Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- چه دردناک است که دوران کودکی و نوجوانی را بدون لمس‌کردن بگذرانیم و از میان کودکی پا به دنیای واقعی زندگی بگذاریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، هنوز ظهر نشده بود که برگشتم به خانه و وارد کوچه که شدم چشمم به کودک کاری افتاد که کیسه بارهایش بزرگتر از خودش بود و زیر نم‌نم باران با دلی پر امید مشغول جداسازی زباله‌ها بود، پسرکی که سردی هوا سرخی کمرنگی به روی گونه‌ها و بینی‌اش انداخته بود و  قطره‌های باران روی موهایش موج می‌زد، زیر نم نم باران سطل زباله‌ها را به سرعت هم می‌زد، جلو رفتم و پرسیدم چرا کار می‌کنی؟ مگر مدرسه نمی‌روی؟ الان باید سر درس و مشقت باشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

پسرک لبخندی زد و گفت وقت ندارم درس بخوانم، پرسیدم خانواده داری؟ پدرت چرا کار نمی‌کند؟ گفت پدرم خیلی پیر است و نمی‌تواند کار کند و من مجبورم خرج خانواده‌ام را بدهم. او سه خواهر داشت و نان‌آور یک  خانواده 6 نفره بود.

این سئوال به ذهنم رسید که این پسرک کم سن و سال که به جای نشستن پشت نیمکت و درس و البته این دو سال اخیر را باید گفت نشستن پای تبلت و کلاس مجازی، مشغول کار و مسئولیت زندگی چند نفر دیگر است، با این پول کم مگر می‌تواند مایحتاج یک خانواده را تامین کند؟ اما پسرک خوش‌قلب و مهربان از درآمدش راضی بود و می‌گفت با همین مقدار درآمد، خرج خانواده‌ام را می‌دهم و خوشحالم....

معضل کودکان کار و خیابانی در استان یزد نیازمند "اقدام سازنده و فوری" مسئولان استپرداختن به "کودکان کار" هزینه یا سرمایه‌گذاری؟مخالفت بهزیستی با راه‌اندازی مدارس ویژه کودکان کار

درسته که کودکان کار از درآمدزایی و خرجی‌دادن به افراد خانواده احساس رضایت و خوشحالی دارند اما نقش مسئولان در این زمینه  چیست و چه برنامه‌هایی برای این موضوع درنظر گرفتند تا این بزرگ مردان کوچک هم بتوانند مانند سایر همسالان خود کودکی کنند، بازی و تحصیل و سرگرمی داشته باشند. باید دید در آستانه شروع حضوری سال تحصیلی 1400 و از طرفی سرمای زمستان در زمینه ساماندهی کودکان کار چه برنامه‌ای از سوی مسئولان تدارک دیده شده است.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان‌رضوی در گفت‌وگو با تسنیم بر شناسایی علل و عوامل مبنایی وجود کودکان کار و خیابان تأکید کرد و اظهارداشت: فعالیت‌های توانمندسازی کودکان کار و خانواده‌هایشان باید بر مبنای علمی و تخصصی انجام شود که بهزیستی این کار را در مراکز غیر دولتی تحت نظارت خود انجام می‌دهد. مددکاران بهزیستی سال‌ها در این زمینه کار کرده‌اند و با مسائل و مشکلات کودکان کار و خیابان و خانواده‌های آسیب دیده آشنایی کامل دارند.

مسعود فیروزی برای فرایند توانمندسازی سه ویژگی تعریف کرد و گفت: پیوستگی، فراگیری، و جامعیت و ارتقاء قابلیت‌های فرد آسیب‌دیده باید در یک فرایند توانمندسازی منظور شود تا توانمندسازی به معنای واقعی محقق شود.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان‌رضوی با اشاره به طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد گفت: همه دستگاه‌های وظیفه‌مند طبق آیین نامه باید وظایفه‌شان را انجام دهند تا این فرایند به نتیجه مطلوب برسد. مشکل اصلی در خانواده این کودکان است که حل این مشکل باید در برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت و نیز توسط دستگاه‌های مختلف و همچنین در برنامه ریزی کلان کشور صورت گیرد.

وی مراکز مثبت زندگی را کار طلایی بهزیستی نامید و گفت: این مراکز که در محلات تأسیس شده اند می‌توانند کار تخصصی توانمندسازی کودک و خانواده را انجام دهند.

فیروزی تصریح کرد: با توجه به اینکه، بهره‌کشی از کودکان، از مصادیق کودک‌آزادی محسوب می‌شود و برای آن در قانون جرم تعریف شده، لذا این کودکان توسط نیروهای انتظامی، شهرداری و 123 از سطح شهر جمع‌آوری شده و با دستور قضایی به مرکز صدف ارجاع داده می‌شوند. در این مرکز در دو دوره 21 روزه، خدمات مختلف توانمندسازی برایشان انجام و زمینه‌های بازگشت کودک به دامن خانواده مهیا می‌شود.

ساماندهی 750 کودک کار و خیابانی  در مشهد

محمدابراهیم حسینیان، مسئول امور آسیب‌دیدگان شهری شهرداری مشهد نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به اینکه در حال شناسایی کودکان کار بیشتری هستند، اظهار داشت: طی سال جاری در مجموع 750 کودک کار و خیابان در مشهد شناسایی شده‌اند که مصاحبه اولیه از آنان انجام شده است.

به گفته وی وضعیت این کودکان پس از شناسایی و مصاحبه اولیه بصورت کیفی و مورد محور مور بررسی قرار می‌گیرد و طبق بررسی‌ها به سازمان‌های مربوطه معرفی می‌شوند.

مسئول امور آسیب‌دیدگان شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه از این تعداد 80 درصدشان غیرایرانی هستند، متذکر شد: 635 نفر از این کودکان تحویل خانواده شده و بقیه به مراکز تحت نظارت بهزیستی معرفی شده اند. دوره‌ جدید طرح ساماندهی کودکان کار و خیابانی با همکاری 11 سازمان و طبق آیین نامه دستگاه قضایی از آبان‌ماه سال گذشته آغاز شده و ادامه دارد.

وی با تاکید براینکه ساماندهی و توانمندسازی کودکان و خانواده‌هایشان نیازمند اعتبارات بسیاری است، خاطرنشان کرد: امیدواریم علاوه بر اعتبارات سازمان بهزیستی، از کمک‌های سایر دستگاه‌ها از جمله شهرداری بهره‌مند شویم.

حسینیان ادامه داد: از کل 750 نفر کودک شناسایی شده 220 نفر ایرانی و بقیه غیرایرانی هستند که در بین 156 فرزندی که تحویل مراکز بهزیستی شده یا در مرکز صدف نگهداری می‌شوند، 43 نفرشان دختر و بقیه پسر هستند که کمترین کودک ساماندهی شده 6 ساله و بزرگ‌ترین آن‌ها 18 ساله است.

وی از تحویل 80 کودک به مؤسسه همراز گلستان خبر داد و افزود: این مؤسسه کار حمایتی آموزشی و توانمندسازی کودکان و خانواده‌هایشان را انجام می‌دهد و با یک موسسه‌ دیگر نیز در حال ارزیابی و عقد قرارداد هستیم که دومین مرکز غیردولتی همکار طرح خواهد بود.

مسئول امور آسیب‌دیدگان شهری شهرداری مشهد درباره تشخیص هویت کودکان اظهار داشت: در حال رایزنی برای نصب دستگاه اسکن عنبیه در مرکز صدف هستیم که هویت کودکان برای همیشه شناسایی و در بانک اطلاعاتی کشور ثبت شود تا امکان بازگشت کودکان به این چرخه با هویت دیگر، منتفی شود. با تهمیداتی که توسط دستگاه قضایی و اداره اتباع اندیشیده شده، برگشت به چرخه را نداشته‌ایم و تمام کودکانی که تحویل خانواده داده شده‌اند، در فرایند توانمندسازی قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/281/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کودکان کار و خیابان توانمندسازی کودک شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره خدماتی که از سوی این سازمان به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو ارائه می‌شود، توضیحاتی داد.

به گزارش ایلنا، نرجس‌خاتون اسعدی خلیلی، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد خانواده دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی است، گفت: «دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقاء سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.»

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • فاز اول بیمارستان سلامت سیب و سوران در آستانه بهره برداری
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده