Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مؤسسه جام‌جم در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم  درباره ساخت تیزرهای نمایشی معرفی کتاب و سریال‌های اقتباس‌گونه توضیحاتی داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری تازه‌ها و برنامه‌های انتشارات مؤسسه جام‌جم در حالی با حضور «مهدی قزلی» مدیر مسئول نشر جام‌جم و «مراد عنادی» که به تازگی مدیر عامل موسسه جام‌جم شده بود، با رونمایی پنج کتاب «قربانی شهریور»، «ویولن‌زن روی پل»، «چمدان‌های باز»، «نشستن بر نگاه دیگر»، «شریان مرکران» همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنادی در این نشست بر تقویتِ بخش فرهنگی مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی جام‌جم اشاره کرد که البته در این بخش، «جام‌جم» کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته است. چرا که پیش از این و با مشارکتِ مسئولان گذشته، 8 جلد کتاب منتشر شده و استقبال خوبی را هم شاهدیم.

وی افزود: متأسفانه آمار و ارقام و گزارش‌ها نشان می‌دهد سرانه مطالعه ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر است و عدد 17 دقیقه را نشان می‌دهد. از طرفی مشکلات معیشتی سبد خانوارها را کوچک کرده و خرید کتاب در اولویت نیست و از طرفی دیگر درگیری در فضای‌مجازی باعث شده این اتفاق بیفتد. اما با این اوصاف استقبال از کتاب‌های مؤسسه جام‌جم در نمایشگاه کتاب مجازی تهران نشان می‌دهد اگر نویسندگان و روایت‌ها درست و با سلیقه انتخاب شوند، در این توجه و ذائقه‌سازی مؤثر است. خوشبختانه نویسندگانی انتخاب شدند که برندگان کتاب سال و کتاب جلال بودند. 

عنادی با اشاره به اینکه روایت را به عنوان سرمنزلِ نگارش کتاب‌های مؤسسه جام‌جم قرار داده‌اند، افزود: کارکرد اصلی این کتاب‌ها روایت است؛ روایت‌هایی که مسائل اجتماعی، هویت ملی ایرانی و اسلامی را در دستور کار خودشان قرار داده‌اند که روایت واقع‌بینانه و آسیب‌شناسانه‌ای را در مقابلِ دیدگان مخاطبان قرار می‌دهد که نقاط ضعف و قوت را توأمان با هم به رخ می‌کشد. مثلاً کتاب «قربانی شهریور» مشکلات مستأجرها را روایت می‌کند و خیلی از روایت‌های دیگر کتاب‌ها سوژه‌هایی دارند که به نظرمن خوب بوده و استقبال می‌شود. اما این آسیب وجود دارد که خرید کتاب در خانواده‌ها اولویت نیست حتی برای کتاب‌خوان‌ها.

وی خاطرنشان کرد: ما این سبک و سیاقِ روایت‌گونه‌ را در نگارش کتاب‌هایمان ادامه می‌دهیم اما نگاهِ جدّی هم به آسیب‌شناسی رسانه‌های نوظهور خواهیم داشت که در شبکه‌های اجتماعی فعال‌اند و باید به سمت تولید ادبیات رسانه‌ای بروند؛ درباره فرصت‌ها و تهدیدهای این نوع رسانه‌ها حتماً کتابی خواهیم داشت. این کتاب یا تألیفی خواهد بود و یا از میانِ کتاب‌های خوب خارجی انتخاب می‌کنیم و ترجمه خواهد شد. 

در ادامه مهدی قزلی به عنوان مدیرمسئول نشر جام‌جم هم توضیحاتی درباره کتاب‌های منتشر شده، داد. او گفت: مفتخرم که بگویم خیلی از آثار ما در نمایشگاه کتاب مجازی تهران به دلیل فروش گسترده به چاپ دوم رسیده و استقبال‌ها کم‌نظیر بوده‌اند. فکر می‌کنم به این جهت مخاطبین و کتاب‌خوان‌ها و علاقه‌مندان سراغِ این روایت‌ها می‌روند چون عینی و واقعی‌اند. سبکِ روایت‌پردازی مورد علاقه مخاطب است و می‌توانند با آن همذات‌پنداری کنند. البته برخی از کتاب‌ها در خود روزنامه هم انعکاس داشته و حتی بخش‌هایی قبل از چاپ و بخش‌هایی هم بعد از چاپ، روزنامه‌ای شده‌اند. 

قزلی تأکید کرد که بعد از این 5 کتاب فعلی، 6 کتاب دیگر هم در دستور کار است و احتمالاً تا پایان سال کار نگارش‌شان به پایان می‌رسد اما رونمایی‌اش به بعد از عید نوروز موکول خواهد شد. 

عنادی در پاسخ به سؤالی درباره صوتی کردن کتاب‌های مؤسسه جام‌جم، توضیح داد: اولویت اول‌مان رسانه مکتوب است اما واردِ ظرفیت‌های دیگر شنیداری خواهیم شد. هم از ظرفیت‌های رادیو گفت‌وگو استفاده می‌کنیم و هم از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های فضای‌مجازی بهره خواهیم برد تا این محصولات در فضای‌ پلتفرم‌های الکترونیکی هم منتشر شود. 

مدیرعامل مؤسسه جام‌جم در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم  درباره ساخت تیزرهای نمایشی معرفی کتاب و سریال‌های اقتباس‌گونه، توضیح داد: ما از همه ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد تا این روایت‌ها، مؤثرتر به سمع و نظر مخاطبین برسد. حتی آنهایی که کتاب‌ها را نخواندند، روایت‌هایش را نمایشی و تصویری ببینند. شاید یکی از رسالت‌های جام‌جم به عنوان بازیگر کوچکی از خانواده بزرگِ رسانه ملّی، همین باشد که بتوانیم موج کتاب‌خوانی و توجه به کتاب را در جامعه فراگیر کنیم و به یک فرهنگ درآید. برای کودکان و نوجوانان و حتی جوانانی که بیشتر درگیر فضایِ مجازی‌اند و از کتاب‌خوانی غافل‌اند به این واسطه بیشتر به سمتِ مطالعه ترغیب شوند.

وی همچنین در ادامه این پاسخ، تأکید کرد: ما دنبالِ این مذاکره هستیم که گروه‌های برنامه‌ساز و سریال‌ساز به سراغ قالب‌های نمایشی و پویانمایی و حتی سریال بروند و این روایت‌ها و کتاب‌ها در آن قالب‌ها برای مردم ساخته شود. وقتی این اقتباس‌ها شکل بگیرد حتماً سریال‌های جذابی خواهند شد و از طرفی مردم هم بیشتر به حوزه کتاب‌خوانی و مطالعه علاقه‌مند می‌شوند. یک سودِ فرهنگی متقابل است؛ ما باید ساخت کارهای اقتباسی در تلویزیون را ترویج دهیم و ما این مذاکرات را آغاز کرده‌ایم. جالب است بدانید مثلاً ستاد مبارزه با موادمخدر که از روایتِ کتاب «ویولن‌زن روی پل» استقبال کرده، می‌توانیم به کمکِ این نهادها سریال‌هایی بسازیم تا این روایت‌ها برای مخاطب عینی‌تر شوند. 

گفتنی است، در میانِ محصولات جدید مؤسسه جام‌جم کتاب‌هایی برای چهره‌های ماندگار در 3 جلد و همچنین کتابی به نام «مدرسه جادوگری» در مرحله نگارش است. کتاب «مدرسه جادوگری» به تعبیر مهدی قزلی روایتی از برنامه‌سازان موفق صدا و سیما را دارد که احتمالاً تا پایان سال آماده ارائه خواهند بود اما بعد از عید نوروز رونمایی می‌شوند. 

روایتِ افشین سنگ‌چاپ از تأثیر یک نوستالژی تلویزیونی/ هنوز هم تکرارِ «اغما» پرطرفدارتر از سریال‌های رمضانی می‌شودساخت سریال با موضوع میهمانان برنامه «ماه عسل» به کجا رسید؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب رسانه ملی سریال کتاب رسانه ملی سریال مؤسسه جام جم روایت ها ظرفیت ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۸۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید و متفاوت به سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌آید.

از عناوین کتاب‌های جدید می‌توان اشاره کرد به:

«از سلاخ‌خانه تا مهدیه»

زندگی و زمانه غلام محمدی که پس از آشنایی با شیخ احمد کافی توسط ایشان شاه غلام لقب گرفت و مسیر زندگی‌اش تغییر کرد. در این کتاب بخش‌هایی از زندگی شیخ احمد کافی از زبان شاه‌غلام با زبانی صریح، کوچه بازاری و آمیخته با حکمت لوتی‌گری روایت شده است.

«بازنویسی ‌منتهی‌الآمال»

بازنویسی و تحریر تازه‌ای از منتهی‌الآمال تألیف شیخ عباس قمی با موضوع زندگانی چهارده معصوم علیهم‌السلام که مطالب کتاب با حفظ امانت‌داری، طبق ویرایشی اساسی به صورت قابل فهم طبقه‌بندی شده است.

«خونهایش»

روایتی در قالب اول شخص مفرد که وقایع پایانی عاشورا و مصائب حضرت حسین علیه السلام از زبان حضرت زینب سلام الله علیها با نثری ادبی و با تأمل در منابع عاشورایی بازگو می‌شود.

«علمدار پاراچنار»

سرگذشت فکری، سیاسی سیدعارف حسین حسینی رهبر سابق شیعیان پاکستان. روایت‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی و دینی سیدعارف در دهه‌ی پنجاه در پاراچنار منطقه‌ای در شبه قاره هند و تأثیرات او در این منطقه.

«ارض موعود»

داستانی پر جنب‌و‌جوش بر اساس ماجراهای واقعی از چهار رفیق صمیمی با درونمایه‌ی یهود و توهم نژاد برتر. هر بخش از داستان با عناوین مختلف، همچون پازل در کنارهم مسیر داستان را مشخص می‌کند.

«سیرهنامه امیرالمونین، جلد۴»

سیری در سرگذشت و سیره‌ی حضرت امیر علیه‌السلام در مقطعی از دوران خلافت حضرت، به همراه گزارشی از جغرافیای کوفه با دور اندیشی در جنگ صفین و رویدادها و حوادث پیرامون آن.

«خاکنشین»

داستانی تاریخی از دوره‌ی زندگی حاج شیخ عباس قمی و حکومت رضاشاه و کشف حجاب است. زمانه‌ای که کتاب مفاتیح ‌الجنان حاج شیخ عباس قمی متولد شد و دست به دست و شهر به شهر چرخید.

«فرار ماردوش»

فرار ماردوش روایت زندگی نوجوانی است که در پی یافتن راه نجات است و در بحبوحه انقلاب، مسیر نجات حقیقی را پیدا می‌کند.

«پرونده مختارنامه»

پرونده مختارنامه روایتی خواندنی دربارۀ سریالی تماشایی است! این کتاب قرار است به این سؤال پاسخ بدهد که در شرایطی که برخی آثار هنری با دریافت بودجه‌های کلان به آثاری کم‌ارزش تبدیل می‌شوند، چگونه یک اثر هنری ماندگار می‌شود و طراوت خود را حتی پس از گذشت سال‌ها حفظ می‌کند.

«دنیایی که آدم ساخت»

داستانی جذاب و پرکشش درباره آفرینش آدم(ع) که آیات و روایات موجود در این حوزه را با زبانی ادبی و روایی برای مخاطب جوان و نوجوان امروز بازگو کرده است.

علاوه بر کتاب‌هایی با موضوع تاریخ اسلام و تشیع، عناوین بسیاری با موضوع خانواده، تاریخ معاصر ایران، شعر و ادبیات داستانی در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.

لازم به ذکر است که در نمایشگاه امسال، انتشارات بین‌الملل در کنار عرضه کتاب، فعالیت‌های فرهنگی متعددی همچون رونمایی، جلسات نقد و بررسی کتاب، جشن امضا با حضور نویسندگان نام‌آشنا و چهره‌های فرهنگی و هنری و برنامه‌های ویژه باشگاه مخاطبان را تدارک دیده است.

در ضمن سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب با شعار «بخوانیم و بسازیم» از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران در شبستان امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی