Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی گفت: میزان سرایت و انتشار بیماری اومیکرون بسیار بالا و درصد بیماران نیازمند بستری در نهایت قابل توجه خواهد بود و احیانا از ظرفیت بیمارستان‌ها فراتر می‌رود. - اخبار استانها -

سیدجلیل موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با تاکید بر اینکه اگر کسی علایم سرماخوردگی داشته باشد، مبتلا به اومیکرون شده است اظهار داشت: هم‌اکنون سویه غالب در کشور و استان تا 80درصد اومیکرون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علاوه بر آن، اگر اعضای خانواده همگی و یا اکثر آنها در مدت کوتاه 24 تا 48 ساعته علامت‌دار شوند این هم دال بر اومیکرون بوده و نیز  
اگر یک نفر تست مثبت کرونا داشته باشد دال بر ابتلا بقیه نیز است.

دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی با اشاره به علائم شایع اومیکرون بیان داشت: آبریزش بینی، سردرد، گلودرد، خستگی، ضعف، بدن درد، کوفتگی و درد گوش از علامت بیماری است و گلودرد ممکن است شدید باشد که جای نگرانی نیست.

وی افزود: همچنین علائم گوارشی مانند درد شکم، اسهال و استفراغ و نیز اختلال بویایی و چشایی نیز برخلاف نوع دلتا بسیار کم شایع است و در عین حال بیماری کرونا می‌تواند تمام اعضای بدن را درگیر و علائم متعدد و متفاوت ایجاد کند.

موسوی با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از بیماران بدون علامت هستند یا علائم خفیف دارند اظهار داشت: در این راستا 35 تا 40 درصد کودکان بدون علامت هستند اما آلوده می‌شوند بنابراین فرستادن آنها به نزد فامیل و خویشاوندان دیگر درست نیست چون آنها را نیز آلوده و بیمار می‌کند.

وی با اشاره به طریقه درمان این بیماری تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود 85 تا 90 درصد بیماران بی‌علامت، کم‌علامت و خفیف هستند این گروه در بیشتر موارد، نه به تست و آزمایش و نه به مراجعه به پزشک نیاز ندارند.

دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی افزود: ماندن در خانه، استراحت، مصرف مایعات گرم و ولرم مانند آب، چای، سوپ و آش، غرغره دهان و گلو با آب نمک روزی چند بار، استنشاق بینی با آب، استراحت صوتی، پرهیز از خوراکی‌های محرک مانند ترشیجات و خیارشور و غذاهای پرچرب، مصرف داروهای معمولی سرماخوردگی و درمان‌های طب سنتی کفایت می‌کند.

وی گفت: اگر بیمار دارو مصرف می‌کند، مقدار دارو و ساعات مصرف آن بسته به نوع آنها باید رعایت شده و برای دوره چند روزه اقدام شود و از سوی دیگر  
قرنطینه پنج روزه در این گروه در بسیاری از موارد کفایت می‌کند و پس از خروج از قرنطینه، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی ضرورت دارد.

موسوی تاکید کرد: حدود 10 درصد بیماران و در صورت داشتن علائم هشدار دهنده، نیازمند مراجع به پزشک، بررسی‌ها و درمان اختصاصی و احیانا بستری هستند.

وی با اشاره به اینکه در 85 تا 90 درصد افراد، ریه‌ها درگیر نشده و نیازی به آزمایش‌های خونی و سی‌تی اسکن قفسه سینه نیست بیان کرد: بی‌تردید مصرف  
آنتی‌بیوتیک‌ها شامل سفتریاکسون، آمپی‌سیلین، آزیترومایسین، داکسی سایکلین و پنی‌سیلین جایگاهی در درمان کرونا ندارند و علاوه بر آن، کورتون‌ها شامل دگزامتازون، بتامتازون و هیدروکورتیزون در هفته نخست توصیه نمی‌شوند.

دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی تاکید کرد: بهترین و راحتترین راه جبران، مایعات مصرف خوراکی است و سرم‌درمانی ضرورتی ندارد.

وی افزود: درگیری ریه‌ها در فاز دوم یعنی مرحله التهابی رخ می‌دهد بنابراین سی تی اسکن قفسه سینه در پنج تا 6 روز اول نباید صورت گیرد.

موسوی در ادامه با تاکید بر اینکه کرونا محدودیت غذایی ندارد اظهار داشت: همچنین تقویت کننده‌ها و ویتامین‌ها نقش اثبات شده در پیشگیری و درمان ندارند مگر کمبودی در بدن باشد به ویژه کمبود ویتامین دی که در کشورمان به ویژه در بانوان شایع است.

علائم شایع اومیکرون چیست؟رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: شیوع امیکرون آسانسوری است/ مردم رعایت نکنند با بحرا ن مواجه می‌شویم

وی تصریح کرد: میزان سرایت و انتشار بیماری اومیکرون بسیار بالا است و بنابراین درصد بیماران نیازمند بستری در نهایت قابل توجه خواهد بود و احیانا از ظرفیت بیمارستان‌ها فراتر می‌رود.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی آذربایجان غربی درصد بیماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود