Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با وال‌ استریت ژورنال که شامگاه سه‌شنبه پخش شد، گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران اشتباه بسیار بزرگی بود.


به گزارش شریان نیوز،فردا پنجشنبه دور دوم مذاکرات ایران با 4+1 آغاز خواهد شد. اولین دور از مذاکرات ایران با 4+1 هفته گذشته با حضور قوی تیم ایرانی در وین آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی باقری، رئیس هیات مذاکره‌کننده ایران رئیس هیات مذاکره‌کننده ایران در پایان گفتگوها و پیش از ترک وین گفت: دیدگاه‌های ایران را به صورت مستند و مستدل در قالب دو سند به طرف مقابل ارائه کردیم و طبیعی است این مبنایی برای مذاکره می‌شود و طرف مقابل باید پاسخ مستند به این پیشنهادها ارائه کند.

رئیس هیات مذاکره کننده ایران در پاسخ به این که برخی دیپلمات های اروپایی گفته اند که پیشنهادهای ایران غیرقابل قبول و تندروانه است گفت: اینکه طرف های اروپایی خیلی درباره برخی از پیشنهاد های ما رضایت نداشتند درست است، اما اینها بر اساس مبانی مشترک میان دو طرف تنظیم شده و اعتراضی به اینکه اینها نامربوط هستند نداشتند و گفتند که با دیدگاه های ما مطابقت ندارد.

در فاصله یک هفته گذشته که کشورهای اروپایی در مقابل دست پر و منطق قوی جمهوری اسلامی برای مشورت به پایتخت هایشان برگشته بودند، کارشناسان ایران در وین ماندند تا اراده و عزم جمهوری اسلامی را برای نیل به یک توافق خوب مبتنی بر رفع همه تحریم های ظالمانه و راستی آزمایی آن نشان دهند.



اعتراف وزیر خارجه آمریکا به اشتباه بزرگ این کشور در خروج از برجام
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با وال‌ استریت ژورنال که شامگاه سه‌شنبه پخش شد، گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران اشتباه بسیار بزرگی بود.

آنتونی بلینکن در ادامه افزود: «همچنان اعتقاد داریم که دیپلماسی بهترین راه برای حل چالش هسته‌ای ایران است».

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: «فرصت برای بازگشت ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بدون پایان باقی نخواهد ماند».

ابراز ندامت وزیر امور خارجه آمریکا از خروج از برجام در حالی ابراز می‌شود که دولت کنونی آمریکا همچنان سیاست فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا علیه ایران را حفظ کرده و برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، حاضر به برداشتن تمام تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و پس از خروج از برجام نیست.

بلینکن در ادامه مصاحبه خود به چالش اوکراین نیز اشاره کرد و گفت در صورتی که روسیه به سرزمین‌های اوکراین حمله کند، واشنگتن کمک‌های دفاعی بیشتری به کی‌یف خواهد کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «امیدواریم که روسیه اقدامات خصمانه بیشتری علیه اوکراین اتخاذ نکند».

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز شامگاه سه‌شنبه در کنفرانسی خبری گفت که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه تلفنی با «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت‌وگو خواهد کرد.

او افزود: «در جریان گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور آمریکا و روسیه، بایدن به پوتین گفت در صورت حمله روسیه به اوکراین، آمریکا آماده اتخاذ اقداماتی است که در سال ۲۰۱۴ آن‌ها را انجام نداده است».

سالیوان اضافه کرد که آمریکا همچنان به ارائه تسلیحات دفاعی به اوکراین ادامه خواهد داد.

آینده برجام پس از خروج یک جانبه آمریکا از این توافق در مه ۲۰۱۸ و تحریم‌های یک جانبه آمریکا بر صادرات نفت ایران مورد تردید قرار گرفت. پس از آن برخی دیگر از اعضای توافق و اول از همه اروپایی‌ها نیز تعهدات خود را در فضای اقتصادی نادیده گرفتند و در نتیجه باعث شد که توافق در شکل فعلی خود بی معنی باشد؛ بنابراین ایران شروع به کاهش تدریجی تعهدات خود در توافق کرد.

کمیسیون مشترک برجام از ماه آوریل برای یافتن راه‌های احیای توافق هسته‌ای در شکل اولیه خود شش نشست برگزار کرده است. طرف‌ها درباره چشم انداز بازگشت احتمالی آمریکا به توافق، گام‌های لازم برای تضمین تبعیت کامل ایران از مفاد برجام و مسائل مربوط به لغو تحریم‌های ضد ایران بحث می‌کنند.

طرف‌های مذاکره کننده اواخر ماه ژوئن برای یک دوره کوتاه گفت‌وگو‌ها را متوقف کردند، اما از سرگیری مذاکرات به خاطر انتخابات ریاست جمهوری ایران و تشکیل دولت جدید به تعویق افتاد. دور هفتم گفت‌وگو‌ها ۲۹ نوامبر در وین آغاز شد.



آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
نکته جالب آنجاست که در کنار اظهارات بلینکن، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌‌داری آمریکا امروز سه‌شنبه اعلام کرد اسامی چند شخص حقیقی و حقوقی ایرانی به فهرست تحریم‌های این نهاد آمریکایی اضافه شده است.

اسامی اشخاص و نهادهای تحریم‌شده به شرح ذیل است:

۱- سید رضا موسوی اعظمی، به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی ایران
۲- محسن ابراهیمی، به دلیل ارتباط با نیروهای ویژه ضدتروریسم (نوپو)
۳- علی همتیان، به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۴- حسن کرمی، به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی ایران
۵- محمد کرمی، ذیل قانون کاتسا
۶- صغری خدادای، ذیل قانون کاتسا
۷- مسعود صفدری، به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۸- لیلا واثقی
۹- نیروی ویژه ضدتروریسم ایران (نوپو)، به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی ایران
۱۰- زندان مرکزی اصفهان، به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی ایران
۱۱- یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، به دلیل ارتباط با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
۱۲- زندان زاهدان، ذیل قانون کاتسا

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای بدون ارائه مستندات لازم این افراد و نهادها را به «سرکوب معترضان» متهم کرده است.  آمریکا علاوه بر این، چند مقام سوریه و یک مقام اوگاندا را نیز در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

این تحریم‌ها در شرایطی اعمال شده‌اند که برخی شواهد حاکی است دولت «جو بایدن»، در بحبوحه مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها با توجه به آنکه ایران دست برتر را در گفت‌وگوها در اختیار دارد قصد دارد به راهبرد آشوب‌سازی دونالد ترامپ برای پیش بردن مطامطعش علیه ایران متوسل شود.

تحریم‌ها طبق اذعان افرادی نظیر «ریچارد نفیو» که از معماران سیاست‌های تحریمی محسوب می‌شوند برای اینکه بتوانند به شکل برگ‌های چانه‌زنی در مذاکرات مورد استفاده طرف‌های غربی قرار بگیرند بایستی از طریق ایجاد «نارضایتی‌های عمومی» و تهدید به براندازی، محاسبات مسئولان حکومت را عوض کرده و آنها را برای اعطای امتیاز تحت فشار قرار دهند.

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن به شمار می‌رود.  

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام می‌کند. 

یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند. 

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند اما اثرگذار هستند.



واکنش خطیب زاده به تحریم‌های جدید آمریکا
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه شب در پیامی توئیتری از اقدام وقیحانه آمریکا در تحریم چندین فرد و نهاد ایرانی در بحبوحه مذاکرات وین انتقاد کرد.

خطیب زاده در توئیتر نوشت: «حتی در میانه گفت‌وگوهای وین، آمریکا از اعمال تحریم علیه ایران دست بر نمیدارد. واشنگتن قادر به درک این مسئله نیست  که کارزار «شکست حداکثری» و «گشایش دیپلماتیک» نقیض هم هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: تشدید تحریم‌ها نه تنها اهرم نمی‌سازد،  بلکه در تضاد با جدیت و حسن نیت ادعایی است.

توبه گرگ، مرگ است
برجام با خوش خیالی شدید دولتمردان روحانی و بدون اخذ ضمانت های لازم و رعایت توازن امتیازات داده و گرفته شده منعقد شد. از همان فردای برجام سیر نقض های برجام از سوی اوباما به عنوان منعقدکننده برجام آغاز شد. پس از اوباما، ترامپ همان رفتار اوباما را به صورت صریح انجام داد و رسما با پاره کردن برجام از آن خارج شد اما از این سو، روحانی رئیس جمهور ایران که همه کاره برجام را کدخدا یعنی امریکا میدانست از ادامه حضور ایران در این توافق با پنج کشور باقیمانده خبر داد!

همزمان با یک دوره ای شدن ترامپ و روی کار آمدن بایدن به عنوان معاون اوباما، موج خبری بازگشت آمریکا به برجام راه افتاد. در داخل کشور هم برخی اصلاح طلبان روزانه با انتشار مستمر مطالب تلاش کرده و می کنند تا زمینه ساز بدون عذرخواهی و پرداخت خسارت امریکا به برجام شوند.

حال در همین حال که آمریکای دوران بایدن خواهان بازگشت به برجام است و سخن از اشتباه گذشته خود در خروج از برجام به میان می آورد، بار دیگر تحریم های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می کند که به خوبی نشان دهنده ثبات همان رفتار غیرصادقانه و اصرار بر همان رویه ظالمانه این کشور است. 

دسته بندیسیاسی

منبع: شریان

کلیدواژه: دفتر تروریسم و اطلاعات مالی یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران وزیر خارجه آمریکا توافق هسته ای خروج از برجام مذاکره کننده وزارت خزانه علیه ایران تحریم ها سه شنبه طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از وال استریت ژورنال، نمایندگان کنگره آمریکا در حال تهیه طرحی در راستای تحریم بانک‌های چینی که با روسیه همکاری می‌کنند، هستند.

این اقدام با هدف جلوگیری از مراودات روز افزون بین چین و روسیه در دستور کار آمریکایی‌ها قرار گرفته و آنها می‌خواهند دسترسی بانک‌های چینی که در تعاملات تجاری مسکو و پکن نقش دارند را به نظام مالی بین الملل قطع کنند.

نکته قابل تأمل اینکه ممکن است آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر خود به پکن که قرار است این هفته انجام شود از ابزار تحریم به عنوان اهرمی برای فشار به مقامات چینی استفاده کند.

منابع آگاه می‌گویند که وی می‌خواهد در صورتی که گفتگوها برای مجاب کردن مقامات چینی به کاهش تعاملات خود با روسیه به‌نتیجه نرسند، به عنوان آخرین حربه، از اهرم تحریم بانکی استفاده کند.

بلینکن چند روز پیش در حاشیه اجلاس گروه ۷ گفته بود: ما شاهد تأمین ابزار آلات ماشینی، تراشه‌های الکترونیکی و برخی دیگر از اقلام با کاربرد دوگانه نظامی و غیر نظامی از سوی چین به روسیه هستیم که می‌توان به این کشور در بازسازی صنعت دفاعیش کمک کند.

کد خبر 6089584 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل شد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله