Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@00:30:43 GMT

ردپای اینشتین در ۳ اختراع مدرن

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۸۴۰۲

ردپای اینشتین در ۳ اختراع مدرن

سه مورد از پرکاربردترین اختراعاتی که از نظریه های آلبرت اینشتین نشأت گرفته در این خبر معرفی شده است.

به گزارش مشرق، اینشتین مخترعی مانند دیگر مخترع‌های دوران گذشته، چون داوینچی، گراهامبل یا ادیسون نبود، زیرا او هنوز هم به عنوان یکی از بزرگترین فیزیکدانان در همه دوران شناخته می‌شود و در دید بسیاری از افراد هنوز نابغه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ریاضیدان و متفکر با استعداد و به شدت مستقل است که آنچه ما در اطراف دنیا می‌بینیم حاصل فیزیک و تئوری‌های او است.

در نوامبر ۱۹۱۵، آلبرت اینشتین در آکادمی سلطنتی علوم پروس در برلین، مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها درباره نظریه نسبیت عام را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید

دختری که از "اینشتین" و "هاوکینگ" باهوش‌تر است!

این اوج نتیجه سال‌ها کار بود که با چهار مقاله پیشگامانه در سال ۱۹۰۵ شروع شد؛ در مورد نظریه کوانتومی نور او عنوان کرد که نور یک ذره یا فوتون است.

در مورد وجود اتم‌ها نیز موضوع جنبش براونی را مطرح کرد. اینشتین در مورد نظریه نسبیت خاصش بیان کرد که طول و زمان ثابت نیستند و به چارچوب مرجع ناظر بستگی دارند و همچنین درباره E=MC۲ نیز این موضوع را مطرح کرد که این انرژی به جرم و سرعت نور مرتبط است.

در معادله‌ای که او بیشتر به آن مشهور است عنوان شده که یک ذره کوچک ماده می‌تواند مقدار زیادی انرژی، به ویژه اساس انرژی هسته‌ ای ایجاد کند.

او به همه این علوم زمانی دست یافت و آنها را مطرح کرد که فقط ۲۶ سال داشت و علم فردی شبیه به او را به خود ندیده است.

ده سال بعد اینشتین دنیای فیزیک را با نظریه خود زیر و رو کرد؛ این نظریه بر این موضوع دلالت داشت که فضا و زمان پویا و تحریف شده هستند و بر نحوه حرکت اجسام و نور تاثیر می‌گذارند.

سه اختراع مهمی که توسط اکتشافات اینشتین به وقوع پیوست

نقشه‌های ماهواره‌ای و Google Maps

این روزها کم پیش می‌آید که کسی گم شود، زیرا GPS وجود دارد. این فناوری به سیستم‌های نقشه یاب ماهواره‌ای و نرم افزارهای نقشه موجود بر روی تلفن‌های هوشمند این دسترسی را می‌دهد که به ما بگوید سریع‌ترین مسیر برای یافتن رستوران یا ساحل کدام است اما اگر نظریه نسبیت عام اینشتین نبود ما نمی‌توانستیم تاثیر این نسبیت را هنگام همگام سازی اینترنت با سیستم مکان یابی جهانی را بر روی حساب‌ها بدانیم.

این حقیقت به این معنا است که در این صورت اطلاعات موجود با اختلال مواجه می‌شد و GPS کمتر یا بیشتر بی فایده می‌شد.

ساعت‌ های تلفن همراه

اکثر ISP‌ها و دکل‌های تلفن‌های همراه از GPS برای تنظیم ساعت استفاده می‌کنند و هر ماهواره GPS شامل تعداد بسیار زیادی ساعت اتمی است، این ساعت‌ها بر روی کامپیوتر و تلفن همراه فوق العاده دقیق هستند. بدون وجود این دقت قطعا به همه قرارهای ملاقاتمان دیر می‌رسیدیم.

لیزرها

تاکنون به این فکر کرده اید که درب سوپر مارکت‌ها چطور به صورت اتوماتیک هنگامی که شما به آن نزدیک می‌شوید باز می‌شوند؟ چرا سیستم امنیتی خانه هنگام حضور یک مزاحم به شما هشدار می‌دهد؟ و چطور سیستم اطفاء حریق هنگام آتش سوزی و حس کردن بوی دود هشدار می‌دهد؟ لیزرها دلیل اصلی همه این اختراعات و انواع دیگر این فناوری‌ها هستند.

کشف اینشتین در سال ۱۹۱۶ در خصوص یک اصل فیزیکی پاسخگوی این است که تقویت یک انتشار تحریک شده از تشعشع که این روزها به آن لیزر می‌گویند، کارکرد این دستگاه‌ها را ممکن می‌کند.

همه این‌ها فقط سه مورد از مثال‌هایی بودند که در دنیای امروز مرهون تلاش‌های علمی آلبرت اینشتین بوده اند.

به طور کلی می‌توان گفت هیچ گوشه‌ای از علم و فناوری وجود ندارد که از آزمایش‌ها و تجربیات اینشتین بی تاثیر مانده باشد. از ابرکامپیوترها و ابرنواخترها گرفته تا سلاح‌های هسته‌ای و انفجارهای بزرگ.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو آلبرت اینشتین اختراع فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد (فیلم)
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد | ویدئو
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری در تاریخ
  • بزرگترین ردپای دایناسور شکاری کشف شد