Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشناس با بیان اینکه طلاق‌ عاطفی باعث شده آمار طلاق بالا نرود، گفت: پنج عامل پیش‌بینی کننده طلاق وجود دارد که شامل اعتیاد، خشونت، مشکلات ارتباطی، مسائل جنسی، اختلالات و بیماری‌های روانی است.

دکتر فرزانه نیکو در نشست "بررسی پیامدهای طلاق" که در دفتر خبرگزاری ایسنا، برگزار شد، با اشاره به اینکه اختلالات روانی و بیماری‌ها عمده‌ترین مسائلی هستند که در بحث ازدواج نادیده گرفته می‌شوند، افزود: مشکلات ارتباطی زوجین نیز یکی از مهم‌ترین مسائلی است که ارتباطات دیگر مانند مهارت‌های زندگی و روابط بین فردی زوجین که تاثیر زیادی در پایداری و عدم پایداری زوجین دارد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه پنج نیاز اساسی زوجین عوامل جسمی، جنسی، اجتماعی، عاطفی و عقلانی هستند، مطرح کرد: نبود فضای امن در خانواده یکی دیگر از مشکلات است و در بیشتر مواقع مانند بروز خشونت، طلاق را به قطعیت می‌رساند، خیانت یا عهد شکنی نیز در چارچوب خود به خاطر اختلالات جنسی که بخشی به ناکارآمدی مسائل جنسی و بخشی هم به ناکارآمدی جنسی زن و مرد برمی‌گردد یکی دیگر از این موارد است.

این روانشناس با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می‌دهد پس از ۱۰ سال از جدایی نیمی از زنان و یک سوم مردان درگیر آن رابطه هستند و در ارتباط‌های بعدی آنها تاثیرگذار است، اضافه کرد: بنابراین نمی‌توان گفت طلاق برای همه راحت است، از طرف دیگر سبقه‌های فرهنگی زیادی مانند سبک زندگی گذشتگان، ادبیات عامه و ضرب‌المثل داریم که طلاق باید شکل بگیرد.  

نیکو بیان کرد: قوه قضاییه سه سطح پیشگیری را در حوزه خانواده اجرا می‌کند که شامل مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره زوج درمانی برای زوج‌های متقاضی طلاق و زوج درمانی تخصصی و مشاوره طلاق است و سعی می‌کنیم به صورت علمی‌تر وارد حوزه طلاق بشویم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مهارت‌های لازم در دوران کودکی و نوجوانی در خانواده‌ها آموزش داده نمی‌شود، اضافه کرد: علاوه بر این تعداد فرزندان کم اتفاق خاصی را در روند زندگی ما رقم می‌زند و معقول نبودن انتظارات افراد از زندگی زناشویی را به دنبال دارد و باید قبول کنیم در ازدواج نمی‌توانیم همه چیز را به صورت کامل داشته باشیم بلکه باید بدانیم یک رابطه ناکافی و ناکامل وجود دارد و باید در رابطه دوام بیاوریم و آن را پایدار کنیم.

نیکو افزود: در ازدواج چرخه تحول در خانواده داریم و این چرخه در هر دوران نیازهای خود را دارد و مراقبت از آن ضروری است، پنج سال اول ازدواج مهمترین بخش این چرخه است و تحقیقات نشان می‌دهد بیشترین میزان طلاق بین یک تا پنج سال اول ازدواج رخ می‌دهد بنابراین اگر مانند دوران رشد به هر قسمت توجه نکنیم آسیب خواهیم دید.  

این روانشناس با اشاره به اینکه طلاق‌های منفی و عاطفی باعث شده آمار طلاق بالا نرود، گفت: برای مراکز خانواده در رابطه با طلاق‌های توافقی الزام شده است که از سه تیم بررسی طلاق توافقی که متشکل از مشاور در زمینه خانواده، مشاور حقوقی و کارشناس مذهبی استفاده شود، علاوه بر این مشاوره پیش از ازدواج و مهارت‌های فرزندپروری را نیز باید فعال کنیم.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید

ترک کردن کسی که دوستش دارید، هرگز آسان نیست. اما گاهی اوقات، این کار برای سلامت عاطفی و رشد شخصی شما ضروری است.

به گزارش روزیاتو، به بررسی ۸ نشانه کلیدی می پردازیم که می گوید ممکن است لازم باشد کسی که دوستش دارید را ترک کنید. این کار تسلیم شدن نیست، بلکه حرکت رو به جلو است.

۱) منفی‌گرایی مداوم

عشق باید به شما کمک کند که رشد کنید. تجربه منفی گرایی مداوم در یک رابطه، نشانه روشنی است که چیزی باید تغییر کند. منفی‌گرایی مداوم ممکن است شامل مشاجره های مکرر، احساس خستگی یا کاهش عزت نفس شما باشد.

روابط نزدیک ما به طور ایده‌آل باید منشا حمایت، احساس مثبت و شادی باشند. اگر در عوض مدام در استرس هستید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که دوباره رابطه خود را ارزیابی کنید.

به یاد داشته باشید که این کار به معنای مقصر دانستن طرف مقابل نیست. بلکه شما باید تصمیم بگیرید که چه راهی برای سلامت عاطفی شما بهترین انتخاب است.

سخت است، اما گاهی اوقات رها کردن قدم شجاعانه ای است که باید برداشته شود.

۲) مسائل حل نشده

مشکلات در هر رابطه ای اجتناب‌ناپذیر هستند. اما نحوه برخورد ما با آنها مهم است.

مسائل حل‌نشده می توانند حتی در قوی ترین روابط شکاف ایجاد کنند. شاید بخواهید مسائل و مشکلات را نادیده بگیرید به این امید که خود به خود ناپدید شوند.

با این حال، مسائل حل نشده به مرور زمان منجر به رنجش و جدایی می شوند. آنها مانند یک سم آهسته عمل کرده و پیوند ما را ذره ذره از بین می برند؛ تا جایی که چیزی برای نجات نمانده باشد.

بنابراین، اگر در موقعیتی قرار گرفتید که در آن مسائل به جای رویارویی و حل و فصل کنار گذاشته می‌شوند، ممکن است نشانه‌ای از این باشد که زمان رها کردن آن رابطه فرا رسیده است.

این کار آسان نیست، اما سالم تر از حفظ رابطه ای پر از حرف های ناگفته و مسائل حل نشده است.

۳) در دسترس نبودن از لحاظ عاطفی

در دسترس بودن از نظر عاطفی، پیش‌نیاز هر رابطه سالم است. این به معنای پذیرا بودن احساسات شریک زندگی و همچنین ابراز احساسات خود است.

تحقیقات نشان داده که در دسترس نبودن از لحاظ عاطفی اغلب می تواند از تجربیات آسیب‌زا در گذشته یا مسائل عاطفی حل نشده ناشی شود.

اگر قادر به برقراری صمیمیت عاطفی با طرف مقابل نیستید، ممکن است نشانه‌ای از این باشد که او از نظر عاطفی در دسترس نیست. این موضوع می تواند در طول زمان به شدت برای شما خسته‌کننده باشد و منجر به احساس تنهایی و نارضایتی شود.

شناخت این نشانه بسیار مهم است. زیرا هیچ مقدار عشقی نمی تواند کمبود ارتباط عاطفی را جبران کند. به همین خاطر، گاهی اوقات رها کردن تنها گزینه پیش رو می شود.

۴) بی اعتمادی

اعتماد در هر رابطه ای حرف اول را می زند. در واقع اعتماد یک رشته نامرئی است که دو نفر را در کنار هم نگه می دارد، حتی زمانی که شرایط سخت باشد.

اما چه اتفاقی می‌افتد که آن نخ پاره شود؟

اگر دائماً به اعمال یا سخنان طرف مقابل شک می‌کنید یا او نشانه‌هایی از بی‌اعتمادی نسبت به شما نشان می‌دهد، ممکن است نشانه‌ای واضح از این باشد که چیزی در رابطه شما اشتباه است. هنگامی که اعتماد از دست می رود، بازسازی آن سخت است.

اصول روانشناسی بر اهمیت اعتماد در حفظ روابط سالم تاکید می کنند. بدون آن، سوءظن و ناامنی می تواند در رابطه رخنه کرده و زمینه ای برای درگیری و ناراحتی ایجاد کند.

گاهی اوقات، با وجود تلاش ما نمی توان اعتماد را دوباره به رابطه بازگرداند. در چنین مواردی، رها کردن و حرکت به جلو ممکن است سالم‌تر باشد.

۵) اهداف زندگی‌تان با هم هماهنگ نیستند

در مسیر عشق، دو نفر باید با هم به سوی رویاها و آرزوهای مشترک خود قدم بردارند.

اما اگر مسیرهای شما به جای همگرا شدن، واگرا شوند چه؟

اگر دائماً باید رویاهایتان را کنار بگذارید، یا اگر فرد مورد علاقه‌تان مایل نیست که آینده‌اش را با رویاهای شما هماهنگ کند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که رابطه خود را دوباره ارزیابی کنید.

اصول روانشناسی بر اهمیت سازگاری در روابط طولانی‌مدت تاکید دارند. داشتن اهداف متفاوت می تواند منجر به رنجش، ناامیدی و احساس گیر افتادن در رابطه شود.

رشد در کنار یکدیگر در یک رابطه ضروری است، نه جدا از هم. گاهی اوقات، رها کردن تنها راه برای اطمینان از این است که هر دو نفر می توانند آزادانه راه خود را دنبال کنند.

۶) دیگر خوشحال نیستید

این مورد ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما اغلب نادیده گرفته می شود. شادی جوهره عشق و دلیل ایجاد پیوند ما با دیگران است.

غیرعادی نیست که خودمان را آنقدر درگیر پیچیدگی یک رابطه بیابیم که فراموش کنیم یک سوال ساده از خودمان بپرسیم: آیا من خوشحالم؟

اگر در رابطه خود دائماً ناراضی، مضطرب یا تحت استرس هستید، مجدداً رابطه‌تان را ارزیابی کنید. روابط ما باید شادی، آسایش و احساس تعلق به همراه داشته باشند.

سلامت عاطفی ما در درجه اول اهمیت قرار دارد. اشکالی ندارد که شادی خود را به جای رابطه ای که شما را بی انگیزه می کند، انتخاب کنید.

۷) همیشه برای توجیه رفتارهای طرف مقابل بهانه می آورید

آیا تا به حال متوجه شده اید که دائماً برای توجیه رفتارهای طرف مقابل بهانه می آورید؟

شاید همیشه اعمال و رفتارهای شریک زندگی خود را نه‌تنها برای دیگران، بلکه برای خودتان توجیه کنید.

اصول روانشناسی به ما هشدار می دهند که بهانه‌جویی مداوم می تواند نشانه انکار باشد. این کار راهی برای اجتناب از این واقعیت دردناک است که شما در یک رابطه سالم نیستید.

وقتی کسی را دوست دارید، می خواهید بهترین ویژگی ها و رفتارها را در او ببینید. اما باید به یاد داشته باشیم که عشق نباید ما را تا حدی کور کند که ارزش های خود را نادیده بگیریم.

اگر در موقعیتی قرار گرفتید که همیشه برای رفتار طرف مقابل بهانه می آورید، رها کردن رابطه اشکالی ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر