Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه یکی از چالش‌های کار خبرنگاری مجاب کردن مدیر برای پاسخگویی به سوالات خبرنگاران است، برخی از مسئولان مصاحبه‌گریز هستند و خود را ملزم به پاسخگویی نمی‌دانند و در برابر این مسئله گاهی توجیهاتی مطرح می‌شود که هیچ عقل سلیمی آن را نمی‌پذیرد، مدیری که در جایگاه مسئولیت قرار می‌گیرد باید خود را پاسخگوی افکار عمومی بداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا؛ عموما دستگاه‌های اجرایی در مناسبت‌های مختلف نشست‌های خبری برگزار می‌کنند و در این نشست‌ها پس از ارائه گزارش از عملکرد یکساله یا شش ماهه خود به سوالات خبرنگاران در حیطه کاری خود نیز پاسخ می‌دهند، گاهی پاسخگویی برخی از این مدیران تنها به نشست‌های خبری و پاسخ‌های کوتاه به سوألات خلاصه می‌شود و در مابقی ایام سال ارتباط‌ گرفتن با آن‌ها نیازمند طی کردن هفت خوان رستم است.

حال نکته جالب داستان ارتباط برخی از مدیران با رسانه‌ها این است که برخی از مدیران در طول ایام مسئولیت خود حتی یک نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار نکرده‌اند و حتی یک خبر از این مدیر بر روی خروجی هیچ رسانه مکتوب و مجازی منتشر نمی‌شود، این مسئله در حالی است که برخی نهادهای امنیتی و نظامی که اطلاعات آن‌ها نیز طبقه‌بندی شده است و نمی‌توانند هر اطلاعاتی را در اختیار اصحاب رسانه قرار بدهند، باز هم خود را ملزم به پاسخگویی و برگزاری نشست خبری می‌دانند.

خبرنگار هراسی می‌تواند دلایل متعدد داشته باشد، شاید اصلی‌ترین دلیل آن عملکرد ضعیف آن مسئول باشد، مدیری که شجاعانه در برابر خبرنگار حاضر می‌شود، هیچ ابایی در قبول نقاط ضعف خود ندارد و در برابر آماج سوالات ریز و درشت خبرنگاران با صبوری پاسخگو است، تعداد انگشت‌شماری از مدیران در هر موقعیتی جوابگوی خبرنگاران هستند و اگر در آن لحظه نتوانند پاسخگو باشند با یک پیامک به خبرنگار، زمانیکه می‌توانند پاسخگو باشند را اطلاع می‌دهند.

حال یک سوأل اساسی در ذهن خبرنگاران وجود دارد و آن این است که چه کسی باید بر پاسخگو بودن مدیر در برابر اهالی رسانه نظارت کند؟ آیا نهادی می‌تواند این مدیر را ملزم به پاسخگویی کند یا نه؟

گاهی ارتباط برقرار کردن با برخی مسئولان امکانپذیر نیست

نادری- خبرنگار  قرآنی در شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گاهی ارتباط برقرار کردن با برخی مسئولان امکانپذیر نیست، اظهار کرد: این افراد به‌هیچ عنوان خود را در برابر خبرنگار پاسخگو نمی‌دانند یا به‌نوعی جایگاه واقعی خبرنگار برای آن‌ها تبیین نشده است.

وی افزود: همچنین برخی مدیران در برابر نقد موضع می‌گیرند، در صورتی به سوالات خبرنگار پاسخ می‌دهند و با او مصاحبه می‌کنند که فقط عملکرد مثبت آن‌ها بیان شود، در غیراینصورت برآشفته می‌شوند و  خبرنگار را مورد شماتت قرار می‌دهند.

نادری با تاکید بر  اینکه باید فرهنگ پاسخگویی در برابر اهالی رسانه در بین بخش زیادی از مسئولان تقویت شود، توضیح داد: خبرنگار واسط بین مردم و مسئولان است، عموما دسترسی مردم به مسئولان برای بیان مطالبات سخت بوده و بنابراین خبرنگاران وظیفه بیان مشکلات و مطالبات مردمی را دارند، اما گاهی مسئولان نقد را بر نمی‌تابند.

این خبرنگار تاکید کرد: این عدم پاسخگویی و نقدپذیر نبودن در بین برخی نهادها بیش‌تر مشهود است، زیرا این افراد معتقد هستند که مصاحبه با خبرنگار لطف است و خبرنگار حق ندارد که آن مسئول را به چالش بکشد.

فرهنگ پاسخگویی مسئولان به خبرنگاران در استان‌های کوچک ضعیف است

سمیه نظری‌زاده- یکی از خبرنگاران چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پاسخگو نبودن برخی مدیران به اهالی رسانه، اظهار کرد: اکثر مدیران پاسخگوی سوالات خبرنگاران هستند، این مدیران به‌صورت تلفنی و هم به‌صورت حضوری سعی می‌کنند که جواب سوالات خبرنگاران را بدهند.

وی افزود: اما در این بین برای برخی مدیران پاسخگویی به خبرنگار به‌عنوان رابط بین مدیر و مردم برایشان تعریف شده نیست و یا به صورت جزیی و گذرا یه به سوال خبرنگار پاسخ می‌دهند و یا اصلا جوابی نمی‌دهند، بعضی از مدیران و نمایندگان مجلس حتی به تلفن خود پاسخ نمی‌دهند که بخواهند پاسخگوی مطالبه خبرنگار باشند.

نظری بیان کرد: عده‌ای از مدیران برای پاسخگویی از روابط عمومی خود کسب اجازه می‌کنند که آیا پاسخ فلان خبرنگار را بدهند یا نه؟ این موضوع هم به‌شدت به رابطه روابط عمومی با یک خبرنگار یا یک رسانه خاص بستگی دارد.

این خبرنگار با بیان اینکه در کل خبرنگاری کار بسیار سخت و پر مشقتی است که برخی مدیران یا نمایندگان مجلس با پاسخگو نبودن خود آن را سخت‌تر هم می‌کنند، تصریح کرد: این در حالی است که یک خبرنگار باید در خصوص ماموریت مصاحبه خود به رئیس یا مجموعه بالادستی خود پاسخگو باشد.

وی یادآور شد: در استان‌های بزرگ‌تر مدیران و نمایندگان مجلس تقریبا پذیرفته‌اند که باید پاسخگوی سوالات خبرنگاران باشند، اما این فرهنگ در استان‌های کوچک مثل چهارمحال و بختیاری کم و بیش از سوی برخی مدیران رعایت نمی‌شود، در حالیکه یک مدیر به عنوان خدمت‌گذار مردم باید در برابر عملکرد خود جوابگو باشد، اما بعضی از آن‌ها آنقدر در سمت خود غرق می‌شوند که از نظر خودشان نیازی به پاسخگویی به خبرنگار، افکار عمومی و مردم نمی‌بینند.

مدیر نباید از پاسخگویی به خبرنگار طفره برود

ابراهیم شریفی- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروز رسانه و مطبوعات یکی از ارکان دموکراسی در کشورها شناخته می‌شود، اظهار  کرد: این مسئله بر کسی پوشیده نیست، امروزه باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترش شبکه‌های اجتماعی می‌توانیم از اتفاقات رخ داده شده حتی در دورترین نقاط جهان در کسری از ثانیه اطلاع پیدا کنیم.

وی افزود: نشر سریع اخبار یکی از قدرت‌های رسانه محسوب می‌شود و این قدرت روز به‌روز در حال افزایش است، مدیران می‌توانند از این ظرفیت و مزیت برای اطلاع‌رسانی، شفاف‌سازی و ارائه عملکرد خود استفاده کنند، گاهی برخی از مدیران از پاسخ دادن به سوألات خبرنگاران طفره می‌روند، این مسئله در بلندمدت تبعات منفی بسیاری خواهد داشت.

شریفی با بیان اینکه پاسخگو بودن در مقابل افکار عمومی و خبرنگاران نیازمند فرهنگ‌سازی است، تاکید کرد: برخی از مدیران معتقدند که اگر در مقابل خبرنگار پاسخگو باشد، آن خبرنگار امکان دارد او را به چالش بکشد، اما مدیران باید به این نکته توجه داشته باشند که در این چالش‌ها قدرت مدیر مشخص می‌شود، مدیران باید از این چالش‌ها استقبال کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مسئولان باید قدردان خبرنگاران مطالبه‌گر باشند، اما خبرنگاران نیز باید به دور از تخریب و توهین مدیر را به چالش بکشند، خوشبختانه اکثر خبرنگاران استان نیز این گونه هستند، ارتباط مدیر با رسانه بهترین ظرفیت برای ارائه عملکرد آن سازمان است.

وی با اشاره به انتشار برخی از مطالب ناحق و شایعات در فضای مجازی بر علیه برخی مدیران، گفت: این مدیر می‌تواند با استفاده از ظرفیت رسانه‌های مرجع به این شایعات پاسخ بدهد و آن شایعه را خنثی کند و در راستای شفاف‌سازی گام بردارد، مدیران باید به این دیدگاه برسند که فضای رسانه مکانی برای رشد و بالندگی است.

شریفی در ادامه با تاکید بر اینکه روابط‌عمومی‌ها نقش موثری در ارتباط بین رسانه و مدیر دستگاه اجرایی دارند، توضیح داد: گاهی مدیر به‌علت مشغله در آن لحظه امکان پاسخگویی به خبرنگار را ندارد، البته باید دراین موقع با ارسال پیامک این مسئله را به اطلاع خبرنگار برساند، در این لحظه روابط‌عمومی پویا و فعال می‌تواند به خبرنگار پاسخگو باشد، روابط‌عمومی باید اطلاعات به‌روزی داشته باشد تا بتواند  به خبرنگار پاسخ مناسب بدهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی نقش موثری در بحث اطلاع‌رسانی دارند، بنابراین باید مدیران به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند.

روابط‌عمومی نیازمند تجربه، علم و انگیزه است

جلالی- روابط‌عمومی یکی از دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره اینکه برخی دستگاه‌های اجرایی برای ارتباط با رسانه دارای یک چارچوب مشخص هستند، مثلا تعیین می‌شود که خبرنگار برای ارتباط به مدیر و معاونان باید از کانال روابط‌عمومی اقدام کند.

وی با بیان اینکه انگیزه، علم و تجربه در موفقیت یک روابط‌عمومی تاثیرگذار است، عنوان کرد: برخی از روابط‌عمومی‌ها بالاجبار در این پست قرار می‌گیرند، بنابراین انگیزه لازم را برای پیشبرد اهداف ندارند و نمی‌دانند باید با اهالی رسانه چگونه برخورد کنند.

جلالی با اشاره به اینکه برخی از روابط‌عمومی‌ها از خبرنگاران فراری هستند، گفت: شاید دلیل اصلی این مسئله این باشد که هرچه اطلاعات کمتری از آن دستگاه در اختیار خبرنگاران قرار بگیرد، نقد نسبت به آن دستگاه نیز کمتر می‌شود، عموما خبرنگاران نسبت به عدم تحقق وعده مطالبه‌ می‌کنند و مدیر را به چالش می‌کشند.

روابط‌عمومی یکی از دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری  در خصوص تاثیر روابط‌عمومی در تبیین جایگاه رسانه برای مدیر، توضیح داد: روابط‌عمومی باید جایگاه رسانه و شیوه کاری خبرنگاران استان را برای مدیر تبیین کند، اما گاهی برخی مدیران تمایل به برقراری ارتباط با خبرنگار را ندارند.

وی افزود: مدیران باید  شِم رسانه‌ای داشته باشند، اگر مدیر این‌گونه نباشد، روابط‌عمومی نمی‌تواند در ارتباط بین اهالی رسانه با آن مدیر موثر باشد، برخی از مدیران تمایل به ارتباط ندارند و این موضوع کار روابط‌عمومی را بسیار سخت می‌کند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پاسخگویی به خبرنگار چهارمحال و بختیاری گفت وگو با ایسنا دستگاه های اجرایی سوالات خبرنگاران سوالات خبرنگار روابط عمومی ها برخی از مدیران خبرنگار پاسخ اهالی رسانه برخی مدیران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین نشست هم‌اندیشی با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور به دعوت حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز یکشنبه در یک فضای صمیمی و دوستانه با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محورهای مرتبط با روابط خارجی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران، تحولات منطقه و جهان در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در آغاز این نشست مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های گروهی کشور ارتباط رسانه و دستگاه دیپلماسی در روشنگری افکار عمومی بویژه در تصویر سازی واقعگرایانه را با اهمیت توصیف کردند.

همچنین رویکرد و عملکرد وزارت امور خارجه در جریان عملیات طوفان الاقصی به ویژه هماهنگی و تعامل هم‌افزا با نیروهای مسلح کشور در جریان عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی را در ابعاد مختلف سیاسی و بین‌المللی در راستای دفاع از امنیت و منافع ملی، مدبرانه و قابل تقدیر دانستند.

مدیران رسانه‌های کشور از طیف‌های مختلف سیاسی، دیدگاه‌های خود را در خصوص موضوعات متنوعی از مسایل سیاست خارجی در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی، روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین‌المللی مطرح کردند.

در ادامه این نشست دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر اهمیت پیوند و همکاری مکمل میان دستگاه دیپلماسی و رسانه‌ها و تشکر از نقش رسانه‌های عمومی کشور در حمایت از سیاست خارجی و تبیین و روشنگری سیاست‌های نظام برای افکار عمومی داخلی و خارجی، بر اهمیت ارتقای این همکاری‌های مشترک و سازنده در راستای منافع ملی تاکید کرد.

امیرعبداللهیان ضمن تجلیل از نقش محوری و حکیمانه مقام معظم رهبری در عبور کشور از گذرگاه‌های سخت و دشوار، رویکرد دولت آیت الله رئیسی در پیگیری و تحقق منافع ملی در چارچوب روابط متوازن و دیپلماسی پویا با حوزه‌های مختلف جغرافیایی را مورد اشاره قرار داد.

وزیر امور خارجه همچنین با مروری بر مهم‌ترین تحولات فراروی کشور در عرصه سیاست و روابط خارجی از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، ابعادی از نحوه مدیریت این مسائل و چالش‌ها و نتایج حاصله را برشمرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به بحران غزه، برخی از ابعاد نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک در حمایت از ملت مظلوم فلسطین در هفت ماهه جنگ اخیر علیه غزه را تشریح کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه این نشست ضمن با اهمیت خواندن نقش کنش‌گری رسانه‌ها همپای دولت و دستگاه دیپلماسی، به سوالات حاضران پاسخ گفت.

کد خبر 6091501 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت تغییر کرد
  • چراغ سبز پپ به ستاره سیتی: به بارسا برو!
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • سقوط مرگبار مینی‌بوس به دره باغملک
  • (ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد
  • سقوط مرگبار ون در محور صیدون به امامزاده عبدالله
  • وزارت ورزش: فعلا این دو مدیر را برکنار نکنید!
  • (تصاویر) زورخانه پهلوان رستم