Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:26:34 GMT

بمب ساعتی اروپا از دل ابرها سر برآورده است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۵۵۰۱

بمب ساعتی اروپا از دل ابرها سر برآورده است

"کوه وزوو"(Mount Vesuvius)، یکی از خطرناک‌ترین آتشفشان‌های جهان، از میان حفره‌ای در دل ابرها سر برآورده و به آسمان نگاه می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این تصویر که در روز دهم ژانویه توسط "رصدخانه زمین ناسا"(NASA's Earth Observatory) منتشر شده به وسیله "تصویربردار عملیاتی زمین" به اختصار(OLI) که سنجنده‌ای نصب‌ شده بر روی ماهواره لندست ۸ است، به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهانه این آتشفشان به طور واضح در این تصویر جدید مشخص است و علاوه بر آن می‌توان بخشی از خط‌الراس کوهستانی بزرگ در شمال که بقایای کوه سوما(Mount Somma) است را مشاهده کرد. کوه سوما یک آتشفشان باستانی است که پیش از آن که یک مخروط آتشفشانی جدید در مرکز آن رشد کند، در مکانی مشابه کوه وزوو قرار داشت.

کوه وزوو یک آتشفشان چینه‌ای(Stratovolcano) است بدان معنا که مخروط آن از تجمع لایه‌های گدازه و خاکستر حاصل از فوران‌های قبلی ساخته شده است. این کوه بخشی از کمان آتشفشانی کامپانیا است که چندین آتشفشان فعال، نیمه‌فعال و خاموش در منطقه کامپانیای ایتالیا را در خشکی و آب در خود جای داده‌ است. از جمله این کوه‌ها، آتشفشان اتنا در شمال شرقی جزیره سیسیل است که در فوریه سال ۲۰۲۱ فوران خود را از سر گرفت.

مشهورترین فوران وزوو همزمان در سال ۷۹ پس از میلاد موجب تخریب شهرهای پُمپی و هرکولانیوم شد و گدازه‌های ناشی از آخرین فوران آن در سال ۱۹۴۴ باعث تخریب روستای سن سباستین شد. به گفته‌ی رصدخانه زمین ناسا، براساس تجزیه‌ و تحلیل‌های زمین‌شناسی انجام شده بر لایه‌های گدازه‌ای اطراف آتشفشان وزوو، این کوه به طور کلی هشت فوران بزرگ طی ۱۷ هزار سال داشته است.

به رغم آنکه این آتشفشان از زمان آخرین فورانش تاکنون آرام مانده است اما همچنان به عنوان یک آتشفشان فعال طبقه‌بندی می‌شود و گاهی فعالیت‌های زمین‌لرزه‌ای باعث خروج گاز از دهانه‌ی آن می‌شود.

وزوو یکی از خطرناک‌ترین آتشفشان‌های روی کره زمین در نظر گرفته می‌شود زیرا هر فوران احتمالی آن در آینده قابلیت تخریب نپال را دارد. این شهر در ۱۲ کیلومتری شمال غرب آتشفشان قرار گرفته و بیش از سه میلیون نفر در آن ساکن هستند.

در سال ۲۰۱۱، مطالعه‌ای در مجله‌ی "نیچر" منتشر شد که آتشفشان وزوو را "بمب ساعتی اروپا" توصیف می‌کرد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لندست 8 ناسا تصویر ماهواره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت

به گزارش قدس آنلاین از روابط عمومی پروژه، انیمیشن کوتاه «آوای ابرها» به کارگردانی محمد لطفعلی و نویسندگی و تهیه‌کنندگی هادی فیروزمندی از تولیدات مرکز فیلم جوان سوره، به سومین دوره جشنواره بین‌المللی انیمیشن کاریبتونز (Caribetoons International Aanimation Festival) کلمبیا راه یافت.

این جشنواره از ۱۶ تا ۱۸ می ۲۰۲۴ برابر با ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری در شهر سانتا مارتا ی کشور کلمبیا برگزار می‌شود.

همزمان با اولین حضور بین‌المللی «آوای ابرها»، از پوستر بین‌المللی این اثر که طراحی آن برعهده سینا رعیت‌دوست بوده است، رونمایی شد. 

هدف جشنواره کاریبتونز، تشویق ساخت انیمیشن‌های سمعی و بصری و همچنین ارایه سناریوهایی‌ست که در آن شیوه‌های دیجیتالی توسعه یافته به کار برده شده است. همچنین این رویداد استعدادهایی را که در این حرفه در سطح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی مطرح می‌شوند، شناسایی می‌کند. 

در خلاصه داستان «آوای ابرها» که روایتی از دل بمباران‌های متعدد بر سر کودکان غزه دارد و با تکنیک دوبعدی دیجیتال ساخته شده، آمده است: کودکان فلسطینی نمی‌میرند، آنها برای مدت کوتاهی به جایی میان ابرها سفر می‌کنند...

دیگر عوامل این اثر عبارتند از؛ مدیر هنری: محمد لطفعلی، طراحی و ترکیب صدا: احسان افشاریان، موسیقی: امید روشن‌بین، تدوین، انیمیشن و کامپوزیت: سینا پورجلال، مهدی خماریان، طراح گرافیک: سینا رعیت‌دوست، روابط عمومی: سپیده شریعت‌رضوی و محصول: مرکز فیلم جوان سوره.

پخش بین‌المللی این انیمیشن کوتاه برعهده مرکز بین‌الملل سوره است.

محدثه رضایی

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • پاوربانک جدید شیائومی چه قابلیتی دارد؟
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • «آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • تصاویر عجیب و آخرالزمانی از سقوط ابرهای بارور در بیابان‌! + فیلم
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟
  • اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟