Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:06:51 GMT

پیشتازی دانش اعصاب شناختی ایران در منطقه

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۸۳۹۰

پیشتازی دانش اعصاب شناختی ایران در منطقه

به گزارش روز شنبه گروه خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، براساس بررسی و ارزیابی نهادهای علمی بین المللی، ایران در زمینه دانش علوم اعصاب و اعصاب شناختی با تلاش دانشمندان، محققان، متخصصان و دانشجویان در رتبه نخست کشورهای منطقه جای دارد.

دکتر "محمد حقی جغتایی مشاور ارشد ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران با پست سر گذاشتن دیگر کشورهای منطقه از جمله ترکیه در حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی پیشتاز است، افزود: این کشور در حال حاضر رتبه نوزدهم جهانی در حوزه علوم اعصاب را به خود اختصاص داده است و در گرایش علوم اعصاب رفتاری در جایگاه سیزدهم، در حوزه سلولی و مولکولی در ردیف هفدهم و نیز در حوزه هوش مصنوعی و علوم اعصاب دوازدهم جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به برگزاری بزرگ ترین رویداد هم اندیشی علمی کشور در حوزه علوم اعصاب با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی  در اول دی ماه امسال  در بستری مجازی در تهران اشاره کرد و افزود: این همایش با هدف توسعه و گسترش همکاری های تحقیقاتی، آموزشی و تخصصی و نیز انتقال تجارب و یافته های علمی با شرکت دانشمندان علوم اعصاب، متخصصان علوم پایه و بالینی، دانشجویان دکتری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و رزیدنت ها برگزار می شود.

 رییس دهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی خاطرنشان کرد: در این رویداد مهم علمی، متخصصان، صاحبنظران و اندیشمندان در حوزه های علوم اعصاب پایه و بالینی آخرین یافته های تخصصی و پژوهشی درحوزه های علوم اعصاب، علوم اعصاب شناختی، نقشه برداری از مغز، علوم اعصاب محاسباتی و نوروتکنولوژی را به اشتراک می گذارند.

جغتایی یادآور شد: در این همایش متخصصان برجسته علوم اعصاب از دانشگاه های معتبر داخلی و چندین کشور خارجی  از جمله ژاپن، چین، کره، هند، ترکیه، امریکا، کانادا، آلمان و گرجستان آخرین دیدگاه ها و نظرات خود در حوزه های علوم اعصاب  و اعصاب شناختی را در قالب سخنرانی ارایه و به اشتراک می گذارند.

وی ادامه داد: در دهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی مباحث و موضوعاتی همچون نقشه برداری مغز، علوم اعصاب محا سباتی، بیماری صرع، تحریکات مغزی، نوروتکنولوژی، اختلالات ناشی از ضایعات مغزی، نوروژنتیک، توانبخشی شناختی در سالمندان و نیز بیماری کرونا و تاثیر آن بر سیستم عصبی مورد بحث، تبادل نظر و گفت و گویی قرار می گیرد.

مشاور ارشد ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری افزود: جنبه های کاربردی و بالینی علوم اعصاب  در امرتشخیص، غربالگری و درمان بیماری ها و نیز همکاری و فعالیت بین رشته ای این حوزه برای رفاه و آسایش افراد جامعه در حوزه سلامت از رویگرد های علوم اعصاب است.

جغتایی تص ریح کرد: در این همایش دو پنل  اختصاصی انجمن منطقه ای در حوزه علوم اعصاب با مشارکت ایران، ترکیه و گرجستان نیز برگزار می شود،  در جریان این کنگره علمی همچنین هفتمین دوره جایزه مغز وشناخت اهوازی ویژه پژوهشگران جوان نیز برگزار می شود،  این جایزه  به یاد پزشک بزرگ ایرانی قرن چهارم هجری بنام جایزه اهوازی نام گذاری شده است.

وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از اختلالات سیستم عصبی مسائل شناختی و اختلال در عملکردهای شناختی است، گفت: با تشخیص به موقع بیماری ها  و توانمندسازی شناختی می‌توان روند توانبخشی بیماران  تسهیل شود.

رییس دهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی همچنین گفت:‌ این رویداد علمی اول تا سوم دی ماه امسال برگزار و تمامی  سخنرانی ها و ارایه مقالات در کنگره در بستر فضای مجازی صورت می گیرد.

برچسب‌ها علوم اعصاب علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علوم اعصاب علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علوم اعصاب علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران علوم اعصاب پایه و بالینی حوزه علوم اعصاب علوم اعصاب معاونت علمی اعصاب شناختی ریاست جمهوری علوم شناختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۸۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت جاری در اصفهان برگزار می‌شود.

جواد کریمی ثابت گفت: ایده برگزاری کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲ سال گذشته توسط انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشستی مطرح شد و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری در برگزاری آن قول مساعد داد.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از چنین رویدادهای بین‌المللی برای توسعه دانش و فناوری هسته‌ای برای همه اعضای آن است، ادامه داد: بر این اساس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در کشورمان بسیار استقبال کرد.

رییس کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تاکید کرد: همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برگزاری این رویداد علمی قابل تقدیر است و مدیر کل آژانس نیز در مراسم افتتاحیه کنفرانس حضور خواهد یافت.

کریمی ثابت با تاکید بر اینکه این همکاری‌ها قطعا گسترش می‌یابد، تصریح کرد: مشکلات کنونی جهانی با همکاری بین‌المللی حل خواهد شد که یکی از مسیرهای آن، کنفرانس‌های علمی است و در آن اندیشمندان درباره چالش‌ها باهم تبادل نظر و تجربه می‌کنند.

وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در اصفهان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این رویداد، نشانه بلوغ فناوری هسته‌ای در کشورمان است.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری هسته‌ای، افزود: این موضوع یکی از هدفگذاری‌های اصلی و مهم انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی است.

کریمی ثابت با بیان اینکه جامعه هسته ای کشورمان پس از ۵۰ سال به بلوغ خوبی رسیده است، گفت: انجمن هسته ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس ملی، فضا و ظرفیت موجود برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی در زمینه علوم و فنون هسته‌ای را مناسب دید.

شرکت ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی در کنفرانس هسته‌ای ایران

رییس انجمن هسته‌ای ایران همچنین با اشاره به حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشورهای مختلف در کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای، گفت: استقبال از داخل و خارج کشور برای مشارکت در این رویداد بسیار فراتر از حد انتظار برگزارکنندگان بود.

کریمی ثابت با اشاره به ارسال ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد، افزود: استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله ها مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، خاطرنشان کرد: یکصد سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به در نظر گرفتن چهار بخش اصلی در این رویداد، آنها را سخنرانی علمی، میزگردهای تخصصی، نشست هایی با موضوع همکاری های علمی با موسسه های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برشمرد و اظهار کرد: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگردها حضور خواهند داشت.

رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محورهای این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محورهایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتوها بویژه در زمینه رادیو داروها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به تجربه های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

  کاربرد پرتوها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتورهای هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته ای و حکمرانی هسته ای از جمله محورهای سی امین کنفرانس ملی هسته ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • معاون سازمان انرژی اتمی: ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟