Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، اخیرا در دیدار مقام معظم رهبری با تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، فعالان اقتصاد دیجیتال فرصت های این حوزه را بیان کردند.

 نماینده آنها در این دیدار از از رشد اقتصاد دیجیتال و افزایش سهم آن از تولید ناخالص ملی در شرایطی که رشد اقتصادی در اغلب کشورها متاثر از شیوع ویروس کرونا منفی بود، صحبت کرد و تحقق هدف گذاری سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی را ممکن دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار در حالی ایجاد موج جدید اشتغال زایی حداقل دو برابری با استفاده از فعال کردن ظرفیت های موجود از طریق سرمایه گذاری خطرپذیر و جسورانه، نوید داده شد که فعالان این صنف که کسب و کار آنها با فضای مجازی گره خورده است، همواره از لزوم حمایت قانونی، وضع قوانین شفاف، به روز و قابل اجرا در این حوزه تاکید دارند و بارها گلایه های خود را از آسیبی که نبود قوانین کارآمد به آنها زده است، بیان کرده اند.

قانونی که بخواهد همه را راضی کند، می تواند مفید واقع شود؟

در این باره با چند فعال کسب و کار فضای مجازی گفت وگو کرده ایم و نظر آنها را درباره کلیات وضع قانونی برای فضای مجازی کشور جویا شده ایم.

محسن غفاری، مدیرعامل پیام رسان داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: همکاران ما به کرات اعلام می‌کنند که در حوزه فضای مجازی با کمبود قانون مواجه هستیم، قوانین دو بخش حمایتی، نظم‌بخشی و ساماندهی و همچنین محدودسازی دارد. 

غفاری گفت: اما وقتی از ضرورت قانونگذاری صحبت می‌کنیم، نمی‌توان انتظار قوانین یک‌بعدی داشت و فقط توقع داشته باشیم که قانون حمایت‌کننده و سامان‌بخش باشد، اما هیچ محدودیتی هم ایجاد نکند. 

به گفته مدیرعامل پیام‌رسان ایتا، قانونگذار موضوعات حمایت و محدودیت را کلی می‌بیند و در جایی که حمایت‌ها با تکالیف تلاقی پیدا می‌کند، گاهی تضاد منافع ایجاد می‌شود و آنجاست که مخالفت‌ها با اصل قانون آغاز می‌شود. 

غفاری اضافه کرد: امروز بیشتر از نبود قانون، با کمبود قوانین حمایتی درگیر هستیم. البته که با اصل قانونگذاری موافقم و با توجه به سابقه تلاشی که برای وضع مقررات و قانون در این حوزه می‌بینم، با اصل ریل‌گذاری و قانونگذاری موافقم. 

غفاری تأکید کرد: در حوزه قانونگذاری کند هستیم؛ زیرا کشور سیاست‌زده شده است و قانونگذاری‌ها هم رنگ و بوی سیاسی به خود می‌گیرد. وقتی طرحی مخالف پیدا می‌کند و جناحی در مقام مخالف است و جناح دیگری در مقام موافقت با آن برمی‌آید، قانونگذار ناچار می‌شود همه را راضی کند و سرانجام قانون به صورت شیر بدون یال و کوپالی درمی‌آ‌ید و از هدف اصلی اولیه فاصله می‌گیرد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه برای مثال همکاران شما در این حوزه از نبود قوانین مربوط به ارائه خدمات بومی مثل دولت الکترونیکی و پرداخت به پیام‌رسان‌ها گلایه می‌کنند آیا این موضوع مصداقی از کمبود قانون لازم است یا با قوانین فعلی قابل حل است؟ گفت: احساس می‌کنم این موضوعات با متولی امر قوی قابل حل است. متولی قوی می‌تواند تمام سازمان‌ها را به خط کند و مدیران آنها را حتی با همین قوانین توجیه کند. برای مثال؛ وقتی مقام معظم رهبری بر موضوع استفاده از تولیدات داخلی تأکید می‌کنند، یعنی شخص اول مملکت روی این موضوع پافشاری دارند، دیگر همه باید برای حداکثر استفاده از توان داخلی بسیج شوند. اگر در حوزه شبکه‌های داخلی هم اینطور بود، دیگر وقتی از کسی می‌پرسیدیم که چرا در شبکه داخلی حضور ندارید؟ لازم نباشد که بگویند که قانون تکلیفی نکرده است. 

وی گفت: یکی از این متولیان امر مهم، مرکز ملی فضای مجازی است که امیدواریم به زودی اتفاق خوبی در آن رخ دهد یا متولیان آن تغییر نگاه و رویه دهند. دولت شاید بیش از یک صد خدمت کشوری را ارائه می‌کند و به زودی هم قرار است به صورت یکپارچه خدمات دولتی را ارائه کند، می توانیم بدون اینکه بخواهیم مردم را محدود کنیم، آنها را به سمت این خدمات در شبکه‌های داخلی سوق دهیم. یا مسئولان دولتی بدون حب و بغض خدمات را دراختیار شبکه‌های داخلی قرار دهند، این اقدامات بیش از قانون نیاز به متولیان امر قوی دارد.


مدیران استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی در موارد متعددی از قوانین موجود در این حوزه گلایه دارند

مصوبه و دستورالعمل، خلاء قانون را پر نمی کند

مهدی انجیدنی، مدیرعامل پلتفرم بومی گپ هم در این باره معتقد است که در مواردی که قانون مورد نیاز است، کار با مصوبات و دستورالعمل های بخشی و فرابخشی حل نمی شود. زیرا قانون اول و آخر در ملاک عمل است.

وی به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر پلتفرم ها با حجم عظیم شکایت‌ها مواجه هستند که همه این موارد ناشی از نبود قانون درباره پلتفرم‌ها است.

وی گفت: مهاجرت‌های امروز به دلیل برخوردهای عجیب و غریب با استارت‌آپ‌ها و مشخص نبودن جایگاه پلتفرم‌ها است.

رئیس هیأت مدیره گپ گفت: در اتفاقاتی که برای مدیرعامل دیوار و پیش از این آپارات و آزمایشگاه آنلاین رخ داده است، نخبه کارآفرین را به راحتی دستگیر می‌کنیم و برای او حکم زندان صادر می کنیم. مدام تهدید می‌شویم که سایت‌مان را فیلتر می‌کنند اما با کسی که محتوای مستهجن می‌سازد برخورد نمی‌شود. در ماجرای بازپرداخت پولی که یک نفر با کارت دزدی در گپ شارژ خریده است، درگیر دادگاه هستیم. یک نفر فیلمی را در کانال خود منتشر می‌کند و بابت آن فیلم که برای مثال در دو ثانیه لباس نامناسب وجود داشته است، کار به دادستانی کشیده می‌شود. با پلتفرم با اشد مجازات برخورد می‌کنیم زیرا حاکمیت وظایف نظارتی خود را انجام نداده است.

وی گفت: برخی مصوبات حمایتی از پلتفرم ها از ۱۰ سال پیش تاکنون هستند و هر بار تکمیل‌تر می‌شوند اما قاضی اینها را قبول ندارد و فقط به قانون نگاه می‌کند. ما در دادگاه‌ها عملاً در حال توضیح دادن برای راضی کردن قاضی هستیم و اگر راضی نشد کار تمام است. در حالی که همه این مشکلات را می‌دانند.


شفاف شدن قوانین فعالیت کسب و کارهای داخلی در حوزه فضای مجازی، یکی از خواسته های این صنف است

 در سه حوزه صیانت از داده مردم، حریم خصوصی و زیرساخت‌ها نیاز به قانون داریم

در این باره، عادل طالبی دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی هم با تاکید بر لزوم وضع قانون برای فضای مجازی، معتقد است: در سه حوزه صیانت از داده مردم، حریم خصوصی و زیرساخت‌ها نیاز داریم.

وی به خبرنگار فارس، گفت: در اینکه قانون گذاری در فضای مجازی نیاز داریم هیچ کس شکی ندارد و من هم این موضوع را تایید می‌کنم.

دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ادامه داد: بارها گفته ایم که قانون تجارت الکترونیکی مصوب سال 82 است و نمی‌توان فضای مجازی را با قوانین کهنه اداره کرد. به طور مشخص هم در حوزه حمایت از داده‌های کاربران، امنیت کاربران، قوانین بانکداری و اعتبارسنجی پرداخت ها در حوزه فضای مجازی نیاز به قوانین به‌روز داریم.

وی اضافه کرد: به طور مشخص پیشنهاد صنف این است که به قانون حداقل در سه حوزه صیانت از داده مردم، حریم خصوصی و زیرساخت‌ها نیاز داریم.

دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی یادآور شد: همچنین برای قانون گذاری در این حوزه‌ها هم فرصت لازم و کافی را در اختیار داریم که بتوانیم در زمان مناسب با افراد مناسب و به شیوه مناسب، قانون موردنیاز مان را تدوین کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی قانون قانون گذاری انجمن صنفی طرح حمایت کسب و کارهای اینترنتی خبرنگار فارس فضای مجازی سه حوزه پلتفرم ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت

مدودف امروز (شنبه) اظهار داشت که در پاسخ به اقدامات ایالات متحده در مصادره اموال و دارایی‌های مسکو، لازم است امکان فسخ مالکیت و حقوق غیرمالکی خارجی‌ها در قانون پیش بینی شود.

به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه یادآور شد که قوانین روسیه شامل مفهوم محدودیت‌های متقابل (اقدامات تلافی جویانه) در پاسخ به محدودیت‌های حقوق شهروندان و اشخاص حقوقی روسیه است.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وی ادامه داد: «این قاعده نیاز به گسترش دارد چون مصادره اموال و دارایی‌های روسیه اساسا نه تنها شامل محدود کردن حقوق بلکه فسخ آنها نیز می‌شود. این امر مستلزم اصلاح قانون است.»

معاون رئیس شورای امنیت روسیه همچنین گفت: «روسیه می‌تواند به مصادره دارایی‌های خود با جبران‌هایی که در قوانین این کشور پیش‌بینی شده است پاسخ دهد. قانون ملی همچنین باید توانایی فسخ مالکیت و حقوق غیرمالکی اتباع خارجی را ایجاد کند. باید با اقدامات تلافی جویانه مقابله شود. ما می‌توانیم چنین چیزی را در قانون خود پیدا کنیم. اینها به اصطلاح اقدامات تلافی جویانه هستند.»

این مقام روسی توضیح داد که مسکو بدیهی است که نمی‌تواند «پاسخ کاملا متقارن» به قانون ایالات متحده در مورد مصادره دارایی‌های روسیه بدهد چون مقدار قابل توجهی از اموال دولتی ایالات متحده در روسیه وجود ندارد: پاسخ می‌تواند نامتقارن باشد.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت، ایالات متحده مکانیزمی را برای تصاحب غیرقانونی اموال قیمتی روسیه ایجاد کرده که برخلاف قوانین بین المللی و ملی روسیه است.

وی افزود: «این بدان معنی است که قوانین ما نه تنها باید حقوق افراد خارجی را محدود کند، بلکه باید فسخ آنها را نیز پیش بینی کند تا امکان بازپرداخت به نفع روسیه، اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی روسیه در دارایی‌های اشخاص خارجی از کشورهای غیردوست فراهم شود. این روند نیاز به تنظیمات خاصی در قوانین روسیه دارد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • مدودف از پاسخ مسکو به مصادره اموال روسیه از سوی واشنگتن گفت
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد