Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشد و پیشرفت زمینه‌های علمی بخصوص صنعت هسته‌ای کشور با ترور دانشمندان هرگز متوقف نشده است و این جنایت‌ها جوانان را بیش‌ازپیش به سمت تلاش و ادامه دادن راه شهدا ترغیب می‌کند و رد خون این شهیدان والامقام مسیر و معبری برای تلاش‌ها و کوشش‌های بسیار برای دستیابی به سطوح بالاتر علوم و فنون گشوده است. خبرگزاری میزان - در سال‌های اخیر که صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا، کشور‌های اروپایی و برخی کشور‌های منطقه‌ای ناجوانمردانه دست به ترور چند تن از دانشمندان هسته‌ای کشور عزیزمان زده‌اند؛ این نکته مهم که دشمنان ما از پیشرفت و دستیابی به فناوری‌های مختلف علمی ایران هراس دارند، بیش از پیش نمایان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از آنکه دشمنان و مدعیان دروغین صلح و امنیت در جهان، نتوانستند از دستیابی کشورمان به سطوح بالای دانش و علوم هسته‌ای ممانعت کنند و همچنین پس از مطرح شدن موضوعاتی پیرامون پرونده هسته‌ای ایران و عدم موفقیت دشمن برای متوقف کردن این رشد علمی، اقدام به ترور چند تن از دانشمندان هسته‌ای کشور عزیزمان کردند.   آن‌ها به خیال خودشان با این اقدامات وقیحانه می‌توانند مانع رشد و شکوفایی علمی ایران شوند و ایران را از رسیدن به علوم و فناوری‌های جدید باز دارند؛ این در صورتی است که تاریخ انقلاب اسلامی ثابت کرده است که جوانان این مرز و بوم نه تنها با شهادت عالمان و دانشمندان دست از تلاش برنداشته‌اند، بلکه همواره رد خون این شهیدان والا مقام مسیر و معبری برای تلاش‌ها و کوشش‌های بسیار برای دستیابی به سطوح بالاتر علوم و فنون گشوده است. ‌
به جد می‌توان گفت این اقدامات و ترور‌های ناجوانمردانه گرچه بسیار تلخ و ناگوار است، اما نشان دهنده درماندگی این دشمنان کوردل است؛ غافل از این که ترور دانشمندان و نخبگان علمی کشورمان انگیزه‌های مضاعف در جوانان و نخبگان دیگر برای دستیابی بیشتر و سرعت بخشی به تحقیقات و تلاش‌ها در زمینه‌های دفاعی و هسته‌ای را ایجاد می‌کند.
چنانچه رهبر معظم انقلاب نیز بار‌ها موکدا این اقدامات را جنایتی عظیم دانستند و فرموند: دستیابی به دانش هسته‌ای یکی از نمونه‌های موید پیشرفت دانشمندان ایرانی است که درباره آن هیاهوی زیادی هم به راه افتاده، اما علت اصلی جنجال غربی‌ها، توانایی بومی دانشمندان جوان کشورمان در دستیابی به این فناوری پیشرفته است. دست جنایتکاری که ضایعه (ترور یکی از دانشمندان هسته‌ای ایران) را آفرید، انگیزه‌ی دشمنان جمهوری اسلامی را که ضربه زدن به حرکت و جهاد علمی کشور است، افشاء و برملا کرد. بیگمان همت دانشمندان و استادان و دانش پژوهان کشور، به رغم دشمن، این انگیزه‌ی خباثت آلود را ناکام خواهد گذاشت. شهادت این دانشمندان برجسته در راه آرمان‌های بلند و الهی، به کشور، انقلاب اسلامی، ملت ایران و محیط علمی آبرو بخشید و آنان با این شهادت، به بالاترین رتبه از ارزش‌های معنوی دست یافتند.   توجه به خانواده‌ شهدای هسته‌ای نه یک اختیار که یک الزام است، در همین راستا محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اخیراً در پست اینستاگرامی خود به دیدارش با خانواده شهید قشقایی اشاره کرد و گفت: هیچ سعادتی بالاتر از شهادت نیست. اسلامی به برگزاری مراسم بزرگداشت دو شهید گرانقدر، شهیدان مصطفی احمدی روشن و رضا قشقایی در آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام اشاره کرد و افزود: در ماه دی تعدادی از دانشمندان هسته‌ای ما از جمله شهید دکتر مسعود علی‌محمدی، مصطفی احمدی‌روشن و رضا قشقایی به درجه رفیع شهادت نائل شدند. این شهیدان به واسطه نوع شهادت که در مسیر توسعه علم و فناوری کشور انجام گرفت، اجری مضاعف و جایگاهی ویژه در پیشگاه حضرت حق دارند.  دیروز(روز جمعه) و در دیدار کوتاهی که با خانواده معزز شهید قشقایی داشتم، با عزیزان حاضر، در وصف سعادت شهدا و خانواده شهیدان به گفتگو پرداختیم، یقیناً داشتن چنین فرزندانی هم لطف الهی است و خانواده شهدا چنین ذخیره‌ای ارزشمند دارند. شهادت شهدای هسته‌ای ما الهی بوده است و هر انسانی در این مسیر الهی قرار نمی‌گیرد. هیچ سعادتی بالاتر از شهادت نیست، آن هم شهادتی که در راه توسعه علم و خودکفایی و به دست اشقیا و دشمنان خدا صورت گرفته باشد. اسلامی در پایان گفت: دشمنان ما افرادی را انتخاب کردند که گل سر سبد سازمان انرژی اتمی بودند و شهادت‌شان کمک کرد تا سازمان قوی‌تر شود و اعضای آن با انگیزه‌ای بیشتر راه‌شان ادامه یابد. از خدای متعال می‌خواهم که بتوانیم رهروی راستینی برای شهدایی باشیم که مسیر عزت و سربلندی ملت ایران را بدون هیچگونه چشم داشتی طی کردند و در پایان مأموریت خود در دامان حضرت حق با خیالی آسوده سکنی گزیدند.
در همین زمینه، فریدون عباسی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی و نماینده فعلی مجلس که خود نیزمورد سوء قصد و ترور نافرجام دشمنان قرار گرفته بود؛ در گفت‌وگو با میزان گفت: به دنبال پیشرفت‌هایی که در حوزه علمی و فنی در کشور به وجود آمد و با توجه به اینکه دانشجویان نخبه زیادی از دانشگاه‌های معتبر کشور فارغ التحصیل شدند شاهد تعمیق علمی بسیاری در زمینه‌های مختلف بودیم.
عباسی افزود: ما دوره‌هایی از تثبیت را با وجود تنش‌هایی که دشمنان با ابزار‌های مختلف به وجود آورده اند، داشته ایم. چنانچه در اوایل انقلاب و دوره‌های اولیه انتخاباتی در صدد تثبیت سیاسی بودیم که با ترور‌های ناجوانمردانه از سوی منافقین مواجه شدیم؛ دوره‌ای نیز به دنبال تثبیت جغرافیایی، سرزمینی و جلوگیری از تجزیه شدن بودیم که جنگ تحمیلی را به راه انداختند؛ و بعد از آن هم که در دورانی وارد تثبیت علمی-فناوری در کشور شدیم و در این برهه از زمان با ترور‌های دانشمندانمان مواجه شدیم. در هر کدام از دوره‌های تثبیت با ابزار‌های ترور مختلف دشمن مواجه بودیم.
نماینده مجلس یازدهم به اقدامات دشمن در زمینه ایجاد تنش‌هایی برای نخبگان اشاره کرد و گفت: درست زمانی که می‌خواستیم علم و فناوری را نهادینه کنیم؛ دشمن ابزار‌های مختلفی را برای جلوگیری از این پیشرفت به کار گرفت، از جمله تحریم، ندادن بورس تحصیلی و عدم پذیرش دانشجو و جلوگیری از از دادن ویزا مواجه شدیم بعد از آن توانستیم خودمان افرادی را در این عرصه تقویت کنیم و در داخل کشور به درجات بالای علمی و رشد برسیم.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: بعد از ناکام ماندن دشمنان در زمینه ایجاد تنش علمی در صدد ایجاد رعبی در جامعه علمی بودند. چنانچه تلاش می‌کردند افراد در پروژه‌های استراتژیک و قدرت آفرین وارد نشود و متخصصان و متفکران نیز در عرصه علم و فناوری با مراکز مربوطه آن همکاری نکنند. آن‌ها گمان می‌کنند که با ایجاد وحشت در جامعه علمی رشد و پیشرفت در این زمینه متوقف خواهد شد.
عباسی از تجربیات و عبرت‌های نهفته در تاریخ انقلاب و دفاع مقدس گفت و اظهار داشت: ما در طول تاریخ بار‌ها دیده‌ایم که حربه‌های دشمنان شاید بتواند در مقطع زمانی کوتاهی باعث کند شدن حرکت در این مسیر شود، اما هرگز در راه رسیدن به هدف شان موفق نبودند.
نماینده مجلس یازدهم در پایان گفت: اگر جا‌هایی ریزش داشته‌ایم رویش‌های بسیاری هم داریم یعنی اگر دشمنان بتوانند با ترور، افرادی را از میان بردارند، اما نیرو‌های بسیار قدرتمند دیگری هم هستند که در کشور خودمان رشد کرده اند. قطعا نمی‌گذارند مسیر این پیشرفت‌ها بسته شود؛ چنانچه امروزه دانشمندانی داریم که بدون تحصیل در خارج از کشور توانسته اند عرصه علم و فناوری را پربار کنند و حتی در پروژه‌های راهبردی هم نیرو تربیت کنند. امروز، نشریات تخصصی ما در جهان هم مخاطبانی دارد؛ قطعا ما همواره در حال رشد هستیم.
شهادت شهدای راه علم و اسلام نه تنها برای جوانان کشور عزیزمان را در ابعاد مختلف راهنما بوده، بلکه همواره جریان ساز و روشنگر این مسیر است. این موضوع تاثیر فراوانی در ابعاد و گستره‌های مختلف دارد و دشمنانی که در ناچاری تمام دست به ترور می‌زنند باید پی برده باشند که هرگز با ترور نمی‌توانند این جوش و خروش علمی را متوقف کنند.   بیشتر بخوانید: حاج قاسم چرا قهرمان ملی است؟/ نگاهی تازه به ملّی‌ترین و امّتی‌ترین چهره   انتهای پیام/ برچسب ها: شهدای هسته ای مصطفی احمدی روشن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهدای هسته ای مصطفی احمدی روشن دانشمندان هسته ای سازمان انرژی اتمی شهدای هسته ای برای دستیابی علم و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدرضا مخبردزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در نشست مرجعیت علمی که در محل این فرهنگستان برگزار شد، اظهار کرد: برای مرجعیت علمی باید مشخص کنیم که الگوی توسعه داریم یا نه؟ برای توسعه دو راه منبع‌پایه یا دانش‌پایه وجود دارد که ناگزیزیم الگوی دانش‌پایه را انتخاب کنیم، یعنی اگر کشور می‌خواهد خودش را نجات دهد باید الگوی دانش‌پایه را انتخاب کند، نه اینکه از منابع و نفت استفاده نکنیم، ما تقریبا جزء کشورهای ثروتمند در حوزه منابع هستیم.

وی ادامه داد: تعداد زیادی از گزارش‌های یونسکو از وضعیت علم در جهان نشان می‌دهد که ایران از منبع‌پایه بودن به دانش‌پایه تغییر جهت داده است. یعنی دنیا متوجه این تغییر مسیر ما در علم شده است.

رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد: در مسیر مرجعیت علمی نباید اتفاقات و داشته هایمان را نادیده بگیریم، در این زمینه در گزارشی در چهار برش ده ساله در نظر گرفته شده تا راهی را که در چهار دهه گذشته طی کردیم نمایان شود و فهرستی از موفقیت‌ها و ناکامی‌ها در این چهار دهه وجود داردکه باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر مخبر دزفولی گفت: برای دانش‌پایه شدن باید در دهه پنجم انقلاب اسلامی، استقرار اقتصاد دانش‌پایه مدّنظر باشد، کشوری که اقتصاد دانش‌پایه داشته باشد، موفق خواهد شد اما برای دانش‌پایه شدن به یک دهه فرصت نیاز داریم، باید بپذیریم که با این اقتصاد توأم با مشکلات فراوان کشور را نمی‌توان اداره کرد.

وی اضافه کرد: بعد از استقرار اقتصاد دانش‌پایه، مرجعیت علمی در دسترس خواهد بود، اینگونه دهه ششم انقلاب اسلامی، دهه مرجعیت علمی فناوری است، اگر اقتصاد دانش‌پایه شکل گیرد خو‌د به خود مرجعیت علمی شکل می‌گیرد.

رئیس فرهنگستان علوم تأکید کرد: مرجعیت علمی باید در شاخص رقابت‌پذیر جهانی باشد، در شرایط کنونی جهان؛ علم تنها منزلت فرهنگی نیست بلکه علم، قدرت و اقتدار است. باید مراجعه به کشور ما از سوی سایر کشورها افزایش یابد و آن هم برای خرید فناوری مورد نیاز زندگی و رفاه که شامل جنس و کالا، خدمات و فناوری دانشمندان، داروی، واکسن، خودرو، پوشاک، صنایع نظامی ایرانی است.

دکتر مخبر دزفولی افزود: برای رسیدن علم به فناوری به گذشت زمان نیاز است، در این زمینه سرمایه‌گذاری چین و آمریکا در علوم پایه چند ده برابر شده است، اما باید در نظر داشت که وضعیت کشور ما در مقایسه با سایر کشور جایگاه نسبتا بدی نیست، در رتبه ۲۵ اقتصاد جهانی قرار داریم، ۳۶ میلیون نیروی انسانی ۱۵ تا ۴۰ سال در کشور داریم که این پنجره بسیار ارزشمند است، ۱۴ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی داریم، در تعداد دانش‌آموختگان مهندسی جزء چند کشور برتر هستیم، ظرفیت بالای پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف، سه میلیون دانشجو و تعداد بالای اعضای هیئت علمی که بخش زیادی از آنها خانم‌ها هستند.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد:‌ مرجعیت علمی با علم قدرت‌آفرین امکان‌پذیر است، شرط همه موفقیت‌ها صیانت از همه متخصصان است، مقابله با پدیده مهاجرت نخبگان در این مسیر بسیار مهم است، در این زمینه راه حل مقطعی و غیرعلمی راه‌گشا نیست، باید در نظر داشت که هزینه نگهداری نخبگان بسیار پایین‌تر از برگرداندن آنهاست. نظام باید تصمیم حساس در این باره بگیرد که آیا می‌خواهد سرمایه‌های انسانی را برای ساخت ایران قوی حفظ کند یا نه؟ چون جذب استعدادهای برتر جزء اولویت‌های آمریکا، اروپا و حتی چین و کشورهای منطقه است، اگر پاسخ مثبت است که می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی و ایران قوی برسیم باید چهار اولویت در دستور کار داشته باشد، منزلت، معیشت، شغل مناسب و فراهم کردن امکان پژوهش در مرزهای دانش. دولت و نظام در این زمینه وظیفه دارند وگرنه مهاجرت لاینحل می‌ماند.

وی عنوان کرد:‌ برای مرجعیت علمی باید اولویت‌ها را بیابیم و گره‌گشایی برای کشور داشته باشیم. اگر به نتیجه برسیم به سران کشور ارائه خواهیم کرد.

دکتر مخبر دزفولی اضافه کرد: ‌در حوزه مرجعیت علمی کارهای زیادی انجام شده اما همچنان ابهاماتی وجود دارد اینکه مرجعیت علمی به چه معناست، مهم است چرا که اگر تعریف روشن نداشته باشیم نمی‌توانیم مسیر روشنی را طراحی کنیم، در این مسیر باید تکلیف طبقه بندی علوم را نیز مشخص کنیم، علوم انسانی در این زمینه باید وارد عمل شود چرا که علم فقط علم تجربی نیست و اگر اینگونه کار کنیم به تمدن نوین اسلامی دست نمی‌یابیم.

رئیس فرهنگستان علوم گفت: اگر نگاه جزء نگرانه آفت است نگاه کل نگرانه کدام است؟ متخصصان غربی در این‌باره برنامه‌ریزی کرده‌اند، همچنین در مرجعیت علمی باید مشخص کنیم که مسیرمان چگونه است آیا می‌خواهیم مسیر قبلی را در پیش بگیریم یا مسیر جدیدی طراحی شده است. در روش شناسی برخی مباحث استخراج شده است اما همچنان سوالاتی وجود دارد که باید برای آنها پاسخ بیابیم.

دکتر مخبر دزفولی بیان کرد: الگوی حکمرانی برای رسیدن به مرجعیت علمی را باید مشخص کنیم در این زمینه هنوز تردید وجود دارد به همین دلیل فرهنگستان علوم موضوع مرجعیت علمی را قبول کرده است. بخشی از مرجعیت علمی در وزارت علوم بخشی از آن در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، دانشگاه آزاد، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت است بنابراین باید یک کلّ به هم پیوسته به این موضوع بپردازیم و یادمان نرود که موضوع مرجعیت علمی در انحصار یک دستگاه کشور نیست.

باید آسیب شناسی از وضعیت مرجعیت علمی داشته باشیم

دکتر علی اکبر صالحی، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم در این نشست بیان کرد: باید آسیب شناسی از وضعیت مرجعیت علمی داشته باشیم، در سال‌های اخیر شیب خوبی در گسترش علم و فناوری داشتیم و علی رغم اشکالاتی که وجود داشت تعداد دانشجویان، دانشگاه‌ها، سرمایه‌گذاری در تجهیزات آزمایشگاهی افزایش پیدا کرد، به طوری که از ۲۰۰ هزار دانشجو به چهار و نیم میلیون دانشجو رسیدیم. جمهوری اسلامی در شرایطی این پیشرفت را محقق کرد که بسیار دشوار بود و از لحاظ مالی و تجهیزاتی با چالش‌هایی روبرو بود

وی ادامه داد: با این وجود شواهد نشان می‌دهد که برای دستیابی به مرجعیت علمی، نیروی انسانی کافی نداریم. در این زمینه برای مواجهه با مسئله مهاجرت باید راهکارهای واقعی در نظر گرفته شود، مرجعیت علمی باید در بستر واقعی مورد بحث قرار گیرد نشان دادن قله کافی نیست بلکه باید ابزار مورد نیاز آن نیز در نظر گرفته شود.

عضو فرهنگستان علوم گفت:‌ در مرجعیت و علمی باید اولویت بندی علمی صورت بگیرد تا بدانیم که در قرن ۲۱ در چه موضوعاتی می‌خواهیم تحول آفرین باشیم، در این مسیر باید پروژه‌های محوری تدوین شود، در مرجعیت علمی باید بر مبنای نوآوری عمل کنیم.

 

 

در ادامه دکتر ناصر باقری مقدم، دبیر شورای آینده نگاری فرهنگستان علوم گفت: مفهوم مرجعیت علمی اولین بار در سال ۱۳۸۴ توسط مقام معظم رهبری بیان شد از آن زمان تاکنون روی این مفهوم اقدامات زیادی صورت گرفته و در نقشه علمی کشور مورد اشاره بوده است اما از دو سال پیش از دفتر مقام معظم رهبری و موسسه نشر آثار ایشان دکتر مخبر و دکتر اسحاقی را مامور کردند تا در این زمینه کار کنند وزارت علوم و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور این موضوع را پیش بردند.

مصطفی قانعی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در این نشست بیان کرد: توسعه مراکز تحول آفرین ماموریتگرا یکی از اولویت‌های نقشه راه دستیابی به مرجعیت علمی است در این زمینه تربیت نیروی انسانی و موضوع آمایش مطرح است برای تحقق آن وزارت علوم اقداماتی راه انجام داده است بنابراین می‌توان با آسیب‌شناسی این اقدامات موضوع مرجعیت علمی را با جدیت بیشتر دنبال کرد.

الزامات دستیابی به مرجعیت علمی چیست؟

دکتر موسوی موحدی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم در این نشست اظهار کرد: فرهنگستان وقتی سیاستی را وضع می‌کند باید اجرایی شود، چرا که این گونه دانشمندان تراز اول جذب فرهنگستان‌ها می‌شود در این زمینه نواقصی وجود دارد که باید آنها را برطرف کنیم تا بتوانیم دانشمندان را جذب کنیم.

وی ادامه داد: در موضوع مرجعیت علمی باید مشخص کنیم که آیا دانشمندان ایرانی می‌خواهند آن را پیش ببرند یا اینکه به دانشمندان خارجی هم نیاز داریم، مرجعیت علمی نیازمند موسسات نهادی‌ است هچنین آزمایشگاه‌های ملی باید راه اندازی شود چرا که تبدیل دانش پایه به نوآوری و فناوری زمان‌بر است و علم هزینه دارد و باید بدانیم که علم به سرعت تبدیل به فناوری نمی‌شود.

این عضو فرهنگستان علوم گفت: ایران هم اکنون در دوران پسا مرجعیت قرار دارد، آن دوران مرجعیت علمی در گذشته باید احیا شود، این از طریق سیستم‌های مجازی که نه زمان دارند و نه مکان، امکان‌پذیر است. جلوگیری از مهاجرت استعدادهای علمی و خارج از کشور در مسیر مرجعیت نیروی انسانی از آموزش و پرورش باید مدنظر باشد، دسته‌بندی داده‌ها و به تصویر کشیدن آنها در مرجعیت علمی ضروری است.

دکتر مصطفی محقق داماد، عضو پیوسته فرهنگستان علوم در این نشست بیان کرد: در مسیر مرجعیت علمی باید مشخص کنیم که عمومی شدن علم را می‌خواهیم یا نه؟ باید مشخص کنیم که می‌‌خواهیم همه عالم باشند یا اینکه یک عده‌ای علم را در دست بگیرند.

ضرورت افزایش بودجه پژوهشی برای دستیابی به مرجعیت علمی

دکتر باقر لاریجانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در این نشست اظهار کرد: باید وضعیت کنونی علم مورد بررسی قرار گیرد و چگونگی دستیابی به مرجعیت علمی در ادامه تعریف شود، ترکیه و عربستان در علم از ما عقب‌تر بودند اما به خاطر بودجه‌هایی که برای مجلات در نظر گرفتند توانستند تولید علم خود را افزایش دهند، معتقد نیستم که همه چیز مقالات آی اس آی است اما باید بر اساس شاخص های جهانی عمل کنیم.

وی ادامه داد: ‌در مرجعیت علمی به نیروی انسانی کیفی نیاز داریم و باید جلوی مهاجرت گرفته شود، با بودجه نیم درصدی پژوهش از تولید ناخالص ملی نمی‌توانیم مرجع علمی باشیم از استادان علوم پایه در مرجعیت علمی باید حمایت شود.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: باید مشخص کنیم علم مورد نیاز فناوری جدید چیست و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم همگرایی در علوم با ساختار اداری ایجاد نمی‌شود و باید روش‌های دیگری را در پیش بگیریم در این مسیر روسای دانشگاه با کیفیت انتخاب شوند تا بتوانند نقشه‌های راه را به درستی پیش ببرند.

دکتر حسن ظهور، عضو پیوسته فرهنگستان علوم نیز در این جلسه بیان کرد: در مرجعیت علمی باید منظورمان از فناوری و حتی مرجعیت علمی مشخص شود و زیر مجموعه‌های آن تعیین شود، در این زمینه فرهنگستان علوم می‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد.

دکتر الهام یاوری، رئیس سمپاد در این نشست گفت: ضرورت دستیابی به مرجعیت علمی بر کسی پوشیده نیست چرا که اگر مرجعیت علمی نداشته باشیم مرعوب جوامع دیگر خواهیم شد در مرجعیت علمی باید رنگ و بوی ایرانی اسلامی را مد نظر داشته باشیم.

دکتر محمد هادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست بیان کرد: برای دستیابی به مرجعیت علمی نباید در موضوعات نظری باقی بمانیم البته نمی‌توانیم شتاب زده عمل کنیم باید به موضوعات از پایه بپردازیم و برای آنها مدل‌های عملیاتی طراحی کنیم.

همچنین در این نشست طرح مرکز سیاست علمی کشور برای دستیابی به مرجعیت علمی ارائه شد و حاضران نظرات اصلاحی خود را در این زمینه بیان کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • بالاتر از آرسن ونگر؛ دستیابی میکل آرتتا به دو رکورد ویژه در دربی شمال لندن
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • تخصیص٢ هزار میلیارد ریال اعتباربرای بهسازی سطوح پروازی فرودگاه بم