Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:17:41 GMT

آلمان به دنبال روابط دیپلماتیک با طالبان

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۲۹۹۷

آلمان به دنبال روابط دیپلماتیک با طالبان

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، روزنامه آلمانی «ولت ام زنتاگ» نوشت: دولت آلمان این روزها درصدد برنامه ریزی برای تغییر سیاست خود در برابر طالبان در افغانستان است و در همین چارچوب است که «مارکوس پوتسل» برای سفر به کابل آماده می‌شود»

هنوز روشن نیست که این اقدام در واکنش به درخواست‌های مکرر طالبان از برلین صورت می‌گیرد یا تصمیمی یکجانبه از سوی آلمان است؛ اما طالبان از نخستین روز به دست گرفتن قدرت در افغانستان تاکنون چندین بار تمایل خود را به برقراری روابط دیپلماتیک با آلمان آشکارا اعلام کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذبیج الله مجاهد سخنگوی این گروه چند روز پس از ورود طالبان به کابل در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: آلمانی‌ها در زمینه کمک به مردم افغانستان و بازسازی این کشور پیشینه خوبی دارند و ما از همکاری با آن‌ها استقبال می کنیم.

دعوت از آنگلا مرکل برای بازدید از کابل

در زمینه ابراز تمایل به نزدیکی با آلمان، طالبان تا آنجا پیش رفتند که روز ششم سپتامبر سال جاری (۱۵ شهریور) آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را به بازدید از کابل دعوت کردند. در آن روز ذبیح الله مجاهد در یک مصاحبه ویدیوئی با روزنامه بیلد آلمان گفت: من از صمیم قلب خوشحال می‌شوم که از صدراعظم آلمان در افغانستان استقبال کنم. وی در همان مصاحبه از آلمان درخواست کرد که کمک‌های مالی خود به افغانستان را همچنان ادامه بدهد.

به گفته مجاهد، افغانستان در زمینه آموزش، بهداشت و زیرساخت‌ها نیاز شدید به کمک دارد و برلین می‌تواند شرکت‌های بزرگ آلمانی را به سرمایه گذاری در افغانستان تشویق کند. سخنگوی طالبان همزمان اعلام کرد که همه پناهجویان افغان، به خصوص آن گروه که به آلمان پناهنده شده‌اند، می‌توانند به کشورشان بازگردند.

شتاب هایکو ماس برای رابطه با طالبان

هایکو ماس وزیرخارجه آلمان یک هفته پیش از مصاحبه مطبوعاتی ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان،  در سفر به کشورهای همسایه افغانستان گفته بود که آلمان باید برای جلوگیری از بی ثباتی در افغانستان با طالبان گفت و گو کند. وی انجام این گفت و گوها را اجتناب ناپذیر خوانده و گفته بود که هیچ راهی جز گفت و گو با طالبان وجود ندارد.

وزیرخارجه آلمان در عین حال گفته بود که طالبان اگر خواستار کمک‌های بین المللی هستند باید ببینند جامعه بین‌المللی از آن‌ها چه می‌خواهد. بنابراین همه چیز به روند تحولات سیاسی در افغانستان تحت اداره طالبان بستگی دارد.

ماس در همان زمان هم تصریح کرده بود که اگر از نظر سیاسی امکان پذیر باشد و وضعیت امنیتی اجازه بدهد آلمان سفارت خود در کابل را باز خواهد کرد.

آزاد اعلام کردن خروج همکاران بومی نیروهای بین‌المللی و تشکیل یک دولت فراگیر پیش شرط هائی بود که اول ماه سپتامبر سال جاری (دهم شهریور)  وزیرخارجه آلمان برای همکاری جامعه بین‌المللی با طالبان تعیین کرده بود.

طالبان تاکنون نسبت به هیچ کشور عضو ائتلاف بین‌المللی (ایساف) برای تجدید رابطه به اندازه آلمان علاقه نشان نداده‌اند. به نظر کارشناسان، این علاقه مندی دارای سه دلیل روشن است از یک سو آلمانی‌ها در چارچوب ماموریت ایساف بیشتر روی بازسازی افغانستان و آموزش ارتش افغانستان متمرکز بوده و به استثنای چند مورد، چندان درگیر جنگ نشده اند. از سوی دیگر آلمان به طور کلی در مقایسه با کشورهائی مانند فرانسه، انگلیس و حتی ایتالیا سابقه استعماری کمتری در منطقه دارد. دلیل سوم هم آن است که آلمان ثروتمندترین کشور اروپائی است و در صورت برقراری مناسبات می‌تواند در رفع مشکلات اقتصادی طالبان نقش برجسته‌ای ایفا کند.

هدف ایجاد ارتباط با طالبان چیست؟

روزنامه آلمانی ولت در مورد علت تلاش آلمان برای ایجاد رابطه با طالبان نوشت: مارکوس پوتسل در سفر به کابل خواهد کوشید مقدمات سفرهای کوتاه مدت مقامات آلمانی به افغانستان را فراهم کند.

این رفت و آمدها می‌توانند در نهایت شرایط لازم را برای از سرگیری مناسبات دیپلماتیک، خروج همکاران بومی آلمان و رساندن کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان مهیا کنند.

همزمان با تلاش‌های وزارت خارجه آلمان برای ایجاد ارتباط با طالبان، دادستانی فدرال آلمان نیز به دنبال بررسی این موضوع است که اگر طالبان به عنوان یک قدرت سیاسی حاکم شناخته شود، تحقیق و بازخواست از اعضای این گروه به عنوان عضویت در یک گروه تروریستی چگونه امکان پذیر خواهد بود؟ طالبان هنوز در قوانین آلمان به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شوند.

برچسب‌ها افغانستان طالبان آلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان آلمان افغانستان طالبان آلمان بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل

نمایشگاه افغان-قزاق که با هدف توسعه و بهبود روابط بین افغانستان و قزاقستان، رفع انزوای اقتصادی در سطح منطقه و افزایش مبادلات تجاری در کابل ایجاد شده بود امروز به کار خود پایان داد.

در این نمایشگاه بین‌المللی حدود ۸۰ شرکت بزرگ از ۱۳ بخش کشاورزی، معدن، تجارت، بانک، فناوری و مخابرات شرکت کردند و در کنار آن، جلسات انجام معاملات بین تجار نیز برای این شرکت‌ها برگزار شد.

گفتنی است که نمایشگاه افغان - قزاق با نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات داخلی دو کشور افغانستان و قزاقستان در ۸۰ غرفه افتتاح گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل