Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:01:56 GMT

جریان بداهه‌نوازی خاموش شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۲۸۱۶

جریان بداهه‌نوازی خاموش شدنی نیست

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، محمدرضا فیاض با بیان اینکه جریان بداهه نوازی خاموش شدنی نیست، اظهار داشت: روند بداهه نوازی همانند یک منحنی است که فراز و نشیب دارد و گاه اقبال بیشتر و گاه اقبال کمتری از آن می بینیم. اما آنچنان پیوندی با ریشه های روح و روان ایرانی و موسیقی ایرانی دارد که جریان پایان پذیری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوری بخش آفرینش در تکنوازی پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان به من همین مسأله را نشان داد که چه تکثری در برداشت ها وجود دارد.

وی افزود: افرادی که کار ارایه داده بودند از محدوده سنی متنوعی از ۲۹ سال حتی تا ۱۲ سال بودند که تنوع قابل توجهی در ارایه آثارشان داشتند. بر این اساس فکر می کنم خط مشی جشنواره باعث می شود این گرایش کماکان به عنوان یکی از گرایش های مقبول موسیقی ایرانی به حرکت خود ادامه دهد.

داور بخش آفرینش در تکنوازی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با اشاره به سطح کیفی آثار شرکت کنندگان، بیان کرد: تنوع رویکردها برای من جالب توجه بود به استثنای یک درصدی که متاسفانه از حداقل های سازی هم برخوردار نبودند ولی شمار قابل توجهی از شرکت کنندگان، سطح بالایی داشتند.

فیاض با اشاره به اینکه شرکت‌کنندگان ساز تار و سنتور به نسبت بقیه سازها در بخش آفرینش در تکنوازی شرکت داشتند، درباره ملاک‌های داوری خاطرنشان کرد: داوری کار پیچیده ایست اما یک وجه خوب ماجرا این است که مجموعه تیم داوری در این ۲-۳ سالی که کنار هم نشستند به یک توافق ذهنی رسیدند و این تیم بر مبنای بحث و رسیدن به اجماع حرکت می کند. اثر هر شرکت کننده‌ای از جهات مختلف از جمله تکنیک، صدادهی، توجه به وجه بدعت گذاری و جستجوگری در اثر، توجه به ریشه ها و  ... مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

این آهنگساز در پاسخ به این سوال که چقدر نگاه نو در آثار شرکت‌کنندگان وجود داشت، گفت: در تعداد قابل توجهی از آثار این نگاه را می دیدم که برخی درخشان بودند و همین زایایی فرهنگ است که وجود این جشنواره را ارزنده می کند چون امکان عملی فراهم می کند که این زایش به منحصه ظهور برسند.

فیاض در خصوص حمایت از برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان، تاکید کرد: با این شرایط دشواری که در آن هستیم، حمایت خاصی را نمی‌توان حمایت عجیب و غریبی انتظار داشت. معرفی شدن به واسطه جشنواره، نهایت امکان است. البته یک راه اضافه این است که کارگاه های آموزشی برای بعضی از این برگزیده ها گذاشته شود که اطلاعات موثرتری در مورد هنر و آفرینش به دست بیاورند و زمینه فعالیت‌شان توسعه پیدا کند.

به گزارش ایرنا، نخستین دوره جشنواره موسیقی جوان سال ۷۸ به دبیری اذین موحد برگزار شد. این جشنواره ۶ سال مداوم در قالب سالانه فعالیت داشت و سال های قبل از ۷۸ هم به عنوان بخش استعدادهای جوان در قسمت هایی از جشنواره موسیقی فجر برگزار می شد. بعد از برگزاری سال ششم این جشنواره، وقفه تقریبا ۶ ساله ای در برگزاری آن ایجاد شد تا اینکه از سال ۹۲، این جشنواره به دبیری هومان اسعدی از سرگرفته شد و امسال در پانزدهمین دوره آن قرار داریم.

برچسب‌ها جشنواره موسیقی جوان جشنواره موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره موسیقی جوان جشنواره موسیقی جشنواره موسیقی جوان جشنواره موسیقی جشنواره موسیقی جوان شرکت کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: برنامه های هفته ملی خلیج فارس از 31 فروردین با اجرای تاتر پرفورمنس در شهرستان بندرخمیر آغاز شده است.
اسماعیل جهانگیری افزود: جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس یکی ازمهم ترین برنامه های جشنواره ملی خلیج فارس است که با حضور 11 گروه موسیقی ملی از روز جمعه 7 اردیبهشت کار خود را آغاز کرده و تا روز یکشنبه 9 اردیبهشت در محل تالار آوینی بندرعباس میزبان علاقمندان به موسیقی است.
وی گفت: جشنواره ملی فیلمنامه نویسی خلیج فارس با موضوع خلیج فارس از دیگر برنامه های در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید؛  برگزاری همایش روز ملی خلیج فارس در بندر کنگ
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: برای شرکت در این جشنواره 81 اثر به دبیرخانه رسیده که از این شمار 9 اثر به بخش پایانی راه یافته است.
جهانگیری گفت: دبروز هم به مناسبت روز ملی خلیج فارس پرواز پاراگرایدر و پاراموتور با حضور30 ورزشکار در بوستان غدیر بندرعباس برگزار شد.
وی گفت: امروز بعداز ظهر نیز برنامه های فرهنگی و هنری در جزیره هرمز برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: جشنواره تولیدات فرهنگی و اختراعات با موضوع خلیج فارس در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است.
جهانگیری افزود: اختتامیه جشنواره ملی خلیج فارس روز دوشنبه 10 اردیبهشت با حضور سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار می شود.
وی گفت: در این جشنوراه از برگزیدگان جشنواره های ملی موسیقی و فیلنمامه نویسی تجلیل می شود.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی هرمزگان افزود: روز اختتامیه از دو کتاب تیشیرا از نویسنده پرتغالی با موضوع خلیج فارس و سفرنامه هرمز پدر، رونمایی می شود. 

دیگر خبرها

  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • کسی که صدای حامیان فلسطین را خاموش کند، حیوان و هیولایی درنده است
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود