی در سفر به شهرکرد اظهار داشت: برای اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکش مزارع کشاورزی کشور با اولویت طرح‌های نیمه‌تمام حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال‌جاری مصوب شده است.

او افزود: تاکنون ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری از سوی وزارت نیرو اجرا شده است که در همین راستا در پایاب شبکه‌های اصلی تاکنون یک میلیون و ۶۰۰ هکتار شبکه فرعی توسط وزارت جهاد کشاورزی اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در چهارمحال و بختیاری دو برابر میانگین کشور است

ابوالحسنی اضافه کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید ۸۰۰ هزار هکتار دیگر شبکه فرعی آبیاری نوین در مزارع کشاورزی کشور اجرا شود.

او با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تجهیزات آبیاری نوین در کشور تولید می‌شود و در این حوزه خودکفا هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار در سال فراهم شده که با تامین اعتبار مورد نیاز وارد مرحله اجرایی می‌شود.

ابوالحسنی گفت: در استان چهارمحال و بختیاری نیز ۲ طرح پایاب سد بیدکان و شبکه سیبک در دستور کار قرار دارد.

او با اشاره به قرارگیری ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک کره زمین و ضرورت مدیریت مصرف آب، تصریح کرد: استفاده بهینه از آب در پایاب شبکه‌ها و اراضی آبی کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به هر میزان از روش‌های مدرن استفاده شود بهره‌وری آب بالا می‌رود.

ابوالحسنی اضافه کرد: مطابق با قانون تا ۸۵ درصد هزینه خرید تجهیزات آبیاری نوین توسط دولت انجام می‌گیرد و کشاورز ۱۵ درصد را تقبل می‌کند.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه های فرعی آبیاری مزارع کشاورزی فرعی آبیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار گیلان در روند رهاسازی آب سد سفیدرود، گفت: با تمهیدات انجام شده، امسال کشاورزان محصول خود را با قیمت مناسبی به فروش خواهند رساند و دولت سیزدهم در کنار شالیکاران است و اتفاقات سال گذشته تکرار نخواهد شد.

دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد سفیدرود ذخیره شده است، افزود: در سال گذشته میزان آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود، ۷۲۰ میلیون مترمکعب بود که به لطف خداوند و به کمک بارش‌ها، توانستیم آب شالیزار‌ها را تامین کنیم.

وی اضافه کرد: با تلاش‌های انجام شده، اکنون همه نهر‌ها، کانال‌های آبیاری و سر دهنه‌ها آماده آبرسانی به شالیزار‌های گیلان هستند.

استاندار گیلان با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب زراعی در گیلان و هماهنگی بین جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای برای اجرای دُرُست تقویم زراعی و نوبت بندی آب، از شالیکاران استان خواست به مدیران متولی اعتماد و تقویم زراعی را به دقت رعایت کنند. 

دکتر اسدالله عباسی با قدردانی از زحمات شالیکاران و دست اندرکاران عرصه تولید در گیلان، افزود: برای حمایت بیشتر از کشاورزان، قیمت‌ها امسال بهتر از پارسال خواهد بود و امیدواریم سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار معادل ۷۲ درصد از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار‌های استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمار شرکت آب منطقه‌ای گیلان ، میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌های مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و بیشترین بخش آب بر کشاورزی استان شالیزار‌های گیلان است.

دیگر خبرها

  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی