Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته اول آذر ماه با موضوع «آموزش رایگان هنر در مناطق محروم» در محل این وزارتخانه به امضا رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، این تفاهم نامه با حضور «محمود شالویی» سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، «سعید سعادتی» معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های فهما به امضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر پایه این گزارش با امضای این تفاهم قرار شد تا اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در دوره‌های مختلف هنری به صورت رایگان شرکت کنند.

«محمود شالویی» در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در مقوله مشترکی فعالیت می‌کنند، گفت: از آنجایی که در عنوان ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد واژگان (فرهنگی هنری) گنجانده شده است در نتیجه طبیعی است که بخش مهمی از فعالیت های این مجموعه در عرصه فرهنگ و هنر باشد.

سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طبق اساس‌نامه ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد، بخش قابل توجهی از اقدامات این مجموعه به فعالیت‌های هنری منتهی می‌شود؛ از سوی دیگر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادارات تخصصی که دارد در حوزه هنر فعالیت های گسترده ای  را در سطح داخلی و بین المللی رقم زده است ؛ بنابراین باید این امکان را فراهم می‌شد که در ارتباط دو سویه میان این معاونت و کانون های مساجد جریان هنری را اعتلا بخشیده و ذیل این همکاری فعالیت های هنری را در نظام ارزشی به سوی تعالی بیشتر سوق دهیم.

وی ادامه داد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق محروم فعال هستند، در مناطقی که حتی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های رسمی فرهنگی حضور ندارند، کانون‌ها فعال هستند و نمایندگی امور فرهنگی هنری را به دوش می‌کشند، در نتیجه این اقتضا وجود داشت تا در اقدامی مشترک برنامه‌های خوبی را تدوین کرده و به مرحله اجرا در بیاوریم.

شالویی اظهار کرد: ذیل امضای این تفاهم رشته‌های هنری مورد علاقه و مورد نیاز در سطح مناطق محروم در کانون های فرهنگی هنری مساجد به صورت رایگان آموزش داده می‌شود، نکته قابل توجه آن است که اغلب رشته های که برای آموزش انتخاب شدند جنبه کاربردی داشته و مورد نیاز عمومی مردم می گیرند.

سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آموزش این رشته‌ها حتی می‌تواند در آینده شغلی هنرآموزان تاثیر بسزایی داشته باشد، به این معنا که فراگیران این آموزش‌ها می‌توانند به عنوان یک شغل که منجر به بالا رفتن سطح اقتصادی شود روی آن حساب کنند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه زمینه های لازم برای امضای این تفاهم نامه آماده شده است، افزود: با توجه به این که امروز متقاضیان فراوانی برای فراگرفتن آموزش های هنری داریم انتظار داریم که به زودی کانون‌های مساجد در سراسر کشور مملو از علاقه‌مندانی شود که می‌خواهند برای آموزش‌های هنری ثبت نام کنند. 

شالویی افزود: امیدواریم ذیل امضای این تفاهم آموزش‌های خوبی در عرصه هنر رقم خورده و فرصتی فراهم شود تا استعدادهای درخشان در مناطق محروم که امکان حضور در مجامع ملی و بین‌المللی را نداشته‌اند به واسطه این آموزش‌ها و پرورش علایق هنری خود در قالبی نظام مند در مجامع بزرگ هنریِ ملی و بین‌المللی حضور یابند، هدف ما شناسایی نخبگان مناطق محروم و تلاش در راستای بروز و شکوفایی استعدادهای آنان است.

همچنین در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین ارزانی طی سخنانی اظهار کرد: بر اساس دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مردمی‌سازی فرهنگ  و هنر و همچنین توجه‌ ویژه به مناطق محروم، کمیته‌ای با حضور معاونت هنری این وزارتخانه تشکیل شد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: پس از تشکیل این کمیته، جلسات متعددی با حضور کارشناسان و مدیران برنامه‌ریزی و برگزار شد تا از رهگذر این جریان برای ایجاد تعامل و هم‌افزایی بیشتر میان بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک سو و از سوی دیگر توزیع عادلانه ظرفیت‌های این وزارتخانه در مناطق محروم، همکاری مشترکی میان ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل بگیرد.

وی ادامه داد: از آن جایی که در بسیاری از روستاها و مناطق مرزی، مرکزی به عنوان مر کز فرهنگی یا سرای محله نداریم در نتیجه بنا شد تا مسجد به عنوان قلب تپنده جهان اسلام در این مناطق و در حوزه‌های مختلف فعال شده و کلاس ها و برنامه های هنری مختلف اعم از سرود، نمایش، تئاتر و بسیاری از برنامه‌های هنری با تولیت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی ستاد فهما در این مناطق به مرحله اجرا برسد که با امضای این تفاهم نامه هدف مذکور محقق شد.

گفتنی است چندی قبل «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت تحقق عدالت آموزشی برای برخورداری فرزندان ایران اسلامی از امکان برابر در آموزش‌های فرهنگی و هنری، رویکرد و شعار تحول و عدالت محوری در دولت سیزدهم و صیانت از هنرهای ملی، بومی و محلی اعلام کرده بود که « در حوزه فرهنگ وهنر برنامه‌های ویژه‌ای برای عمل به این شعار در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و مرزی طراحی شده است که به تدریج اجرا خواهد شد».

اسماعیلی همچنین در این حوزه اظهار کرد که در نخستین گام، آموزش رشته‌های مختلف هنری به صورت رایگان با هدف کمک به رونق کسب و کارهای هنری و کشف استعدادهای هنری در این مناطق اجرا می‌شود و طرح آموزش هنر در دو بخش شامل آموزش رشته‌های مختلف هنری و همچنین کمک به راه‌اندازی موسسات فرهنگی، هنری، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، آموزشگاه های هنری و هنرستان‌های هنرهای زیبا در مناطق محروم و مرزی انجام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کانونهای فرهنگی هنری مساجد ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضای این تفاهم کانون های مساجد مناطق محروم تفاهم نامه آموزش ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۲۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای تحقق رشد تولید در آموزش، تئاتر، موسیقی و هنر‌های تجسمی در کشور با حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: امسال نهضت پلاتوسازی در دستور کار قرار دارد تا در تمام شهر‌ها و استان‌ها بتوانیم پلاتو‌های قدیمی را احیا و پلاتو‌های جدیدی دایر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص عدالت فرهنگی و نگاه به استان‌ها در اقدام‌های عملیاتی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) اظهار داشت: در انتهای سال قبل، وزارت فرهنگ مبالغی را برای انجمن‌های هنری در استان‌ها تخصیص داد که ارسال شده و امید است به تولید آثار در استان‌ها منتهی شود.

وی افزود: استان‌ها و انجمن‌های مختلف اعداد و ارقام متفاوتی از این بودجه دارند؛ نسبت به این که در استانی تولیدات تئاتری که داشته بیشتر یا کمتر بوده مبالغ تا حدودی کم یا زیاد شده است.

محدودیت‌های منابع برطرف می‌شود

سالاری گفت: امسال امیدواریم منابعی که سال گذشته محدود بود مقداری افزایش پیدا کند و اتفاق بهتری بیفتد، اما همه منابع به استان‌ها تخصیص می‌یابد و انجمن‌های استانی از آن بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال، از آنجایی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهش تولید و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف نام‌گذاری شده، تلاش کردیم در تمام بخش‌های ادارات‌کل زیر مجموعه معاونت هنری از جمله آموزش که عمدتا آموزشگاه‌ها در ذیل مردم تعریف می‌شوند و مردم و هنرمندان هستند که آن‌ها را اداره می‌کنند، صدور مجوز‌ها و دریافت امکانات مالی از بانک‌ها را تسهیل کنیم، البته باید کمک کنیم فرآیند‌های جذب و تولید آثار هنری بهتر شود.

المپیاد آموزش هنر به صورت المپیکی و تیمی برگزار می‌شود

سالاری گفت: المپیاد آموزش هنر مهمترین اتفاق حوزه آموزش است، که به صورت المپیکی و تیمی امسال برگزار می‌شود، این رویداد در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ تیم‌ها در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و نهایتا تیم یا همان آموزشگاه قهرمان معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: این رویداد کمک می‌کند این آموزشگاه‌ها فعال‌تر شوند و تولیدات بهتر و تیم‌ها و گروه‌های هنری خوبی شکل بگیرد و تصورمان این است که المپیاد این کار را خواهد کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح المپیاد آموزش هنر آماده و کار‌های آن انجام شده و امسال عملیاتی می‌شود.

سالاری گفت: در حوزه تئاتر تلاش کردیم با جذب بودجه‌های تولیدی با حمایت وزیر و بخش‌های بودجه‌ای مجموعه، بتوانیم آثار خوبی را از هنرمندان برجسته تئاتر به تولید برسانیم، زیرا برخی از این هنرمندان اکنون به دلیل این‌که منابع مالی ندارند از میدان کنار رفته‌اند. اگر این منابع تامین شود به عرصه برگشته و کار‌های خوبی تولید می‌کنند.

وی افزود: حوزه موسیقی هم مانند تئاتر است، با هماهنگی خوبی که با بنیاد رودکی انجام شده، قرار است یک سری آثار فاخر را با هزینه و کمک بنیاد رودکی عملیاتی کنیم که بتوانیم تولید این آثار را بالا ببریم.

سفارش آثار تجسمی با تامین اعتبارات لازم

سالاری اظهار داشت: در حوزه تجسمی هم به دلیل این‌که تشکل‌ها و انجمن‌های تجسمی تکثر دارند، تلاش می‌کنیم هم تولید آثار و هم سفارش خرید برای آثار را با تامین اعتبارات انجام دهیم.

معاون وزیر فرهنگ: نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

خرید آثار هنرمندان برای موزه

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر اتفاق خوبی در حوزه بودجه و تامین اعتبارات بیفتد، امسال می‌توانیم شاهد باشیم که یک سری آثار هنرمندان برای موزه‌ها خریداری و یک سری از این آثار نیز برای موضوعات خاص تولید شود و از جمله، حضور در جشنواره‌های خارج از کشور را بیشتر کنیم که هنرمندان دیده شوند.

وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که هنرمندان دارند این است که هزینه سفر بالاست و از این طرف، هنرمندان اگر کمک مجموعه‌های دولتی و نهاد‌های مختلف حکومتی نباشد، نمی‌توانند آثار خود را در خارج از کشور عرضه کنند، باید این اتفاق را تسهیل کنیم.

دیگر خبرها

  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری